BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #463780 przez Kasiulka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja mieszkam obecnie i studiuję w Bydgoszczy :) a pochodzę z pod Torunia :)
A koło Ina to gdzie mniej więcej? Mam przyjaciółkę z Bytonia koło Radziejowa,Dziadków męża we Wocławku, i kilka koleżanek w okolicy :)

chłopek a na jakim jeszcze forum czytasz? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #463788 przez asia886
kasia ja mieszkam w Kruszwicy a radziejów jest za kruszwicą jeszcze z parę kilometrów.

Mam tytanie jak robicie nie które treści że mogą tylko czytać zarejestrowani użytkownicy.

A jak na studiach kasia bo mi to się nie chce zostawiać czasem na cały dzień Lenki ale mam dobrze ze to ostatni rok magisterki to mam zjazdy raz w miesiącu czasem dwa

12 lata 1 miesiąc temu #463804 przez chłopek
kasiulka były dziewczyny na fajnamama ale sie przeniosły na fb i tam sa na forum prywatnym

12 lata 1 miesiąc temu #463811 przez asia886
mam pytanie do swojej wagi juz wróciłam w ciązy przytyłam 17kg ale pozostała mi oponka na brzuchu a od porodu mineło juz 5 miesięcy co mam robić noszę te pasy uciskowe od porodu i tak mi juz zmalał troszkę a od tygodnia zaczełam systematycznie robić brzuszki czy mi to pomoże? a jak u was kochane?

12 lata 1 miesiąc temu #463824 przez chłopek
u mnie tez oponka została:(

12 lata 1 miesiąc temu #463846 przez iwonka_wwa
Ja przez 10 lat miałąm orange, ale jak przerowadziłam się do męża to straciłam zasięg. Miałam 1 kreskę przy dobrych wiatrach. i wkurzyłam się i przeszłam z numerem do plusa na abonament. Jestem bardzo zadowolona, mam 70zł abonamentu a wtym internet i 350minut/smsów.

Wczoraj byłam u lekarza z Michasiem, bo znów nam 7 dni kupki nie robił i już się martwiłam, ale lekarz powiedziała mi że ona ze swoimi dziećmi miała to samo. Potrafiły i 2 tygodnie się nie załatwiać, więc żeby się nie martwić. dzieci na cycu mają tak że kupkają albo bardzo często albo bardzo rzadko. Normuje się to po wprowadzaniu stałych pokarmów. zważyłam go i waży 8kg, wiec już tak z wagą nie pędzi bo w miesiąc przytył niecałe 600gram.

Oponkę też niestety mam i jescze ok 8kg na plusie :/
Asiu, niestety słyszałam że brzuszki słabo pomagają, ale warto róbować, na pewno nie zaszkodzą.
A żeby tekst był niewidzoczny to najpierw napisz tekst, a potem zaznacz i kliknij taką ikonke z dwoma ludzikami (10 ikonka od lewej).

U nas skok rozwojowy juz się choba skończył bo od dwóch dni Michaś aniołek. USmiecha się i śmieje non stop. A jak do niego mówię to wogóle rechocze. Moje cudo maleńkie :)

12 lata 1 miesiąc temu #463932 przez chłopek
my juz po szczepieniu sebek 6400 wazy musze go dokarmiac i jeszcze skierowanie na badania mam bo podejrzenie anemi

12 lata 1 miesiąc temu #463985 przez Natalia^^
Dziewczyny 50 milionów, gramy :woohoo:

U nas ostatnio wygrana była milion:) w lotto z plusem.

Chłopek a Sebuś ile przybrał od ostatniego szczepienia?? wydaje mi sie ze dobrze wazy. Nie wiem moze zle mi sie zdaje. Jas tez miał anemie i teraz w połowie listopada tez ide na kontrole

12 lata 1 miesiąc temu #464004 przez Joanna
Cześć kochane :)

jeju, ile Wy dzisiaj naskrobałyście :cheer: :laugh: ale udało mi się wszystko przeczytać :blink:
u nas kolejny dzień mija dosyć szybko, byliśmy w IKEI, kupiliśmy w końcu lampkę wiszącą w kształcie kwiatka do pokoju Alicji, dla nas zmianę pościeli i kilka innych drobiazgów :) niestety już po raz drugi na zakupach Ala spała przez pierwsze 30 minut a potem tylko marudziła, więc mąż ją nosił na rękach i wtedy była szczęścliwa :P

chłopek ojej, skąd to podejrzenie anemii? Sebuś waży za mało? powiedz, czym masz go dokarmiać?
madeline u nas Ala wypija/zjada około 500ml mleka ( wypija rano porcję, potem zjada kaszkę, na kolację kleik i wsypuję Jej mleko do obiadku i deserku ), aktualnie na obiadek dostaje zupkę marchewkową z ryżem i zjada cały słoiczek, na deser jabłuszko również cały słoiczek :) na dniach wprowadzimy banana, mamy też brzoskwinie :woohoo: a jak u Was wygląda jadłospis? :side:

w ogóle moje dziecko ostatnio rozpiera energia, że hej! :laugh: :laugh: kopie nogami o łóżeczko, leżaczek jak oszalała, na dodatek wczoraj jak Ją kąpałam zaczęła też kopać w wannie, cała mokra byłam :lol: normalnie jakby stado słoni przechodziło :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #464041 przez iwonka_wwa
Kochane. Zaszalałam. Mój mąż ma w niedzielę urodziny i kupiłam mu skok ze spadochronu. Trochę kosztował, ale stwiedziam, że takie wspomnienie ma sie na całe życie. A kupujue się różne pierdółki, a potem leżą w koncie albo się wyrzuca. Na gwiazdkę już nic nie dostanie. Jak pogoda dopisze, to może w weekend będzie skakał, mam w sobotę rano dzwonić i się dowiedzieć. Wieczorem mam wydrukować voucher to mu dam, zobaczymy c powie :D

chłopek to Sebuś chyba mało przybrał? Ile ważył jak się urodził?

Koni Ty miałaś chyba taką fajną rozpiskę kto kiedy się urodził i ile ważył? Może fajnie byłoby ją umieścić dla przypomnienia? masz ją jeszcze?

natalia no to musimy grac. Swoją drogę zawsze śmiać mi się chce za jak jest kilkanaście lub kilkadziesiąt milionów do wygrania to każdy chce zagrać. Tak jakby milionem każdy gardził..hehe :)

joanna to witaj w klubie. Michaś w wannie tak kope że cała łazienka pływa :) Ja z mężem cali mokrzy, a Michas sie chichra jak niewiem :)

12 lata 1 miesiąc temu #464073 przez chłopek
wazyl 3640 jak sie urodzil, 23 wrzesnia 6kg wazyl, a lekarz mi powiedzial ze duzych wachan nie ma ale moge dokarmiac mlekiem mm

12 lata 1 miesiąc temu #464077 przez Joanna
chłopek u nas 2 października było 6200g i jakieś 2 tygodnie temu ważyłam Alicję w ubranku to waga pokazała około 6800g, więc teraz podejrzewam, że waży 7 kg :) jak dla mnie Twój synek dobrze waży, ale skoro lekarz uważa inaczej...a skąd podejrzenie anemii?

12 lata 1 miesiąc temu #464101 przez chłopek
lekarz nic mi nie powiedzial dopiwro jak zapttalam to powiedziala ze troche malo przybiera, a podejzeie anemi juz ostatnio miala, ze jakis taki blady sie jej wydaje, pisz z tel wiec moga byc bledy

12 lata 1 miesiąc temu #464137 przez Kasiulka
asiu u mnie na studiach... mam indywidualną organizację ale i tak jest mi cięzko. zostawianie Zuzi na kilka godzin to jakiś koszmar ;/ tym bardziej że nie pije z butelki więc biegam co 45 minut do domu żeby ją karmić (tak nadal je tak często, przez co jest takim grubasem :D ) a w Kruszwicy ostatnio byliśmy z mężem i Zuzią :) jak jechaliśmy do mojej przyjaciółki na weekend :) bardzo piękna miejscowość :)

a co do brzucha - minęły 2 tygodnie od porodu i zaczęłam się wciskać w majty uciskowe - pomogły, przyznaję. teraz używam już od prawie miesiąca kremu le madr i pomógł mi jeszcze bardziej. chciałam robić brzuszki, ale przy porodzie pękło mi spojenie łonowe i przyznam że cały czas przy schylaniu itp. boli mnie jak cholera więc sobie odpuściłam. Jak tylko kupię sobie cały strój kąpielowy to ruszę na basen :)

iwonka_wwa pomysł na prezent doskonały! mój mąż by się bardzo ucieszył :) uwielbia takie rzeczy :)

chłopek o kurcze... ale może to niekoniecznie anemia, nic się nie martw na zapas!

joanna Zuzia też dokazuje w kąpieli :)

12 lata 1 miesiąc temu #464171 przez Joanna
Dziewczynki czy śpiewacie swoim dzieciaczkom kołysanki, czy kładziecie do łóżeczka spać i doglądacie pociechę? Moja Alicja zasypia przy włączonej karuzeli, ale ruszyło mnie sumienie i doszłam do wniosku, że już jest na tyle mądra, że pośpiewam Jej i kiedyś zapamięta słowa chociaż dwóch kołysanek :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka