BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #487650 przez nataleczka_92
Koni ogolnie to od dluzszego czasu Filipek rzucal sie na wszystko,slina leciala litrami,czasem popadal w placz bez powodu a teraz ciezko mi sytwierdzic o byl bardzo marudny,spiacy,ciagle temp,luzne kupki ale czy to wina choroby czy zabka to nie mam pojecia.

Joanna ubranka super i fotelik bardzo mi sie podoba,ciekawe jak z cena...

Natalia Twoj fotelik tez fajny i sanki super ale ceny kosmiczne,troche szkoda kasy buyloby mi taki prezent gdzie maly pojezdzi tylko zima...

Chlopek fajny ten stoliczek,ale dla mojego Filipka byloby zajeciem na chwike:) choc jak kupowalam ostatbio u nas malemu niekapek to widzialam cos podibnego,z tym ze mialo wiecej funkcji. bo siedzisko mialo w srodku obkrecane a na okolo mnostwo ciekawych zabawek ale wiecej kosztowalo 250zl.

A co do dzieciaczkiw,Oliwia juz duzo lepiej. a maly to zalezy bo nie chce lekow pic i antybiotykiem pluje... ale poprawa jest. Za to dzis mnie rozlozylo. nie mam sily na nic. dreszcze mam a gardlo mnie tak.boli ze sline ledwo przelykam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #487658 przez Koni
nataleczka_92 a ile Filipek już tak się rzuca na wszystko? U nas to już jakiś tydzień trwa ale nie ma strasznie dużo śliny tylko tak normalnie :huh:

A ty się kuruj :kiss:

A my mamy taki fotelik :P :

12 lata 1 miesiąc temu #487677 przez Natalia^^
Nataleczka fakt cena nie przekonuje, ale rozmawiałam ze szwagierką, ona kupiła sanki w zeszłym roku za 100 zł bez spiworka i w tym musi kupić drugie sanki bo tamte były bardzo wywrotne a spiworek ze spacerówki nie pasował bo sie zsuwał. No ale ciągle sie zastanawiam.

Fotelik drogi ale uważam że maxi cosi jest b.dobrą firmą. Mieliśmy już ten pierwszy z m.c. i byłam badzo zadowolona. A poza tym liczy sie dla mnie bezpieczeństwo on ma 4 gwiazdki w testach zderzeniowych. I wiem ze posłuży dla naszych kolejnych dzieci bo wykonanie solidne. :laugh:

Ale chorujemy, mnie też coś rozkłada. Jaś całe szczęcie lepiej. :)

Joanna, chyba tak zrobię. choć sie troche boję ze ze starości coś im sie stanie:)

W bieronce są takie interaktywne maskotki myszka miki itp. jak pokazałam ją Jasiowi to bardzo sie do niej śmiał ale jak zobaczyłam ile kosztuje to mnie zszokowało :cheer: 100 zł!!!!!
Myślałam że jakieś 40 bedzie kosztować. :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #487678 przez Joanna
koni moja Ala tez ma rozpulchniony dol i twardy, wiec moze nasze Szkraby zrobia nam prezent na swieta :) tez fajny fotelik

nataleczka zaplacilismy 249 zl do tego gratis wysylka, zestaw klockow,kredki, mazaki, banki i cos jeszcze :) a jak u Was z wozkiem, jezdzicie w kubelkowej spacerowce_ :)

12 lata 1 miesiąc temu #487680 przez Joanna
natalia ja jutro wybieram sie do bidronki po ta ksiazeczke interaktywna z fisher price :)

12 lata 1 miesiąc temu #487685 przez Natalia^^
Od jutra sa te ksiażeczki??
Też idziemy do biedronki na zakupy, może i u nas bedą.
:silly:

12 lata 1 miesiąc temu #487686 przez Koni
Joanna oby bo ja się wykończę jak on będzie miał tak cały czas podwyższoną temperaturę :angry:

Natalia^^ ja już wyżej pisałam uwielbiam foteliki Maxi Cosi i uważam je za jedne z lepszych ;) My mamy po siostrzeńcu dlatego nie kupujemy ale jak będę kupować ten 18-36kg to poważnie się zastanowię nad Max Cosi.

Sanki też uważam żeby kupić jedne a porządne, my nie kupujemy bo po trawie jeździć nie będziemy :lol:

My mamy myszkę Micky taką co się naciska i gra ale płaciliśmy za nią 15€ no ale za popularne zabawki się niestety płaci :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #487687 przez Joanna
natalia tak, od jutra :)

12 lata 1 miesiąc temu #487688 przez Koni
Ja też jutro moja mamę wysyłam po tą książeczkę bo chcę mieć po polsku mam nadzieje że uda jej się kupić :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #487698 przez Natalia^^
Ja Koni też jestem zdania że w niektóre rzeczy warto zainwestować. Ja jakbym miała kogoś w rodzinie z fotelikiem też bym nie kupowała, koleżanka mówiła zebym szukała używanego ale bałabym sie bo kto wie jak sie go traktowało, jak jest jego historia :) :) Ale z sankami się zastanowię i poszukam podobnych ale tańszych. To prezent pod choinkę wiec mam jeszcze trochę czasu.
A tą książeczkę to na mikołaja. Mamy już taki śliniak jak strój mikołaja. Teraz chciałabym coś edukacyjnego...

A teraz sie męczyłam z programatorem od pieca, cholera jak ja nie lubie takich rzeczy... :angry:
Mamy piec na gaz z butli bo nam odłączyli ciepłą wodę, ogrzewanie całego bloku za długi innych. Niektórzy porobili sobie piece na drewno np w kuchni, wc... Jakoś sobie tego w domu nie wyobrażam. Sadza noszenie tego drzewa, bojlery...ahhh No i musieliśmy sie wykosztować na zołożenie tego naszego pieca. Ale srednio wychodzi dużo taniej. Kiedyś za kubik ciepłej wody płaciliśmy 63 zł a teraz 1 butla za 60 zł wystarcza na ogrzanie srednio 4 kubików + gotowanie

To sie nagadałam :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #487701 przez nataleczka_92
Koni u Filipka temp trwala tydzien a rzucal sie tak ze dwa tyg na wszystko. ale szczegolnie ostatnie trzy dni byly. najgorsze bo bral cos do buzi i glowa krecil tak go sewdzialy. ostatnio nawet na meza nos zapolowal;). a ten Twoj fotelik super.

Joanna no co Ty mowisz?taki tani ten. Twoj fotelik??? super za taka cene. my w lato pare razy pojezdzilismy w spacerowce. a teraz caly czas w gondoli jeszcze;) maly na razie ma cienszy kombinezon ale jak mu zaloze juz ten wlasciwy zimowy to sie nie zmiesci,tak samo jak do fotelika. choc my mamy po Oliwii 9-18 bo ona jezdzi w 15-36.

dziewczyny to musi jakis wirus panowac bo robi mi sie to samo co maly mial. tzn zaczelo ropiec mi oko i ucho a gardlo to mnie tak boli ze sliny ledwo przelknac moge:(

Natalia fajne byly te zabawki interaktywne w biedronce tez dzieciakom pokazywalam ale za 100zl to nie warto

12 lata 1 miesiąc temu #487773 przez Madeline
Hej kochane.

U nas troszkę lepiej chyba juz wstane z lozka.

Uwaga! Uwaga! Moje dziecko od dobrych 4 dni zasypia samo! Dzieki koni za ten artykul :-*

My na swieta kupilismy malemu kocyk-przytulanko-maskotke. Cos ala kocyk tylko na srodku ma glowke misia, zeby sie odzwyczail od pieluszki.

Niestety finanse nam na nic innego nie pozwolily :-(

No i z chrzcinowej kasy kupujemy malemu fotelik samochodowy, ale nie wiemy jeszcze jaki.

Nataleczka gratulujemy zabka, u nas tez maly rzuca sie na wszystko a szczegolnie na moje rece

Natalia my w poprzednim mieszkaniu mielismy ogrzewanie gazowe, ale dla nas bylo niekorzystne, bo bylo mieszkanie wys. 3 m i bylo strasznie zimno 19/20 stopni max. (dla mnie to jest bardzo zimno, bo ja jestem ciepluch dla mnie odp temp to 24) i bardzo duzo placilismy za gaz

12 lata 1 miesiąc temu #487774 przez nataleczka_92
my mamy taki fotelik
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #487782 przez Joanna
Hej mamcie :)

my powoli wstajemy, tylko raz wstałam dziś do Ali o 6.00 a tak spokój ncał noc, nasze dziecko to jednak śpioszek za mamusią i tatusiem :laugh:

zjemy śniadano i uciekamy na zakupy, do rossmanna i do biedronki po książeczkę :) potem wrócimy na obiadek, dzisiaj podam Ali rosołek z kurczaka z kaszką manna, dynie z indykiem dobrze zniosła :side: dziewczynki jak wprowadzacie nowości to co ile dni? ja mam w domu jabłka i banany z biszkoptami, ale teraz muszę zaczekać, bo dziś zaczynamy nowe danie rosołek :side:

mdeline, nataleczka zdrowiejcie jak najszybciej, bo święta za pasem :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #487786 przez nataleczka_92
Joanna to jak kupisz to pochwal sie bo tez ciekawa ksiazeczki jestem ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka