BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #481563 przez Joanna
Natalia myślę podobnie o tej zwykłej herbacie, po to są te specjalne dla maluchów żeby podawać, gdyby ta zwykła była super to nie byłoby tych dla dzieciaków :blink:
ja nie mam za bardzo dostępu do takich warzywek, może moja mama mi załatwi, ale to tylko trochę, a nie ukrywam, że bardzo chciałabym Ali gotować... :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #481655 przez nataleczka_92
My warzywka i owoce mamy od tesciow ze wsi. Choc teraz wiadomo nie wszystko i zazwyczaj kupuje sloiczki . Sa bardziej zroznicowane

12 lata 1 miesiąc temu #481678 przez nataleczka_92
A to moje ciasto;) kto chetny na sprobowanie zapraszam;)

12 lata 1 miesiąc temu #481682 przez chłopek
ja chce weź wyślij :)

12 lata 1 miesiąc temu #481683 przez nataleczka_92
Cos nie moge wstawic...

12 lata 1 miesiąc temu #481689 przez nataleczka_92
Chlopek ok wysylam kurierem;)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #481765 przez chłopek
tylko zeby mi kurier nie zjadł bo tak smakowicie wyglada i tak tez pachnie

12 lata 1 miesiąc temu #481783 przez nataleczka_92
Chlopek zdjecie w bardzo duzym powiekszeniue,ale wyszlo super i super pachnie;) oj takkk..

12 lata 1 miesiąc temu #481813 przez rybka19834
Hej mamuski!!!!
Długo mnie tu nie było,podczytalam was tylko kilka stron do tylu bo brakuje mi czasu...pracuje teraz trochę a poza tym moj Dawidek ma trochę zaległości a szkole i musze siedzieć z nim długo i ćwiczyć:/u nas tak sobie:/ Mateuszek budzi mi sie po 3-4 razy w nocy juz wymiekam...co za dziecko.i nie chce pić mleka więc daje mu herbatę ( mam dwie jabłko z melisa i z hippa malina z dzika róża) obie pije bardzo chętnie,w ciagu dnia wypija 200-250 ml.ale za to mamy problem z mleczkiem nie chce pić no chyba ze jest bardzo głodny..i bym sie tak nie martwiła zeby jadł mi kaszki ale tego tez nie chce pluje i sie krzywi,miałam bananowa malinowa i teraz kupiłam Zwykła niesmakowa ale tez nie chce...ze sloiczkow to je marchewke zmieszana ze słodkim ziemniakiem i jabłko z bananem.teraz kupiłam brzoskwinie to krzywil sie i dostał gazów więc sama nie wiem....i to tyle co jemy...mam tez 2 sloiczki indyk a drugi kurczak i chciałam zmieszac ale wyczytałam ze miesko mozna dopiero od 6 miesiąca a widze ze wy juz podajecie:) moj mati juz od dawna przewraca sie z pleckow na brzuszek ale odwrotnie nie....i rozpoznaje juz obcych,ostatnio na widok mojej koleżanki zrobił pepki i rozplakal sie hehe tak samo rozgląda sie strasznie jak jesteśmy w nowym miejscu...dzis chodziłam po sklepach zeby kupić kombinezon zimowy i czapkę dla mateuszka ale nic nie było tradycyjnie,wszystkiego full dla dziewczynek...i w finale zamówiłam na internecie...zamówiłam tez spacerowke parasolke i jutro mi przyjdzie,juz nie mogę sie doczekać:) w sumie nie potrzebuje jej teraz ale ze była na przecenie i juz dawno na nią polowalam to kupiłam,Polezy sobie do wiosny:)
Kasiulka ty sie nie przejmuj bo moj tez tak sie Wygina ze szok!!! Tak samo jak śpi to tez wygiety....
Dzidostwo podziwiam cię za odwagę;) ale wiadomo każdy wie co najlepsze dla swojego dziecka...a propo parowek to sama ich unikam, ale to tak na marginesie:)
Nataleczkaprzysięgam ślina mi poszła!!!!ale bym zjadła...mmmmmm .......
Joanna to mamy ten sam problem z mleczkiem:) ale ta twoja alunia kochana zeby tyle godz ci przesypiala
Koni fajnie ci ze do pl lecisz...tez bym chciała ale za duży wydatek dla nas...my mamy teraz ciuszki na 6 miesięcy ale są na styk więc za 1,5 miesiąca musze kupić juz na 9 miesięcy masakra!!!!dziekuje za pamięć :*
Natalia moj Dawidek miał pierwszego zabka w 11 miesiącach więc nie stresuj sie;)
Madeline a aleks nie chce pić nieslodzonej wody????

Ok kochane uciekam robic prace domowa z dawidkiem . Będę starała sie pisac częściej;) pozdrowionka

12 lata 1 miesiąc temu #481821 przez Madeline
To ja tez poprosze kawalek :-)

Joanna Twoja Ala tak ma, ze nie chce pic z butli? Pytam sie, bo moj Olus od dzis tez ma bunt na butle,.nawet jak jest.glodny to zaciska usteczka i robi prr... Od kilku dni mi już marudzil, ale jakos pil a dziś koniec. Odkad zaczelam na sniadanko podawac mu kaszke z lyzeczki i obiadek. Dzis wypil mi mleko dopiero jak mu je podalam na lyzeczce. Cwaniak jeden :-) na noc tez dostal gesta kaszke na mleku.

Joanna już sobie przypomnialam, ze Twoja corcia obrazila sie na mleko a moj synus na butle :-p

12 lata 1 miesiąc temu #481881 przez iwonka_wwa
Kochane, ciżko za wami nadążyć :)

A widze dziś mamusiom apetyty dopisuję, bardzo dobrze :D Ze mnie po ciąży to taki łąkomczuch sie zrobił że nie wim. Ajk byłam mała to uwielbiałam słodycze, potem przeszło, a od ciąży spowrotem .masakra!! A dupsko rośnie :/

Kochane, co do tych słoiczków to może są zdrowsz, ale czy tak bardzo to nie wiem. 5 dzień podaję Michasiowi słoiczek - zupkę jarzynową i z dnia na dzień łyżeczka robi mi się bardziej czerwona - a była przezroczysta silikonowa. A ubranka doprać nie mogę. No ale ubranko, to nic. Ale żeby łyżeczka od jedzenia farbowała?

12 lata 1 miesiąc temu #481912 przez Natalia^^
Iwonka wiem coś o tym, ja mam specjalna butelkę na soczki z marchewki. bo szkoda mi aventa. Ale te avent golg dają sie domyć.

Ale nudy, powinnam sprzatać ale mam lenia, może któraś mnie kupnie w leniwą dup... :P

12 lata 1 miesiąc temu #481913 przez Natalia^^
teraz widze nadużywam słowa "ale" :blush:

12 lata 1 miesiąc temu #481917 przez Koni
No toście się rozgadały ;)

nataleczka dawaj to ciacho! Zdrówka dla Filipka :kiss:

iwonka_wwa ja to myślę że u nas to brak energii którą dzieci z nas wysysają z mleczkiem bo ja to bym ciągle coś jadła :dry:

rybka19834 ale żeś się rozpisała :lol: Raz a porządnie ;) Mati już duży chłop! A jakie wy teraz mleczko pijecie? Pochwal się wózeczkiem!

Madeline może Aleksowi za słabo leci?

Joanna jak tam wasze ząbki? Mi się wydaje że Kacperkowi idzie lewa dolna jedynka bo ma takie dziwne tam dziąsełko :S

dzidostwo nie obrażaj się na nas ale to fakt paróweczki nie są jakieś najzdrowsze a dzieciaczkom w 5 miesiącu wprowadza się dopiero mięsko a jajeczko dopiero od 6 miesiąca bo jajka są alergizujące. Oczywiście zrobisz jak uważasz i fajnie że Amelci nic nie jest ale może lekarz mówiąc normalne jedzenie miał na myśli zupki, mięsko itp.? Może ja tak patrze asekuracyjnie bo mi Kacper po zwykłym mleku modyfikowanym wymiotował więc mam strach :silly:

My dzisiaj kupiliśmy słoiczki z mięskiem ;) Na razie dokończę to co mam bez mięska a potem po troszeczkę będziemy wprowadzać. Wkurza mnie to że muszę wszystkie słoiczki na półce przejrzeć w poszukiwaniu tych bez mlecznych :angry: A no i jeszcze się zastanawiam jak zareaguje na te fasolki, groszki itp.
Dzisiaj zjadłam troszkę groszku aby go delikatnie przyzwyczaić do takich potraw i mam nadzieje że nie skończy się to bólami brzuszka :side:

Natalia jak gotujesz zupki?

12 lata 1 miesiąc temu #481936 przez Natalia^^
Koni a wiec zupki u mnie wyglądają bardzo prosto.
Marchewka, pietruszka, seler, 2 skrzydełka to podstawa.
zaleznie od dnia daję buraczki, brokuły(brokuły z takiej mieszkanki mrożonki dla dzieci), ziemniaczki, potem wszystko razem gotuję to miękkości, skubię mięsko i miksuję. srednio wychodzi mi 5 porcji wiec wsadzam woreczek do kubeczka, nalewam zupkę i kolejno zamrażam.

Teraz myśle nad innym mięskiem, pomidorową, makaronem i ryżem, może też kasza jako krupnik,
Bo tak prawde mówiąc to jaś chyba może już większość potraw. Jedzonko wprowadzałam mu wg wieku. Nie korygowałam dużo na poczatku chyba miesiąc a teraz juz wcale.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka