- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
koni mój właśnie tez sie wygina ale nie zauwazylam nic wiecej ksawcio tez tak miał, ja własie wiem ze przy napięciu dziecko ciagle ma raczki zacisniete w piąstki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Otrzymane podziękowania: 0
my dzis bylismy u lekarza bo Filipek od soboty strasznie kaszle. a dzis rano jak wstal to mial oczko sklejone taka zielona ropka i pozniej bylo napuchniete i ropialo. Dostalismy na oczko sol fizjologiczna a na kaszelek syropek ,pozatym czysto.
Wogole to jestem zdziwiona bo pediatra powiedziala ze malemu wychodza dwa zabki ale na GORZE;)
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Jest bardzo ruchliwa i żywa, ale to wyginanie spędza mi sen z powiek. Śpi wygięta w taki rogal do tyłu, często się na przewijaku ogląda za siebie, aż na czubku głowy niemal staje. I niby wszystko w porządku bo dzieci mają różne upodobania, ale martwi mnie to. Dziś już podzwoniłąm po rehabilitantach, jak załatwimy skierowanie to szybko się zarejestrujemy,
Są różne odmiany napięcia mięśniowego - to o którym mówi chłopek to takie silne że nawet rączki w piąstki są zaciśnięte, ale nieraz dziecko się tak właśnie tylko wygina. Jak się w porę z tym czegoś nie zrobi to dziecko może mieć problemy z chodzeniem (bo jedna część ciała będzie bardziej umięśniona od drugiej), lub mieć tiki. Wszystko zależy od podłoża tego napięcia.
Nataleczka biedny Filipek
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
myśle ze skoro nic małej nie dolega to ok, mam znajomą która 4 miesięcznemu chłopcu podawała parówki z biedronki i dzis chłopczyk ma 7 miesięcy i ponad 11 kg, ważne żeby parówki miały duzo mięska.
Kasiulka masz racje napięcia są najrózniejsze. mój Jas miał napięcie tylko od pasa w dół a góra była bardzo dobrze rozwinięta. Ważne ze zwróciłaś na to uwagę i pójdziecie to skontrolować. Każde napięcie da sie zminimalizować i wypracować. Ale bardzo ważna jest też praca w domu z dzieckiem. Nas Pani r. wychwala bo mówi ze nie spotkała sie żeby dziecko z 30 tyg. ciązy tak szybko wszystko nadrobiło.
Ja wróciłam własnie z rehabilitacji, jutro mamy plan na basen. Aaaaaaa i nasza pani mówi ze woda bardzo fajnie rozluźnia mięnie u dzieci.
Ugotowałam zupkę dla syneczka łukasz zrobił obiadek dla nas a teraz miałam tak mocną ochotę na słodkie ze otworzyłam kalendarz adwentowy z czekoladkami.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
koni niestety już nawet po nocy Ala pluje mlekiem dalej niż widzi także zjada na śniadanie porcję kaszki z lekkim oporem, potem przemycam po 2-3 miarki mleka do obiadku i deserku, ale nie podoba mi się to, bo jednak troszkę zmienia się wtedy smak potraw pediatra zalecał ew. dosypywanie mleka tylko do deseru, ale skoro Alutka nie pije mleka wcale to dodaję też do obiadku, może jej się odmieni, nie wiem...pojutrze wprowadzimy mięsko - nabiał a za miesiąc sama zacznę jej gotować, choć waham się kupna naszych warzyw niestety...
dzidostwo witaj ponownie, zapomniałaś o nas? powiem Ci, że odważna jesteś, nigdy nie podałabym tak malutkiemu dziecku parówki i nawet jak Ala większa będzie to również raz na jakiś czas...jak dla mnie nazwa jest myląca a w środku 'siedzi' nie wiadomo co, ale to tylko moje zdanie, każdy robi jak uważa poza tym my jesteśmy na etapie papek jeszcze a serek jaki planujesz podać, taki po 6 m-cu?
natalia spokojnie, korygując wiek Jasia to ma jeszcze czas na ząbki, jednym dzieciom wychodzą szybciej a innym później
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ie męzowi robic pizze:)
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak samo jak smazona jajecznica...
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Zupki od mamusi bardzo Jasiowi smakumją sprawia mi to dużą przyjemność.
Czasem dostaje biszkopta, chrupki kukurydziane, albo piętkę chleba w rączkę nie jest w stanie zjesc za duzo ale za to jest dużo sprzątania
Dziewczyny a co myslicie o sokach?? Ja jasiowi daje w takie dni kiedy jemy danonka zamiast deserku z owoców.
Tak sobie tylko mysle o takiej herbacie zwykłej to chyba nie zbyt dobrze dla dzieci. Ja wiem ze ona zawiera tainę i kofeinę i np na mnie działa pobudzająco nawet bardziej niż kawa. I gdzieś czytałam ze dla dzieci powyżej roku i trzeba parzyć powyżej 3 minut i należałoby rozcieńczać.
Ale może ja dietę jasia traktuję zbyt poważnie i asekuracyjnie.
Warzywka na zupki dostałam od koleżanki która ma własne dla swojej córeczki. takich ze sklepu to sie boje. Szczególnie po tej aferze z żywnością modyfikowaną...
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna