BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #471124 przez blue01
nie masz mozliwosci powrotu do pracy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #471233 przez Madeline
Jednak znalazlam chwile, do pracy moge wrocic, ale oddzialowa zdecyduje pozniej czy zostaje ja czy ta co przyszla na moje zastepstwo... Ehh...

12 lata 1 miesiąc temu #471282 przez iwonka_wwa
Witam mamusie!

Madeline a gdybyś sobie skróciła etat to nie mogliby Cie zwolnić przez rok, nie możesz tak zrobić?

Dziewczyny, super prezeenty. Mój tata ostatnio kupił Michasiowi takiego pieska www.ceneo.pl/2231803 Jeszcze nie umie naciskać, ale jak mu włącze to taki zasłuchany..hehe
A na święta to chyba też tylko fotelik samochodowy kupimy, bo z tego już wysrósł, a to spory wydatek.

My mieliśmy we wtorek szczepienie - Michaś waży 8300g. Tak patrze magda_kielce ze Twój synek to faktycznie duży, bo Michaś urodził się 4400 a teraz mniej waży. A czym karmisz?

Poza tym Michaś ostatnio daje nam popalić w nocy. Nie śpi do 23-24, a jak już uśnie to się budzi albo już o 5, albo płacze przez sen. Jestem wykończona. Ale widze że u Was też raczej kiepsko z nockami. Może taki okres?

12 lata 1 miesiąc temu #471295 przez Madeline
Iwonka nie moge, bo to rowna sie z mniejsza pensja, a poki moj maz nie pracuje to nie moge sobie na to pozwolic

12 lata 1 miesiąc temu #471319 przez asia886
natalka ja bujaczek dostałam od znajomej po swoim dziecku i on chyba jest do 9 kg

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471403 przez Joanna
Cześć mamcie :)

widzę, że nadrabiacie postami, ale wszystkie chyba ogranęłam :woohoo:

u nas noc nijaka od niepamiętnych czasów, Ala budziła się co godzinę z płaczem, trzeba było jej podawać smoka i włączać karuzelę :dry: już otwieram drzwi od sypialni,bo może za ciepło jest...albo bolą ją dziąsełka, więc na noc posmaruję i zrobię trochę herbatki do picia, może powietrze jest zbyt suche :angry:
Ala teraz po obiadku ma drzemkę, a potem jedziemy do dziadków, bo mąż robi brodzik w łazience i śmierdzi silikonem :huh:

nataleczka fajnie, że mąż Ci pomaga :) a dzieciaczki pewnie nie mogą się Ciebie nacieszyć :)
chłopek ja z grubsza trzymam się schematu, poza tym że Ala już wcina bananka ze słoiczka i wcześniej podałam Jej zupkę marchewkową, ale zasugerowałam się informacją ' po 4 m-cu' zamiast spojrzeć na skład :blush: gluten zaczniemy wprowadzać za kilka dni, po skończeniu 5 m-ca :) wtedy też podam Ali zupkę jarzynową, bo wg, schematu można w 6 m-cu wprowadzać dużo różnych warzyw, dokupię też kleik kukurydziany :)

12 lata 1 miesiąc temu #471464 przez chłopek
joanna u nas był banan ze słoiczka

12 lata 1 miesiąc temu #471581 przez Joanna
chłopek smakował bananek Sebusiowi?:)

12 lata 1 miesiąc temu #471616 przez chłopek
tak jemu kazdy deserek smakuje

12 lata 1 miesiąc temu #471635 przez Natalia^^
hej, ale sie rozpisałyście:)

Ja wróciłam z gorzowa byłam u dziadków. Dzien męczący. Zobaczymy jak noc. oststnio to tak sobie. Jas tak cudownie spał w nocy a teraz kicha.

Przepraszam dziewczyny że sie tak mądrze ale jeżdze z Jasiem na rehabilitację i tam ta pani dużo rzeczy mi uświadomiła. Mówiła ze dzieci które nie raczkuja były za szybko wsadzone do chodzika albo za szybko były prowadzane pod paszki. powiwedziała ze dziecko mozna zaczac prowadzic a jak ktos bardzo chce to wsadzic do chodzika jak samo bedzie wstawało podpierajac sie o meble i chodzac bokiem wzdłuż mebli. Ja wiem ze rodzice chca zeby ich dziecko szybko wszystko zaczeło robić ale warto sie zastanowić kiedy dziecko wsadzić do chodzika. 6 miesięcy to zdecydowanie za szybko.

my tez mieliśmy chodzik na chrzciny ale on ciągle czeka w piwnicy.
A odnośnie piwnicy w koncu udało sie posprzatac:) :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #471649 przez Kasiulka
joanna u nas banana podaliśmy raz ,ale Zuzi deserki nie bardzo smakują ;/ dziś dostała na kolację to danie na dobranoc, ciekawe jak się to przyjmie, zjadła ładnie :)

chłopekszczęściara z Ciebie, że Sebek tak ładnie je! pozazdrościć!

madeline nie martw się na zapas! na pewno zatrzymają Ciebie!

iwonkau nas od paru dni nocki wyglądają dokładnie tak samo ;/

natalia w sprawie chodzików mam dokładnie takie samo zdanie :)

12 lata 1 miesiąc temu #471660 przez chłopek
natalia ja nie wkładałam ksawcia na 6 miesiescy do chodzika tylko dopiero jak zaczal sam próowac chodzic i wtedy, bo czasem cos musiałam zrobic a on chcał zeby z nim chodzic

12 lata 1 miesiąc temu #471677 przez Natalia^^
Chłopek, no pewnie ze raz na jakis czas nie zaszkodzi, sa dzieci którym to wcale nie zaszkodzi a sa dzieci które przestaja sie rozwijac. znam taka mame i jej synka chodzimy razem na rwhabilitacje.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471834 przez Joanna
natalia ja jestem przeciwna i na pewno nie kupimy Alicji chodzika :)

kasiulka nie smakują Jej deserki? :cheer: no proszę, a ja już myślałam, że tylko moje dziecko jest wymagające :lol: a to danie z hipp'a to kaszka manna czy ryżowa? i jaką porcję podałaś, pół dużego słoiczka?

chłopekmoja Alicja też zjada wszytko póki co, jabłuszko, banana, marchewkę itd :)
jedynie nie bardzo Jej idzie skoczek marchewkowy, jabłkowy owszem, podaję Ali soczek jeden raz dziennie około 90 ml rozcieńczone z 60 ml wody :blink:
a jakie deserki już próbował Sebuś?ja w ogóle trzymam się tego, że wprowadzam jeden nowy produkt tygodniowo, czyli bananka jemy od poniedziałku do niedzieli i od przyszłego poniedziałku wprowadzimy jabłka z czarnymi jagodami wg. schematu a potem jabłka z dziką różą np. z dodatkiem kaszki manny :)

12 lata 1 miesiąc temu #471853 przez Madeline
Dziewczyny jesli chodzi o chodziki to u mnie na oddziale pracuje ortopeda i kiedys powiedzial mi, ze najwieksza glupota rodzicow jest dawanie dzieciom chodziki. Powiedzial, ze raz ze chlopcom gniota sie jajeczka, a po drugie, bardzo wychaczaja sie bioderka i pozniej trzeba to leczyc. Powtarzam jego slowa, nie badzcie zle, kazdy rodzic wie co jest dobre dla swojego dziecka, ale ja chodzika nie mam i nie kupie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka