- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Co do prezentu dostałam naszyjnik, taki nietypowy, bo ja też taka nietypowa i nie przepadam za biżuterią klasyczną

Madlen ja też dopiero w przyszłym tygodniu wybieram się na to badanie na paciorkowca. Mój gin powiedział, że mam zrobić, choć do cesarki niepotrzebne. Ale nawet gdybym się zdecydowała na poród sn (o czym też myślę) to wystarczy pokazać wynik w szpitalu i albo dadzą antybiotyk, albo nie będzie potrzeby. Mamy podobne terminy, więc myślę, że możesz teraz robić spoko.
Michasia ból głowy brrrrrrrr

Andzia ja bym chyba zrobiła, jak radzą dziewczyny - albo zmień krem, a najlepiej idź do dermatologa. Możesz potrzebna jakaś maść z apteki. A może tak objawiają się jakieś niedobory składników min i witamin? Nie bagatelizuj tego!
Dominia śliczne łóżeczko

Pati teraz dzieci chorują na potęgę, niestety. Uważaj na siebie, żebyś nie podłapała czegoś od braciszka.
Ja posprzątałam i ugotowałam obiad. I ledwo się ruszam

- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Katarinka nie podłapie, dzieciaki ciągle chorują na zmianę i na razie się trzymam

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)

A dlaczego chcesz zmienić? Ja kupiłam kokos-gryka od koleżanki, mówiła, że kilka razy używany...Faktycznie jak nowy, myślę go wyprać..
Kasia jak go prałaś? Można zdjąć tą warstwę zewn., ale czy nie pofarbuje?
Katarinka prześliczny naprawdę wow....
Zrobie badanie w przyszłym tygodniu chyba, teraz M. zajęty remontem, a sama nie dojadę do szpitala. i nie chcę się dołować remontem..w szpitalu..

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madlen ja zdjelam ten material bo jest na zamek..potem odlaczylam kokos bo tego sie nie pierze...ten material z gryka wrzucialm do pralki na 30 stopni..nie zafarbowal...a gabke wypralam w wannie...ciezko to pptem bylo wlozyc w ten materialowy pokrowiec bo sie ten kokos przyczepial ale sie dalo...Moj lezal w garazu u tesciowej 3 lata wiec mial taki niefajny zapach...musialam go wyprac...taka wilgocia przesiakl mimo iz poonblekajny szczelnie..
Michasia wynik rtg jutro po 13 wiec jak w srode pojdzie do lekarza to bedzie wiadomo...w czwartek ten bal przebirancow..on bardzo chce isc..teraz nie ma goraczki..katar z nosa czasami...pozniej mu pewnie wybije ale tez nieduzo..wczoraj mial 37,2...a w nocy sama mu spada do bardzo niskich i sie poci...no wolabym wiedziec od czego...
jeszcze Wam pokaze te ciuszki co kupilam..u jednego sprzedawacy..juz ni bede allegro otwierac wiecej

stroj kapielowy 3-6mies cena 8zl
kurtka czerwona 3-6 mies 10zl
sukienka z bolerkiem 6-9 mies cena az 23zl...
spodenki pumpy 6-9mies cena 9zl
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Rzeczywiście w tym tygodniu jest trochę wizyt to będzie o czym pisać i czytać

Ja dzisiaj cały ranek chodziłam zła jak osa. Miałam straszną ochotę na słodycze, a w domu nie było nic. W końcu upiekłam bezy i jak zjadłam ich tyle że aż mnie zemdliło to od razu mi się humor poprawił

Buziaczek, Nika - bardzo współczuję szpitala. Oby się wszystko sprawnie udało! Jesteście obie bardzo dzielne.
Alina - ja myślę, że Twoja córeczka to spryciara. Czeka z wyjściem na lepszą pogodę

Jadzia patrzę na te zdjęcia i nie mogę uwierzyć! Ty na prawdę już go masz! Cudny

Dominia, Katarinka wszystkiego dobrego

Dominia znam dziewczyny z bardzo wąskimi biodrami, które super rodziły. Co do chrztu to ja bym zaczekała do maja.
Natalka też myślę że dostaniesz antybiotyk i wszystko będzie ok

Monia to w takim razie w środę będziemy trzymać kciuki jeszcze mocniej. Jakby przeczucie się sprawdziło

Ja znowu mam przeczucie że urodzę 17.02. Nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło

Gabilee - ja w dzień się też czuję całkiem dobrze

Kasiu - mi też dają po brzuszku 7 miesiąć

Michasia - ja też kupiłam kokos-gryka
Kasiu - ta sukienka z bolerkiem jest przecudna.
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Na materac mam ochraniacz
jeszcze pod to jakąś ceratkę?
Kasia Twoja córa będzie chyba modelka

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
pati ja mam tak samo co gorsze dzis jechalismy do lodzi zalatwic sprawe i od tej pozycji zaczely mi sie skurcze... szok juz myslalam ze bede rodzic ale generalnie stanelismy na stacji troche sie ruszylam na przymus poszlam siusiu i ulzylo ale pol godziny mialam regularne skurcze... coraz silniejsze.. cale szczescie jutro wizyta ktorej mialo niby nie byc hahah a mala sie zasadowila... ale chcialam wam powiedziec ze teraz jak ma czkawke to w dooopce ja czuje

o jezu jadzia cudo cudo cudo i wszyscy tak slicznie razem z nim wygladacie... szok zazdroszcze... malenstwo gratuluje jadziu tobie i calej rodzince... musicie byc bardzo dumni... hahah jadzia typowy facet... puszcza baki hehehe...
dominia i katarinka wszystkiego naj naj naj ta jadzia ma jednak glowe bo ja nie pamietalam przyznam sie bez bicia ale zyczenia sa szcezre... zycze spelnienia marzen bo to wy wiecie czego pragniecie

vini ty to masz wprawe wiec wiesz co i jak dobrze tez ze twoja polozna taka dobra kobieta hehe...
pati trzymaj sie kochana... lepiej teraz jak pozniej pamietaj wy jestescie nawazniejsi szkoda ze nie dla niego oczywiscie ale musisz dbac o siebie i malego.... wiem ze ci ciezko trudno w to wszystko nawet uwierzyc ale generalnie trzymaj sie... zaluje ze mieszkamy tak daleko od siebie i nie moge ci inaczej pomoc niz tutaj... pamietaj ze jestem z toba ...
marlena uwazaj bo ponoc miod maliny wywoluja porod chociaz mnie nie pomogly

katarinka to rzeczywiscie bardzo milo z jej strony...
o kurcze natalka... ale masz czas zeby wziac jeszcze antybiotyk... dobrze ze sie przebadalas...
monia wiesz ze to juz koncowka... dlugo nie polezysz u nas tez z kazdym porankiem male rozczarowanie...
dominia fajowskie lozeczko...
andzia to moze lepiej bo mozna wykluczyc nuzenca...
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Katrinka piękny naszyjnik, bardzo oryginalny.
Monia jak pójdziesz w środę do szpitala, to już w dwupaku Cię nie wypuszczą

Znalazłam fajną stronkę u "sierpnióweczek" (mam nadzieje że nie będą mi miały tego za złe

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
allegro.pl/ceratka-do-lozeczka-podklad-d...x50-i2968406488.html
albo allegro.pl/podklad-do-lozeczka-ceratka-9...ata-i2909102668.html
z jednej strony ceratka a z drugiej jakby liglina???juz niepamietam.Wiem ze kupilam tez przescieradlo z jednej strony frota a z drugiej cerata ale to co sie stalo z nim po praniu to [porazka...wiec przescieradla mam zwykle frote na gumce i dokupie te ceratki..
Monia masz juz tak blisko...juz w srode do szpitala...jaciieee...

Alinka tez nie wiadomo czy jak pojdziesz jutro na wizyte to czy juz nie wrocicie z nataszka w kolysce

ale nam sie rozkreca akcja..ciekawe jak Domina po tym ktg...po tych przytulankach z M jeszcze sie okaze ze to ona teraz urodzi..heeh
ale tu dzis cisza..ide robic moja kawcie na ktora zawsze czekam caly dzien a potem zmierze mlodemu temp...zobaczymy jak tam stan podgoraczkowy..ma czy nie...

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a ten ochraniacz coś takiego www.materacyk.pl/pl/produkty/dodatki/nakladka-higieniczna.html
też mam prześcieradło frotte z gumką.
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
naprawdę bardzo ładny prezent i przynajmniej ilekroć go założysz, albo na niego popatrzysz, to będziesz miło o mężu myśleć

Madlen chcę swój materacyk kupić, bo ten był u cioci siostry i niewiem czy 1 czy 2 dzieci na nim spała. On nie jest taki piankowy, tylko też taki jakiś sztywniejszy i się zastanawiałam jakiś czas, czy może można by kupić taką nakładkę z kokosu.
A jak masz ten od koleżanki, jak mało używany, to czemu by nie. Ja myślę, że ten nasz już trochę wyleżały przez dziecko/dzieci, a podobno materacyk się dopasowuje do kręgosłupa dziecka. To tak jak butów nie można podobno po innych dzieciach, bo stópki się źle formują.
Też jeszcze nie miałam badania na tego paciorkowca. Jutro jadę dać mocz, krew na morfologię i na HBS.W czwartek wizyta, to pewnie wtedy da.
Kasia rzeczywiście do bardzo niskiej temp spada u Kacpra. Tak do 37,5 jest ok, bo widać, że organizm się broni.
Mam nadzieje, że do tego balu przebierańców wydobrzeje. A w co będzie się przebierał, jak pójdzie?
Zakupy piękności, szczególnie ta sukienka:)i kurteczka też taka, że nie można by przejść obojętnie:)
Ola ja też bez słodyczy jak osa latam:)
Madlen taka nakładka dobra rzecz. Można pod prześcieradełko kłaść ceratkę jeszcze.
Sylwia dzięki za linka, trzeba będzie przejrzeć. Jeszcze by się o pieluszkach przydało, bo choć chce używać wielorazówek, to jednorazówki na początku i później w awaryjnych sytuacjach się przydadzą, w papmersach podobno najwięcej chemii, kupiłam jedne dada premium i bella happy. Narazie te 2 firmy wypróbuje. Później zobaczę jak będę "2" kupować.
A to Ty pisałaś kiedyś o tych chusteczkach nawilżonych? Mogłabyś jeszcze raz coś tam naskrobać?
Kasia ten link od Madlen działa, tylko wklejając go trzeba na końcu kropkę usunąć

Monia denerwujesz się? Myślisz ciągle czy coś jeszcze masz spakować, czy na spokojnie już?
A tak w ogóle od kiedy używam tą maść Maltan, to znowu z piersi kilka kropelek leci.
No i codziennie budzę się zalana potem, też tak macie?
dziś przyszła paczka z allegro z kolejnymi rzeczami dla dziecka (pieluszki tetrowe i te happy, podkłady, spray do nosa i seksowne gatki z siateczki:)W końcu muszę sobie to wszystko porozpakowywać i podzielić, bo jeszcze ani jednego prania nie zrobiłam, a rzeczy dziecięco-porodowe wrzucam jak leci do łóżeczka:)
Kasia to przyjemności z kawką

- aniajulia2
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja już po wizycie a więc tak: szyjka skrócona, rozwarcie minimalne. Zaczęłam plamic po badaniu ale to podobno normalne teraz już. Usg nie miałam:-(. Kolejna wizyta 15.02 jak dochodzę i wtedy usg. Pobrała mi wymaz na paciorkowce. To tylko tyle. Tak jakoś ogólnikowo.
Biorę się za czytanie Was bo mam zaległości.