BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #477687 przez Koni
Ja się właśnie zastanawiam nad siedzonkiem do wanny ale w sumie on zaraz będzie siedział więc chyba mi się nie opłaca :unsure:

Kasiulka a pije mleczko z kubka czy herbatki?

My nie wprowadzamy jeszcze mięska bo czekam na spotkanie z dietetykiem bo wiem że nie każde mięsko na razie może jeść :blink:

A jeszcze co do kubeczków my mamy taki http://img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/28/07/33/17/2807331737ale chwilowo rzadko z niego pijemy bo działa butelka :)

chlopek a czemu butle dajecie? Dokarmiacie go jeszcze czymś?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #477729 przez nataleczka_92
witam sie jako pierwsza :laugh: :laugh:
Mamusie jeszcze spia a Filipkowi tak sie rytm wyrobil ze codzien o 6 pobudka troche mnie to wkurza bo zawsze lubilam pospac i.chodze polprzytomna :huh:

Ogladam pytanie na sniadanie i bylo znow o matce Madzi . Normalnie jak ja widze to mnie szlag trafia! Zabila takie niewinne dzieciatko,a oni sa jeszcze tak jakby za nia. Co za sprawiedliwosc na tym swiecie,a pozniej dziwic sie czemu rodzice katuja swoje dzieci,jak nie daja za to zadnej kary! Pamietam jak bylam w ciazy i mowili w wiadomosciach ze malutka porwali az serce pekalo a tu sie okazalo ze mamusia wszystko wymyslila!!!ach...

12 lata 1 miesiąc temu #477741 przez Kasiulka
Koni my podajemy jej tylko wodę do picia.Mleko jak na razie tylko z piersi chce pić. Ale będziemy próbować :)

nataleczka oni wciąż trąbią o takich niedorozwojach jak matka Madzi żeby zagłuszyć te wszystkie machloje które w sejmie bokiem przechodzą - wszyscy przezywają losy biednych dzieci (ja z resztą też) a tu np. kilka dni temu uchwalili ustawę o tym że żywność modyfikowana genetycznie nie musi być oznakowana w Polsce - nawet nie będziemy wiedzieć co podajemy dzieciom.

12 lata 1 miesiąc temu #477764 przez chłopek
hej
koni ja daje mu mleko czasem z kasza bo on mi mało przybiera i czasem rano wogóle cyca nie che strasznie sie denerwuje a butelke je, później przez cały dzien juz je cyc, w nocy tez

12 lata 1 miesiąc temu #477821 przez nataleczka_92
a u nas jakis problem... Filipek nie chce wogole mleka pic :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #477880 przez chłopek
moze mu sie znudziło albo mu nie smakuje

12 lata 1 miesiąc temu #478089 przez blue01
hejka :) ja podaje malej kaszke dwa razy na dzien,z kubka jeszcze nie uczylysmy sie pic,a co do okresu to wlasnie mi sie pojawil,dzis mam 4 dzien,a tak dobrze bylo bez niego :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #478115 przez Joanna
koni zawsze wypijam wodę przed posiłkiem i na śniadanie zjadam dwa kółka ryżowe z jogurtem, one pęcznieją w brzuchu :) a na obiad dziś np. faszerowana papryka z mielonym i surówka z kapusty pekińskiej, oczywiście bez ziemniaków i nie jadam kolacji, tzn po 18.00 :blink:

nataleczka_92 widzisz, moja Ala już miesiąc temu obraziła się na mleko i wypija z butelki wyłącznie w nocy lub wcześnie rano :) lubi być karmiona łyżeczką, a po nowym roku będziemy uczyć Ją pić z kubka niekapka :)

12 lata 1 miesiąc temu #478730 przez Koni
Ja jak zwykle wieczorową porą ;)

Chyba mnie jakaś depresja jesienna dopadła :dry: Nic mi się nie chcę i nie mogę na siebie patrzeć i na ten mój gruby tyłek :( Tak chciałabym schudnąć a nie mogę się w sobie zebrać :(

Kacper wczoraj spał do 2 a potem wstał o 6:30 i pospaliśmy a przynajmniej ja do 10 bo obudziło mnie jego gadanie :laugh:

W ogóle coś mi on ostatnio strasznie niespokojnie śpi! Nie wiem od czego to ale chciałabym żeby już zaczął przesypiać noce bo jak wrócę do pracy to będę chodzić jak zombie!

A co do pracy z jednej strony nie mogę się doczekać bo w końcu się troszeczkę oderwę od tych pieluch a z drugiej jestem przerażona bo tak bardzo nie chcę zostawiać Kacperka :(

Kasiulka skoro pije wodę z kubka to i mleczko powinna ;)

Joanna a udało Ci się coś zgubić? Ile teraz ważysz?

12 lata 1 miesiąc temu #478744 przez Kasiulka
Koni bardzo Ci współczuję :( wierzę, że jest Ci ciężko, ale jak już wrócisz do pracy to myślę, że po jakimś czasie oboje się przyzwyczaicie do nowej sytuacji. :) A nasza Zuzia to jest bardzo specyficzna z tym mlekiem - ma swoje dziwactwa nasz bobas :) :D

Dziś za nami ciężka noc. Zuzię bardzo bolał brzuszek i ząbki ją męczyły :( ja nie wiem kiedy to się skończy :( Tak mi jej szkoda. Ona jest taka kochana, nawet jak ją boli to potrafi się do nas uśmiechnąć :kiss:

Joanna trzymam kciuki za Twoją dietę!:)

12 lata 1 miesiąc temu #478749 przez Madeline

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A synus dobrze, coraz twardsze ma dziaselka to moze na swieta zawita pierwszy zabek

12 lata 1 miesiąc temu #478777 przez Kasiulka
Madeline aż się krew we mnie gotuje! Jakie to wszystko jest niesprawiedliwe! I nawet nie ma człowiek do kogo iść i skargi złożyć , matko!

12 lata 1 miesiąc temu #478784 przez nataleczka_92
Madeline kurcze wspolczuje bardzo. Ale pisalas ze masz umowe na czas nieokreslony,nie mozesz isc na wychowawczy??? Ach w tej polsce niema zadnych perspektyw dla mlodych rodzin a pozniej dziwia sie czemu dzieci sie nie rodza!

12 lata 1 miesiąc temu #478800 przez chłopek
no włąsnie nie mozesz isc n wychowawczy skoro umowa na czas nie okreslony moze sie uda ze jezcze kase dostaniesz

12 lata 1 miesiąc temu #478868 przez Madeline
Kochane chcialabym isc na wychowawczy, ale moj maz nie pracuje, jedynie moja pensja nas ratuje, a na wychowawczym dostane tylko 400zl a kredyt mamy miesiecznie 460 zl. Masakra :-( mam umowe na stale ale mam miesiac wypowiedzenia, ale rozmawialam z mezem i jakbym dostala te wypowiedzenie to go nie podpisze i wtedy pojde na wychowawczy. Plakac mi sie chce jak sobie pomysle o tym :-(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka