BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #488778 przez chłopek
joanna ja mam ta szczoteczkę i sobie siedzi na półce :) Ksawcio mnie od razu gryzł

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #488779 przez Joanna
chłopek hmmm...ja jutro ją przetesuję i zobaczymy :)

12 lata 1 miesiąc temu #488791 przez chłopek
moje chłopaki śpią :)
a Ksawcio od wczoraj siada na kibelku:) i sam woła ze chce siku albo kupke, ale zdazy sie mu jeszcze do pieluchy zrobic

12 lata 1 miesiąc temu #488820 przez Joanna
chłopek to pięknie, że Ksawcio już woła za potrzebą :)
moja Ala śpi od 21.00

12 lata 1 miesiąc temu #488829 przez chłopek
Sebek tez tak jakoś od 21 juz spi i Ksawcio tez
ciekawa jestem czy sie Mikołaja nie bedzie Ksawcio bał

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #488838 przez Madeline
Hej kochane jest 6:20 przebudzilam sie, i pomyslalam: "zajrze do malego". I dobrze zrobilam! On od paru dni strasznie fika i znajduje go w roznych pozach, ale dzis przebil sam siebie, a serce to mi stanelo! Spal sobie smacznie na brzuchu! Matko a jakby sie przydusil? To jest maly asior, ale niech mnie tak wiecej nie straszy :-(

Od paru dni tak jak zasypia sam tak na jedzenie pierwszy raz budzi sie kolo 7-8, a w nocy tylko ze dwa razy na smoczka. Teraz go tez przewrocilam z tego brzuszka na plecki i mowie do meza napewno sie obudzi, a on otworzyl tylko oczka, wlozylam mu dydocha (smoczka :D ) i spi dalej :-)

12 lata 1 miesiąc temu #488885 przez nataleczka_92
Jezu dziewczyny ledwo zyje.
dzieciakom nic sie nie poprawilo,a jakby pogorszylo...
ciagle goraczkuja, Oliwia ma straszny kaszel az na wymioty jej sie zbiera, normalnie cala sie trzesie, Filip tak samo kaszel ma straszny a wczoraj na wieczor trzy razy zwymiotowal bo go tak kaszel meczyl. mnie tez niezlw wzielo i wszystko mnie boli, a maz w pracy a przeciez w nocy nie powiem mu zajmij sie malym bo i tak o 3 musi wstac. juz nie mam sily na to wszystko.

12 lata 1 miesiąc temu #488891 przez chłopek
kurde nataleczka to nie fajnie pasuje znowu do lekarza jechcac, zeby cos wkoncu pomogło maluchą,

12 lata 1 miesiąc temu #488915 przez nataleczka_92
Chlopek no dzis jak maz wroci to chyba pojedziemy prywatnie do tej naszej lekarki. Bo antybiotyk im sie skonczyl i nic nie przeszlo

12 lata 1 miesiąc temu #488916 przez chłopek
nasza lekarka w ostatecznosci zawsze daje antybiotyk, pamietam jak Ksawcio mi tak kaszlał miał rok i bańki miał stawiane, obyło sie bez antybiotyku

12 lata 1 miesiąc temu #488919 przez nataleczka_92
A oni mieli taki sam antybiotyk tylko inne proporcje. Dawalam im raz na 24h ale co z tego jak filip dwa razy wyplul. Pozatym u nas antybiotyk byl potrzebny bo sie pogorszalo a trwalo juz tydzien. No ale teraz nic im nie pomoglo a jeszcze sie pogorszylo. Mam jeszcze po oliwii inhalator to moze cos na to przepisze niewiem. Ale szkoda mi ich jak sie musza tak meczyc

12 lata 1 miesiąc temu #489828 przez Natalia^^
Ale pustki... żle sie czuję, chyba jakas jelitówka.

ojjj jak ja tego nie znoszę, głowa boli, brzuch... :(

mam nadzieje ze jasia nie zarażę :(

12 lata 1 miesiąc temu #489829 przez nataleczka_92
O jaka cisza u tutaj...

My bylismy o 21 prywatnie u pediatry,ale nie tej naszej bo znow jej nie bylo. U tej co bylismy w piatek i tak ze zgodzila sie na tak pozna wizyte.
No wiec tak w oskrzelach i plucach nadal czysto.bo malemu znow oczy ropieja tez. Ale obydwoje od wczoraj goraczkuja ponad 39stopni. Przepisala nam jeszcze ten antybiotyk co brali i mam dawac przez dwa dni, kropelki sinecod na kaszel i flegamine dla dzieci tez w kropelkach, kupilismy tez pulmex baby i mam smarowac im stopki. I kupilismy sol fizjologiczna i krople do inhalatora ktore przepisala i na noc im dalismy i jest poprawa, wszystko z nich wyplynelo. A jesli temp do czwartku bedzie sie utrzymywac to wtedy mamy przyjsc i znow ich przepada i zrobimy przeswietlenie pluc bo szczegolnie u Filipka ciezko cos stwierdzic.
Przy okazjji zbadala mnie i mam zapalenie migdalkow i gardla i ucha. Przepisala mi leki i krople do ucha. Na koniec bylam bardzio zdziwiona bo maz pyta ile za wizyte a ona ze nic.... Zamurowalo mnie naprawde. Za to na leki znow poszlo prawie 150zl,co lacznie juz wydalismy prawie 400 na same leki ale wiem ze na tym nie mozna oszczedzac.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #489834 przez Koni
Cześć dziewczynki :)

Ja dzisiaj bardzo późno ale nie miałam humoru :pinch: do tego okropnie się źle czuję od wczoraj ale dzisiaj to już jest masakra :( Boli mnie głowa niesamowicie, mam zawroty, rano bolało mnie gardło i klatka piersiowa więc jeszcze mnie rozłoży na wyjazd :angry:

Dzisiaj Kacperek pierwszy raz spróbował mięska i do marchewki dodałam mu 3 łyżeczki warzywek z indykiem bo inaczej byłby głodny więc zmieszałam i jak na razie żadnych wzdęć i alergii więc jutro znowu podamy a tak smakowała że zjadł jakby cały słoiczek tzn. prawie cały słoiczek marchewki i troszkę indyka ;)

Wczoraj byłam z Kacperkiem na mieście i wybrałyśmy z koleżanką prezent świąteczny dla małego tzn. ona wybrała a ja ją upominałam że jest za drogi i dzisiaj po niego jednak poszła :P

A kupiłyśmy mu taką interaktywną wierze do tańczenia i śpiewania która rośnie wraz z dzieckiem bo najpierw można dać samą górę zabawki a później się dokłada kolejne części ;)

Dziewczynki kurujcie się bo chyba wirtualnie zarazki się roznoszą :S

nataleczka_92 super że lekarka nic nie wzięła a leki takie drogie bo dla całej waszej 3. W Irlandii jest fajny system bo na całą rodzinę dostajesz kartę (tzn. każdy ma swoją ale o jednym numerze) i w ciągu miesiąca na leki wydajesz 132€ na wszystkich członków rodziny a wszystko powyżej masz już za darmo i czasami tak sobie myślę o ile by było ludziom w Polsce tym którzy mają choroby przewlekłe łatwiej wykupować leki których potrzebują a nie wykupują te najważniejsze a jak masz za małe dochody to możesz się zakwalifikować na pełną kartę medyczną i za receptę płacić 50centów ale nie więcej niż 10€ w miesiącu :side:

madeline Kacperek też się strasznie wierci a odkąd nauczył się na boczki z plecków przewracać to śpi na boku ;) a tak apropo to już mu niewiele brakuje do przewrotu na brzusio ale nie wie jak sobie z rączkami poradzić i mu przeszkadzają do pełnego obrotu ;)

Natalia to jest link do artykułu o usypianiu dzieci www.doz.pl/czytelnia/a390-Jak_pomoc_niemowleciu_zasnac Jak już wcześniej pisałam ja próbowałam tej metody ale Kacperek wtedy miał 3 miesiące ale był jeszcze za malutki na taką naukę ;)

Ok uciekam bo mi zaraz głowę rozsadzi więc idę się umyć i spać nim moje słoneczko się obudzi :)

12 lata 1 miesiąc temu #490019 przez nataleczka_92
Dziewczyny czy u was tz tak jest??? u mnie w mieszkaniu ciagle okna sa jakby zaszronione. wkurza mnie to bo ta woda splywa az na parapet od czego to moze byc? jeszcze nigdy tak nie mialam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka