BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #399225 przez vini-miki
hehe, alez jest straszny ;) tyle, ze zapominasz w mgnieniu oka o tym bolu :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #399228 przez mrufka
Mojego Kubusia urodzilam przez cc i nie chce tego powtorzyc mam nadzieje na poród naturalny bo po cc dochodziłam do siebie ponad miesiac dziecka nie moglam nosic kąpać nic a nic mam nadzieje ze tym razem uda mi sie naturalnie

12 lata 5 miesiąc temu #399229 przez princess
Sylwko, bardzo się cieszę, że z Twoją kruszynką wszystko ok ! Gadaniem gina się nie przejmuj, maleństwo jeszcze urośnie, a on ma pewnie lipny sprzęt w tym szpitalu ;) Biedna, trochę się wczoraj nastresowałaś. Oby Ci przeszło, żebyś nie musiała mieć zabiegu.

Vini, ja też dziś rano rozwolnienia dostałam i mdłości mi się nsiliły, to pewnie przez stres. A co do płci, to wszystko zależy od sprzętu i śmiałości małego :) niektórym już w 12-13 tygodniu udaje się rozpoznać płeć. Ja też już się nie mogę doczekać tego momentu:) Mój M już mnie ciśnie, żebym dzisiaj spytała gina, żeby się przyjrzał, hehe, ten to jest w gorącej wodzie kąpany ;) Ale to jeszcze zdecydowanie za wcześnie, dopiero 10 tc ;)

Anoda, co do płci to całkiem możliwe:) Moja znajoma mówiła, że poznała płeć na genetycznym usg w 14 tc, bo na zwykłym nic nie było widać, ale to też zależy, jaki sprzęt:)

Dziewczyny, jeśli chodzi o badania prenatalne to dzielą się one na inwazyjne i nieinwazyjne. Te pierwsze niosą za sobą ryzyko poronienia, bo jest ingerencja do macicy, i wykonuje się je w niektórych przypadkach, np. po 35 r. ż. lub gdy jesteś obarczona chorobami genetycznymi. Natomiast nieinwazyjne nie niosą za sobą ryzyka.

Gabilee, śliczny maluszek :) Mam nadzieję, że dziś wieczorkiem wstawię podobną fotkę, w sumie moja dzidzia starsza tylko parę dni od Twojej :) a umówiłaś się na genetyczne?

Satine, fajna ta stronka:) Mi wychodzi, że moje maleństwo ma ok. 35 mm, ciekawe, co się okaże na wizycie:)

Laski, strasznie mi się dłuży, wizytę mam dopiero na 17.30, chciałabym już jechać do doktora :)

12 lata 5 miesiąc temu #399231 przez anoda89
Dziewczyny co myślicie o tym moim krwawieniu? Trochę mnie też brzuch boli. Zobacze ja sytuacja się rozwinie. Dosłownie trochę poleciało i w porównaniu do tego co było to nic.

12 lata 5 miesiąc temu #399232 przez sylwka727
Princess no właśnie w tym szpitalu mają najlepszy sprzęt na Podkarpaciu ale widocznie moje dzieciaczki potrzebują więcej czasu :) trzymam kciuki za wizytę

Nie mogę się już jutra doczekać żeby to wszystko się już wyjaśniło...

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #399243 przez gabilee
princess dziękuję :) twoja dzidzia pewnie będzie większa , bo to w sumie aż tydzień różnicy :) trzymam kciuki :* i zaraz szybko zleci ci czas do gin. już 15 :)
a na genetyczne się umówię dopiero w 12 tygodniu ciąży , bo mam gin w Tczewie a teraz wyjeżdżam do Poznania z powrotem i nie wiem kiedy tu będę na miejscu.

anoda89 myślę, że to krwawienie to pewnie jak ci mówił ginekolog , że to z tej drugiej macicy . Nie myśl już o tym.
jak ja byłam na badaniu u gin i pytałam czemu mam jasno brązowe plamy po współżyciu to powiedział , że o od nadżerki było.

12 lata 5 miesiąc temu #399253 przez anoda89
Jestem dużo spokojniejsza niż poprzednio. Rozmawiałam z mężem i stwierdziliśmy że poczekamy i zobaczymy jak się dalej potoczy.

12 lata 5 miesiąc temu #399257 przez gabilee
no i dobrze zrobiłaś :) będziesz spokojniejsza jak podejdziesz troszkę na luzie :)

12 lata 5 miesiąc temu #399259 przez Satine0
Jak dla mnie USG mogło by być robione co tydzień haha :P A nie każą mi czekać tyle czasu...

12 lata 5 miesiąc temu #399263 przez anoda89
Dla mnie tak samo :). Dobrze że wizyty mam co 3 tygodnie. Mam ochotę ta nutelle ale nie mogę bo mam tą diete cukrzycową.

12 lata 5 miesiąc temu #399266 przez Satine0
Ja też co 3 tyg :) Chociaż to dla mnie wieczność !!!!

Ja właśnie mam ochoty na lody z bakaliami i bitą śmietaną <3

12 lata 5 miesiąc temu #399271 przez anoda89
Lodyyy + owoce + bitka albo koktajl bananowy

12 lata 5 miesiąc temu #399302 przez vini-miki
hhehe, ale marzenia dziewczyny, ja wlasnie wcinam kalafior z bulka, hehe, dobrze, ze chociaz kalafior na parze to troche zrekompensuje ta niezdrowa bule ;)

12 lata 5 miesiąc temu #399307 przez anoda89
U mnie była dzisiaj koleżanka też w ciąży i mówi że mam niezłe bufory :silly:. Mam nadzieje że już rosnąć nie będą bo nie chce mieć takich wielkich melonów :laugh:. Jestem niska i nawet
szczupła a cyce 70E.

vini-miki podziel się :silly:. Ja tam lubię bułeczkę.

12 lata 5 miesiąc temu #399309 przez Madlen
Witajcie. Wczoraj byłam wulkanem energii, a dziś słabiutko.. Mdłości, megazmęczenie. M. zabral mnie do Biskupina. Trochę męcząca podróż, ale jak zjadłam gofra to się lepiej poczułam. :) Pomaga też coca-cola. Wiem..niezdrowo..
Gabilee- urocza fotka, ja muszę czekać na następną do 16.08 na te cudowne USG
Sylwka727- zdrowiej jak najszybciej
Satine- ja też nie miałam białej sukienki, tylko różową, ślub cywilny i małe przyjęcie

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka