- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Trzymam kciuki za ciebie, kiedy musisz wracać do pracy??
Ja czuję się lepiej ketonal pomógl. Jutro idziemy na zabawe i własnie nogi woskuję.
Byłam też na brwiach i manicure z parafiną. Jutro Jaś jedzie do babci i bede miała czas zeby sie uczesać bo szoka mi siana na fryziera strasznie duzo płace za uczesanie moich długich włosów, A tak mi sie nie chce isc ze szok, ale mówią ze to znaczy ze bedzie fajnie.
Dziewczyny odnośnie obiadków to u nas to wygląda tak
22.00 mleko z kleikiem na 240 wody
5.00 mleko na 180 wody
10.00 kaszka na 150 wody(ale taka gesta ze łycha staje)
14.00 obiadek (ostatnio sama gotuje marchewka,pieruszka,ziemniaczki,skrzydełko,seler)
18.00 jakis deserek(jabuszko albo serek)
Ale z obiadkami tez się mecze bo Jasiek zaciska usteczka i nie che. ale jak jest kaszka albo danonek to az sięga całą głową do łyżeczki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
My tez o 10 dajemy kaszke a o 14 obiadek
Zauwazylam, ze jak wyjde z synkiem na spacerek to dluzej mi spi w nocy i spi wtedy bez pobudek.
W kazdej chwili moj maz moze dostac wiadomosc, ze ma jechac do pracy albo do Danii albo do Luksemburga, najgorsze jest to czekanie, bo moga doslownie w kazdej chwili dzwonic a moga tez zadzwonic dopiero po swietach lub po nowym roku
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
koni ani ja ani mąż nie mamy alergii na nic. zwykle sprawdzamy powoli jak to jest z nowym daniem, ale wczoraj tak jej posmakowało że bez wmuszania sama z chęcią domagała się o więcej - pierwszy raz tak się zdarzyło, zawsze kręci noskiem na wszystko. Nie ma żadnych niepokojących objawów no i w sumie nie znam kogoś kto miałby uczulenie na mięso, a już zwłaszcza królika.
a powiedz jak Kacper miał 37,5 stopnia to dawałaś coś na zbicie czy przeczekaliście?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
uf to się nagadałam
A chłopek powiedz jak Seby oczko? Macie spokój już? Bo mówiłaś że po zabiegu ropiało My mieliśmy 2 miesiące względnego spokoju a od wczoraj Zuzi znowu ropieje ;/ okulistę mamy dopiero 30, musimy jakoś dotrwać...
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Wstalismy dzisiaj z Kacperkiem o 10 Pierwsza pobudke mieliśmy o 3:20 potem o 5 i 7:20 i jeszcze przysnelismy
Natalia zazdroszczę imprezy! Ja już tak dawno nigdzie nie byłam Mam nadzieję że chociaż na sylwestra gdzieś pójdziemy i teściowa zostanie z małym.
Kasiulka my czekaliśmy nie podawalam mu nic podaje mu jak ma że 2 kreski więcej.
Fajne te wasze obiadki u nas wciąż króluje cycuś i 1/3 sloiczka obiadku plus popoludniu jakieś jabluszko albo kleik z jabluszkiem ale to i tak tylko na 50ml mleka i 60ml mleczka w butli na noc dla przyzwyczajenia do smaku
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Nie warto, nie warto. teraz muszę zrobić staż w aptece i bede myślała w tym czasie nad czyms własnym.
Iwonka a co twój synek miała z nóżkami?? Mój jaś ma spiete stopy i zle sie układały tak kostką do środka, Ja mu bandażuję stopy takimi bandażami z niemiec. I teraz jest duża poprawa.
Teraz jem pierniczka i pije mleko, Jaś spi, dom sprzątnięty. A o 13 jedziemy do mojej mamy zawieść Jasia na słóżbę I na zabawę. hmm może będzie miło.
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kasiulka masz racje, moj kolega jest inzynierem i i pracuje w nalesnikarni :-/ masakra
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Zmartwiło mnie to słabe spanie Zuzi i poszperałam wczoraj w internecie. Stwierdziłam że musimy zmienić nasz wieczorny rytuał bo widocznie w tym starym coś jest nie tak. Więc od wczoraj już robimy tak
18:00 kaszka łyżeczką (od tego momentu zostajemy już przy małej lampce i tylko w sypialni)
19:00 kąpiel przy lampce i masażyk z oliwką
po kąpieli przytulanki, karmienie, śpiewanie.
Takim sposobem Zuzia zasnęła wczoraj o 19:30 - a zawsze walka do 22 minimum. Będziemy się tego trzymać, zobaczymy jak się sprawdzi na dłuższą metę.
Zawsze robiliśmy ten błąd że po kąpaniu Zuzia była w innym pokoju niż sypialnia, może przez to myślała że to czas zabawy?
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja kapie małego w jego wanience w wannie bo tak chlapal że nie dało rady a ubieram go w innym pokoiku niż śpi i zasypia 20-21 po cycusiu sam w swoim łóżeczku
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madeline ją nic szczególnego nie robię chyba sam dorósł wcześniej usypialismy się przy cycu ale ostatnio przestał mi tak usypiac więc zaczęłam wkładać go do jego łóżeczka i kręci się tam nawet i 30 min gaworzac sobie a potem zasypia Tak mamy już 6 noc A no i Kacper odkąd się urodził nigdy nie był lulany do spania jedynie w wózku w ciągu dnia ale może spróbuj zamiast na rękach to go w wózku bujac i jak zasnie to do łóżeczka.
Znowu mamy podwyższona temperaturę 37,4'C
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Nasze nocki sie tez uregulowały.
Jaś chodzi spac o 22.00 spi srednio do 5.00 potem butla i do 8.00
Ale nie było tak fajnie bo zmieniłam mu godziny snu. chodził spac o 20.00 i budził sie co chwila.
Wiec teraz 18.00 deserek potem drzemka, od 19 bawi sie sam i juz o 21.30 marudzi wiec wszystko szykuje w łazience, tam tez go ubieram wychodzimy w poranniku i o
22.00 kleik z mlekiem.
I tak juz narazie zostawie bo dzis to nawet do 6.10 spał
Nic dziewczęta, miłego wieczorku i przespanych nocy.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
ale się rozpisałyście...odnośnie pracy u nas w Polsce to tragedia, ludzie kończą studia, ba! nawet po dwa fakultety i pracują za marne grosze
u nas noc spokojna, wstaliśmy jak zwykle po 9.00 nie udało nam się wyjść na spacerek, pogoda kiepska, więc nawet nie chciało nam się wychodzić za to posprzątaliśmy całe mieszkanie, ostatnio mam chyba jakąś fobie
u nas z Alą, z zasypaniem nie było problemów...najpierw spała z nami, potem obok nas w koszu mojżesza, potem było kilka prób usypiania w łóżeczku, ale ciągle gubiła smoczka ( miała wówczas niespełna 2 miesiące ), za jakiś czas znowu spróbowaliśmy ją kłaść do łóżeczka i zasypia sama od samego początku, chyba z kilka razy lulałam ją na rękach to wszystko
rytuał mamy stały kolacja 19.00 - 19.30 chwila odpoczynku, kąpiel a potem lulu próbowałam jej śpiewać, ale nie była zainteresowana zbytnio i nie chciała zasypiać, więc zostawiamy ją samą z włączoną karuzelą i od czasu do czasu doglądamy
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm