BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #543687 przez gabilee
andzia to dobrze bo ja pol roku z tym walczylam :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #543695 przez Madlen
Nika trzymaj się :)

Andzia fantastycznie, że nam opisałaś chusteczki. Dziękuję za to, bo wymagało to trochę energii.
Ja też mam białe Pampers sensitive, to tego zielone Pampers Baby Fresh z aloesem i pomarańczowe Pampers naturally clean z rumiankiem

Wypowiedziałabyś się o Pampers baby fresh i Pampers naturally clean?

Mrufka a to akrobatka.
Nic złego 2 razy się nie zdarza, gdyby mi lekarz za parę dni zaproponował rozwiązanie- poleciałabym jak na skrzydłach.

Czuję się beznadziejnie, niewygodnie, słabo, mdli, gorzej widzę, puchnę, podły nastrój..

12 lata 2 miesiąc temu #543698 przez anuska0987
Cześć dziewczyny nie było mnie dawno ale czytam wasze posty gratulacje dla mam które już urodziły .Ja termin mam na sobotę ale narazie nic mnie nie bierze tylko brzuch się stawia w niedziele byłam na ktg na porodówce jak widziałam te łózka to słabo mi było przypomniało mi się wszystko bo 13 lat temu rodziłam w tym szpitalu koszmar był ale mam nadzieje ze z drugim będzie szybciej .POZDRAWIAM WAS CZYMAJCIE SIE CIEPLUTKO I ŻYCZĘ LEKKICH PORODÓW .

12 lata 2 miesiąc temu #543703 przez dominia
Gabilee dziękuję :kiss:
Ja miałam malowane w sypialni jak byłam gdzieś w pierwszym trymestrze, te farby są teraz takie, że śmierdzi może jeden dzień a później już tylko takimi odświeżonymi ścianami :) myślę, że możesz być spokojna :)
Teraz też mam malowane na górze i jakoś się tym nie przejmuję :)

Andzia super, że już Ci to przechodzi, strasznie musiał ten mróz wejść w skórę :huh:

Patii jakoś damy radę :) też momentami chodzę jak stara babcia :lol:

Sylwia tak teraz mam zjazd .. ale już nie będę siedzieć całymi dniami, tylko na to co muszę będę chodzić :) w sobote będę miała ciężko bo jedno zaliczenie mam o 12 a drugie o 18 .. i jakoś to pasuje wytrzymać :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #543705 przez gabilee
madlen tez wczoraj mialam takie mdlenie i i bol zoladka , ze myslalam , ze nie wyrobie ;/ wypilam pepsi i zasnelam :)
a co do wzroku to kurcze tez tak mam i ciagle w okularach musze chodzic , bo jak zapomne zabrac to tragedia ;/

dominia uspokoilas mnie :D

anuska mam nadzieje , ze akcja porodowa sie szybko zacznie , a nie mozesz gdzies indziej rodzic ? powiedz jak sie wogole czujesz?

12 lata 2 miesiąc temu #543710 przez natalka
Hej mamusie :)
Ależ u mnie brzydko na zewnątrz ciapa się zrobiła i śnieg z deszczem pada a ja muszę do biblioteki skoczyć i do banku a potem mam szkołę rodzenia mamy dzisiaj pójść obejrzeć porodówkę :) Noc była super tylko o 6 na siku wstałam a tak spałam całą noc :)
Nikka trzymam kciuki oby poszło szybko i sprawnie :)
Mrufka może tym razem będzie inaczej po cc, swoją drogą niezła akrobatka z Ady na tym etapie ciąży się odwrócić
Dominia mnie też boli krocze jak siedzę, stoję, leże w każdej pozycji. Owocnej nauki kochana :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #543716 przez andzia_zg
sylwia1986 napisał:

Andziu ależ proszę oto link podwojona-sroka.blogspot.com/2013/01/ana...eczki-nawilzane.html nie ma ich w głównych analizach jakoś bocznymi wejściami się tego dopatrzyłam ;)

Dziękuję :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #543720 przez Madlen
sylwia1986 napisał:

Andziu ależ proszę oto link podwojona-sroka.blogspot.com/2013/01/ana...eczki-nawilzane.html nie ma ich w głównych analizach jakoś bocznymi wejściami się tego dopatrzyłam ;)

Ale fajne opisy, muszę te z Netto i Rossmana wypróbować.

Gabilee myślę, ze nie zaszkodzi, choć mnie mdli, otwieram okna. Większość ciężarnych ma remont tak to by nie robiły ;)
Normalnie też dziś mam jakby mgłę na oczach :(

Anuska dzięki, również powodzenia.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #543721 przez andzia_zg

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #543723 przez xpatiiix3
Anuśka fajnie że się odezwałaś ;) O to już niedługo ;)

Dominia damy radę, zaraz maluchy będą donoszone, więc będzie można spokojnie się starać o wyjście :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #543729 przez DOMI
Hej dziewczyny.
Później nadrobię posty bo kilka stron muszę przewertować :-). Wczoraj trochę posiedziałam czekając na usg i potem do gina i czuję się jak bym wzięła udział w maratonie.
Widziałam dyskusję na temat chusteczek nawilżanych. Ja polecam przemywanie pupki wacikiem lub myjką zwilżoną wodą a chusteczki jednorazowe tylko na wyjścia i kiedy nie ma innej możliwości. Rossmanowych nie polecam bo są słabo nawilżone.

12 lata 2 miesiąc temu #543744 przez anuska0987
gabilee czuję się tak sobie bo juz sie doczekać nie mogę kiedy to się skonczy wieczorami bardzo brzuch mi się stawia i boli na dole okropnie że chodzić nie można jak by coś rozrywało ale przechodzi zapomniałam dodać ze moja dzidzia z wyliczeń usg waży 3,750

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #543749 przez Dzolka
niika ale fajnie trzymam kciuki :) :) :)

Mnie coś dzis troszke kuje ale tak minimalnie eh ;)

12 lata 2 miesiąc temu #543767 przez michasia
DOMI miałam Ciebie wywoływać:)
JA kupiłam chusteczki właśnie CLEANIC, średnio polecane jak czytam, a wzięłam potrójne opakowanie...No nic...zużyje i wezmę inne. Kupiłam też właśnie takie większe kwadratowe waciki, aby przemywać wodą. Znajomi mieli zawsze miseczkę z woda przy przewijaku i też zamierzam tak przemywać, albo najpierw grubsze rzeczy chusteczka, a później woda, by tyle tej chemii nie zostawało na skórze.
Na nappy.pl właśnie kupiłam, tzn. narazie dodałam do koszyka ten odkażacz do pieluszek. Ale myślałam, że może do innych rzeczy też można go dodawać... i miałam nadzieję, że rzeczy lumpowe w tym wypiorę, ale do kolorów nie polecają. Więc to służy tylko do białych pieluszek tetrowych i wkładów do wielorazówek? Kupujesz zawsze w necie czy może spotkałaś się z odkażaczami też w jakimś sklepie? Bo ja niestety nigdzie nie widziałam.

Niika trzymamy kciuki. Dużo siły Ci życzę i spokoju.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #543786 przez andzia_zg
michasia tez bede w pierwszej kolejności uzywac tych kwadratowych wacikow i wody. specjalnie nawet kupilam taki mały czajniczek 0,5l, ktory bedzie stał na szafeczce przy miseczce z woda. Bede podgrzewac w czajniku wode i dolewac do miseczki żeby miec akurat letnia wode a na spacery chusteczki nawilzane.

A wracajac do chusteczek to przeciez nie tylko chusteczki maja teraz tyle tych dodatkow... wszedzie mamy konserwanty, perfumy, dziwne dodatki... najwazniejsze by dobrac tylko takie rzeczy,ktore akurat beda służyły naszym dzieciom i ich nie uczula.
Co z tego, że ktos np bedzie polecał jakas rzecz, jak np inne dziecko może to bardzo uczulić. Wszystko zalezy od skóry niemowlaka. Jednym słowem trzeba testowac i wybrac to co wg nas jest dla naszego smyka najbardziej odpowiednie. Ja tam bede testować aż w końcu dopasuje odpowiednie kosmetyki.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka