BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #563339 przez Monia_T
Pliszka ja też nie mogę uwierzyć, że to już 2 tygodnie, tylko u nas o 2:55 :laugh:

Niby tylko 2 tygodnie, albo aż 2 tygodnie, a ja nie wyobrażam sobie jakie było nasze życie bez tej maleńkiej istotki :kiss:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #563360 przez xpatiiix3
Kurde ja to nie mogę tak jak piszecie o swoich maluchach i w ogóle to ja już chce synka mieć w ramionach... Ehh.. Nie chce mi się czekać do poniedziałku :P Zazdroszcze Wam, ale w takim pozytywnym sensie :) No ale to już niedługo i została mi ostatnia spokojna noc, bo jutro to już znając życie pewnie spać nie będę mogła przed tym szpitalem i z ekscytacji i ze stresu.. :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #563363 przez kasia123m
andzia dla pocieszenia napisze CI ze nie jestes sama...

dzis jakies wzdecia mialam pol dnia..chyba po leczo..normalnie myslalam ze mi skore po bokach brzucha i od gory rozerwie..kazdy ruch mlodej bolal jak niewiem..teraz jakby lzej..chyba ze po czosnku bo rano zjadlam na to gardlo..jakies lekkie skurcze mam..czuje jak brzuch sie zbiera i to uderzenie goraca ktore chwile trzyma...zjadlabym sobie cos dobrego...ech...Musze isc do lekarki w piatek po paski bo mi braknie...a na diabetologie niepojade bo bym musiala pol dnia siedziec w szpitalu..Ja tez dostalam ochrzan ze dwa razy w tyg przyjezdzam na ktg a przeciez tak mam w wypisie ze szpitala...dobrze ze we wtorek do poradni patologii..ale cos czuje ze tez nic nie powiedza... :(

11 lata 10 miesiąc temu #563428 przez gabilee
monia to ciesze sie , ze antybiotyk dziala :) a stres minal i wszystko wroci do normy , ale lepiej tak jak mowisz trzeba sie w mm zaopatrzyc jak chcemy z domku wyjsc

andzia no mysle tez , ze chyba to jednak ciezar teraz brzuszek mi opadl to juz wgl ciezej sie czuje ;/

pliszka to sie ciesze , mam nadzieje, ze bedzie sluzyl tak jak mi :)
a czemu cie to zdyskwalifikowalo z domu narodzin? tam sa jakies okresline warunki?

dziewczyny jak to jest jak sie karmi przy M. ? czy na poczatku jest jakies poczucie lekkiego wstydu ? albo jakies podobne odczucia?

a co do skorczy to jest tak , ze brzuch sie napina robi twardy na chwile i puszcza?
bo ja nie wime jak to rozpoznac ... mam nadzieje, ze bede wiedziala , ze to juz

11 lata 10 miesiąc temu #563450 przez Alina2408
pati ty to chociaz mialas styccznosc z dziecmi a u mnie w rodzinie nic praktycznie wiec ja w zyciu nawet pieluchy nie zmienialam :P:P do czasu az sie nataszka urodzila :) tez sie balam i tez nie moglam sie doczekac ale uwierz mi ze takie rzeczy robi sie instynktownie :) chociaz ja przy wszystkich pierwszych czynnosciach nie balam sie pytac poloznej w szpitalu o instrukcje ale pokazywala raz i wystarczalo tak dla pewnosci :)

paulaa to poszalalas ale w:iesz ze to troche niebezpieczne... a oliwka nie ma co sie dziwic czeka juz za siostrzyczka :):)

pati dobrze masz z ta mama :) bedzie cie dogladac :):)

gabilee dziekuje :) rasa podobna ale te sa buldozkami a my mamy mopsy jak na razie kumplowanie mopsow z mala polega na wachaniu szczegolnie ogolna radoscia ciesza sie pieluchy :P:P nie mozemy pozwolic na taka komitywe jeszcze bo nasze rozrabiaki sa zywiolowe a nataszka jeszcze nie umie sie bronic :) ale wszystko w swoim czasie powoli i mysle ze juz niedlugo beda przed nia uciekac :P:P

ola nie kupuj poczekaj chyba lepiej tak mi sie wydaje...

gabilee kolana to pierwsza czesc ciala jaka boli od nadmiaru ciezaru wiec przejdzie jak zejda kilogramy wiem co mowie bo kiedys bylam wielka :P:P i kolana mi padaly a pozniej jak reka odjal jak schudlam 20 kg :):)

pati no fasolka w sumie odpada po porodzie bo maly by ci wybablowal ja w pieluche heheh :):) a tak generalnie to ja sie musze przyznac ze miedzy skurczami na porodowce to ja i baki i beki puszczalam hihi ale polozna powiedziala ze to prawidlowa rakcja i nie ma czym sie stresowac...

dominia to normalne mnie tez sutki bola wiec pierwszy moment ssania jest hmmm nieciekawy ale pozniej ulga i skupiam sie tylko na mlaskaniu nataszki...

andzia u mnie nie trzeba bylo ja mam wszystkie trzy jeszcze przy sobie a zostaloi mi tylko becikowe...

dominia jakby byl glodny to by sie budzil wiec spokojnie masz pokarm :)

pliszka mnie sie troche pokarmu leje wiec nosze wkladki laktacyjne i powiem ci ze od tego czasu duzo mnie mnie brodawki bola :) widocznie te kilka kropelek ktore tam w te wkladki wleca dzialaja kojaco na sutki :) pliszka jeszcze troche i bedzie ci sie lac mleko jak mnie :P

dokladnie hah a wiecie ze mnie juz o tej porze dwa tygodnie temu zaczely sie pierwsze skurcze te llekkie haha az trudno uwierzyc...

...nie oddam Cię nikomu...

11 lata 10 miesiąc temu #563459 przez gabilee
alinka Nataszka pewnie bedzie pieski ciagnac za uszka :P
a wiec jednak to ciezar ciala tak zadziala na moje kolano ;/ najgorsze , ze pewnie minie dopiero po porodzie wiec nic tylko zaczac rodzic :P

a powiedz jakie mialas odczucia podczas pierwszego karmienia przy M.? bo nie wiem czy doczytal ktos moje pytanie
ja sie mojego ukochanego nie wstydze , ale tsk jakos mi sie nasunelo takie pytanie z ciekawosci :P

11 lata 10 miesiąc temu #563464 przez dominia
Gabilee moj M byl przy calutenkim porodzie wiec karmienie to pikus :) przy nim sie wcale nie wstydze :) nawet mi to przez mysl nie przeszlo :) dzisiaj z rana jak wstalam siku to mi sie po nogach krew polala .. Nie wytrzymal ten pampers i Mis nawet sprzatal .. wszystko robi dla mnie i dla malego :) wstyd i jakies ograniczenia zanikaja calkiem przynajmniej u mnie :)

11 lata 10 miesiąc temu #563465 przez Paulaaa
Paulina77 przy pierwszym cieciu cewnik założyli mi już po podaniu znieczulenia więc nawet tego nie zauważyłam. Zdjęcie mnie np. bolało ale to tylko przez chwilę. Położna kazała wtedy nabrać powietrza i przytrzymać a ona szybko pociągnęła cewnik i wyjęła. Gorsze od wyciągania cewnika na pewno było pierwsze siusianie. :silly:
Teraz się naczytałam w necie jakie to ''przyjemne'' jest zakładanie cewnika na żywca i tak jakoś się tym denerwuję. :blink:

Dzięki dziewczynki za dobre słowa. :kiss: Strach jest, ale mimo wszystko strasznie się cieszę, że za moment będziemy mieli kurczaczka po drugiej stronie brzuszka. :)
Oliwia dzisiaj się już poryczała, bo ''będzie tęsknić''. :( I tak myślę jak ja mam jutro wyjść. Jak zacznę się z nią żegnać to dopiero będzie wyła, ale znowu jak wyjdę po kryjomu to będzie wyła że się nie pożegnała... Masakra cholera :(

Pliszka a zielone wody od czego?

11 lata 10 miesiąc temu #563467 przez gabilee
dominia dzieki za odpowiedz :) tak myslalam ,ze czlowiek zapomina o wstydzie wkoncu jak sie robi dzieci to tez wstydu nie ma :P heh

11 lata 10 miesiąc temu #563469 przez dominia
Gabille dokladnie kochana :*

Mamusie brać sie za siebie !! Sprzatac w domu, zapraszam na dlugie spacery i wieczorny seksik z mezem :) raz dwa wywolujemy maluszki :)

11 lata 10 miesiąc temu #563472 przez gabilee
dominia ja jutro bede ogarniac pokoj Leosia i myc okna :D mimo , ze mi zabraniaja , ale zrobie to po kryjomu .. :P seks tez obowiazkowo , bo juz chce synusia miec przy sobie tak jak ty :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #563510 przez kasia123m
Paula u mnie kacper jak lezalam na patologii to byl okropnie niegrzeczny a w przedszkolu strasznie pobudzony.wogole zrobil sie nerwowy..jak we wtorek bylam na ktg to Pani mowila ze o wszytko sie wyklucal i potrafil sie rozplakac bez powodu..to moja wina bo jak jezdze na ktg to mowie do M ze moga mnie zostawic jakc cos a maly sie chyba boi...Teraz mu tlumazylam zeby sie nie martwil w piatek jak jechalam...ze napewno wroce...ze jak bede jechac rodzic to mu powiem.Chcialabym juz urodzic bo widze ze zle sie to na kacprze odbija..on sie nigdy ze mna nierozstawal a te moje wizyty w szpitalu i niepewnosc zaburza mu poczucie bezpiecenstwa..

Domina biore sie za "prace"od pon rano...zaczelam dzis kuchnie sprzatac ale brzuch mi rozsadza...jakbym wzdecia miala..napieta skora na maxa...teraz na wieczor znow..

11 lata 10 miesiąc temu #563517 przez xpatiiix3
Alina hehe 5lat temu ostatnio tak się zajmowałam konkretnie młodymi no i z rok temu przy najmłodszym pare razy mi się zdarzyło pieluchy zmieniać czy karmić, a tak to mimo wszystko jakiś stresik hehe ale wiem że w moment sobie wszystko przypomnę :) a w szpitalu będę miała mamuśke blisko, więc też nie będę się tak stresować, bo jak coś nie tak, czy coś mi będzie potrzeba to między oddziałami mają darmowe połączenia hehe i mówiła że przyjdzie jakby była potrzebna, ale będę miała też położne do pomocy, bo głupio będzie tak mamuśke ciągle ciągać do siebie, bo mimo wszystko w pracy będzie.. :P no nie wskazana po porodzie już fasolka ale dzisiaj mogłam sobie jeszcze pozwolić (bo przez jutro trzeba się odgazować), na jutro to już coś dobrego mamuśka ma mi przygotować :D chociaż myśle, że pewnie tak jak Ty będę walić jedną i drugą stroną, ale ja tam pewnie na początku buraka walne a potem nie będę zwracać uwagi na to.. :) hahahaha

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 10 miesiąc temu #563547 przez dominia
Jedna kobieta tak chrapie, ze zza sciany slychac :ohmy: chyba by mnie szlak trafil jakbym miala z nia lezec :p
Musialam przed 12 podwiesc mojego synka do dyzurki :( dalam mu jesc z obu cycusiow a on dalej mial oczy jak zlotowki i ciagle szukal .. Ja juz raczej nie mialam mu co dac :( i po 3 godzinkach juz mam Igiego u siebie :) podobno byl niegrzeczny .. Mam nadzieje, ze takich maratonow do poznej godziny w nocy nie bedzie robil :)

Lezy kolo mnie kobieta, ktora ma ta zoltaczke hcv czy cos .. Chyba dobrze mowie ? W tej ciazy jej wykryli, jakies badania robila co tydzien w ciazy i jest wszystko ok :) tylko niestety z karmienia piersia musiala zrezygnowac zeby malego nie zarazic :) holeostaze tez miala i nie wywolywali jej porodu :)

Boli mnie teraz jak na okres .. Obkurcza sie wszystko .. Ale to jak na okres porzadnie boli, to jakos mozna przezyc :)

11 lata 10 miesiąc temu #563556 przez kasia123m
Hej cukrzycowe mamy jak Wam te cukry przed porodem pospadaly?to byly jakies znaczace spadki?duzo nizsze?
Gadlo mnie boli.olalam dzis poranne sniadanka,zmierzylam cukier o 7 i spalam az do teraz.pierwszy raz od rozpoczecia tej diety.najgorsze ze nie wiem co na to gardlo.co oprocz czosnku...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka