BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480813 przez Koni
iwonka_wwa miejmy nadzieje że to ząbki i szybko wyjdą ;)
Co do obiadków ja małego nie odbijam, zresztą po cycu też coraz rzadziej się odbijamy w ogóle w Irlandii jest zasada że po cycu nie trzeba odbijać ;)

Herbatki podaje dwie, po obiadku Kacper wypija ok.70 - 100ml rumianku a popołudniu daje mu jeszcze tak ok.50-70ml jabłuszka z melisą z tymże Kacper absolutnie nie wypije nawet letniej herbatki :ohmy: Musi być ciepła albo gorąca czasami aż się boje mu podać żeby nie była za gorąca :side:

Joannna buziaczki dla Aluni na jej 5 miesięcy :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #480855 przez Joanna
Cześć kochane :)

my piszemy jeszcze z łóżka :laugh: Ala znowu przespała calutką noc, 12 godzin pod rząd :kiss: wytrąbiła 100 ml herbatki na raz, ale mleka nie chce, więc zaraz zrobię jej z tego kaszkę :blink:

koni dziękujemy kochana :woohoo: :)

iwonka moja Ala wypija zazwyczaj 200 - 300 ml herbatki :) aktualnie pije na zmianę z kopru włoskiego i jabłko z melisą :) też już biorę ją tylko do odbicia jeśli na raz wypije więcej herbatki, albo mleko, którego nie chce już pić :angry: jeśli w ciągu dnia pije po kilka łyków herbatki, to i tak odbija jej się jak jest w ruchu, np. jak leży na brzuszku podczas zabawy, po daniach ze słoiczka nie biorę jej do odbicia, bo i tak nie pójdzie :side:
a odnośnie glutenu...pediatrzy zalecają między 5 a 6 miesiacem życia wprowadzać, tak nawet mówią schematy ;) a Twój pediatra inaczej sądzi?

12 lata 1 miesiąc temu #480951 przez Kasiulka
Iwonka ja Zuzię odbijam po mleku i po zupkach tez się staram. Już zapomniałam kiedy ostatni raz jej się ulało.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480996 przez Natalia^^
Dzien doberek.

Wstalismy przed 10. ale nocka od 5 kiepska. Jas dostał kataru i sie budził co chwilka.

Jas nadal ulewa kiedy mu sie nie odbije, zdecydowanie rzadziej ale jednak. No ale my od poczatku strasznie ulewaliśmy, i zawsze nosem i usteczkami wiec miałam stracha.

Tak sie powoli zaczynam martwić bo Jaś nie ma nadal żadnego ząbka, ba nawet dziaseł czerwonych nie ma. slini sie bardzo ale to juz kilka ładnych miesiecy.

12 lata 1 miesiąc temu #481014 przez dzidostwo
Hejka Dziewczyny !!
Jak obiecałam, tak zrobiłam i piszę ;)

Nie wczytywałam się za bardzo do tyłu bo na to trzeba troszkę czasu, ale mniej więcej wiem co tu piszecie :)

Więc tak,

Amelka 5 grudnia skończy już 6 miesięcy :)

Swego czasu budziła się raz na karmienie nad ranem czasem dwa.. a ostatno zawsze budzi się dwa razy.. i wcina mleczko.. rano wstajemy z łożka o 9 czasem po :)

Wcina na noc 210 ml kaszki a w nocy 210 ml mleczka z kleikiem (ryżowym bądź kukurydzianym, rano na śniadanko paróweczkę cielęcą popija herbatką, a jak jej mało to zapycha się mleczkiem, wtedy może z 50 ml wcina.. Później w zależnośći o 12 czy tam 13 je mlekczko z kleikiem 150 ml, na obiadek zupkę (gotuję jej bo słoiczków nie lubi ) później koło 16-17 mleczko z kleikiem, połówkę jabłuszka, no i po kąpieli mleczko albo kaszkę na noc i o 20 ja albo mąż idziemy się z nią położyć i zasypia.

W dzień jak widzę, że już oczka trze to zanoszę ją do łóżeczka daje smoka pieluszkę misia i włączam kołysanki ma takie cztery utwory, że przy nich zasypia, nakrywam ją kołderką i wychodzę obok do pokoju i co jakiś czas zaglądam czy już śpi... :)

W dzień wsadzam ją do kojca z zabawkami i siedzi i się bawi czasem nawet tam uśnie:))

Ogólnie od dwóch dni nie zrobiła jeszcze porządnej kupki, bo zaczęła codziennie jeść normalne dania.. ale minie .. miała już tak jak przestawiłam ją na mleko modyfikowane.

Co do picia, Amelka ostatnio chyba stwierdziła że butelka jest bee i pijemy z łyżeczki, robię jej herbatkę normalną tylko lekko zaparzoną, i od czasu do czasu koperek i jabłko z melisą, no i ma jeszcze soczki wielosmakowe, i żadko z butelki tylko z łyżeczki trzeba dać:)

PO jedzonku w dzień czy w nocy w ogole jej nie odbijam, a w dzień potrafi się jej dopiero po godzinie odbić :)

Siedzi już sama, sama siadać jescze nie bardzo potrafi , ząbków jeszcze nie widać.. ale wszytsko w swoim czasie...

A jak wasze dzidzie z jedzeniem ??

Ostatni zakupiłam Amelci sukieneczki na święta.. a Wasze już mają ubranka na świeta, czy planujecie normalnie ubrać ????

Łoo się rozpisałam.. ide przykryć dzidzię bo własnie śpi w kojcu :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

12 lata 1 miesiąc temu #481015 przez dzidostwo
NATALIA u mojego kuzyna , synkowi ząbki wyszły w 10 miesiącu, a z koleji córce która jest 2 tyg, starsza od Amelki wychodzi 4 ząb, więc nie ma co się martwić.. :)

U znajomej jej brat jak zaczął chodzić w 10 miesiącu tak zaczęły mu zęby wychodzić :)

Każde dziecko rozwija się w swoim tempie :)

12 lata 1 miesiąc temu #481024 przez chłopek
natalia mój tez nie ma zabków,wiec sie nie martw

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481070 przez Koni
Cześć mamusie :)

U nas noc fatalna :dry: Kacper obudził się ok 1 i od tej pory przebudzal się co 1-2h i nawet cyca nie chciał więc to napewno nie głód :( Jak z tego ząbka nie będzie to sie załamie :S

Kacper próbuje się przewrócić z pleckow na brzuszek ale nie wie jeszcze jak to zrobić :P na razie ćwiczy jeden bok ;)

dzidostwo witamy :) Amelka już je paroweczki :ohmy: jak jej je podajesz? My to tylko papki i to bez mięsne :laugh:

Natalia pamiętaj że Jasio ma 2 miesiące do nadrobienia a czasami dzieciaczka ząbki wychodzą późno ;)

Joanna zazdroszczę tej przespanej nocki! Ala już w ogóle nie pije mleczka?

12 lata 1 miesiąc temu #481109 przez chłopek
parówke rto chyba tylko tak na spróbe, ja parówke dawałam dopiero po roku

12 lata 1 miesiąc temu #481117 przez Madeline
Hej kochane.

U nas nocka jako taka. Olus obudzil sie o 3:30. Ale za to rano zrobil nam niespodzianke :-) lezal dogory nogami, nogi mial na poduszce a glowke tam gdzie zawsze ma nozki a wokol ciala byl dwa razy owiniety kocem :-) nie mam pojecia jak to zrobil, ale jak podeszlismy do niego rano to my sie smielismy z niego a on do nas :-)

Koni kombinacji bylo co nie miara :-)

Moj synus po obiadkach nie odbija, chyba ze po jakims czasie sam, a ulewamy niestety nadal tylko po butli.

A co do przepajania to Olus wypija srednio 100ml przegotowanej wody z odrobina cukru.

12 lata 1 miesiąc temu #481158 przez dzidostwo
Amelka ogólnie chyba należy do żarłoczków :)

Normalnie kupuję parówki cielęce one są takie małe, gotuje jej, obieram ze skórki i robię takie malutkie kawałeczki, a wcina z uśmiechniętą buzią :)

już od jakiegoś 1,5 tygodnia tak jej daje na śniadanko a od jutra spróbuję serka.

Lekarz powiedział, żeby lepiej dawać normalne jedzenie takie nawet widelcem podziabane, ale w ten sposób nauczy się gryźć a nie papki ze słoiczka, Amelci smakuje..
Wiadomo w pierwszy dzień dostałą pół tej paróweczki ale na drugi dzień buzie otwierała i chciała jeszcze :)

Kiedyś spróbowałąm jej dać jej jajeczniczkę na masełku z jajka od kurki prosto, ale ją zemdliło raz.. za dwa dni dałam jej dwie łyżeczki i to samo.. więc stwierdziłam że jej nie podchodzi,..

Amelka jest taki agent że jak widzi jak jem kanapkę to otwiera buzię, to jej daję i gryzie sobie sama dziąsłami i je :)

Nie ma problemów z jedzeniem :)

Właśnie niedawno zmieniałąm jej pampersa (apropo tych dwóch dni bez kupek) i widze że próbuje robić to nóżki jej przycisłam troszkę do brzuszka i z poczatku zrobiła taka twardą, ale jak za chwile poszło z nij powietrze, to niesety musielismy zmienic przescieradełka i ubranka bo poszło na wszystko :):)

12 lata 1 miesiąc temu #481161 przez chłopek
dzidostwo ja to bym z parówka jeszcze nie ryzykowała,

12 lata 1 miesiąc temu #481167 przez dzidostwo
Dlaczego, skoro nic jej nie jest? Lekarz nic nie mówił że nie powinnam...
Jak będę widzieć, że coś jest nie tak to przestane...

Mięsko normalnie każde je, z kurczaka, piersi, rybkę..

Do tej pory nic jej nie jest.. więc czemu mam nie dawać skoro jej smakuje.. i je..

12 lata 1 miesiąc temu #481183 przez Koni
Ja bym się bała tak wcześnie podawać ale skoro lekarz powiedział że pl a małej nic nie jest to super :)

Eh Kacper znów marudny i nie bardzo chce jeść :(

Kasiulka a ją tak myślę o wyginaniu Zuzi i powiedz mi czy ona już się obraca? Mi Kacper teraz się tak wygina głową bo próbuje się przewrócić może tak jest i u Was?

12 lata 1 miesiąc temu #481192 przez dzidostwo
Każda mama wychowuje po swojemu, więc rózne zdania, i różne opinie.. :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka