BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #398839 przez anoda89
pincess tak się stresujesz wizytą?? Wszystko napewno jest ok.

kasiu ja też się zastanawiam czy jechać w sierpniu na mazury. Raczej daje sobie spokój w następnym roku pojedziemy już we trójkę. U mnie trochę inna sytuacje ale jeśli wszystko jest w porządku to może jedz.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398852 przez justyna84
Kasia a ty plamisz jeszcze . Dziewczyny wy sie tak nei stresujcie przeciez ciaza to ma byc fajny czas a nie stresujacy ,luzu troche . Mnie dzisiaj pobolewa brzuch te siedzemnie w domu i ta nuda mnei juz meczy wszyscy tylko w kolko dzwonia chodza i sie pytaja jak sie czuje Oskar ,ale to jest meczace ;).

A co ja mam powiedziec pojade do tych Niemiec i bede tam obca ,lekarz bedzie polski ale niewiadomo jak tam podchodza do ciezarnych ;)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398864 przez vini-miki
dzieki dziewczyny, szczerze, to obawialam sie troche waszej reakcji, ale..ryzyk fizyk ;) ale troche sie wkopalam, bo na tym forum chyba nie da rady usunac posta :/ zagladalam lookalam i znalezc nie moge..nic to... zostanie dla potomnosci.

Kasiu, wiesz na co mozesz sobie pozwolic, mowie o spacerach i czysto fizycznej stronie, jesli gin nie widzi przeciwskazan to nie zastanawialabym sie dlugo, gdyby mi zalezalo. Jazda autkiem nie zaszkodzi, a zmiana klimatu i otoczenia jak najbardziej wg mnie. Decyzja nalezy do Ciebie :D

12 lata 5 miesiąc temu #398872 przez anoda89
Mnie też pobolewa brzuch ale chyba przez to ze nie mogę się odgazować, sama nie wiem. Łyknełam nospe może coś pomoże. Uciekam, trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty.

12 lata 5 miesiąc temu #398876 przez justyna84
vini-miki napisał:

dzieki dziewczyny, szczerze, to obawialam sie troche waszej reakcji, ale..ryzyk fizyk ;) ale troche sie wkopalam, bo na tym forum chyba nie da rady usunac posta :/ zagladalam lookalam i znalezc nie moge..nic to... zostanie dla potomnosci.

Kasiu, wiesz na co mozesz sobie pozwolic, mowie o spacerach i czysto fizycznej stronie, jesli gin nie widzi przeciwskazan to nie zastanawialabym sie dlugo, gdyby mi zalezalo. Jazda autkiem nie zaszkodzi, a zmiana klimatu i otoczenia jak najbardziej wg mnie. Decyzja nalezy do Ciebie :D

Edytuj posta i usun zdiecie

12 lata 5 miesiąc temu #398896 przez vini-miki
Justyna dzieeeki wielkie, a ja szukalam po ikonach, opcje szmery bajery, a to takie proste rozwiazanie :) Pisze tez na mamacafe z dziewczynami juz dobrych pare latek i tam troszke inne "zasady" Jeszcze raz dziekuje :)

12 lata 5 miesiąc temu #398898 przez anet-a-1401
ja idę na usg za tydzień i obawiam się jak nie wiem bo dopiero pierwszy raz zobaczę serduszko i w ogóle :(

12 lata 5 miesiąc temu #398900 przez princess
anoda89 napisał:

Kochana, a Ty jak się wczoraj stresowałaś swoją wizytą ;)

justyna84 napisał:

Kasia a ty plamisz jeszcze . Dziewczyny wy sie tak nei stresujcie przeciez ciaza to ma byc fajny czas a nie stresujacy ,luzu troche .

Justynko, łatwo Ci powiedzieć. Ja straciłam w zeszłym roku ciążę na tym samym etapie, w którym znajduję się teraz. Też chciałabym się cieszyć, jak te kobietki, którym nic złego się nie przytrafiło.

12 lata 5 miesiąc temu #398905 przez anet-a-1401
musi być dobrze ja tez się bardzo stresuje

12 lata 5 miesiąc temu #398910 przez Dave
Kochane wpadam tylko przypomnieć, że Was czytam ale czasem mi ciężko (z wiadomych powodów). Ale czytam, trzymam kciuki i cieszę się z każdego postu i informacji.

Witam serdecznie nowe lutóweczki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 5 miesiąc temu #398914 przez justyna84
princess napisał:

anoda89 napisał:

Kochana, a Ty jak się wczoraj stresowałaś swoją wizytą ;)

justyna84 napisał:

Kasia a ty plamisz jeszcze . Dziewczyny wy sie tak nei stresujcie przeciez ciaza to ma byc fajny czas a nie stresujacy ,luzu troche .

Justynko, łatwo Ci powiedzieć. Ja straciłam w zeszłym roku ciążę na tym samym etapie, w którym znajduję się teraz. Też chciałabym się cieszyć, jak te kobietki, którym nic złego się nie przytrafiło.

princess bardzo dobrze cie rozumiem i dlatego teraz jak jestes w ciazy po raz drugi to tym bardziej powinnas myslec pozytywnie .Nie chce zeby to zle zabrzmialo (łagoniej muwiac ), nie przewidzisz tego co sie moze stac bo jak nei teraz to moze wydarzyc sie cos potem (wypluc ) dlatego moze najlepiej sie nei przejmowac i byc dobrej mysli. Wiem bo ja jestem 2 raz w ciazy i podchodze lajtowo chociaaz przyznam ze czasami mi chodza rozne mysli po glowie ale wtedy glaskam sie po brzuszku i mowie ''moj kochany dzidziusiu wszystko bedzie dobrze mama cie kocha''. Princess. A jakie macie cisniene u lakrza ja osatnio mialam 155 /80 ;)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398916 przez kasia123m
plamilam od 30 czerwca...2 lipca bylo krwawienie tylko rano...noi plmilam na brązowo do 7 lipca...potem juz nie...a dzis mamy 17...10dni minelo...nie wiem kurcze naprawde...dzis pojechalam do tesciowej..bylam tam w sklepie i nic mi sie nie dzieje.a wczoraj [rzeszlam na hustawki i do sklepu i bolalo mnie potem to laczeniu tych nog z tylowiem od wew strony..i badz tu madrym.mielismy teraz jechac na 7 dni noi w sierpniu 2 poowie na 7 dni tylko wtedy do soliny.noi jakbysmy teraz niepojechali to do soliny mozemy jechac na dluzej...np na te dwa tyg.po 15 sierpnia to bybylo po 12 tyg jesli dobrze patrze...Lekarz mi powie raczej ze moge jechac...jesli nic zlego nieypatrzy.bo juz ostatnio mi mowil ze moge ale chodze tylko po plaskim i po centrum.zadnych gorek.no to mam dylemat.jeszcze jest jedna syt.MI to jest glupio ze zaplacilam zaliczke i nieprzyjade.wiec jakbym juz podjela decyzje to juzbym im dala znac..zeby sobie to jeszcze wynajeli.a jak im dam znac w piatek to juz niezdzaza...czy w czwartek.ja wiem to loteria.ech

a mi niemierzyl cisnienia...moze teraz zmierzy :angry: :)

12 lata 5 miesiąc temu #398928 przez anet-a-1401
ja tez plamilam 2 tygodnie temu lekaz mi poweidzial ze to normalne na poczatku ciazy ze moze sie tak zdazyc

12 lata 5 miesiąc temu #398937 przez Sokolica
pincess słoneczko, wiem że się stresujesz wizytą i tym żeby wszystko było dobrze...i będzie, zobaczysz:)) ja mocno w to wierzę:)))

Vini nie zdążyłam na czas żeby obejrzeć :(

Kasiu jak nie mierzy Ci sam to poproś o zmierzenie... w końcu od tego jest.

Ja się już nie mogę doczekać kolejnej wizyty:) Jak dzidzia się dobrze ułoży to może będę wiedziała co się kryje u mnie w brzuszku:) Czy mały książę czy księżniczka:))

Buziaki dla Was i trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i z niecierpliwością czekam na wieści:)))

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398940 przez michasia
kasia, a jeździłaś tam wcześniej? jak się czułaś nie będąc w ciąży? Zmiana klimatu dobrze robi, ale jak się boisz, to lepiej odpuścić sobie zaliczkę i po 12 tygodniu pojechać na dłużej, lepiej chyba tak niż później mieć wyrzuty. Albo w razie czego zapas luteiny:) lub duphastonu:)

Ja mam teściów nad morzem i się zastanawiam, czy jednak nie jechać na weekend powiedzieć im w końcu, bo ile można czekać, a pewnie teściowa bardzo się ucieszy.
Także jazda samochodem 200km, a nawet więcej to akurat jak dla nie, to nic strasznego, tym bardziej, że lubię jeździć i jedynie czasem guzik od spodni ostatnio odpinam.
No ale ja nie mam teraz żadnych problemów z ciążą i mam wielkie dawki luteiny.

Ciśnienie miałam dziś 100/60, trochę niskie.
Słuchajcie, te które z Was chodzą na NFZ, na jakie badania dostałyście skierowanie?
Ja się zastanawiam, czy gdzieś nie pójść jeszcze, choć wszędzie gigantyczne kolejki, bo nawet na taksoplazmoze nie dostałam, a sama pytałam.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka