BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #484511 przez Joanna
właśnie wróciłyśmy z dworu, pada ale Ala byla szczelnie zamknieta w wozeczku :)
zaszlam do biedronki i kupilam do Alutki pokoju dywanik w ksiezniczki disneya, naprawde ladny za cale 40 zl :blink:
ale ubralysmy sie chyba za cieplo, bo ja bylam spocona i Niunia miala troszke mokre wloski :P

nataleczka to ciesze sie, ze z Filipkiem juz lepiej :)

natalia ja mialam od 30 tygodnia lekkie nadcisnienie, w sumie nie bylo wiadomo czy to z nerwow czy nie...a cisnienie jest niebezpieczne w ciazy, wiec jak skakalo to bardzo zle, moj ginekolog mnie nie straszyl tylko kazal brac tabletki, ale mowila, ze ono najwiecej szkod moze wyrzadzic i wlasnie cisnienia najbardziej obawiaja sie wszyscy lekarze...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #484597 przez Madeline
Hej kochane

My bylismy u lekarza i maly ma początek infekcji i ma czerwone gardelko, dostalismy wit.c, nasivin do noska, hascosept na czerwone gardelko i na wysypke, bo ma brzuszku od kilku dni.locoid lipocream. Oby pomoglo. Maly jest ciagle spiacy. Dzis obudzil sie pierwszy raz o 5:40 i plakal strasznie, bo chcial jesc, zrobilam mu butle i wypil moze 60ml (zaspokoil pierwszy glod) i pozniej plul .i nie pil dopiero jak maz przyniosl lyzeczke i jak mu mleko na lyzeczce podawalam to wypil wszystko :-)

12 lata 1 miesiąc temu #484600 przez Natalia^^
Joanna faktycznie coś kojarzę. To też dużo przeszłaś.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #484603 przez Natalia^^
Madeline to nasze urwisy chorują podobnie, Jaś też miał wysypkę ale podejrzewam ze od pulmexu bo mu smarowałam klatkę piersiowa.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #484653 przez Joanna
madeline wszystkiego naj, naj, naj z okazji 5 m-cy dla synka, niech szybko zdrowieje :kiss:

natalia obie mamy szczęście :) każda z nas nie wiedziała czego się spodziewać tak naprawdę, ale udało się :)

12 lata 1 miesiąc temu #484682 przez Madeline
Joanna dzieki :-* chyba moj synus jest najmlodszy co?

12 lata 1 miesiąc temu #484716 przez Joanna
madeline chyba synek rybki jest najmłodszy :)

12 lata 1 miesiąc temu #484734 przez iwonka_wwa
nataleczka dobrze ze Filipek lepiej, znqczy ze leki pomagaja.
madeline wszystkiego naj naj dla Olusia. Jeszcze tylko rybka i wszystkie malenstwa beda mialy 5 miesiecy. W sumie taka nieduza roznica pomiedzy naszymi dziecmi a jak zaczelyscie sie rozpakowywac to oczekiwanie na Michasia bylo wiecznoscia. Super byloby sie spotkac tak wszystkie razem, jak zaczna chodzic moze uda sie cos zorganizowac :)

U nas Michas znow do 23:30 nie spal, nic nie pomagalo. Ale to chyba nie zabki tylko twk mu sie jakos przestawilo :/

12 lata 1 miesiąc temu #484848 przez chłopek
mój wczoraj miał 5 miesiecy

12 lata 1 miesiąc temu #484872 przez nataleczka_92
No i sie za szybko pocieszylam. Maly ciagle goraczkuje. Na dodatek zaczelo ropiec mu drugie oczko. Dzwonilam do tej lekarki prywatnie ale dzis nie przyjmuje. Wole chyba poczekac do jutra niz isc do tych nimkow na kase!

12 lata 1 miesiąc temu #484923 przez Natalia^^
Nataleczka ja bym nie czekała, idz na izbę przyjęć do szpitala po 18,00, wtedy będą musieli was przebadać. Po co Filipek ma sie męczyć, biedny.

Ja tak sobie myślałam ze fajnie by było w czerwcu sie spotkać to bedzie taka nasza rocznica. Mój Jaś generalnie też tak miał sie rodzić. Możemy wybrać jakieś miasto do którego bedzie mniej wiecej taka sama odległość, żeby było sprawiedliwie :silly:

Tak sie zastanawiałam skoro ja podaję Jasiowi bebiko to kaszka też taka powinna być?? Bo ja daje mu Nestle mleczno ryżową. :unsure: :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #484973 przez chłopek
własnie na izbe idz musza przyjac ja daje kasze bobovita

12 lata 1 miesiąc temu #485123 przez Natalia^^
ale tu cichutko :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #485411 przez Madeline
Ale tu cicho :-(

Natalia jestem jak najbardziej za spotkaniem.

12 lata 1 miesiąc temu #485419 przez Joanna
nataleczka jedź na izbę przyjęć, ja od razu pojechałabym

natlia myślę, ze to bez różnicy :) ja dawałam Ali kaszkę z nestle a teraz podaje z bobovity, bo była akurat w promocji :blink:

w ogóle kupiłam dziś Ali kaszkę malinową właśnie z bobovity, myślę że jej samkowała, albo jadła bo to jakaś nowość :blink: niestety popełniłam błąd...jak zjadła odeczekałam 15-20 minut i położyłam ją na matę, bo nie bawiła si cały dzień, dużo byliśmy poza domem. Poleżała na brzuszku a potem wzięłam ją na kolana i zaczęłyśmy drzeć gazetę, Alutka miała niezły ubaw i niestety od nadmiaru śmiechu znowu porzygała mi się :cheer: wykąpałam ją i ponownie zrobiłam kaszkę,ale mniej i zjadła wszystko :) widać musi po jedzeniu odpocząć z godzinkę, aż jej się wszystko ułoży, echh :blush:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka