BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #397998 przez kasia123m
Sliczne macie brzuszki.ja dzis znow mam schize.mdlosci wczoraj nie bylo,dzis tez nie.wogole nieczuje zeby cos mnie bolalo w dole brzucha,zeby sie rozciagalo itd.oprocz obolalych cyckow nic.strasznie sie boje.w tamtej ciazy ciagle mnie brzuch bolal.w 8 tuyg bylam w szpitalu bo tak mnie jajnik bolal i sie wystraszylam ze moze ciaza pozamaciczna.a teraz nic.po kosciele czulam jakbym miala tam balon nadmuchany ale polezalam i przeszlo.ten pecherz mam pewnie chory to tez swoje dajje.jutro powtorze ten mocz.i zrobie reszte tych badan.boje sie
Jeszcze wczoraj brat byl na obiedzie i nagle telefon.tata jest w wawie w pracy.a tu telefon ze samochod splonal,ze mieli wypadek,ze kogos zamkneli na 48 a co z tata i dwoma kolegami niewiadomo.panika totalna.taty tel nieodbiera.nikt nic nie wie.z godziny na godzine na szczescie informacji bylo wiecej.az w koncu wieczorem gadal ze mna jeden z tych kolegow.mieli wypadek.wypadli z drogi i spadli z metr w dol i uderzyli w slupek od jakiejs dzialki.i to w czwartek.i nikt nas niepoinformowal.tylko moj tata w szpitalu bo nie mial zamknietychh pasow.nos zlamany,obojczyk mial nastawiany czolo pocharowane.dzis sprobuje sie dodzwonic do szpitala.a tata jeszcze kazal nas nieiformowac. Zeby mnie niedenerwowac.tylko jak ja nic niewiedzialam to nerwy mialam wieksze niz jakbym wiedziala.

Anoda trzymaj sie.napewno jest dobrze.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #398006 przez Madlen
Kasiu najważniejsze, że tata żyje. Mogło być gorzej. Wyjdzie z tego.
Brakiem mdłości sie nie przejmuj. Ja wczoraj nie mialam żadnych, a dziś znów dopadły i wzięłam Mamarin.

12 lata 5 miesiąc temu #398008 przez Satine0
Ale macie ładne brzusie :) U mnie zanim będzie widać... hah chociaż zawsze myślałam, że u kogoś z nadwaga powinno go być widać bardziej ;p

12 lata 5 miesiąc temu #398009 przez anoda89
Ja to szczerze powiedziawszy nie wiem jaki powinien być brzuch w danym tygodniu, nigdy nie przywiązywałam do tego większej uwagi. Mija siostra w 5 miesiącu miała taki brzuch jak ja teraz a potem jej wywaliło. Mi mówią że mam mały brzuch ale teraz to chyba bardziej od mięśni zależy.

kasiu to rzeczywiście miałaś trochę przeżyć. Nie martw się :kiss:. Napewno wszystko jest w porządku. Głowa do góry.

12 lata 5 miesiąc temu #398030 przez princess
Madlen napisał:

Kochane mamy Aniołków: szczęście do Was wróci, zwielokrotnione. Wyczepałyście już limit smutku, teraz będzie już tylko dobrze...

Dzięki kochana za słowa otuchy :) A jak Ty się czujesz? Dawno Cię nie było na forum.

anuska0987 napisał:

Czesc dziewczyny ja wczoraj mialam pobolewanie brzucha na samym dole .Juz miałam jechac do lekarza ,ale na szczęście przeszło mam pytanie czy któras z was tez tak miała ?

Ale na samym dole masz na myśli w okolicach wzgórka łonowego, czy jeszcze niżej? Bardziej z przodu czy z tyłu, czy z boku? Mnie boli na samym dole z tyłu lub lekko po bokach tak jakby za macicą lub po bokach szyjki macicy... I często boli mnie przed wypróżnieniem, ale czasem niby bez powodu. Ginekolog mówił mi, że takie bóle są spowodowane powiększaniem się macicy, mogą też iść od pęcherza moczowego, odbytnicy i jelit, bolącego kręgosłupa czy stawów biodrowych... Warto się wtedy położyć, rozluźnić, najlepszą pozycją w ciąży jest na lewym boku. Mi np. się poprawia, gdy się położę na boku z troszkę zgiętymi nogami, jeszcze do tego ucinam sobie drzemkę, wszystko się rozluźnia i uspokaja. Możesz też wziąć Nospę, jest bezpieczna w ciąży i powstrzyma niebezpieczne skurcze. Ale jeśli ból jest niepokojący i utrzymuje się przez jakiś czas to lepiej pojedź do szpitala lub do gina.

Madlen napisał:

Kochane jaki balsam do ciała polecacie? Mój dotychczasowy śmierdzi czekoladą :) i musze zmienić na taki bezzapachowy.

Ja już wcześniej pisałam, że używam takiego: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32226 jest tani, ładnie pachnie, ma dobrą konsystencję i działa niby przeciw rozstępom.

Kasiu, nieciekawie z tym wypadkiem, dobrze, że nic gorszego się nie stało. Dużo zdrówka dla Twojego Taty ! A ustaniem mdłości się nie martw, ja też raz je mam, raz nie mam i to podobno normalne. Najważniejsze, że (,)(,) bolą :)

Satine, z tym brzuszkiem u kobiet z nadwagą chyba jest wręcz przeciwnie:)

Anoda, a na którą masz do gina?

A ja słuchajcie mam dzisiaj straszną ochotę na witaminy, poszłam na stragan i kupiłam sobie maliny i młode jabłka:) Zaraz będę zajadać :silly:

12 lata 5 miesiąc temu #398031 przez natalka
Czytałam gdzieś, że to kiedy zaczyna być widoczny brzuszek ciążowy jest zależne od mięśni brzucha, jeśli są słabe to szybko widać a ja przed ciążą nie ćwiczyłam nie należę do chudzielców ani nie twierdzę że mam za dużo tu i ówdzie raczej gdzieś po środku :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 5 miesiąc temu #398032 przez anoda89
princess do lekarz mam dopiero na 17.50. Jestem dobrej myśli. Gdyby było coś nie tak to inaczej bym się czuła a czuje się tak jak wcześniej. Powoli wszystko ustaje, już nie leci czysta krew tylko brązowe. Jak się Ty czujesz??

12 lata 5 miesiąc temu #398045 przez princess
Anoda, wszystko będzie ok:) Ja też się bałam, ale dzidzia silna, rośnie dalej mimo przebojów;) Ja się dzisiaj czuję jakbym wcale nie była w ciąży, zero mdłości, śniadanie zjadłam w tempie ekspresowym, gdzie zawsze jem prawie godzinę. Nic nie boli, zawrotów głowy nie mam. Jedynie bolą mnie (,)(,) i nadal często sikam. Trochę zaczyna mi się rozkręcać ta cewka moczowa, piecze mnie coraz bardziej po myciu i czasem w dniu zapiecze bez powodu, wydaje mi się, że dzieje się to wtedy, gdy tabletka ze mnie wypływa. Może mi już podrażnia ta Luteina. Idę w środę do gina to podpytam co i jak.

12 lata 5 miesiąc temu #398046 przez anoda89
Moja znajoma jak brała luteinę to też narzekała że ją piecze. Wydaje mi się że to normalne. Na wszelki wypadek pij może wodę z cytryną. Ja jak już czuje że coś jest nie tak to pije szklankę wody z wyciśniętą połówką cytryny i przechodzi. Taka infekcja może być też od wkładek. W środę się wypytasz gina.

12 lata 5 miesiąc temu #398052 przez princess
Kupiłam sobie Lacibios Femina, szczepy bakterii, które zawiera działają korzystnie na układ moczowo-trawienno-płciowy. W ulotce jest napisane, że w ciąży jest wręcz wskazany zapobiegawczo przeciw infekcjom, które mogą być bardzo niebezpieczne. Do tego już od jakiegoś czasu męczy mnie lekka biegunka, przez co mogą mi się dobrze nie wchłaniać witaminy i inne skłądniki odżywcze, stosowałam Smectę (z polecenia gina) i pomogła ale na chwilę. Kiedyś pomogła mi właśnie kuracja Lacibiosem i po dwóch tabletkach jest już normalnie:) Do tego jeszcze wyczytałam, że kobiety przyjmujące w ciąży probiotyki obniżają ryzyko alergii i atopowego zapalenia skóry u dziecka. Więcej o tym www.provag.pl/probiotyki_w_ciazy

12 lata 5 miesiąc temu #398058 przez anoda89
W takim razie to pewni przez luteinę.

Jak mi się nudzi. Już by mógł mąż z pracy wrócić.

12 lata 5 miesiąc temu #398060 przez princess
Mój mąż wyjechał, już drugi tydzień siedzę sama z psem w domu, wraca dopiero w niedzielę w nocy. Ale się nie nudzę, zawsze coś do roboty się znajdzie:) Idę teraz poleżeć i poczytać książkę:) Miłego dnia:)

12 lata 5 miesiąc temu #398077 przez gabilee
ok dzięki natalka :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398088 przez kasia123m
Nie wiem co jest grane dziewczyny,poszlam na plac zabaw i do sklepu.wiem ze ten pecherz napeno chory.ale jak szlam to po dwoch stronach w pachwinie mnie bolalo.cala droge.weszlam.leze 3min i juz prawie przeszlo.ech

Mowisz wode z polowka cytryny.zaraz tak zrobie.bo czuje ze mnie piecze od cewki.kurcze ten bol jest taki jakby wiazadla.jak leze nie.minimalnie mnie muli jakby jajniki.nieco ponizej.malo pilam od rana.moze sie nieprzeplukalo jeszcze.

Zaraz wstane zupe ogorkowa robic to zobacze.ale czemu tylko jak chodze.takie obolale jakies.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #398094 przez Madlen
Princess Dziekuję, powiedzmy, że sie dobrze czuję. Raz są mdłości, potem ich nie ma. Innym razem pobolewa podbrzusze. Czasem boli głowa- chyba od nowych tabletek na tarczycę.
Najbardziej to jednak dolega mi "schiza" :) dotycząca tego czy dzidzia dobrze się rozwija, czy nie będzie problemów przez te tarczyce.
NAJCHĘTNIEJ USG ROBIŁABYM CO KILKA DNI, NO DOBRA.. CO TYDZIEŃ :lol:
Jutro idę na USG ale tarczycy ;) Więc raczej serduszka nie usłyszę.
Dolega mi też senność, lenistwo, łakomstwo..choć potrafię zamówic jakąś potrawę, po czym stwierdzam, że mi nie smakuje. Za chwilę idę do baru na barszcz ukraiński, bo za mną chodzi.
Myślę też jak to będzie w pracy, czy przedłuże po urlopie L4, jak będę taka dziwna to nie popracuję wydajnie. I jeszcze z racji ciąży zmieniam dział w pracy. Same zagadki.
Planuję gdzie tu jechac nad morze. Zabieramy ze sobą psa. Podobno są plaże dla psów.
Ale ochłodziło się, i czy będę sie mogła choć troszeczke poopalać i wykąpać w morzu....

Jak macię chwilke, by zrobić dobry uczynek, to nic nie kosztuje.
www.karmimypsiaki.pl

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka