BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #478872 przez Koni
Cześć mamusie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kacperek właśnie sobie kolo mnie piszczy! Wasze maluchy też tak krzyczą?

A chciałam jeszcze zapytać czy któraś z Was podawała brokula dzieciaczkom?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #478932 przez Kasiulka
Koni Zuzia też tak piszczy :) jest to mega śmieszne :D u nas do brokuła daleka droga :)

12 lata 1 miesiąc temu #478970 przez Koni
Kasiulka pamiętam że u Was były bóle brzuszka jak ty zjadlas a u nas na całe szczęście jest ok i teraz się zastanawiam czy mu podać bo mam w sloiczku a może by było lepiej dodać troszkę marchewki żeby samego nie podawać?

12 lata 1 miesiąc temu #479011 przez blue01
czesc :) Koni,obiecane zdjecie:))troszke niewyrazne ale wazne,ze uchwycone,na dodatek okazalo sie,ze ma dwa zeby :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #479133 przez Koni
blue01 dziękuję :kiss: Jaki fajniusi ziąbek :lol: a raczek 2 :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #479135 przez blue01
:laugh: nie ma za co

12 lata 1 miesiąc temu #479139 przez Koni
blue01 najlepszego dla Natalki na jej pół roczku :kiss:

Swoją drogą kiedy to zleciało :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #479180 przez blue01
za szybko niestety,za szybko ;)

12 lata 1 miesiąc temu #479217 przez Joanna
Cześć kochane :)

u nas noc w porządku, Alicja piłka mleko o 5,30, więc nie jest źle :) ostatnio mam problem ze wstaniem z łóżka, normalnie nie mam siły i nadal spałabym :cheer: więc biorę Alę do naszego łóżka i tak leżymy, rozmawiamy sobie, a jak jest mąż to on ją zabawia a ja przymykam oko na chwilkę :lol:

koni po kilku dniach ciężko mówić o rezultatach, ale na pewno brzuch nie stoi :)
ważyć się nie będę, nawet nie mam wagi, będę widziała po spodniach :woohoo: ale u mnie ten proces potrwa, bo przy Ali jestem w ruchu i siłą rzeczy chce mi się jeść :dry: :angry:

blue wszystkiego dobrego dla Natalki z okazji półurodzinek :)

madeline
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479220 przez Joanna
a brokuł czy szpinaku nie podawałam Alutce :) dzisiaj Ala zjadła ostatni słoiczek dyni z ziemniaczkami a od jutra jemy jarzynową :) czekamy na wypłatę i pod koniec tygodnia trzeba pojechać nakupować dań z mięskiem :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #479279 przez Natalia^^
Jejku jak mi przykro Madeline, z tym zmniejszeniem etetu to nie juest glupia sprawa. Ale może zacznij już szukać jakiejkolwiek pracy, a nóż widelec cos sie znajdzie. A pamiętaj ze jest jeszcze opcja kuroniówki., to jest wiecej niz 400 zł chyba jakies 700. Ja jak mi sie umowa skonczy tak własnie zmierzam zrobić.

Ja mam 2 dzien migrene. nie mam juz sił.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479320 przez Koni
Chłopaki poszli na spacerek i kazałam im wrócić za godzinkę a ja się za ten czas biorę za gotowanie obiadku i barszczyku dla mnie ;)

Podałam Kacperkowi dosłownie 1 malutka jego łyżeczkę brokułów i chyba nie posmakowało bo normalnie miał odruch wymiotny :X Jutro spróbuje mu podać jeszcze ze 2 łyżeczki żeby go troszkę przyzwyczaić bo w tych irlandzkich słoika to jest wszystko :ohmy: groch, cebula, brokuł, kukurydza i to wszystko na raz B)

A jeszcze zapomniałam Kacper dzisiaj się rzuca na wszystko! Myślałam że gryzakiem sobie buzie rozwali tak go wpychał i gryzł :ohmy: Ciekawe czy nie okupimy tego ząbkiem :side:

Ok uciekam do garów :blink:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479376 przez Joanna
koni to faktycznie skład Waszych słoiczków jest 'bogaty' :woohoo: to jednak troszkę z dużo dla takiego małego dziecka ;) mnie dla przykładu odrzuca dyni, a mojej Ali smakuje, ogólnie zjada prawie wszystko to co jej podam :) ma jedynie 'długie zęby' do kaszki brzoskwiniowej, a upodobała sobie bananową, więc dzisiaj poszłam do rossmanna i kupiłam w promocji dwie za 9 zł :) słyszałam, że malinowa dzieciom smakuje, ale pediatra mi mówił, że maliny, owoce leśne często uczulają :blink: tak samo z piciem...woli herbatki od soczków, teraz po 5 m-cu widziałam fajne smaki, to jej kupię przy okazji

w ogóle moje dziecko śpi od 2 godzin :side: ja poległam przy niej, ale jakoś nie mogłam zasnąć, choć jestem półprzytomna :silly: zaraz ją obudzę na jabłko z bananem :)

12 lata 1 miesiąc temu #479412 przez Madeline
Natalia a co musialabym zrobic by dostac ta kuruniowke? Nie moge zmniejszyc sobie tego etapu bo powiedza, ze kombinuje.

U nas w miescie jest bardzo ciezko z praca a zreszta ja mam wyksztalcenie ekonomiczne, ale zaraz po szkole poszlam do pracy do szpitala i ksztalcilam sie w medycznym kierunku, a szpital jest jeden u nas. A jak bede chciala isc w innym kierunku to bedzie ciezko, bo nie mam zadnego doswiadczenia :-(

Koni moj Olus tez czesto sie rzuca na zabawki :-)

12 lata 1 miesiąc temu #479413 przez Koni
Joanna tutaj słoiczki to masakra! Pierwsze słoiczki od 4 miesiąca zawierają mięso :ohmy: są jakieś spagetti bolones, kurczak z sosami różnorodnych warzyw a z warzywnych znalazłam tylko 3 :ohmy: Marchewkę i to widziałam ją na półce tylko raz :S , marchewkę z ryżem i ziemniakiem którą Kacper bardzo lubi i słodkiego ziemniaka w którym jest właśnie ta cała gama warzyw którą wymieniłam wcześniej :ohmy: tak więc bankrutujemy na polskich słoiczkach bo jak już kiedyś wspominałam taki słoiczek kosztuje ok 2€ a w Tesco i irlandzki 69centów ;)

Tatuś był z Kacperkiem na godzinnym spacerku wrócili około 30 minut temu a ten jeszcze śpi :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka