BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483259 przez Koni
Cześć dziewczynki ;)

U nas kolejna noc męcząca :( Kacper obudził się po 1 potem po 5 a później już co 1h eh brakuje mi przespanych nocek z jedną pobudka :(

Joanna próbuj zmienić mleczko a nóż mała się przekona ;)

nataleczka zdrówka dla Filipka i Oliwki oby im szybko przeszło :kiss:

chlopek powodzenia na egzaminie :)

iwonka u nas też są czasem zaparcia szczególnie po ziemniaku z marchewka, brzuszki muszą się przyzwyczaić ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #483475 przez Natalia^^
hej.
Nasza noc jak na chorego Jasia dobrze. Obudził sie o 3.00 na smoczka potem o 5.00 i spał do 8.30. Bardzo kaszle tak sucho szczekająco. Jak mu sie nie polepszy to w piątek muszę iść jeszcze raz..
Boję się ze może zacząć sie dusić( mówią że chłopcy są wrażliwi na krtań)

Joanna, polecam tobie bebiko jestem bardzo zadowolona.

Iwonka mój Jaś do dziś ma zatwardzenia po niektórych zupkach ze słoiczka. Ale za to jak zrobię własną to bardzo ładne ma kupki. te zupki to sa bardzo geste jednak.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483480 przez Joanna
Hej kochane :)

u nas odpukać kolejna nocka przespana bez przerwy od 21.00 do 8.30 :)
dzisiaj Ala zjadła całą porcję kaszki bananowej, także nie kupowałam ani mleka ani nowej kaszki, zobaczymy :) mleka pić już raczej nie będzie, bo przesypia noce a rano budzi się już na kaszkę, potem obiadek, desrek i kolacja także doba za krótka :woohoo:

koni pewnie ząbkowanie męczy Kacperka stąd u niego kiepski sen...ale miejmy nadzieję, że będzie lepiej :)

chłopek powodzenia! :)

iwonka u nas absolutnie po żadnym daniu/deserku nie było problemów :) wręcz przeciwnie, Ala zaczęła więcej kupek robić, potrafi niemlże po każdym posiłku - po obiadku bardziej stała a po owockach płynna ;)

nataleczka życzę zdrówka dla Maluchów :kiss:

odnośnie ząbkowania to kupiłam Alicji coś takiego
allegro.pl/show_item.php?item=2806986545
zobaczymy jak się sprawdzi i dam Wam znać, lepsza taka szczoteczka niż mój palec w każdy wieczór :lol:

a mnie coś naleciało i piekę jabłka z miodem, rodzynkami i cynamonem, taki desser jeszcze jest do zaakceptowanie :) :)

lecę dać Ali obiadek :)))

12 lata 1 miesiąc temu #483497 przez Natalia^^
Joanna mamy taką szczoteczkę, i powiem ci Jaś sie tak slini jak mu tym robię ale jest zafascynowany :laugh:

Spaliśmy razem 1.5 godziny. A teraz muszę posprzątać. Ale wiecie muszę jasia zapiąć w krzesełku bo nie moge już go zostawić samego, tak kombinuje ze za szfki próbuje sięgać. Jak uda mi sie to to uchwyce i wyślę zdjęcie.

12 lata 1 miesiąc temu #483503 przez Kasiulka
nataleczka wiem co czujesz kochana, Zuzia też zapuchnięte oczko ma :(

chłopek powodzenia! na pewno zdasz!

iwonka Zuzia nie miała zaparć,ale czytałam gdzieś, żeby dzieciaczkom wodę przegotowaną podawać przy wprowadzaniu zupek i będzie dobrze :) tak jak Natalia mówi te zupki są mega gęste, dlatego my zawsze staramy się jej podać po zupce wodę, a może warto by te zupki rozcieńczać? no nie wiem sama...

joanna mamy tą szczoteczkę od kiedy zaczęło się ząbkowanie - u nas palec jednak bezkonkurencyjny :lol:

Natalia to Jaś spryciarz straszny! koniecznie nam pokaż :)

12 lata 1 miesiąc temu #483569 przez Joanna
natalia biedny Jasio, tak piszecie, że Wasze dzieciaczki chore już któryś raz z kolei, a moja Alicja się trzyma jakoś i oby tak zostało :)

a dla Waszych maluchów dużo zdrówka :)
mówisz bebiko? jak będzie mi się kończył bebilon to kupię jedno opwakowanie na próbę, nie kupowałam tego mleka, bo jest podejrzanie tanie, a może mi się tylko wydaje? :woohoo:
odniosłam wrażenie, że ma uboższy skład od enfamila, bebilona, hipp'a...jeśli tak nie jest to wyprowadźcie mnie z błędu ;) bo chyba jestem jakaś przewrażliwiona...miałyśmy też kaszkę brzoswkiniową, ale bananowa chyba smakuje Ali najbardziej, kupię malinową jutro, bo dziś zapomniałam :blush:

12 lata 1 miesiąc temu #483641 przez nataleczka_92
Joanna jak ja podawalam Filipowi bebiko to strasznie mi plakal i wogole nie chcial spac bo sie nienajadal wogole. Ale wiadomo kazde dziecki jest inne. Oliwka jak skoczyla rok to pila bebiko i nie bylo problemow. My jestesmy ciagle na nestle nan i jest ok

12 lata 1 miesiąc temu #483698 przez Joanna
nataleczka my jesteśmy na bebilon i też jest wszystko w porządku, lekarz pwoiedział mi, że zmiana mleka tutaj nie pomoże, bo Ala jest już duża i świadomie odrzuca samo mleko,d latego ma zjadać kaszkę i ew. zmieniać smaki kaszki :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #483723 przez nataleczka_92
Joanna to u nas od ponad tyg jest to samo. Filip wypije mleko jedynie jak jest juz w hustawce i bardzo spiacy a takto nawet w nocy nie chce pic tylko bobofruta mu daje :dry:
Tez pytalam wczoraj o to,to powiedzial ze maly jest juz na tyle swiadomy ze woli rzeczy slodsze i np jedzeni lyzeczka

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #483734 przez Madeline
Kochane mam takie cwane dziecko, ze szok :-) mam inna butle do picia a inna do mleczka, i dzis podczas podawania mu kaszki podawalam mu wode i pil z butli a mowie, zobacze czy go oszukam i podam mu mleczko z butli, dalam mu do buzki a on poczul mleko i zaraz plul. A polalam na lyzeczke i oczywiscie z lyzki mleko wypil...

12 lata 1 miesiąc temu #483735 przez Joanna
nataleczka dokładnie :) ja wcześniej próbowałam Ali podawać soczek jabłkowy i marchwiowy hippa, ale nsączyła 100ml cały dzień, także nie było sensu...z kolei przedwczorj podałam jej pierwszy raz bobofruta jabłko z marchewką i smakowało, wczoraj to samo :) a dziś kupiłam jabłko, banan, marchew i 100ml wypiła na raz :) sama lubię te soczki, gerbera, hippa i inne są dziwne w smaku :) a jaki jest ulubiony smak Filipka?:)
w ogóle przed chwilą Ala miała taki ubaw, że szkok...z darcia gazety, podarła mi kawałek i śmiała się jak oszalała, więc zaczęłyśmy drzeć więciej i więcej, a ona nie mogła przestać się śmiać, hahaha :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #483740 przez Joanna
madeline moja Ala też nie daje się oszukać, nawet z łyżeczki nie chce jeść mleka :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #483773 przez Madeline
Kochane a ja mam pytanie czy podajecie swoim dzieciom takie domowe soczki? Bo moja mama zrobila malemu latem w sloiczki soczek z malin i sie zastanawiamy czy moge dac Olusiowi z woda rozcienczony. Jak myslicie?

12 lata 1 miesiąc temu #483800 przez Natalia^^
Madeline ja miałam ten sam dylemat, ze względu na cukier i zrezygnowałam dopiero teraz planje dac jasiow mus jabuszkowy. ale mysle ze mozesz spróbowac i obserwowac czy co sie nie dzieje.

:P taki zamowilismy smoczus
allegro.pl/okazja-expres-wysylka-smieszn...zek-i2801194538.html
a taki nawilzacz :lol:
allegro.pl/nawilzacz-powietrza-zaba-zabk...tor-i2786299837.html

12 lata 1 miesiąc temu #483811 przez Joanna
natalia smoczki świetne, takich nie widziałam jeszcze :lol:
my mamy z avent takie typowo dziewczęce :silly: a słuchajcie tak apropos smoczków, musiałam ostatnio wymienić Alicji smoczek na nowy i kupiłam już dwa od 6-18 msc i ładnie go ssie, nie wiem czy jest sens czekać jeszcze?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka