BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #542046 przez niika
Cześć dziewczyny, ja nadal w szpitalu - już 11 dni.
Rozwarcie mam na 5 cm, szyjkę skróconą do 0,5 cm , lekarz mówił że mały ładnie napiera główką.
No ale niestety skurczy cały czas brak, są jedynie od czasu do czasu, nieregularne, ale jest nadzieja, bo dziś od południa bardzo boli mnie brzuch, czuje takie parcie na cały dół i ból jak przed miesiączką więc może niedługo coś się ruszy.

Jadzia gratuluję :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #542054 przez Madlen
Banana ponad rok czasu jenyyyy. :ohmy: My od listopada walczymy. Fakt remont sprzyja kłótniom..
Chyba poczuję taką ulgę, że urodzę ;)

Nika 5 cm :ohmy: Trzymaj się tam. Oby szybko było po wszystkim .

12 lata 2 miesiąc temu #542057 przez Marlena1888
niika o kurcze, już 5cm? to już połowa drogi :) 3mam kciuki żeby malutki gładko i szybko wyszedł ;)
bananamana, madlen ja też miałam remonty, wiem co to znaczy, wszystkie pomieszczenia remontowaliśmy przez ok 2lata, bez ustanku coś, ale na szczęście już praktycznie wszystko zrobione co chcieliśmy, dłubgi zostały heh ;P ale już przytulnie i ładnie, satysfakcja i ulga.. ;) żeby ładnie było niestety bałagan najpierw..
jadziatopol miała dziś wyjśc ze szpitala, prawda? ciekawe jak tam Hubercik i wogóle ona, jak się czuje ?:)

12 lata 2 miesiąc temu #542059 przez Alina2408
andzia wiesz teraz sobie uswiadomilam czy ty masz moze zwierzeta w domu??? albo mialas ostatnio z nimi kontakt??? bo moj kolega tak sie zarazil nuzencem od szczurka i tez mu schodzila skora z powiek... kurrcze nie chcialabym cie straszyc ale lepiej w razie czego to sprawdzic... a do mycia uzywaj teraz tylko szarego mydla bedzie bezpieczniej...

gabilee tylko pozazdroscic takiego samopoczucia...

pati znajac moj charakter to ja bym nie czekala nawet dwoch dob... dosc sie tego naogladalam w szkole... chociaz ja na takich mam jeden tekst ze jestem duza i sie nie boje... wiesz juz kilka razy musialam uspokajac takich madrych inaczej uczniow albo takiego po wywachaniu kleju i rzeczywiscie moja przewaga silowa jest argumentem dlatego dosc szybko przeszlam na zwolnienie...

madlen to co najgorsze macie juz za soba my nie mamy tez kasy zeby zrobic powazny remont wiec tylko pomalowalismy sciany i meble w pokoju... my mamy w trzech pomieszczeniach boazerie wiec zeby zrobic remont tez trzeba by bylo ruszyc wszystko wiec na razie czekamy bo zostaly mi dwa lata zeby splacic to co trzeba...

nika tak trzymaj dobrze ze jestes pod opieka lekarzy no moze sie wychyli dzis na swiat twoje malenstwo hehe cieplej sie zrobilo to kto wie :):) a juz teraz mozesz :):)

ciekawe co z jadzia???

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu #542065 przez niika
Dzięki dziewczyny :) no to 5 cm mam już chyba 3 dni :/
Lekarz dziś podczas badania powiedział, że będę miała łatwy poród, ale jakoś nie chce mi się wierzyć

12 lata 2 miesiąc temu #542078 przez Madlen
Alina No tak wszystko uzaleznione od tej cholernej kasy. Bez pożyczek ani rusz w tej krainie, co na becikowe skąpi..

12 lata 2 miesiąc temu #542085 przez Dzolka
gabilee tak i bolą jak cholera :ohmy: to tak bedzie az do porodu biore magnez+b6 potas ale nic jakoś przezyje mam nadzieje juz nie długo :laugh:
ja też narazie nie mam żadnych objawów zblizajacego sie porodu :dry: szkoda.

bananamanamasz z tym remontem ze Ci sie chce :P

niika oby wszystko dobrze sie skończyło :) no może bedzie nastepne" nasze" maleństwo :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #542100 przez dominia
Znowu dzień poza domem .. ale korzystamy póki się da bo później ciężko będzie wyjść :)

Mamy już łóżeczko <3 i pełno jakiś pierdółek muszę zobaczyć bo wszystko zapakowane w pudła :) i leżaczek też jest :)

Nawet dzisiaj dobrze się czuję mały rusza mi się tylko koło żeber, tak to od wczoraj jest bardzo spokojny :) jutro ktg zobaczymy co tam w trawie piszczy :)
kują mnie pachwiny :ohmy: czasem to aż podskoczę .. dziwne, może za mało magnezu ?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #542106 przez xpatiiix3
Bananamana, Madlen już niedługo skończycie, u mnie też to wszystko strasznie długo trwało i się ciągnęło jeszcze nie wszystko do końca jest ale to już tak z czasem można dorobić ;)

Alina no wiadome w szkole to różne sytuacje.. A ja sobie teraz już obiecałam, że jeszcze raz podniesie rękę na kogoś to ja zgłaszam i tyle, bo sobie teraz przy dziecku nie pozwolę... Będzie miał gówniarz tą niebieską czy jaką kartę założoną za przemoc w rodzinie...

Niika o kurde aż 5cm no to super już niedługo ;)

Dominia pochwal się ;P

Mi co do remontu zostało tylko futryny pomalować, ale dzisiaj już nie dam rady zmęczona jestem... Ale to już można na dniach zrobić i jak się wywietrzy to wtedy się przeniosę tam na stałe ;) A póki co jeszcze okupuję swój pokój stary, chociaż wszystkie ciuchy już w nowym, ale na kanapie i fotelu poskładane w kosteczke leżą, więc tylko poukładać w szafie hehe :P
No i mamuśka mi chyba załatwi wycieczkę po porodówce jak się uda u nas, gronkowca się pozbyli już, więc oddział otwarty na nowo, no i pójdzie porozmawiać z moim lekarzem co do porodu mojego z tymi oczami, kurde no i ja tak myślę, czemu tak późno wizyta dopiero w 39tc... To ja nie wiem czy doczekam, ale znając życie to i do marca przenosić mogę, mamuśka mówi, że całą 4 przenosiła... No to mnie pocieszyła dzisiaj :P
No i mój Marcyś dzisiaj i wczoraj nadzwyczaj aktywny tak szaleje, że ja już nie wyrabiam czasem, ale daje radę, najgorzej jak zaczynam sprzątać :P No i schylić się nie mogę, nawet siedzieć nie dam radę, bo że tak powiem czuje jak mi siedzi w pipce i ciężko mi, zresztą brzuch mam tak nisko, że siedzę rozkraczona jak jakiś żul na przystanku, bo brzuch między nogami wisi...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #542121 przez jadziatopol
czesc kochane :kiss:
pisze szybko bo dzisiaj wychodzimy. :lol:
Jak tylko znajde chwilke spokoju to nadrobie wszystkie posty :lol:
Hubus spiewa caly czas tak slodko....mruczy pod noskiem. Karmie go piersia...przed chwila dopiero pojawilo sie prawdziwe mleko :lol:
a oto Hubert we wlasnej osobie :lol:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #542130 przez xpatiiix3
Jadzia aleeeeee przystojniacha z Twojego Hubunia, no cudny chłopiec ;) kurde wszystkie Twoje chłopaki to jakie przystojniaki ;P Jeszcze raz gratuluje kochana :kiss::kiss::kiss: i cieszę się razem z Wami ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #542132 przez Martyna
Jadzia ale CUDO!!!!

Jeszcze raz gratulacje dla Waszej rodzinki!!!

12 lata 2 miesiąc temu #542133 przez Satine0
Jadzia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #542134 przez dominia
Jadzia jak Was oglądam to czuję taką wielką radość, że aż się popłakałam :) Hubercik jest piękny !!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: <3
Super, że dzisiaj już wychodzicie do domu :) jednak nie ma to jak u siebie :)

12 lata 2 miesiąc temu #542145 przez Monia_T
Jadzia jaki CUDOWNY :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Zakochałam się w tym Słodziaku :woohoo:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka