- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię nad życie:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Zuzia pierwszy raz od dawna śpi w dzień i znalazłam tego przyczynę- muszę z nią leżeć inaczej jest tylko 5cio minutowka. Co jakiś czas otwiera oko i patrzy czy jestem, jeśli tak to śpi dalej

- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

jak do tej pory podawałam Alicji marchewkę, jabłuszko i zupkę marchewkową z ryżem a od wczoraj młodą marchewkę z ziemniakiem i dałam Jej też na spróbowanie pół na pół z jabłkiem banana...
teraz widzę w tym schemacie, że banan niby wprowadza się w 8 m-cu, ryż w 7 m-cu, pietruszka w 6 m-cu, ale to wszystko jest niezgodne z produktami w słoiczkach po 4 m-cu...
np. miałam w domu marchewkę po 4 m-cu hipp, gerber oraz bobovita i ta ostatnia miała w składzie ryż, więc nie rozumiem...

mam też w domu zupkę jarzynową, ale zawiera pietruszkę więc będzie na później, banana też chyba już nie podam...za to w 6 m-cu można karmić czarnymi jagodami i dziką różą

dokupię dynię i już, Ala za niedługo kończy 5 m-cy to będzie jeść zupkę jarzynową

i tak sobie myślę, że może tutaj chodzi o podanie np. jakiejś konkretnej porcji ryżu czy innego produktu, a nie kilka procent w danej potrawie w słoiczku?
nie chcę przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę, popytam się pediatry na szczepieniu, ale ostatnio jak byłam to mówiła, że z powodzeniem mogę podawać Ali morele, brzoskwinie, banany bo nie uczulają a odpuścić sobie maliny

a Wy co o tym sądzicie?
- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czy Wasze maluszki cierpia na zatwardzenie? Bo moj dziubek strasznie cierpi, szczegolnie po ziemniakach. Jedynie pomaga mu masaz brzuszka i trzymanie nozek przy brzuszku, wtedy jak prze to zrobi, dzis byl ogromny placz, ale w koncu jak zrobil przy mojej pomocy , az w dwa pampersy tego bylo tyle, robił wczoraj
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ojej, niedobrze że ma problemy z kupką

- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"

Nie mogę się ostatnio ogarnąć żeby zajrzeć na forum a z telefonu ciężko bo Kacper mi zaraz za niego łapie i się nim interesuje

Co do jedzonka to my próbowaliśmy na razie tylko marchewki, marchewki z ziemniakiem (Madeline nam też zatwardza i Kacperka brzuszek boli) i teraz jemy zupkę marchewkową z ryżem i Kacprowi wszystko smakuje

W ciąż czekam na wiadomość o wynikach testów na alergie i kontakt dietetyka ze mną i jak na razie cisza ale lekarz mówił że do tygodnia mogą czekać na wynik więc pewnie dietetyk się z nami skontaktuje jak już będą wyniki testu.
W ogóle muszę złożyć nowe papiery o naszą kartę medyczną (tutaj opieka jest w pełni płatna chyba że masz niskie dochody to Ci się należy karta medyczna) bo my mamy tylko na wizyty do lekarza bo na pełną opiekę się nie kwalifikowaliśmy a jak nam przyznają pełną lub mogą przyznać tylko Kacperkowi ze względu na zapotrzebowanie na specjalne mleczko to wtedy za jedno mleko będziemy płacić tylko 50 centów a nie aż 12€ za puszeczkę 400g tak więc w przyszłym tygodniu kompletuje papiery bo muszę iść do lekarza i wysyłam bo pewnie sobie troszkę poczekamy ale może akurat zdążą przed moim powrotem do pracy i nie zbankrutuje na mleku

Dziewczyny a jak wy podajecie te kaszki to razem z nowymi słoiczkami czy jak? Bo ja bym mu zrobiła na tym mleczku co w szpitalu dostaliśmy ale mam malinową i bananową i boje się żeby go nie uczuliła a mówią że jeden słoiczek na tydzień

nataleczka bidulo aż 6 kamieni! Dobrze że już po wszystkim a jutro już pewnie będziesz się lepiej czuła

Co kupujecie maluszkom na święta?
Ja mam już 3 prezenty

A kupiliśmy mu
i
i jeszcze bym chciała mu kupić
Kierownice najprawdopodobniej dostanie na mikołaja bo jest duża więc nie będziemy się z nią wozić do Polski

A właśnie jeszcze tylko miesiąc i do domku!!!!

To się rozpisałam idę się myć i może poczytam jeszcze z 30min jakąś książkę bo strasznie mi tego brakuje a dzisiaj kupiłam sobie lampkę do czytania to małemu nie będę przeszkadzać!
- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
ja dałanm raz kasze brzoskwiniowa i mi sebka uczulilo
- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tak jak wieczorem zrobil przy mojej pomocy tak teraz rano zrobil juz sam.
Koni super prezenty, my kupujemy malemu fotelik do samochodu i jakas zabawke, niestety teraz ciezko stoimy z finansami.
Dzis jade do mojej nowej oddzialowej porozmawiac o powrocie i musze jakies nowe dokumenty popodpisywac, denerwuje sie strasznie, bo zostalysmy sobie tylko przedstawione i nie rozmawialysmy jeszcze. Nie wiem jaka jest... Podobno powiedziala, ze nas opiekunek jest za dużo (a jest 4 na oddzial, tamtej taka ilosc odpowiadala) i chyba zwolni jedna lub dwie, dlatego juz obserwuje prace tamtych a jak wroce to moja. Bardzo sie denerwuje, bo mam umowe na stale, ale przeciez to wcale nie zobowiazuje, tym bardziej, ze ja wracam po rocznej przerwie, moge isc pierwsza na odstrzal. A jak ja strace prace to nie wiem za co bedziemy zyc. Ehh... Az sie trzese z nerwow...
- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja właśnie zjadam sniadanko a Kacper swojego gryzaka

Co do prezentów to dziękuje mnie też się podobają

chlopek mówisz że garnuszek później? Hm mi się on strasznie podoba i najwyżej jak się nie będzie teraz bawił to będzie miał na później

Madeline nie stresuj się bo będzie dobrze! Pracy nie stracisz a tak tylko będziesz miała święta do kitu i Olek będzie nerwowy! Wiem że to ciężko ale musisz myśleć pozytywnie!
A co myślicie o tej zabawce m.ceneo.pl/produkt,zdjecie,8449033,1.html ? Jest u nas teraz na promocji za 10€ więc się opłaca i nie wiem czy ją kupić

- nataleczka_92
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
Koni ta zabawka super. To ta hula kula tak??? Czytalam ze jest super dla takich malych dzieci jak raczkuja szczegolnie
- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A co do zabawki to właśnie jest ta i czytałam że to jest dobre do nauki raczkowania i się.teraz zastanawiam czy mu wziąć