BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #490219 przez Joanna
Cześć mamcie :)

ja wczoraj nie miałam weny do pisania, ale dziś już coś naskrobię :silly:
byłysmy z Alą na specerku, zrobiłam zakupy, odkurzyłam mieszkanie, zrobiłam łazienkę, kurze i nastawiłam pralkę, w końcu mam PUSTY kosz :woohoo: jeszcze zostaje mi sterta ciuchów Ali do wyprasowania a jutro umycie podłóg :) nie wiem, ale byłabym chora jakbym nie sprzątała co 4-5 dni, a jak jest u Was?

dziewczynki kochane, zdrowiejcie :) :kiss: ja z mężem chorowałam w zesżłym miesiącu, więc współczuję :(
nataleczka lekarz pięknie postąpił, widać domyśliła się, że kursujecie po lekarzach z malutkimi dziećmi i jeszcze odwedzacie co chwila aptekę, fajnie że są jeszcze tacy ludzie :)

lecę dać Ali zupkę :side:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #490249 przez nataleczka_92
Joanna ja generalne porzadki czyli odkurzanie.kurze,podlogi itp robie co tydzien. Ale prawie codzien musze zamiesc bo nie moge wytrzymac jak widze paprochy jakies... A pranie tez prawie codzien jest. Po 4 osobach niema sie co dziwic.

Kochane odpowiedzcie mi o tych oknach co pytalam

12 lata 1 miesiąc temu #490277 przez Joanna
nataleczka a macie okna starego typu, z potrójną szybą? my mamy takie zrobione z drewna, one faktycznie szybciej parują, ale nigdy nic mi nie ściekało, widzę tylko, że okno w kuchni dostało jakichś wzorów od mrozu, ale to już było jak kupowaliśmy mieszkanie ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #490332 przez chłopek
nataleczka moja sis tak ma i to ma co roku,na zimę i sa za cienkie szyby i jej ciągle parują,

ja mam te grubsze i okna drewniane i pomiędzy szyby sie dostało powietrze i jak przyswieci słonce to sa w jednym miejscu tak jak zaparowane ale to schodzi ale u ciebie to tak chyba jak u mojej siostry ona ma reczniki na parapecie

12 lata 1 miesiąc temu #490412 przez Joanna
dziewczynki jak karmicie swoje dzieciaczki?
my karmimy Alę głównie w leżaczku, a jak jemy wspólne śniadania z mężem to sadzamy ją w krzesłku do karmienia, ale Ala nie chce w nim siedzieć na półleżąco...siedzi normalnie, na kolanach również, we wózku na półleżąco...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #490489 przez Koni
Cześć mamuśki

Kacperek właśnie szaleje i dalej próbuje się przewrócić na brzuszek :lol:

nataleczka my jak mieliśmy mokre okna w domu to zrobił nam się grzyb :angry: Nie wiem od czego u Was tak się dzieje ale u nas pewnie było coś nieszczelne na dachu bo tylko w jednym pokoju tak się robiło :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Joanna ja obiadek daje w kuchni w krzesełku do karmienia a jak mamy owocki to w huśtawce albo leżaczku ale to tylko z mojego lenistwa bo Kacperek nie ma problemów z siedzeniem w swoim krzesełku ;)

12 lata 1 miesiąc temu #490664 przez nataleczka_92
joanna okna maja chyba podwojna szybe. To sa plastiki. W tamtym roku byly wymieniane na nowe. Nie mam pojecia czemu tak sie dzieje

A u nas przebil sie drugi zabek. Lewa jedynka

12 lata 1 miesiąc temu #490710 przez Madeline
Hej kochane.

Ja nie pisalam, bo ciesze sie ostatnimi chwilami z mezem. Ehh jutro rano juz wyjezdza :-( i wroci chyba dopiero na sylwestra.

Obnizylismy malemu lozeczko na 2 dziurke a mamy 3. Bo maly tak mi wierci sie w tym lozku, ze balam sie, ze mi spadnie.

Koni wspolczuje Ci, bo wiem jak.to jes, ale odpukać teraz jest lepiej.

Ubralismy dzis choinke, bo to jest nasza pierwsza choinka, bo zawsze mielismy stroik tylko, aw tym roku taka "prawdziwa" a ze meza nie bedzie na swieta, to dzis ubieralismy we trójkę :-D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #490831 przez Joanna
koni no właśnie moja Ala też ładnie siedzi w tym krzesełku, ale mi wygodniej jest nakarmić ją w leżaczku :lol:

madeline powiedz jak wrażenia ze strojenia choinki? :) na pewno podobało się synkowi, ciekawa jestem reakcji Ali, tyle kolorowych bombek, łańcuchów i światełka, a dla naszych maluchów takie rzecz to raj dla oczu :woohoo: :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #490839 przez Kasiulka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madeline ale Wam zazdroszczę choinki! My planujemy ubrać teraz w niedzielę, żeby Zuzia się nacieszyła :)

12 lata 1 miesiąc temu #490840 przez Koni
Dzięki dziewczyny :kiss:

Madeline przynajmniej doceni jak bardzo Cię kocha :)

My nie mamy potrzeby jeszcze obniżania łóżeczka :P Wierci się jak nie wiem i rozkopuje :angry: ale nie siada ani nie staje więc na razie poziom zostaje ten sam :P

Joanna podziwiam bo mi zdecydowanie lepiej się karmi jak jest w foteliku ale może to dlatego że on ma kilka poziomów wysokości i jest dostosowany do krzesła które mam w kuchni ;)

12 lata 1 miesiąc temu #490859 przez Madeline
Joanna maly az piszczy jak jest zapalona i wyciaga do niej raczki :-D

Kasiulka zgadzam sie z Toba, faceci tego nie rozumieja...

12 lata 1 miesiąc temu #490911 przez chłopek
my na 12.30 do przedszkola na mikołaja idziemy, mam nadzieje ze chłopaki beda chcieli zrobic sobie zdjecie z mikołajem

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #490926 przez Joanna
Cześć kochane :)

my powoli wstajemy...u nas noc średnia, Ala przebudziła się koło 3.30 i co chwila popłkiwała, pić nie chciała,mleka też nie, smoka wypluwała :( więc nasze dziecko od niepmiętnych czasów spło z nami :ohmy: nasmarowałam jej dziąsła i poszła z nami spać. Tyle, że ona rozłożona na środku, maż wtulony w ścianę a ja w szafkę nocną :lol: albo jej się coś przyśniło, albo ząbkowanie...

dzisiaj miły dzień, Mikołajki, pierwsze z naszymi Maluszkami :kiss: :)
u nas chyba spółdzielnia coś organizuje na placu, dzisiaj odpalą choinkę i inne bajery :)

koni my też mamy regulowaną wysokość w krzesłku od 0-7 :) sadzamy ją do krzesełka, jak jemy wspólne śnidania, jak męża nie ma to jemy w leżaczku w salonie :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #491188 przez Madeline
Kochane no i pojechal :-( ehh...

Oby szybko zlecialo do tego Sylwestra.

Jeszcze dzis byl na rozmowie, bo potrzebuja do wiezienia jako "klawisz" i byl pozytywnie nastawiony, powiedzieli, ze niedlugo sie odezwa i moze bedzie tu mial prace

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka