BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #400447 przez anoda89
Moja też nie jest aż taka zła ale czasami mogłaby pomyśleć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #400502 przez sylwka727
Satine ale mi narobiłaś smaku tymi pierogami ruskimi

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400529 przez Madlen
Sokolica też miałam USG tarczycy niedawno, to badanie akurat mnie uspokoiło, potwierdziło diagnozę endokrynolog, nic więcej

Mrufka piłka wydaje się super, używałaś już jej? Brzusio ładniusi.

Kasia- cudne zdjęcie rodzinne :) Jak ja bym chciala znów podejrzeć...

Sylwka- to musisz mieć cierpliwość, super pomysł na album, na pewno będzie przesliczny.

Ja właśnie wróciłam z kina z "Prometeusza", mój M. bardzo chcial to obejrzeć. Ale emocje.. Zjadłam tonę popcornu.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #400538 przez buziaczek18
Witam wszystkie lutowe mamusie ,ja obecnie spodziewam się 5 dzidziusia,dla mnie szzok , ;) mam nadzieję że mimo tego że pewnie będę tu najstarsza ,miło mnie przyjmiecie,moja dzidzia ma dziś z usg 8 tygodni i 8 dni ,ale mam problem nie pamiętam z wrażenia daty ostatniej miesiączki wiem ze w maju ale widzę koleżankę która ma też 8 tydzień ,mogę spytać na kiedy masz termin porodu ,dziekuję :)Madlen proszę pomóż....

12 lata 5 miesiąc temu #400551 przez michasia
Buziaczek18, bez względu na wiek, zapraszamy i serdecznie witamy. Jakie masz już dzieci?
Kasia123 jest teraz też w 8 t i 5dniu, (tak jak ja wg USG), więc może bardziej do niej będziesz miała termin zbliżony, generalnie pewnie koniec lutego:)

Mrufka fajny brzusio, widać od razu , że nie tłuszczykowy, a dzidziusiowy.

Ja jestem właśnie po wizycie teściowej (choć podobno raczej nazywa się to wizytacją), było całkiem miło ( 5 godzin można wytrzymać).
Ogólnie na wieść o ciąży teściowa powiedziała, że gratuluje, ale tak jakoś mało entuzjazmu, nawet mąż stwierdził, że jak zmieniliśmy auto to więcej zainteresowania okazała.
Za to ciocia tak dużo milej, zapytała jak się czuję (nawet dwukrotnie). I w ogóle chyba ciocia i wujek jakoś tak milej...pochwalili ciasto i obiadek (a się napracowałam:).

Anoda porozmawiaj z teściową, chybaże mąż załatwi wszystko, ale powiedzcie, że sobie nie życzycie. Tak jakoś łagodnie, ale żeby skutecznie było, by nie poczuła się urażona, ale spojrzała na to z innej strony i zrozumiała, że nie tak zrobiła)

12 lata 5 miesiąc temu #400556 przez buziaczek18
Michasia dziękuję za ciepłe przyjęcie moje pociechy mają 13,7,5,2 latka,wtakim razie proszę o termin porodu Kasi 123,dziękuję.

12 lata 5 miesiąc temu #400566 przez princess
Natalka, Halszka, Mrufka, Kasia cieszę się, że z Waszymi dzidziami wszystko ok :)

Sylwko, ciekawe podejście Twojej ginki do witamin:) Moja koleżanka też nie przyjmuje nic prócz kwasu foliowego. A co do Lutki to ja bym brała na Twoim miejscu, gin mi mówił, że jak już się zacznie brać to do mniej więcej 13 tyg. trzeba kontynuować. Super, że dzidzia rośnie :) U mnie w 6 tc nie było nic prócz pęcherzyka i jakiegoś malutkiego słupka, za to za tydzień był maleńki człowieczek :) Dobrze, że z Twoim zdrówkiem się poprawia i nie będziesz miała zabiegu :) Trzymam kciuki :) A te scrapki to takie dziewczyńskie bardziej? :)

Witam nowe mamy :)

Ale mi narobiłyście smaka na pierogi ruskie :silly:

Co do brzuszka to mi się powiększył, owszem, od wzdęć, zaparć i dodatkowych kilogramów. Połóżcie się na plecach z wyprostowanymi nogami i wtedy stwierdzcie, czy coś się zmieniło ;)

Lecę na Harrego Pottera :)

12 lata 5 miesiąc temu #400573 przez kasia123m
Witam nowa mamusie.ostatnia mies mialam 23maja a termin porodu powiedzmy ze 28luty.na poczatku byl 2marzec choc teraz z usg bylo juz chyba 26.wiec nic nie zmieniam i narazie trzymam sie daty 28 luty.jak dzidzius podrosnie to sie wyreguluje.

Anoda czekam jutro na wiesci z badania genet.ile trwa?ile kosztuje.ja w szpitalu moglabym miec ale musze miec skierowanie plus opis porodu poprzedniego plus problemy rozowjowe syna wiec chyba zarejestruje sie prywatnie.boje sie ze zalatwie to wszytko a tam mi powiedza ze to zamalo i co wtedy.lekarz mowil 200 albo 250.trudno

Moj brzuszek tez czasami widac.ale jeszcze nie az tak.zeszlam z 4 tabletek dupka na 2.narazie ok i mam nadzieje ze juz tak zotanie.

12 lata 5 miesiąc temu #400607 przez mrufka
Buziaczek18 witamy w gronie lutowych mamusiek :)

Madlen używam piłki już ok dwóch miesięcy ćwiczę na niej codziennie po ok. 30 min polecam bo naprawde świetna sprawa

12 lata 5 miesiąc temu #400609 przez sylwka727
Buziaczek witaj

Princess no takie takie dziewczyńskie bo wszyscy mówią że będzie dziewczynka i dziewczynka mi się cały czas śni dziś mi się śniło że urodziłam Wiktorię ;) a tak leciutko mi się wydaje że bęzie chłopak a w Iciąży mi się wydawało że dziewczynka a miałam 2chłopców więc moje przeczucie się nie liczy :P

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 5 miesiąc temu #400615 przez Madlen
Buziaczek witaj. Ostatnią mesiączkę miałam 18 maja, ale miałam długie cykle. Licząc od ostatniej miesiączki dziecko jest starsze niż z USG. Jednak podczas 1 Usg lekarz wyznaczył mi termin na 1 marca. Powiedział, że pierwsze Usg najtrafniej wyznacza termin.
Z drugiego USG termin na 26 luty.

Zastanawiam się nad tą piłka..

12 lata 5 miesiąc temu #400642 przez michasia
Moje dziecko ma dziś 8t 5d wg USG. Ostatnia miesiączka 13 maja, a termin wyznaczony na I wizycie to 20lutego (wg niej już mam wpisane w kartę 10tydzień), ale skoro dziecko jest młodsze, to termin mi się przesunie na koniec lutego(albo jak mojej mamie z 20lutego na 4 marca). Ale gin nic nie mówiła na ostatniej wizycie po zrobieniu USG.
Cykl ostatni przed ciążą miałam 40dni.

Ale się cieszę, że mam w sobie takie maleństwo, choć jakoś nie umiem np. rozmawiać z dzieciątkiem, może jak zacznę więcej w brzuszku czuć, to bardziej się poczuje do rozmowy. A jak to u Was wyglada?

12 lata 5 miesiąc temu #400647 przez anet-a-1401
hej melduje się na wizycie było ok widziałam bijące serduszko chodź nie słyszałam bo chodzę do NFZ i trafiłam na tak nie uprzejmą i nie znającą się panią na rzeczy ze stwierdziła ze mam 7,5 tygodnia tylko ze mam ponad 9tc bo nawet jak byłam 3 tygodnie temu w szpitalu na tym samym usg (maszynie) wyszedł mi 6tydzień czyli 3 tygodnie później powinnam mieć 9tc a nie 7,5 wcale nie słuchałam jej dzisiaj. na początku września idę na badanie prenatalne prywatnie wiec wszystkiego się dowiem:) ale jak zobaczyłam bijące serduszko to się uspokoiłam trochę:)
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #400668 przez kasia123m
Anetka ja tez prywatnie.musze zarezerwowac termin w pon.cos kolo polowy sierpnia bede mief.dzis idzie Anoda.mam nadzieje ze nam wszystko opowie.

Dziewczyny czy farbujecie wlosy a jak tak to czym?nie farbowalam przed ciaza i mam juz z 3 cm idrosty.odcien wlosow mam czerwonawy a odrastaja ciemnosiwe.tak mi sie wydawalo ze przez chorobe mamy zsiwialam zupelnie.mam plam odczekac te 3 mies i czyms te wlosy przejechac.sasiadka mi mowila o jakiejs farbie loreala.fryzjerka ze jak sie boje to saszetke kupic i tylko ta saszetka.co WY na to?cala ciaze nie dam.rady tak chodzic bo to widac.

12 lata 5 miesiąc temu #400671 przez justyna84
Ja sie normalnie farbowalam w ciazy jak fryzjerrka powiedziala ze to nic nie szkodzi.Czemu lekarza nei zapytalas? jak sie boisz to odczekaj pierwszy trymest i wtedy sie zafarbuj :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka