- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja właśnie sie zastanawiałam na tym mleku w tych kaszkach leczno ryżowych. Ja z kolei nie robię tych na mm na śniadanie. Nie wiem jakoś jasiowi nie podchodzą, sa jakby bardziej gładkie. Za to dodaję tych ryżowych(owocowych) czasem zamiast kleiku na kolację do butelk, Aby zagęścić.
Nudzę się, czekam na Łukasza pojechał po fajerwerki do leszna, prawie sie nie widzimy w tym tyg. Zaczął się sezon choinek rano jedzie po choinki i wieczorem wraca. A od Poniedziałku bedzie sprzedawał z ojcem na zmianę. Potem jedzie 8.12 do norwegii Na tydzien wraca i zajmuje sie wyceną fajerwerek i choinkami do 24,12 a po świętach sprzedaje fajerwerki. Tak wiec uspokoi sie u nas dopiero po Nowym Roku.
To będą wyjątkowe święta dla nas wszystkich.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
Nam kaszki mleczno-ryżowe odpadły z wiadomych powodów ale dzisiaj za to Kacperek pierwszy raz dostał kaszkę ryżową z jabłkami na swoim paskudnym mleczku i tak smakowało że wypił 100ml i musiałam dorobić bo się rozpłakał
Oglądacie serial "Przyjaciółki" dzisiaj był ostatni odcinek pierwszej serii Ciekawe kiedy znowu będą leciały bo bardzo mnie wciągnął ten film
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
koni no tak ja tez ogladam przyjaciolki ale wczoraj Michas nie chcial spac i nie dal mi obejrzec. Bede musiala w necie zerknac.
natalia moj maz tez bedzie sprzedawac choinki, ale blizej swiat
U nas noc MASAKRA. Mochas zasnal o 23 i 23:40 juz sie obudzil i strasznie plakal i tylko cyc go uspokajal. Wiec Zjadl i i 00 usnal i o 00.11 juz sie obudzi. Znow tyko cyc go uspokoi i usnal o 00:26 i juz zostawilismy go u nas w lozku. Niby spal ale co chwie dosl ownie plakal i trzeba mu bylo smoka podawac. A teraz o 5 juz sie obudzil. Znow cyc i teraz usnal ale cyca nie wypuszcza z buzi. Ja padam. Nie wiem co mu sie stalo :/
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Noc krótka mogłaby być dłuższa, oglądałam film na tvn sierota. potem Jaś obudził sie o 2.00, i o 3.45 wzięłam go do siebie i spał do 5.00 zjadł odłożyłam go do łóżeczka i spał do 8.30.
Teraz spi Ja jem śniadanko i pójde sie wykąpać bo jedziemy na rehabilitację.
No i znowu dzień jak co dzień, Sama z Jasiem
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas noc podobn do wczorajszej, ale tym razem mąż wstawał 4 razy
koło 7.00 Ala wypiła 120 ml herbatki i spaliśmy do 9.40
teraz bierzemy się za sprzątanie, muszę dwa ciacha zrobić a resztę jedzonka wieczorem
jutro na 16.00 goście do nas przychodzą z okazji imienin mojego męża
iwonka może Malutkiemu ząbki idą?
natali ja póki co cały czas robię Ali kaszki na mm, a dziś chcę kupić z hippa na dobranoc z bananami, ona jest od razu z mlekiem, słyszałam, że jest bardzpo smaczna i nie ma cukru. Ale zapytam się o nią w aptece, bo tak nie widziałam...
też często jesteśmy same z Alutk, bo maż pracuje po 12h
koni to super, że Kacperkowi kaszka smakuje, moja Ala nie przepada za jabłkową, teraz jemy malinową
miłego dnia
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moje dziecko postanowiło w końcu się wyspać! Zasnal po 20 a wstał ok 1 dostał cyca i spał do 8 zjadł cyca i spalismy do 10
Joanna podejrzewam że wszystko co zabije paskudny smak jego mleka jest dobre a kaszke z nestle mam w domu tyle że chyba mąż zje
iwonka współczuję takiej nocy
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
zaraz skroimy z mężem sałatkę, a resztę jutro na świeżo
ubranka śliczne, ja dzisiaj znowu dostałam paczukszę ubranek od znajomej, same ciuszki H&M jeszcze moja mama kupiła Ali na Mikołajki, wtedy się pochwalę
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
No iwec tak dzis z samego rana dzwonilam do naszej przychodni ale jak zwykle nie bylo numerkow wiec kazala pielegniarka przyjechac kolo 16 i powiedziala ze napewno przyjmie nas pediatra poza kolejka.
No wiec jak moj K wrocil z pracy to pojechalismy pare minut po 16 z dzieciakami. Bo noc byla tragiczna , Filipek obudzil sie po 1 i taki mial kaszel ze sie ciagle dusil az zwymiotowal. Zasnal dopiero kolo 5. No wiec weszlam do tej lekarki i pytam czy przyjmie nas z dwojka chorych dzieci i opowiadam jej objawy itp a ona do mnie ze jest bardzo zmeczona i jesli to takie pilne to moze przyjac bardziej chore dziecko!!! To mowie jej,ze mam wybierac ktore dziecko jest bardziej chore,bo jedno ma okropny kaszel i temperature a drugie straszny kaszel i ropiejacw oczy!!powiedzialam ze chyba oszalala i wyszlam bo mialam takie nerwy juz na to wszystko! Pojechalismy prywatnie do tej naszej lekarki ale okazalo sie ze wyjechala dzis i dopiero w poniedzialek wroci... Tak wiec z godzine czasu szukalismy lekarza. No ale wkoncu sie udalo, osluchala dzieciakow. na szczescie plucka i oskrzela czyste. Po prostu maja mocnego wirusa. Gardelka czerwone, dostali antybiotyki i antybiotyk na oczko, no i zmienila syropy. Jak zobaczyla co nam tamten pediatra zapisal to byla wzburzona szczegolnie u Filipka. Ze zapisal sol fizjologiczna na zapalenie spojowki-powiedziala ze yo tak jakby po wodzie morskiej mial katarek przejsc... Ech ci lekarze na sluzbe zdrowia to masakra normalnie.
Koni jakie cudowne sa te komplety z ogrodniczkami. Naprawde super bedzie Kacperek wyglada;)
Joanna ja tez mam jutro imieninki;) zamierzam zrobic sernik i ciasto kokosowo ananasowe i salatke z kurczakiem i szaszlyki;) no i do tego jakies winko
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak byliśmy w Polsce to też Kacper nam się rozchorował i mamy kartę europejską która upoważnia do darmowej opieki w nagłych wypadkach a baba do mnie mówi w rejestracji że ledwo oddychające dziecko bo tak miał zatkany nos i ze stanem podgorączkowym to nie jest nagły wypadek Eh i co w końcu nas przyjęli na tą kartę i irlandzka służba zdrowia jakoś uznała to za nagły wypadek bo rachunku nie dostaliśmy! Do tego jeszcze w rubryce którą miałam wypełnić było nagła czy planowana wizyta i tak sobie myślę że pewnie zaplanowałam chorobę małego według tej baby
Kompleciki mi się strasznie podobają choć drogie były Jeszcze koleżanki mają mi coś poszukać jak będzie wyprzedaż bo my akurat będziemy w PL a tej wyprzedaży strasznie żałuję bo uwielbiam nexta a na przecenie można kupić ciuchy za 50% lub mniej
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
Moj K tez sie niezle wkurzyl poslal im pare grubszych,bo jak bym nie miala na wizyte prywatna to dzieciaki by sie jeszcze gorzej rozchorowaly:/
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa