BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #529157 przez dominia
Kasia myślisz, że to hormony ? :( ciekawe jakie są cukry przed porodem .. normalnie mam dołek od wczoraj przez to :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #529166 przez michasia
Kasia super brzuszek i łóżeczko. Ładnie Ci pępek odstaje, mój się chyba już nie przebije.

Madlen kot sobie nic z tego nie zrobił, wieczorem już śladu nie było. Kiedyś sobie Pindzia tak wąsy potraktowała - miała takie kręcone z jednej strony:)
Co do mebli, to patrzyłaś na stronę Abra meble?

Satine nikt by koleżanki za głupka nie wziął!
Co do dodawania postów na forum, to jak otwieram odpowiedź w nowej karcie i tam pisze i jak
wyślę wiadomość, to zaraz jest na pierwszej karcie jak odświeżę ta wiadomość, a na drugiej karcie ciągle ładuje i ładuje, czyli jakby szybko dodawało, ale długo przetwarzało zanim wyświetli tam, gdzie się pisało.

Jadzia, Madlen...dobre z tymi samarytanami:)

To Gabilee zaciskaj, zaciskaj:)

Andzia worek sako do odpoczynku, bo się wygodnie ułożysz, wszędzie dolega i podpiera plecki.

Zapomniałam Wam wcześniej napisać, że ta koleżanka u której byłam na sylwestra urodziła w piątek, Iga ważyła ponad 3900 i 61cm.

Dominia gdzie Ty mieścisz tego Igora?
Bardzo Ci współczuję tej cukrzycy, biedna taka jesteś i jeszcze taka chuda. Ale wytrzymasz, już niedługo, nie dużo przekraczasz normę na czczo, więc nie sadze, by to szkodziło synkowi. Zobacz, że gdzie indziej niż w PL to by było w normie.
A chyba diabetolog Ci mówiła, że nie wolno chodzić głodnym!!! Tym chyba bardziej szkodzisz niż ciut większym cukrem.

Ja rano szpachlowałam ściany-połączenia tapet. Wiecie co? mogłabym pracować tak, szpachlując albo gipsując ściany. Lubię to:)
teraz Paweł maluje sufit. Później jeszcze druga warstwa i jedziemy do Bydgoszczy. Mam nadzieję, że znajdziemy odpowiednią szafę.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529170 przez DOMI
Dominia ja bym się nie przejmowała takimi wynikami po posiłkach. Ale ja nie czuję głodu pomiędzy posiłkami i jedyne, co podjadam to migdały bo mam zalecone. Te na czczo też tragiczne wg mnie nie są. Może byś spróbowała więcej warzyw do posiłków typu ogórek, sałata i pomidory no i ta nieszczęsna kiszona kapusta.

12 lata 3 miesiąc temu #529171 przez princess
Kasia śliczny brzuszek. Pamiętam, jak kiedyś miałam jelitówkę, prawie tydzień mnie trzymała to myślałam, że zdechnę :( A w ciąży to już w goóle masakra by była :)

Satine nieodpowiedzialna ta Twoja znajoma. To pewnie wody jej odeszły, czyli pęcherz płodowy jest już nieszczelny i może dość do zakażenia dziecka. Ona powinna NATYCHMIAST zgłosić się do szpitala :ohmy: Weź do niej pojedz i daj kopa na rozpęd...

Madlen dzięki za radę z Rennie, co prawda mam inny lek na zgagę itp. ale na noc possałam i przynajmniej te mdłości przeszły...
A jak piesio?

Kasia mi zawsze gin wpisuje np 33/34 tc. W poniedziałek mam wizytę i będę miała 36t1d i on mi wpisze 36/37 tc

Dominia zgrabny brzusio. Mnie też boli mocno po lewej na samym dole... Zresztą nie tylko tam, mnie to od początku ciąży bóle męczą, jak nie skurcze z krzyża to krocze, kość ogonowa, pachwiny, teraz żołądek, żebra i uda... Chyba jestem masochistką ;)

Dziś czuję się troszkę lepiej, na szczęście nie mam już stanu podgorączkowego, w kościach nie łamie ale apetytu dalej brak. Dziś wstałam o 8 i zero głodu, o 11 dopiero wypiłam rumianek i zjadłam kubek kisielu. Boję się, żeby ten brak apetytu nie zaszkodził małemu...
Znacie jakieś sposoby na pobudzenie apetytu?

12 lata 3 miesiąc temu #529175 przez natalka
Satine co z tą Twoją koleżanką, pojechała na IP?

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #529179 przez princess
I jeszcze jedno, wczoraj byli u nas właściciele mieszkania. Kilka dni temu M do nich dzwonił, żeby się umówić i właściciel powiedział, że przyjedzie sam bo żona chora w domu leży. M podczas rozmowy wspomniał, że ja w ciąży jestem. I tak się martwiłam, że właściciel od żony mi wirusa przywiezie ale jakie było moje zdumienie jak wczoraj w drzwiach stanęli obydwoje... Widać po niej, że chora, poubierana w swetry i bambosze i przyjeżdża do ciężarnej. Kolejna inteligentna jak moja teściowa. Myślałam, że się załamię :( Dlaczego ludzie są tacy głupi? Jeszcze rękę mi podaje na przywitanie i pożegnanie, rozsiada się... Dobrze, że nie kichała i nie kaszlała. Jak wyszli od razu ręce wyszorowaliśmy i wywietrzyliśmy mieszkanie. Teraz pozostaje się modlić, żeby nic się nie rozwinęło...

12 lata 3 miesiąc temu #529180 przez Madlen
No i sprawa ma ciag dalszy. Opozycja (PiS) przed chwilą zorganizowała konferencję prasową w sejmie w sprawie Matek I kwartału...

www.facebook.com/mareknowicki.tvn/posts/473650379336745

Domi, Princess dzięki z pieskiem ok :)
A zwiekszałam apetyt u kota tuńczykiem. Sorry za porównanie ale nic innego nie przychodzi do głowy ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529182 przez DOMI
Kasia może za dużo tego sera jadłaś na raz. Na moje cukry też najlepiej nie działa ale jeżeli zjem np pastę z makreli z łyżką sera to na kolację na dwóch kromkach chleba to jest ok. Albo rozrobię tę łyżkę z rzodkiewką, szczypiorem i jogurtem i do tego pieczywo to też glukoza jest przyzwoita.

12 lata 3 miesiąc temu #529183 przez Paulaaa
Hej

Byłam z rana na badaniach. I nawet nie musiałam płacić za grupę krwi chociaż normalnie się płaci 30 zł. :silly:
W przychodni mogłam być dopiero na 10 (tak się pielęgniary umówiły ze mną wczoraj). Nim pobrali krew, nim wróciłam do domu to było chwilę po 11. Myślałam, że padnę z głodu.

Alinka bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy. Musicie walczyć i wierzyć, że będzie dobrze.

Kasia, Domina ale macie malutkie, zgrabniutkie brzuszki. :)

Michasia 61 cm??? Serio?? Maaaaamo jaka długa dziewczynka. :laugh:

Pliszka ja takie bóle jak Ty mam już z miesiąc. Sama za cholerę nie przekręcę się z boku na bok. A dziś dodatkowo jakoś brzuch mnie ciągnie w dół tak jakby. Blizna po cc boli- chodzę zgięta w pół. :dry:

Ja termin z om mam na 20.02 a z genetycznego na 25.02.

12 lata 3 miesiąc temu #529184 przez xpatiiix3
Dominia jaki śliczny zgrabny brzuszek :)

Sylwia ja dokładnie tak samo jak Ty OM 17.05 i termin na 24.02, ale druga lekarka z OM mi na 22.02 wyliczyła i tak mniej więcej na USG wyszło ostatnim ;P

Michasia super, że rusza do przodu ;)

Princess o matko znowu jacyś ludzie nie myślący...

A ja chyba nie idę do szkoły tak mi się nie chce i zresztą cała obolała jestem... Mam już dość... A oceny muszą być do piątku wystawione, więc mam czas, a dzisiaj tylko praktyki, nie dam rady się męczyć tam już, więc sobie odpuszczam dzisiaj :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529190 przez dominia
Domi myślisz, że jest wszystko ok ? i nie szkodzę synkowi ?
już mam dość wiecznych sałatek a o kapuście kiszonej to nie wspomnę nawet :lol: po porodzie nie tknę się jej pewnie dłuuuuugo :)

Princess jak nie masz apetytu to nawet podjadaj jakieś biszkopty czy coś lekkiego żeby Adaś nie był głodny :)

Przyjedzie do mnie dzisiaj teściowa na kawę z siostrzenicą Tomka :) wychodzi, że lubi do nas wpaść co mnie cieszy :)

12 lata 3 miesiąc temu #529194 przez Madlen
Pati wypoczywaj.

Michasia dzieki. Podejrzę te meble. Zastanawiamy się nad meblami z Jysku- wyprzedaż.
Matko Ty spachlujesz... :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #529198 przez Satine0
Natalka Tak pojechała :) To jednak nie wody, ale na KTG wyszło, że mała ma za szybkie tętno jak si rusza bo do 170 nawet. Teraz tez pojechała na KTG :) ciekawe co powiedzą.

12 lata 3 miesiąc temu #529204 przez princess
Dominia no właśnie zjadłam kisiel i troszkę jakby lepiej, że nawet się skusiłam na wafelka i po wafelku znów niedobrze :( To mój jedyny posiłek dzisiaj, nie wiem co ja na obiad zjem, może zupę owocową...

12 lata 3 miesiąc temu #529206 przez andzia_zg
Michasia dzieki za info... nie chodzę do szkoły rodzenia to nie wiem nawet do czego co służy... az wstyd... :blush:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka