BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #480569 przez chłopek
kasiulka to moze przez zapchane kanaliki Zuzi oczko zapuchło?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480586 przez Natalia^^
Kasiulka, biedna Zuzia.
Jasiowi tez kiedys oczko ropiało ale to przez katar albo przez ząbki.

Koni to Kacper duży chłopak.:) Ale nasze dzieciaczki szybko rosną, Ja to zawsze sobie Jasia porównuje do waszych dzieci bo koryguję mu wiek o 10 tyg, (jakies ponad 2 miesiące)

A o co chodzi z kanalkami?? one mogą sie zatkać po porodzie czy są odrazy zatkane??

A tu Jaś ogląda bajeczki:) Uwielbia klub przyjaciół Myszki M.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #480603 przez chłopek
natalia one powinny sie odetkac po porodzie,no i moze sie obejsc bez zabiegu czyli krople z antybiotykiem i masowanie kącika oka

12 lata 1 miesiąc temu #480606 przez chłopek
moi tez lubia klub myszki miki :)

12 lata 1 miesiąc temu #480630 przez Madeline
Natalia sliczny synus :-)

Moj synus lubi tylko "gummy misia" na innych placze :-p

12 lata 1 miesiąc temu #480633 przez Kasiulka
chłopek z kanalikiem przez 2 miesiące był spokój - ja masuję Zuzi przy każdym karmieniu to oczko. Podobno jej nawiało albo jakaś bakteria z powietrza. do piątku musimy przetrzymać, zobaczymy co nam powiedzą.

ech dziewczyny same mam zmartwienia dziś :( pisałam Wam już kiedyś że Zuzia jest bardzo silna, często się wygina do tyłu, łepek podnosiła od urodzenia bardzo wysoko.I ja się cieszyłam bo myślałam że to szczęście że dziecko silne i tak dalej. I tak też wszyscy (łącznie z pediatrą i położną) mi mówili -że przynajmniej dziecko nie jest wątłe. Ale zaczęło mnie to od jakiegoś czasu zastanawiać. Że ona tak ciągle robi mostek, wygina się do granic możliwości, czasem tak mi sztywnieje i śpi wygięta do tyłu. Dziś poszperałam w internecie i być może znalazłam odpowiedź na swoje pytanie - zespół napięcia mięśniowego. Mam nadzieję że to tylko paranoja z mojej strony, ale skonsultować muszę to z lekarzem i załatwić skierowanie do neurologa (oczywiście ze skierowaniami wiadomo - wielką łaskę zrobią jak dadzą). Umieram ze strachu :(

12 lata 1 miesiąc temu #480635 przez Koni
Natalia^^ Jaś jest śliczny i super siedzi ;)

A Kacper już duży bo jak go ostatnio mierzyłam to ma 67cm i nawet lekarka powiedziała że bardzo urósł a jak się urodził miał raptem 46,5cm :lol:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480671 przez Joanna
kasiulka nie denerwuj się na zapas tylko skonsultuj się z lekarzem i nie czytaj za dużo w internecie, bo można zgłupieć :dry: sama wiem to po sobie, jak byłam w ciąży siedziałam i szperałam niepotrzebnie :blush:

a u nas wieczór znowu nieciekawy...Ala nie za bardzo chciała jeść kolację, więc wylałam kleik i zrobiłam jej kaszkę bananową, bo wpadła znowu w histerię :( z tego wszystkiego porzygała mi się, cała była brudna już nie wspominając o leżaczku, który trzeba było od razu wyprać :dry: szybko ją wykąpałam i zjadła tą kaszkę w spokoju, potem wymasowałam dziąsła calgelem i śpi :blink: myślę, że wymiotowała z od płaczu, ale na wszelki wypadek odstawię jabłka z jagodami na kilka dni

a my dzisiaj uzupełniliśmy spiżarnie Alutki :woohoo: masakra, jakie te słoiczki są drogie, echh...kupiłam wszystkie dania z hipp: łosoś z ziemniaczkami, dynia z indykiem, królik w potrawce oraz rosołek z kurczakiem i kaszką manną :) zobaczymy czy wszystkie Ali posmakują :

natalia Jaś słodziak! :laugh: :blush: :)

12 lata 1 miesiąc temu #480680 przez Natalia^^
Kasiulka narazie sie nie martw, poszukaj może ośrodka dziennej rehabilitacji i tam poproś o konsultację rehabilitanta, bo wiem z doświadczenia ze neurolodzy to czesto sami nic nie wiedzą. A rehabilitanci maja spore doświadczenie. Mój Jaś ma wzmożone napięcie mięsni w nóżkach. Ale robi dużo postępy. Wiem ze dziecko czesto samo z tego wyrasta. Np Jasiowy bardzo sie porawiło napięcie kiedy zaczął przyjmować pozycję do raczkowania.

Nie martw sie kochana na zapas. Mówię ci to nie bedzie nic poważnego :)

Koni to rzeczywiście malutki, Jaś jak sie urodził miał jakies 38/40 cm. A teraz 73 cm.
Mówią ze małe dzieci bardzo szybko nadrabiają i czesto sa wieksze od innych dzieci.,

12 lata 1 miesiąc temu #480683 przez chłopek
kasiulka moj obi tak samo

12 lata 1 miesiąc temu #480686 przez chłopek
trzyma sie sztywno dzwga glowe a jak je i juz mu cos nie pasuje to se strasznie do tyłu wygina
a zaciska ci pisatki i nie prostuje dłoni?

12 lata 1 miesiąc temu #480700 przez Natalia^^
mój jas tez sie tak wygina jesli mysliwy o tym samym...

Ciotki!!! Mój synek z pozycji raczkującej usiadł dzis sam!!!!!!!!! podwinął tak cwanie nóżke i podepchnął sie rąkoma. Jaka jestem dumna. Teraz czekamy az zacznie raczkować bo jak narzie to sie kiwa przód tył:)

12 lata 1 miesiąc temu #480711 przez Koni
Kasiulka mój Kacper też się wygina i nie sądzę żeby coś mu było więc nie wyczytuj w internecie tylko zapytaj lekarza i się nie martw ;)

Natalia gratulacje dla Jasia dzielny chłopak :)

Kacper się właśnie usypia w łóżeczku a ja idę robić zapiekane warzywną :laugh:

Joanna mamy ten sam problem bo Kacper też mi nie chce jeść kolacji :( Wygląda że jest głodny przysysa się do cyca na chwilę i puszcza :dry: Próbowałam go nakarmić przez 30minut i w końcu dałam spokój :S

A w ogóle to poczytałam sobie nasze posty jak byłyśmy przed samymi porodami i Madeline kombinującymi z olejkami :) Fajnie tak powspominać :P

12 lata 1 miesiąc temu #480744 przez Kasiulka
dziękuję Wam dziewczyny za słowa pocieszenia :kiss:

chłopek nie rączki normalnie ma. Bardzo chwytne i otwarte. Tylko ta główka mnie martwi :( śpi w takiej pozie wygięta do tyłu, na przewijaku to niemalże na tej głowie stoi (taki mostek na główce opartej robi)

Natalia serdeczne gratulacje dla Jasia! Co za dzielny chłopak! :)

12 lata 1 miesiąc temu #480799 przez iwonka_wwa
Kochane, ale się rozpisałyści :O

natalia chyba Ty pytałaś, Michaś ma stópki przywiedzione do środka - tylko nie w stawi tylko stopę ma w taki łuk palcami do środka i ma podkurczone paluszki. Jutro z rana jade ten bucik wymienić, mam nadzieje ze się uda.
I gratulacje dla Jasia, zostawił nasze maluszki daleko w tyle :)

kasiulka nie martw się, bobaski sobie lubią upodobać jakieś pozy lub pozycje ipewnie tak jest z Zuzią. Nie martw się na zapas. A jeśli chdzi o zespół napięcia mięśniowego to przy rehabilitacji można to wyćwiczyć. Michaś z inną rzeczą się rehabilituje ale wydaje mi się że lubi tam jeździć.

koni joanna mam nadzieje że szybko wyjdą ząbki waszym maluszkom, żeby nie musiały głodować.

Kochane a przepajacie dzieci czymś? Bo ja próbowałam wodą ale było coraz gorzej i kupiłam taką herbatkę hipp ułatwiającą trawienie. Jest trochę lepiej. Al zastanawiam się czy taką herbatkę to można codziennie. A Wy co podajecie i il mililitrów dziennie?

A co do glutenu to ja słyszałam ,że można dopiero po 6 miesiącu.

A mam jszcze pytanie, czy Wasze maluszki jeszcze ulewają? I czy po obiadkach i słoiczkach tez sie dzieci trzyma do odbicia?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka