- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
dokładnie taka tylko poprosiłam w kolorze rożowym
www.smyk.com/vtech-migoczaca-hula-kula-z...wki-gry-dla-dzieci-p
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Madeline wybacz ze tak wałkuje ten temat, ale nie musisz sobie obniżać etatu do 1/2 a nawet 3/4. Możesz dp 7/8, a wtedy różnica w pieniążkach nie jest az taka znaczna. A w sytuacji kiedy nie wiesz czy długa tam popracujesz, może warto sie zastanowic? Moja siostra pracuje w HRach jeslibys chciała to podaj mi swoje zarobki to poprosze ja zeby wyliczyła jak to Ci sie zmniejszy - tylko propozycja.
Ale fajnie ze Wasze dzieciaczki już jedzą różne deserki i warzywka. Nam lekarz kazała sie wstrzymac, az Michas skończy 6 miesięcy. Wczesniej tak mówiłam , że tylko mleko, ale teraz to juz sie doczekac nie moge. Ale to jeszcze tylko 1,5 miesiaca wiec poczekam.
Co do chodzików to tez nie bede kupowac. Tak jak nie sadzam i nie podciągam Michasia za rączki. Niech sie rozwija w swoim tempie. Ale kazda mama ma prawo do własnych sposobów - w końcu kazdy dzieciaczek ma swoje własne tempo i możliwości, które najlepiej zna jego mamusia.
I Michas usnął 22:40 i od 23:30 juz nie spi :/ Teraz przysypia przy cycu aLe tylko chce sie podniesc to sie budzi i steka :/ Kochane czemu tak jest z tymi maluszkami? Skok rozwojowy powinien juz sie skończyć?
Kolorowych senków życze Wam i maluszkom :*
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Otrzymane podziękowania: 1
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Michaś wczoraj finalnie zasnął o 00:10, przed 6 obudził się, dostał smoka i spał do 9:00. Wiec zlitował się nad mamusią
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Marta M
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
tak mnie przejął jej los, proszę klikajcie...też mogę codziennie przypominać, tu jest link:
www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=Kasianowysacz
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas noc kiepska, naprawdę...Ala obudziła się o 2.00 dostała herbatki, ale to nie pomogło i finalnie wytrąbiła 120 ml mleczka i poszła od razu spać, ale zrobiła nam niespodziankę i 3 godziny później znowu wypiła 120 ml mleczka i wstaliśmy koło 10.00 dziwne, że jest taka głodna, bo przecież na kolację zjada miseczkę kleiku z jakimś owocem na 150 ml mleka, to wcale nie jest mało
iwonka tak, to może być od tej pleśni, od niej rozwijają się różne choroby, mój brat przez to nabawił się alergii
teraz jedziemy do hurtowni, trzeba kupić parę rzeczy dla Ali w tym prezencik na Mikołajki i jakiś drobiazg dla mojej 1,5 rocznej kuzynki, bo w niedzielę jedziemy w odwiedziny
miłego dnia , szkoda tylko, że jest taki ponury bez słońca
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Marta M będę głosować
noc za nami całkiem spokojna wczoraj na allegro kupiliśmy dla Zuzi kilka drobiazgów i nie mogę się doczekać aż dojdą
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Mój synek pobil dzis swój kolejny rekord, zasnal o 21 i spal do 6:30 oczywiście z pobudka kilku sekundowa koło 1 na smoczek
Maz był dzis na kolejnej rozmowie o prace, ale chyba znow dupa
Iwonka 1600 brutto mam na umowie.
Jakoś tak dola łapie, boję sie o nasza przyszłosc
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
madeline nie dołuj się! wszystko na pewno się ułoży ! Wiem co czujesz też mieliśmy takie chwile załamania jak byłam jeszcze w ciąży, ale wszystko się zawsze układa jakoś. Będzie dobrze.
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Madelina jak ja tobie zazdroszcze takiego spania.
Jaś dzis spał dosc ładnie jak na ostatni czas. od 21,30 do 4,50 a następnie do 8. Kiedys jak zasnął o 22 to spał do 7 a pożniej jeszcze do 9. Jak mi tego brakuje.
Joanna twoja perełka tez pięknie spała, oby jej to minęło.
Teraz tez spi, tatuś go ululał
Dzien zaliczam do udanych dużo dzis zrobiłam. Teraz czekam az Łukasz przyjedzie z miasta i przywiezie mikrofalówkę. bo niestety zepsuła nam sie stara. A wy uzywacie mikrofalówek do podgrzania słoiczków. ja to sie juz tak nauczyłam ze idealnie sekundy miałam wyliczone na duzy i na mały słoiczek, na danonka soczek
Ale nie wiem czy to tak dobrze.
Czekam tez na moje zamówienie na wieczorny seans filmowy. Winko, słonecznik i magnum
Zamówiłam tez dla Jasia fotelik samochodowy maxi cosi tobi. Bede go powoli przyzwyczaać w domku.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mieliśmy mikrofalówkę, ale kazałam mężowi znieść do piwnicy bo raz brakowało mi miejsca na Ali mleko, herbatki, soczki itd. a poza tym nie jestem zwolennikiem jej używania na dłuższą metę
kasiulka nie za mało Zuzi było tej kaszki? moja Ala jak zjada to cały mały słoiczek obiadku i mały słoiczek deserku a kaszkę robię Jej na 120 / 150 ml mleczka
w ogóle kupiłam dziś dla Ali taką kaszkę 'na dobranoc' z bobovity, więc jak się obudzi w nocy to dosypię do mleczka i zobaczymy
w ogóle uświadomiłam sobie, że dokładnie rok temu, 16 listopada po raz pierwszy widziałam bijące serduszko Ali, mierzyła wówczas 1,28 cm moje kochane Maleństwo teraz nam daje tyle radości, z dnia na dzień coraz mądrzejsza i kochańsza
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Wczoraj byłam w kinie z dziewczynami Kacperek zasnął o 21 a obudził się dopiero jak wróciłam i zdążyłam się umyć i przebrać a jak się położyłam to już pojękiwał na cycusia tak więc tatuś nie miał za dużo do roboty
asia zabawka fajna ale mi też się wydaje że mała będzie musiała stabilnie siedzieć żeby z niej korzystać.
Joanna ja też w końcu kupiłam tą kule i mały dostanie w zamian za garnuszek z tym się jeszcze wstrzymam. Pokazałam ją dzisiaj Kacperkowi i sam naciskał to co z zewnątrz można było (wciąż jest w pudełku) i jak zabrałam to zaczął płakać więc chyba się prezent będzie podobał
Co od chodzików my też nie będziemy mieć, być może nam nic nie jest ale ja mam 3 grupę inwalidzką na kręgosłup i wiele innych ludzi też ma skoliozę a nikt nie zagwarantuje że to nie od tego więc ja kupie małemu pchacz i niech sam się rozwija w swoim tempie
iwonka głowa może boleć ja się nabawiłam alergii i jak gdzieś jest grzyb po prostu mam strasznie nos zapchany aż od dychać nie mogę
Madeline wiem że łatwo jest mówić bo ja też czasami się stresuje o naszą przyszłość ale na pewno jakoś się poukłada
Wiecie co coraz częściej zdaje sobie sprawę że strasznie ciężko mi będzie wrócić do pracy i zostawić Kacperka
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
U nas kolejna noc nie najgorsza. Jas zasnął o 22,00 a obudził sie 1 raz przed 5. potem spał do 8. Usłyszałam jak robi kupkę(bo bardzo zawsze stęka) i wstałam do niego o 8.30. wiec jestesmy wyspani.
Koni ja tez sie nad tym zastanawiałam, jak go zostawie. nie wiem. Ja mam tyle plus ze mama moja sie nim zajmie. włsnie ogladałam naciagany program idealna niania ale pomimo ze jest on sztuczny to zrobiło to na mnie wrazenie. az sie wierzyc nie chce ze sa takie baby niedobre.
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa