BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #492471 przez Natalia^^
witam,

Wrócilismy z zakupów, tak przemyslał i pojechalismy. Kupilismy lampe, dywan i sporo ubranek dla Jasia. Jutro wystawie wam zdjecie mojego przystojniaka w nowych ciuchach:) bo idziemy na 43 urodziny mojego taty.

Kupiłam podobna kule do tej hula kula. Jasiowi bardzo się podba. próbuje za nia raczkowac ale jeszcze mu nie wychodzi. nie umie pogodzic rak z nogami :laugh:

Koni a ja czuje ze bedzie dobrze, pojedzicie na swieta sylwestra, atmosfera sie oczysci i sie pokukłada :kiss: zostawie synka z dziadkami i spedzcie jeden dzien we dwoje :)

Nataleczka, tak teraz sobie mysle o tych oknach, mi bardzo paruja jak mam duzo prania. a mówiłas ze duzo pierzesz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #492502 przez chłopek
natalia moze Jaś wogóle nie bedzie raczkował :) mój nie raczkował wogóle

12 lata 1 miesiąc temu #492513 przez Natalia^^
Chłopek, no może nie uda mu sie ale Pani rehabilitantka mówiła ze powinien bo ma spięte nóżki a to jednak pewne napięcie zniweluje, ja go uczę trochę. Mowili mi też że każde dziecko które rozwija sie prawidłowo powinno raczkować. A jeśli nie raczkuje to jest duży znak zapytania bo może za szybko do chodzika było wsadzone albo za szybko pod rączki prowadzane. Ale wiadomo każde dziecko rozwija sie inaczej :)

12 lata 1 miesiąc temu #492515 przez Joanna
madeline moja Ala dzisiaj znowu marudzila po poludniu, juz od kilku dni placze bez powodu a wlasciwie krzyzczy, a potem ulewa albo wymiotuje :dry: przed chwila chcialam jej dac kolacje, to znowu marudzila i ulala, ona brudna lezaczek rowniez..szybko ja wykapalam, zjadla kolacje a teraz grzecznie lezy kolo mnie :blink: moze to znowu jakis skok rozwojowy u naszych dzieci :unsure:

natalia moze faktycznie Jasio od razu przejdzie do chodzenia :)
fajnie, ze razem pojechaliscie na te zakupy, dla chcacego nic trudnego, prawda :)

koni ja tez mam chyba problemy z kregoslupem, bo ostatnio mialam nerwobole w okolicy serca biore magnez z witamina b6 i jest poprawa :blush: ale wiadomo, czasem zaboli, bo latam z Ala na trzecie pietro... :huh:

iwonka jak pech to pech... :dry: my mieszkamy nad morzem, w Gdansku :) a Wy_

12 lata 1 miesiąc temu #492525 przez Madeline
Joanna moj Olus az tez zwraca. Dalam mu nurofen, bo przeczytalam, ze tez lagodzi bol przy zabkowaniu, po nim zasnal i jakby reka odjal, zupelnie inne dziecko

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #492579 przez Joanna
madeline ja tez jutro zaopatrze sie w nurofen, Ala pewni mrudna tez przez zabkowanie :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #492739 przez Koni
Hej!

Coś czuje że ciężka noc przed nami :dry: Kacper się co jakiś czas przebudza i pojękuję :( Posmarowałam mu dentinoxem i chwilowo spokój ;)

Poszłam z małym na miasto zrobiłam jakieś zakupy bo przecież w domu nic nie ma do jedzenia i zapomniałam kupić wkładek :angry: do tego jeszcze autobus mi nie przyjechał i musiałam iść do domu z buta 40 minut obładowana :angry:

A na pocieszenie kupiłam sobie sukienkę bo nic nie mam nawet żeby ubrać na święta ;)
iwonka podobnie jak ty chodzę ubrana w to co mam bo mam nadzieję że schudnę :P

Joanna ja mam 3 grupę inwalidzką na kręgosłup bo taki mam krzywy a dźwiganie mojego 7kg klocusia całymi dniami jest nie lada wyczynem ;)

Natalia niektóre dzieciaczki nie raczkują więc może i Jasio nie będzie :)
Kacper się nie obraca (no prawie że) a mimo to powoli zaczyna kombinować podnoszenie dupki jak jest na brzuniu ;) On to tak śmiesznie robi że jak podnosi dupcie to buzie ma przy samej ziemi :P

12 lata 1 miesiąc temu #492785 przez chłopek
witam u nas -20 ale zimno
natalia Ksawcio od razu brał sie za chodzenie jak juz mu lepiej szło to zaczał raczkować:) troche nie po koleji

12 lata 1 miesiąc temu #492800 przez Natalia^^
O matko Chłopek to ty chyba na Suwałkach mieszkasz. U nas w Wielkopolsce -4.

Jaś bardzo źle spał, strasznie kaszlał aż na wymioty mu sie miało. Nie wiem dlaczeg nie jest przeziębiony juz tak bardzo. Dałam mu w nocy sinecod w kroplach i pomogło. Mam nadzieję że to nie jakies kolejne choróbsko

Dziewczyny jaki mi łupież wyszedł... takiego jeszcze nie miałam, normalnie takie strupy mam we włosach. Koniecznie muszę po nizoral skoczyć.

Koni Jasio tak robił dupeczką jak zaczynał przyjmować pozycję do raczkowania. :laugh: Kto wie może bedzie bardzo szybko raczkował. Koleżanki córka miła 6 miesięcy jak już potrafiła raczkować i wspinać sie na meble. Nie wieżyłam aż nie zobaczyłam. Ale minusem jest to że już trzeba mieć oczy dookoła głowy :blink:

Miłego dnia mamusie. U nas bardzo ładna pododa.

12 lata 1 miesiąc temu #492891 przez chłopek
Natalia ja w małopolsce mieszkam w Krynicy Zdrój :) dzisiaj w DDTVN było o mojej miejscowości,

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #492896 przez Koni
Hej!

U nas nocka taka sobie bo co rusz musiałam wstawać do Kacpra bo się wiercil, budził i poplakiwal :( Kiedy te zęby mu wyjda :unsure:

chlopek faktycznie gdzie ty mieszkasz że tak zimno :unsure: Normalnie Syberia :P

U nas -1 i świeci słoneczko :)

Natalia biedny Jasio, niech szybko zdrowieje :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #492938 przez Madeline
Moj Olus znowu ma katar... Nocka ladnie, bo spal cala, bez zadnej pobudki, ale za to od rana znow marudzi i placze, chyba zeby mu wychodza, bo rzuca sie na wszystko, okropnie sie slini i wszystko pcha do buzi a potem placze.

Dobija mnie fakt, ze maly tak marudzi i tesknie do tego za mezem. W ogole nie ciesza mnie w tym roku swieta... Ehh...

U nas -4 wczoraj bylo, ale czuc jakby bylo wiecej.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #492983 przez Joanna
hej :blink:

u nas -2 i pięknie świeci słoneczko, niedawno wróciłyśmy z Alutką ze spaceru :)
u nas noc ok, ale od 6.30 Ala już wierciła się w łóżeczku, marudziła więc wzięłam ją do siebie i się zaczęło :dry: pokrzykiwała, miała napady płaczu, posmarowałam jej nawet dziąsła, co przysnęła na chwilę to się budziła z płaczem, echh kupiłam jej dziś ten nurofen w syropie, w razie czego podam, ale dla mnie to zawsze ostateczność, nie lubię tych wszystkich środków, ja sama rzadko zażywam tabletki przeciwbólowe, ale jak ma pomóc to przeżyję ;)

chłopek to u Ciebie zima na całego, z domu nawet wyjść nie można przy takiej temperaturze :huh: :blink:

koni pochwal się sukienką :) a ja potem wstawie zdjęcia prezentów dla rodzinki, bo prosiłaś ostatnio :blink:

madeline możemy podać sobie rękę, mam tylko nadzieje, że nasze dzieci znowu będą grzeczne.. :silly:

idę dać Ali obiadek, obudziła się po dwóch godzinach snu, nawet cały spacer przespała :ohmy: :)

12 lata 1 miesiąc temu #493172 przez Joanna
ale cisza na forum :lol:
zapakowałam prezenty, jeszcze muszę dla mojego taty kupić jutro i będzie wsio :blink:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #493173 przez Joanna
tutaj już w torebeczkach
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka