BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #398402 przez natalka
Hejka babeczki jak wasze brzusie?
Ja przed chwilą wstałam, nie mam problemu ze spaniem :) ale śniło mi się małe dziecko i pieniądze przyklejone do lizaka. Dziwne to było.
Witam nowe mamusie!!!

*23.01.2012 ANIOŁEK

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #398406 przez gabilee
chyba macie kiepskie te teściowe , że tak narzekacie :P
ja z moimi teściami mieszkam i mam jak w niebie z nimi :)

lecę na badania i do gin ciekawe co powie. Zawsze jak idę do lekarza to mam obawy.

12 lata 5 miesiąc temu #398412 przez anoda89
Moja teściowa to wszystko wie najlepiej. Do tego pedantka. Wtrąca się w wychowywanie dzieci i tego się boje. Na szczęście mąż wie jak ona jest i sam powiedział że jak dziecko się urodzi to ona się będzie z nią kłócił.
Szwagier z żoną tłumaczą jej żeby nie dawała ich córce słodyczy a ona po kryjomu jej wciska.

12 lata 5 miesiąc temu #398413 przez Sokolica
hehehe ja cierpię na te same dolegliwości:)

Wiecie, teścia mam jak do rany przyłóż:) ale teściowa... cóż, od początku się jakoś dogadać nie mogłyśmy (mój mąż jest jej pierwszym ukochanym synkiem a ma ich trzech). Wtrącała się strasznie. Po ślubie "troszkę" się uspokoiła ale teraz znów milion dobrych rad...
Ostatnio jak miałam małego doła to zaczęła gadać, że mam i muszę być szczęśliwa i uśmiechnięta cały czas itp. Ja tu mam spadek formy, ryczeć mi się chce a ona... wrrrrr

Np. mówię jej o ciąży, jak się czuję a Ona kwituje to wszystko - przecież to normalne... a dla nie przecież to wszystko jest nowe!!! Kurcze, a najgorzej jak zaczyna że to ona miała ciężko z 3 dzieci... Poza tym jak przyjeżdża to czeka tylko aż jej jedzenie pod nos podstawię... więc, nie uśmiecha mi się jej przyjazd.........

12 lata 5 miesiąc temu #398421 przez kasia123m
Czesc dziewczynki,ja juz po badaniach.wyniki w czwartek tylko grupa bedzie na piatek ale to przeciez sie nie pali.liczyli mi te plytki krwi recznie i wyszlo 117tys.ponoc malo.wiadomo ze to juz nie 82 jak mialam ostatnio.ile 1£ macie w swoich badaniach plytek?duzo wiecej?mocz tez powtorzylam.zobaczymy.robilam jeszcze owa.grupe krwi,hiv,rozyczke samo IGG.noi te plytki i mocz.
Natomiast od rana czuje glowe na srodku czola nad nosem.zwlaszcza jak sie pochyle.zatoki jak nic.kataru juz niby nie mam.jak to leczyc?ech

Mama mi sie sni codziennie,babcia tez.to byly dwie najukochansze kobiety w moim zyciu.obydwie niezyja.boje sie tego czwartku.jak ja bym chciala zeby z dzidzia bylo ok.

A co do tesciowej mialam z nia swietny kontakt dopki sie syn nieurodzil.jest natarczywa.najchetniej by mi syna wzilea i oddala za miesiac.wszedzie z nami by jezdzili itd.takie narzucanie sie.teraz do tej szcawnicy niby na tydz jade a ona buduje domek 40km od szczawnicy i juz nagadala synowi ze ona go odwiedzi.jakby wyjezdzal na niewiem ile.wnerwia mnie niesamowicie.a szkoda gadac.ja powinnam robic co ona chce bo np w ta niedizele ona ma kaprys z wnukiem czas spedzic.takie byly walki przez pierwsze 2 lata.awantury mialam w domu bo jaka ja jetem zla bo mamusi nie chce przyjemnosci sprawic i jechac 40km do restauracji na obiad bo dla nich to rozrywka i super atrakcja.tylko ze ja wolalam dziecko wiasc do wozka i jechac na spacer niz do auta i tam i spowrotem po to by obiad zjesc.noi wolalam czas z mezem spedzic niz z nimi.dlatego jestem ta zla.ale mam to juz dawno gdzies.nie bede zyla pod kogos

12 lata 5 miesiąc temu #398424 przez anoda89
Współczuje teściowej. Ja nie mam aż tak zle. Moja teściowa to dobra kobieta ale czasami przesadza z opiekuńczością. Lubi tuczyć bo dla niej to każdy chudy jest a ona sama na diecie. Mi ostatnio kazała chodzić bo się mięśnie zastoją, nie rozumie że mam leżeć.

12 lata 5 miesiąc temu #398441 przez Madlen
Dzień dobry.

Tak czytam co piszecie o teściach. Ja żałuję ,że ich nie mam. Dziecko będzie miało tylko 1 babcię. :( Rodzice mojego męża od dawna nie żyją, nigdy ich nie poznałam..

Dziś od rana mnie wzięło na jagody i maliny tzn. na mrożenie i zaprawianie :)
Raz mam energię, raz nie mam. Dziwne...

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398481 przez Satine0
Mnie teściowie strasznie irytują...w kółko narzucają nam chodzenie do kościoła itd. Już nawet stwierdzili, że mój Szymon jest opętany bo do kościoła nie chodzi. A ja myślę, że to sprawa indywidualna...jak ktoś chce to chodzi a jak nie to nie i nie narzuca się tego. Poza tym teściowa nie ma wogóle poczucia humoru, nie uśmiecha się...siedzi taka sztywna. Chyba jeszcze nie pogodziła się z tym, że synuś z nią nie mieszka.
Teściu tu erotoman...ciągle patrzy mi się na piersi, a ja zobaczy mojej babci to już przeżyć ich nie może.
Całe szczęście mają do nas 200km to widzę ich raz na pół roku :)

12 lata 5 miesiąc temu #398493 przez Sokolica
Kasiuco do płytek to jak w 8 tygodniu miałam 274 tyś. Gin mi powiedziała, że wyniki mam książkowe , oprócz tarczycy ;)

A co do teściowej to moja również uważa że wie wszystko najlepiej...a broń Boże że ktoś ma inne zdanie niż ona...heh

Poza tym na początku mój mąż nigdy nie widział w tym problemu...dzwoniła codziennie i rozmawiał z nią po kilka godzin opowiadając dzień ze szczegółami, gdzie byliśmy, co kupiliśmy, co jadł na śniadanie, obiad,kolacje itp. Oszaleć można. Poza tym wtrąca mi się do gotowania, czego nie znoszę...jak gotowałam u niej w domu rosół (bo mój teść przepada za rosołem) to jak wyszłam z kuchni zaczęła dorzucać cebule i inne przyprawy - i z głupiego rosołu rozpętała się awantura...a sama prosiła żebym go ugotowała...

Mój mąż był ślepy do momentu jak zaczęła na mnie wygadywać głupoty wyssane z palca i przeinaczać sytuacje. Powiedziała mi o tym szwagierka. Doprowadziłam w końcu do konfrontacji a mężowi powiedziałam że nie będę jeździć do jego rodziców bo za każdym razem są szopki... W końcu zrozumiał i On z nią porozmawiał, ale niesmak pozostał...

A jak się dowiedziała że jestem w ciąży (to będzie z ich strony pierwszy wnuczek/wnuczka)to skwitowała tyko: no nareszcie! Niezbyt miłe...

12 lata 5 miesiąc temu #398504 przez anoda89
U mnie to teście płakali ze szczęścia. Miła bardzo mi się zrobiło.

12 lata 5 miesiąc temu #398507 przez Sokolica
ooo jak słodkościowo:))) jak ja żałuje że też tak nie mam...

Jak powiedziałam mężowi, że mi się przykro zrobiło, po tym co powiedziała, to stwierdził że mama się bardzo ucieszyła, tylko myślała że zajdę w ciążę zaraz po ślubie...

12 lata 5 miesiąc temu #398511 przez Sokolica
Coś na poprawę humoru :lol:

Kobieta kupuje mężowi na urodziny szafę. W domu zauważyła, że jak przejeżdża tramwaj drzwi szafy się otwierają. I tak cały czas. Musiała więc wezwać fachowca. Opowiedziała mu o problemie. Facet mówi tak:
- Ja wejdę do szafy, jak tramwaj przejedzie to zobaczę gdzie jest usterka.
Zamiast tramwaju przyjechał mąż. Otwiera szafę, a fachowiec mówi:
- Panie niech mi pan od razu da w mordę, bo pewnie mi pan nie uwierzy, że ja tu na tramwaj czekam...

12 lata 5 miesiąc temu #398516 przez vini-miki
czesc dziewczyny :)
Anoda bardzo sie ciesze, ze z dzieciatkiem wszystko w porzadku, kamien z serca dla Ciebie :) i dla forumowych cioc tez :)

Witam nowe mamusie :)
Straaaaaasznie tu gwarno, ja nie mam szans sie tak udzielac, ale czytam, czytam i jak tylko dluzsza wolna chwila to odpisuje. U nas ostatnie dni w szkole chlopaki maja, w czwartek nareszcie zakonczenie, bedzie troche luzu. A mamy taki pokrecony system, ze tylko zawoze i przywoze starszego z/do szkoly, bo codziennie ma poranki i popoludnia z godzinna przerwa na 2 sniadanie w domu, takze mam 8 kursow do szkoly i tak tez sobie dzien pod to ulozyc :angry: Maika zapisalam do tej samej szkoly, bo cale szczescie bylo przedszkole 4x na tydzien. Nie jest zle. Wlasnie mamy przerwe, wiec stukam :)

Wczoraj ogladalam wozki na necie, to moja mala fobia, bo w sumie jak tylko sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy, to zaczelam przegladac wozeczki, nie z zamiarem kupna, powiedzmy takie "okresowe"hobby, i najbardziej mi sie podoba Maxi Cosi, ale, ze cena :cheer: ..to bede na 100 % szukala okazji w uzywanych, a w tym mam juz doswiadczenie, przerobilam juz troche wozeczkow, w tym i podwojny, bo gdy Maik sie rodzil to Vini mial zaledwie poltorej roku. Fajne sa tez Mutsy, ale juz wypadlo mi z glowy, jaki model. Troszke mi sie upodobania zmienily, bo teraz to patrze przede wszystkim na komfort jazdy, a nie tylko na wyglad, a wiec kola to podstawa, szerokie rozkladane siedzisko, no aaale wyglad tez oczywiscie wazny, dlatego cholercia takie ceny. Ale ja na szczescie nie mam oporow przed uzywanymi, szukam zazwyczaj dlugo, az trafi sie okazja typu "niezorientowany sprzedawca" albo "nadziany sprzedawca" co mu zwisa 50 euro w te czy we w te :lol: a dla mnie to kolosalna roznica.

Coraz czesciej ogladam zdjecia z okresu niemowlectwa moich dzieciaczkow, z porodow...jakos tak ciagnie juz :)

Dziewczyny juz z dzieciaczkami, macie jakies fotki z porodu? Ja mam kilka i niazastapiona pamiatka, zadne tam wulgarne...uwielbiam na nie patrzec, sa takie "prawdziwe"

12 lata 5 miesiąc temu #398523 przez sylwka727
nie jest dobrze brzuch mnie boli tak jak wtedy boję się jade na pogotowie czuje jakbym umierała

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 5 miesiąc temu #398528 przez vini-miki
Trzymaj sie Sylwka :kiss:

Dziewczyny skopiowalam ta liste do swojego podpisu, bedzie latwiej odnajdywac i kopiowac :)
nowe mamuski, wpiszcie sie :)

My juz zmykamy do szkoly :/

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka