- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Jasiowi robi sie ciemieniuszka, bardzo mała ale jednak. jak sobie z tym radziłyscie??
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wogole to chyba pozno Jasiowi wyszla.
Ja dzis po poludniu z moim K jedziemy na zakupy. Musze sie obkupic do szpitala i zrobic im zapasy jedzenia
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
my już po śniadanku, a w zasadzie Alicja zjadła z apetytem, bo ja jakoś nie mam na nic ochoty trzyma mnie ten kaszel i pomimo, że siedziałam wczoraj w domu obudziłam się koło 5.30 z bólem gardła
zaraz się ubieramy i idziemy na spacerek, staram się wychodzić co 2 dzień, no chyba że pogoda jest ok to nawet codziennie
dzisiaj mój mąż zszedł z nocy i śpi a o 14.00 wychodzi, bo ma imprezę firmową i wróci koło północy, także jesteśmy z Alunią cały dzień same, echh
nataleczka nie wygłupiaj się i zasuwaj na zabieg, musisz być zdrowa dla dzieci, pamiętaj
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja dopiero zawitałam do domu, Bylismy na rehabilitacji a pozniej u znajomej na ploteczkach:)
Wiecie brakuje mi koleżanek, wszystkie w moim wieku porodziły dzieci i sie wyprowadziły. Dzis doszłam do wniosku ze wiecej mam kolegów:) Az ostatnio znajomy przyniósł nowinkę z miasta ze mówią że Jas to jego syn:) Zobaczcie jak ludziom niewiele trzeba, my w sumie to chodzimy tylko razem na spacery jak Łukasz wyjeżdza( dodam ze to Łukasza przyjaciel). Och te małe miejscowości...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
natalia my mieliśmy ciemieniuszke, ale bardzo malutką i lekarz kazała po prostu podczas kąpieli myć główkę pieluchą tetrową - jest troszkę szorstka i ztarła te żółte plamki. Po 2 dniach nie było śladu.
U nas chyba sie zaczeło to co u Was ostatnio - Michaś poszedł sapc o 22:43 a o północy już się obudził, dopiero cyc go uspokoił. Potem ze 3 razy w nocy sie budził i marudził, ale jakoś po smoku się uspokajał. Wstał o 7:00 na jedzenie i od tamtej pory spał koło godziny z przerwami. Normalnie jakiśprzypływ energii chyba ma. A ja ledwo żyje :/
koni dziękuje za listę :*
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ide kąpać Michasia, miłego wieczoru mamusie!
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
My po szczepieiu maly zdrowy jak na razie:) Mo synus wazy 8500
Rosnie jak na drozdzach:)
Jesli chodzi o ciemieniuche to Bartus mial przez jakis czas ale nie duza ja smarowalam oliwka i delikatnie wyczesywalam,niekoniecznie przred myciem robilam czesanko kila razy dziennnie jak tylko zauwazylam jakas plameczke:)
nataleczka zdowiej
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Myśmy 2,5h temu wrócili ze szpitala i o dziwo przyjęli nas od razu i kazali zostać na noc. No ale po kolei, najpierw Kacperka zbadał pediatra ale dosłownie wszystko, biodora, brzuszek, dupcie, jaderka, oczka, ciśnienie, temperatura i nawet waga (ważymy 6580g). Przeprowadził wywiad i skonsultowal się z drugim pediatra po czym kazali nam zostać na oddziale i podać małemu mm. Niestety Kacper nie chciał tego zjeść miał wręcz odruch wymiotny a po 1,5 h próbie podania mu mleka z butelki ubyło 5ml więc Kacper zjadł może że 2ml po czym zaczęła pojawiać się u niego wysypka (wcześniej nie było nic poza wymiotami) i zawolalismye lekarza który kazał przestać mu podawać mleko a wysypka po 1h zeszła. Rano na obchodzie lekarz zalecił pobranie mu krwi do badań na co ma alergie i kazał podać nutramingen (mleko dla alergików na laktoze i nietolerancję mleka krowiego) i kazał podać mu je 2 razy i obserwować czy nie ma wymiotow. Ciężko było Kacpra przekonać do tego paskudztwa (sprobowalam jak patrzyłam czy mleko nie jest za ciepłe - Kacper nie napije się z butli zimnego ) i po jakiś 40 minutach krzyku wziął je na spiocha taki był wyczerpany od krzyku i na szczęście nic ni było 2 raz wziął mleko po 5 minutach i domagał się jeszcze i poniwaz po godzinie dalej nie wymiotowal puścili nas do domu z podejrzeniem alergi na mleko krowie. Teraz czekamy na wyniki testów i konsultacje z dietetykiem gdyż nie będzie on mógł do roku jeść wszystkiego dopiero w 7-8 miesiącu będziemy wprowadzać jogurt a jak skończy rok to mleko krowie bo alergia może ustąpić ale nie musi.
A ja go nie uczulam bo piję ok kubek mleka dziennie ale gdyby to był litr to już by mógł reagować na moje mleko źle.
No to się wygadalam
Natalia kup emolium w aptece rewelacja! Kacperkowi zaczynała się robić posmarowalam raz i zeszło
nataleczka dzieci potrzebuja zdrowej mamusi! A ty sobie troszkę odpoczniesz od codziennych obowiązków.
iwonka współczuję bo ja tym wstawaniem jestem wykończona a wczoraj to spalam 3h bo Kacperka co rusz budził płacz jakiegoś dziecka i nie polubił szpitalnego łóżka.
A gdzie się chlopek podziewa?
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aneta32
- Wylogowany
- gaworzenie
- Julitka 01.03.2005 Jakub 04.06.2012
Mój synek też ma torbiel dowiedziałam się jak miał jeden dzień teraz ma 5 miesięcy i narazie jest wszystko dobrze fakt że się nie zmiejsza ala najważniejsze że nie rośnie.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Koni to fajnie, ze sie tak wami zajeli. Dobrze, ze juz jest jakas diagnoza stwierdzona, teraz tylko potwierdza to wyniki i bedzie dobrze, lepiej, ze wiedza co mu jest to pomoga mu. A co do męża to sie ciesze :-* moze to jakis krok ku lepszemu?
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Kacperek obudził się dzisiaj tylko raz więc zdecydowanie lepiej mu się spi we własnym łóżeczku a wstalismy po 7 a potem spalismy do 9 więc troszkę odespalam ten szpital.
aneta32 mojej przyjaciółce powiedzieli że ta torbiel się wchlonie ale muszą chodzić co 4 tygodnie na konsultacje do neurologa.
Madeline no aż się zdziwilam że od razu nas przyjęli bo tu służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia... Ciekawe tylko czy nie dostaniemy rachunku do domu za to niewygodne łóżko bo my mamy nie pełną darmową opiekę ale niby jak nas lekarz kieruje to jest za darmo z tym że nie wiem jak jest z zostaniem na noc
Zresztą muszę się zająć wyrobieniem nowej karty bo według naszych dochodów powinniśmy mieć bez płatne leczenie.
A co do męża to nie wiem czy ku lepszemu ale mam nadzieję że tak.
Fajnie że Aleks tak pięknie śpi