- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a Ksawcio od wczoraj siada na kibelku:) i sam woła ze chce siku albo kupke, ale zdazy sie mu jeszcze do pieluchy zrobic
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ciekawa jestem czy sie Mikołaja nie bedzie Ksawcio bał
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Od paru dni tak jak zasypia sam tak na jedzenie pierwszy raz budzi sie kolo 7-8, a w nocy tylko ze dwa razy na smoczka. Teraz go tez przewrocilam z tego brzuszka na plecki i mowie do meza napewno sie obudzi, a on otworzyl tylko oczka, wlozylam mu dydocha (smoczka ) i spi dalej
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Otrzymane podziękowania: 0
dzieciakom nic sie nie poprawilo,a jakby pogorszylo...
ciagle goraczkuja, Oliwia ma straszny kaszel az na wymioty jej sie zbiera, normalnie cala sie trzesie, Filip tak samo kaszel ma straszny a wczoraj na wieczor trzy razy zwymiotowal bo go tak kaszel meczyl. mnie tez niezlw wzielo i wszystko mnie boli, a maz w pracy a przeciez w nocy nie powiem mu zajmij sie malym bo i tak o 3 musi wstac. juz nie mam sily na to wszystko.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
ojjj jak ja tego nie znoszę, głowa boli, brzuch...
mam nadzieje ze jasia nie zarażę
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My bylismy o 21 prywatnie u pediatry,ale nie tej naszej bo znow jej nie bylo. U tej co bylismy w piatek i tak ze zgodzila sie na tak pozna wizyte.
No wiec tak w oskrzelach i plucach nadal czysto.bo malemu znow oczy ropieja tez. Ale obydwoje od wczoraj goraczkuja ponad 39stopni. Przepisala nam jeszcze ten antybiotyk co brali i mam dawac przez dwa dni, kropelki sinecod na kaszel i flegamine dla dzieci tez w kropelkach, kupilismy tez pulmex baby i mam smarowac im stopki. I kupilismy sol fizjologiczna i krople do inhalatora ktore przepisala i na noc im dalismy i jest poprawa, wszystko z nich wyplynelo. A jesli temp do czwartku bedzie sie utrzymywac to wtedy mamy przyjsc i znow ich przepada i zrobimy przeswietlenie pluc bo szczegolnie u Filipka ciezko cos stwierdzic.
Przy okazjji zbadala mnie i mam zapalenie migdalkow i gardla i ucha. Przepisala mi leki i krople do ucha. Na koniec bylam bardzio zdziwiona bo maz pyta ile za wizyte a ona ze nic.... Zamurowalo mnie naprawde. Za to na leki znow poszlo prawie 150zl,co lacznie juz wydalismy prawie 400 na same leki ale wiem ze na tym nie mozna oszczedzac.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Ja dzisiaj bardzo późno ale nie miałam humoru do tego okropnie się źle czuję od wczoraj ale dzisiaj to już jest masakra Boli mnie głowa niesamowicie, mam zawroty, rano bolało mnie gardło i klatka piersiowa więc jeszcze mnie rozłoży na wyjazd
Dzisiaj Kacperek pierwszy raz spróbował mięska i do marchewki dodałam mu 3 łyżeczki warzywek z indykiem bo inaczej byłby głodny więc zmieszałam i jak na razie żadnych wzdęć i alergii więc jutro znowu podamy a tak smakowała że zjadł jakby cały słoiczek tzn. prawie cały słoiczek marchewki i troszkę indyka
Wczoraj byłam z Kacperkiem na mieście i wybrałyśmy z koleżanką prezent świąteczny dla małego tzn. ona wybrała a ja ją upominałam że jest za drogi i dzisiaj po niego jednak poszła
A kupiłyśmy mu taką interaktywną wierze do tańczenia i śpiewania która rośnie wraz z dzieckiem bo najpierw można dać samą górę zabawki a później się dokłada kolejne części
Dziewczynki kurujcie się bo chyba wirtualnie zarazki się roznoszą
nataleczka_92 super że lekarka nic nie wzięła a leki takie drogie bo dla całej waszej 3. W Irlandii jest fajny system bo na całą rodzinę dostajesz kartę (tzn. każdy ma swoją ale o jednym numerze) i w ciągu miesiąca na leki wydajesz 132€ na wszystkich członków rodziny a wszystko powyżej masz już za darmo i czasami tak sobie myślę o ile by było ludziom w Polsce tym którzy mają choroby przewlekłe łatwiej wykupować leki których potrzebują a nie wykupują te najważniejsze a jak masz za małe dochody to możesz się zakwalifikować na pełną kartę medyczną i za receptę płacić 50centów ale nie więcej niż 10€ w miesiącu
madeline Kacperek też się strasznie wierci a odkąd nauczył się na boczki z plecków przewracać to śpi na boku a tak apropo to już mu niewiele brakuje do przewrotu na brzusio ale nie wie jak sobie z rączkami poradzić i mu przeszkadzają do pełnego obrotu
Natalia to jest link do artykułu o usypianiu dzieci www.doz.pl/czytelnia/a390-Jak_pomoc_niemowleciu_zasnac Jak już wcześniej pisałam ja próbowałam tej metody ale Kacperek wtedy miał 3 miesiące ale był jeszcze za malutki na taką naukę
Ok uciekam bo mi zaraz głowę rozsadzi więc idę się umyć i spać nim moje słoneczko się obudzi
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa