BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #480213 przez Madeline
Joanna a jak podawalas gluten?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #480214 przez nataleczka_92
joanna biszkopty przygotowuje mu na jego herbatce. 100ml herbatki i wrzucam biszkopty i miksuje blenderem wtedy wychodzi taka gesta papka-bardzo je uwielbia bo wychodzi slodziutkie;) a biszkpty kupuje LU petitki.z dan najbardziej smakuje mu schabik z jarzynkami, danie z kroliczkiem, i puree jablkowe z mieskiem ale nie pamietam jakie. Inne zje bo zje . a te zajada z apetytem

12 lata 1 miesiąc temu #480217 przez Joanna
madeline od kilka dniu do obiadku dodaję pół łyżeczki kaszy manny, mamy mleczna manna z nestle :blink:

nataleczka oj tak, na pewno smaczne :) ja upatrzyłam sobie deserek z hipp jabłka i banany z biszkoptami, jutro kupię :)

12 lata 1 miesiąc temu #480218 przez Koni
Zazdroszczę wam że możecie podawać biszkopciki :( U nas są niby bez mleka i w sumie chciałam je rozmaczać w wodzie lub mleku i tak podawać gluten ale niestety są one robione w fabryce gdzie się używa mleka i mam teraz dylemat :unsure: Co do słoiczków my dalej jemy tylko warzywka i w sumie Kacper dzisiaj pierwszy raz zjadł więcej niż pół słoiczka ;) Na mięsko poczekam do wizyty z dietetykiem.

No właśnie u nas jabłuszka same są tylko w polskim sklepie a w irlandzkich sklepach są łączone :S

12 lata 1 miesiąc temu #480222 przez nataleczka_92
Wogole Filipek uwielbia tez flipsy truskawowe. Jak Oliwia je to az sie trzesie zeby mu dac:)
Koni hmm.. moze sprobuj dac Kacperkowi z jednego biszkopta i zobaczysz jaka bedzie jego reakcja

12 lata 1 miesiąc temu #480223 przez Koni
nataleczka_92 myślałam o tym szczególnie dlatego że skoro ja pijąc mleko i jedząc nabiał go nie uczulam to może i biszkopt ze śladowymi ilościami mleka bo przecież nie musi mieć, nie będzie go uczulał :unsure: Na razie się jeszcze wstrzymam bo chyba w środę mamy dietetyka to zapytam :blink:

A ty już dajesz Filipkowi chrupki? Ja to się chyba jeszcze boję i wstrzymam się z nowinkami do 6 miesiąca :side:

Właśnie oglądam film 28 dni z Sandrą Bullock B)

12 lata 1 miesiąc temu #480225 przez Madeline
Czyli jak moj synek skonczy 5 miesiecy to moge mu podawac miesko i gluten?

12 lata 1 miesiąc temu #480226 przez Joanna
madeline tak, jak najbardziej :) ja wprowadziłam gluten 4 dni temu, tak jak zalecał pediatra :)

12 lata 1 miesiąc temu #480230 przez Koni
Ja się dopytam o to wszystko dietetyka bo przez to jak wymiotował i dostał wysypki po mm mam stracha :dry: No ale po warzywkach nic się nie dzieje to może i po mięsku i glutenie nic nie będzie ;)

Muszę pranie małego wyprasować kto ma chęć to zrobić za mnie?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480236 przez Joanna
koni u mnie właśnie suszy się pranie Alicji, na jutro będzie sterta do wyprasowania, możemy podać sobie rękę :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #480240 przez Koni
Joanna mnie aż skręca na samą myśl że muszę to wyprasować a w szafce jedno body i jedna piżamka więc nie mam wyjścia :dry: ale to dopiero po filmie teraz się relaksuje :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #480248 przez nataleczka_92
Koni jeden czy dwa chrupki Filipkowi nie zaszkodza przeciez to nie cala paczka. Pozatym duze znaczenie ma tez waga maluszka,a tak naprawde niektore dania maja to samo tylko pisze ze od ilus miesiecy. Wiadomo ze nie dam mu parowki itp ale jak posmakuje czasem cos takiego to nic sie nie stanie

12 lata 1 miesiąc temu #480250 przez Koni
nataleczka_92 ja tutaj akurat nie smak miałam na myśli tylko ja bym się bała że on mi się zadławi tym chrupkie :P Jakoś mi się tak wydaje że Kacperek jest jeszcze za malutki żeby tak swobodnie jeść ;)

U nas dzisiaj zimno teraz jest 2'C na dworze :dry: Eh nie lubię zimy :angry:

A za niecałe 3 tygodnie będziemy w Polsce :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #480256 przez nataleczka_92
Koni to ja oczywiscie zawsze kolo niego siedze i to jest raczej takie ssanie tego chrupka az sie rozpusci. Mniej wiecej jak polowa mu zostaje to zabieram zeby calego nie wsadzil. Flipsy sa miekkie i bardzo szybko sie rozpuszczaja.

Dobra lece spac. Dobranoc Wam

12 lata 1 miesiąc temu #480260 przez Koni
nataleczka_92 wiem że miękkie ale i tak mam stracha ;) Niech się jeszcze dobrze z jedzonkiem oswoi to wtedy będziemy podawać ;) W Irlandii takie rzeczy daje się od 7 miesiąca :P

Zmierzyłam małemu temperaturę i spadła do 36,9'C więc może będzie lepiej spał po tym paracetamolu :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka