BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #480261 przez Joanna
ja też oglądam film na tvn 'Czego pragną kobiety' :) i znając życie jak za niedługo położę się spać, Ala zacznie się kokosić i trzeba będzie robić mleko :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #480263 przez Koni
Joanna u mnie też zawsze jak już się kładę to Kacperek zaraz się budzi i się śmieję że cyce wyczuwa :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480267 przez Joanna
koni Kacperek śpi w swoim łóżeczku? tak jeszcze mi przyszło do głowy...w co się bawisz z Młodym?:)

12 lata 1 miesiąc temu #480269 przez Koni
Joanna tak w swoim łóżeczku :) A czemu pytasz?
A w co się bawimy ja go rozbieram do golaska i pozwalam mu wierzgać nóżkami bo to uwielbia a wtedy ma więcej swobody, robimy też rowerek, bawimy się nóżkami, kładę go na brzuszek i się chowam i bawimy się w akuku w tedy ma taki zaciesz że masakra :lol: , pierdzimy w brzuszek, łaskotamy po nóżkach, turlam go na boczki i to też uwielbia więc pozwalam mu się wyżyć :lol: może dlatego udaje mu się samemu zasypiać :) Dzisiaj już mija tydzień odkąd się nauczył :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #480279 przez Madeline
Koni kochana zazdroszcze Ci tego zasypiania samemu, jak widze, ze moj synus jest spiacy ide z nim do pokoju gdzie jest lozeczko, siadam wygodnie, on na pollezaco jest do mnie brzuszkiem do brzucha, daje mu smoka, glowe przytula do pieluszki, ktora lezy na klatce, i klepie go po dupci, delikatnie bujac, on mruczy swoje aja aja i jak juz widze ze lada moment usnie to go wkladam do lozeczka. A jak probowalam bez calej reszty go wkladac by sam zasnal to przez jeden dzien sie udalo, ale teraz jak go poloze to dostaje takiego powera, fika nozkami i raczkami, smieje sie a jak juz jest za dlugo to marudzenie przeradza sie w histeryczny placz i potrafi mi sie zaniesc nawet :-( mnie serce boli jak on tak placze, moja mama mowila, ze mam go wziac przytulic, uspokoic i znow polozyc, raz tak zrobilam, ale wtedy jeszcze gorzej bylo niz przed wzieciem go na rece :-(

12 lata 1 miesiąc temu #480300 przez nataleczka_92
Koni buziaczki dla Kacperka na skonczone piec miesiecy :kiss:

Madeline moj maly tak samo sam nie zasypia w lozeczku,bujamy go w hustawce ktora maz kupil. Jak go klade do lozeczka to zaraz c sie przekreca na brzuch i niema mowy o spaniu bo gada do misiow z ochraniacza;)

Wogole wczoraj w nocy w tesco byly ceny zabawek na pol i maz pojechal kupil Filipowi szczeniaczka uczniaczka i hule kule. A Oliwii Oliwce laptopa edukacyjnego. Bardzo sie oplacalo;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480321 przez Joanna
Cześć mamusie :)

my niedawno wstałyśmy, jesteśmy po śniadanku :) dzisiaj Ala pobiła swój rekord, zasnęła po 20.00 i wstała ze mną o 9.00 :cheer: dwa razy ją słyszałam i za drugim koło 7.00 chciałam dać mleko to pluła, kurcze...ale kaszkę na śniadanie zjadła, więc juz się nie martwię tak bardzo :blink:

konia pytałam się z ciekawości, bo myślałam, że Kacperek śpi z Tobą :woohoo: moja Ala też uwielbia jak jej się pierdzi w brzuszek :lol: uwielbia leżeć na brzuszku i gadać z nami, wyciąga też wtedy rączki po zabawki, bujamy się w huśtawce, robimy na kolanach konika "patataj" i przeglądamy książeczki, oglądamy w necie jej ulubione piosenki, ostatnio 'Bańkę łap' aż cała chodzi przy tym teledysku :side:

w ogole wszystkiego naj naj naj dla Kacperka z okazji 5 miesiecy :kiss: my jutro konczymy i zastanawiam sie kiedy ten czas tak zlecial...

nataleczka mnie też się podoba ten szczeniaczek uczniaczek jak również myszka mickey :) ale kupimy Alicji pozniej, jak bedzie troszke wieksza :) a ta kula jest super, na pewno spodoba sie dzieciakom :) tescie kupili Ali pod choinke, wiec czekamy :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #480331 przez chłopek
hej ja nie miałam czazu zeby wejsc bo maz w domku byl jeszcze moja mama przyjechala,
ja mam na pdf zabawy z dziecmi chyba do 9 miesiecy jak ktos chce to wysle

12 lata 1 miesiąc temu #480355 przez Joanna
chłopek ja poproszę :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 1 miesiąc temu #480423 przez Koni
Cześć mamusie :)

Dziękujemy za życzenia :kiss:

My pospalismy do 1:30 potem 5:40, 8:20 i finalnie obudzilismy się o 10:45 :ohmy:

Joanna Kacperek spi ze mną tylko z rana jak chcę sobie jeszcze pospać ;)

Kacper też wariuje w łóżeczku, gada, chichra się, rozkopuje a potem zasypia :)

12 lata 1 miesiąc temu #480444 przez Natalia^^
Hej dziewuszki.

jesli chodzi o spanie to jakis wielkich problemow nie mamy, ale w ciągu dnia to tak jak madeline robie zeby go uspić.
Wieczorem jak zje mleko to jest tak zmeczony ze odrazu po odboiciu zanosze go do łóżeczka daję smoka i śpi.

Dziewczyny zabawa ogolnie fajna ale nasz wieczor nie był taki przyjemny, to toważystwo o ktorym mowiłam nas bardzo zdenerwowało, no wiedziałam ze tak bedzie. Ten Chłopak (mojeg łukasza kumpel) jest chory na schizofrenie i o 1 juz chciał jechac bo powiedział ze słyszy głosy i wszysc sie na niego gapią.A jego żona to wywołuje we mnie tak skrajnie emocje ze brak słów. Mówiła ze nie bedzie kierowcą bo bedzie pić a w sumie wypiła 2 kieliszki miała zrobić "żabie udka" a zrobiła mieso gdzie umawiała sie z nami ze ja saładki druga kupela półmisek z mięsem. Siedziała ciągle z nosem w telefonie. No nikt mnie nie namówi na 2 taką imprezę. To sie wygadałam.

12 lata 1 miesiąc temu #480511 przez Koni
Natalia^^ szkoda że impreza się nie udało :S

A to tak w ramach usypiania może którejś pomoże :) www.doz.pl/czytelnia/a390-Jak_pomoc_niemowleciu_zasnac

Coś mnie dzisiaj gardło i oskrzela bolą :(

Kacperek śpi już 1h i 15minut ;)

12 lata 1 miesiąc temu #480535 przez Kasiulka
Koni tak, tak surowe :) Gratulacje dla Kacperka! Ponad pół słoiczka to wielkie osiągnięcie, u nas też nie było z tym łatwo i w sumie nadal nie jest :silly:

Ale wczoraj mieliśmy dzień :( o 18 poszliśmy z Zuzią na pogotowie bo oczko jej bardzo zapuchło,całe czerwone i ropa się lała z niego jak katar! tak jej było dużo :( jesteśmy na antybiotyku. Wizyta u okulisty dopiero w piątek :( Prywatnie a czekamy już 3 3 tydzień :( :( z takim małym dzieckiem ciężko o okulistę. Chłopek a jak Seby oczko?

12 lata 1 miesiąc temu #480562 przez Koni
Kasiulka biedna Zuzia :( Mam nadzieje że to szybko przejdzie :kiss:

Ja właśnie wzięłam się za pranie ciuszków na 6-9 miesięcy czyli na rozmiar 74 bo za 2,5 tygodnia wyjeżdżamy i potem nie będzie na to czasu a Kacperek jest już na styk w ciuszkach na 68cm :)

12 lata 1 miesiąc temu #480568 przez chłopek
Kasiulka bardzo dziwne ja powiedziałąm ze mam małe dziecko i ropieją mu oczy na NFZ na drugi dzien mialam okuliste.
a sebka oczy juz ok po przetkaniu kanalików nie ma problemów, nasz pediatra powiedzial ze miał bez znieczulenia skoro nas wypraszali

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka