- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
Hej
Ja wczoraj wybrałam się do Łodzi pochodzić po sklepach- ruszyć się trochę. Pochodzilismy 4 godz- Tesco, Selgros, Obi.
Brzuszek ciągnął w dol bardzo i krocze bolało. Zaczął mi się wydobywać śluz budyniowy, a dzisiaj nic nie boli i co najgorsze całą noc i do tej pory nie czuje Igusi i już zaczynam swirowac. Nie wiem jak Ja obudzić już zjadlam śniadanie i ptasie mleczko ale nic
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Co chwile ból brzucha przy poruszaniu, meganiewygodnie, ból bioder. Mam dość. Jestem pijana ze zmęcznenia, czuję się jak po nocce w pracy
Dominia mówisz 3 razy "s": sprzątanie, spacer, seks?
Jak mi starczy sił to spróbuję, ale ostatnio ciężko nawet siedzieć.
Aniajulia ładny brzusio. Ja czasem też długo nie czuję synka, dziś jeszcze nie wstał.
A wkładki wymieniam z 5 razy dziennie, tak mokro mam..
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
Kasiu możesz witaminę C jeszcze brać, pij dużo ciepłego i zrób sobie inhalacje.
Aniajulia a długo nie czujesz? Połóż się na lewym boku i delikatnie potrząsaj brzuchem od dołu - lewą jego częścią na której leżysz. Jeśli w ciągu godziny naliczysz tylko 4 to jedz szybko na Ip. Chyba że już długo jej nie czujesz to ja bym od razu poleciała. Może spi ale ja w takich sytuacjach nie ryzykuje i jadę aby sprawdzili.
Pati jak samopoczucie? Ja wczoraj nawet na zakupy poleciałam żeby dzień szybciej minął jeszcze 2 noce i do szpitala pogonić tego mojego uparciuszka
Satine a jak u Ciebie? Weekend lenistwa przed wtorkiem?
Paula trzymam kciuki
Dominia super że już jutro będziecie w domku czekamy na zdjęcia
Gabille tylko nie przesadź z tym sprzątaniem
- Paulaaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie śpię od 4.30. Chodzę sprzątam, układam, przekładam. Torby sprawdziłam milion razy, ale pewnie do czasu wyjazdu jeszcze luknę czy aby na pewno wszystko jest.
Tak bym chciała, żeby pozwolili mi wrócić na noc do domu. Ale podejrzewam, że nic tego, bo na pewno jakiś badania muszą zrobić itd.
Oliwka jeszcze śpi. Kasia my ją przygotowywaliśmy na to, że ja idę do szpitala, a Ona zostanie z tatą. Że nie będzie mnie trzy paluszki, bo muszą mi wyjąć Amelkę z brzuszka. No i powiem Ci, że jak było dużo czasu to było ''to fajnie'', ''wreszcie będzie dzidzia'' itd. Ale od wczoraj jest istna masakra. Nawet do wc ze mną chodzi.
Dopiero teraz widzę jak bardzo jest do mnie przywiązana. Od małego tylko mama,mama. Czy szpital czy lekarz to zawsze mama. Tata jest kochany, ale mama w pobliżu musi być.
Na szczęście do pomocy zostaje moja mama, mama A. no i sam tata. Jakoś sobie poradzą, innego wyjścia nie mają. Najgorsze będę nocki.
Domina pokarm pewnie się pojawi niebawem jak młody zacznie porządnie ssać. Życzę Ci tego kochana.
Niestety w szpitalu nie będę miała dostępu do internetu, wiec odezwę się dopiero jak wrócimy. Drzyzgunia ma mój numer, ja mam jej, więc raz na jakiś czas coś tam jej skrobnę do Was.
Życzę Wam wszystkim byście urodziły jak najszybciej.
Pati, Satine, Martyna Wy w tyg. do szpitala, wiec trzymam mocno kciuki. Niech szybko maluchy wyskakują.
Miłego Dnia
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Ja mam juz tak zorane sutki, ze bol okropny nie wiem czy sie najadl ale chyba usnal wiec nie jest zle lewy zawsze wiekszy mam od prawego od kad urodzilam byl lekarz, jutro do domku jak nam zoltaczka.nie wyjdzie
- Martyna
- Wylogowany
- rozmowna
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A po porodzie w głowie mamy zmienia się, że piersi są narzędziem do karmienia i nie będziesz w ogóle zwracała uwagi na to kto patrzy. Tylko buzia maluszka będzie się liczyła
Dominia na razie Tobie się wydaje, że nic już w piersiach nie ma, ale Iguś potrzebuje dosłownie kilku mililitrów siary i sobie je wyciągnie. Ból jest okropny, pamiętaj o prawidłowym przystawianiu, bo jak będzie łapał samą brodawkę to będzie gorzej. Niestety trzeba przez to przejść... Z pierwszej ciąży pamiętam, że moje sutki doszły do siebie ok miesiąca po porodzie.
Nakładki silikonowe mąż mi kupił, niestety nie sprawdziły się...
Kasia u mnie przed porodem cukry dosć mocno spadły, musiałam codziennie zmniejszać insulinę a wyniki miałam na poziomie 100.
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale mam dzis nerwy.wszystko mnie drazni od rana.M? Mnie wnerwil bo mi sie pyta na co mam ochote na sniadanie...jakbym miala jakis wybor.potem mowi mi zebym szla sie myc.jedyny dzien kiedy sobie moge polezec i tez mnie wnerwil.bo wode wylaczyli bo rura pekla.on caly tydz sobie spal Bog wie ile a ja zapierdzielalam to na badania to do szpitala a dzis 9 rano ja sobie leze a on mi sie kaze isc myc.no wnerwia mnie od rana.wczoraj tez wszedl do domu rozsiadl sie kawe sobie zrobil i je...to banan to drozdzowka to obiad za chwile ciastka.normalnie caly czas jadl...i lezal.a ja zjadlam leczo i sie martwilam ze zaduzo bo sporo zjadlam.ja rozumie ze oni moga jesc a ja nie no ale zeby caly czas buzia ruszac...ilez mozna jesc...chyba mam jakies zler dni...
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kolejna spokojna nocka za nami, pobudki tylko na karmienie
Gabilee, ten Dom Narodzin to troszkę jak rodzenie w domu, zero farmakologii, rutynowego ktg, więc każdy potencjalny problem dyskwalifikuje. Na szczęście sale porodowe też mają prześliczne, nowe i kolorowe, mogliśmy sobie zapalić świeczuszki i włączyć ulubioną płytkę, no ale długo tam nie gościłam. Cóż, tak musiało widocznie być.
Paulaa, nie wiadomo do końca dlaczego wody były zielone, prawdopodobnie przez to, że Olciowi spadało tak tętno i ten stres spowodował, że zrobił kupkę. Pobrano fragment łożyska do badania i nie mam jeszcze wyników. Na szczęście tak szybko zareagowali i go wyjęli z brzuszka i to wszystko nie odbiło się na jego zdrowiu.
Monia, mówisz, że jakiś miesiąc tak bolą te sutki? Jakoś wytrzymam, ale myślałam, że to kwestia paru dni
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Dominia zobaczysz rozkręci się laktacja, cycki spuchną od mleka i będzie dobrze, to dopiero druga doba A mówisz nie wywoływali, no to chyba zależy od lekarzy..
Aniajulia śliczny brzuszek
Madlen u mnie to samo w nocy tak wszystko boli że już ciężko z boku na bok i się zastanawiam skąd ja tyle sikam to ja nie wiem... bo nie pije tak dużo wieczorem... a u Ciebie patrze na odwrót.. U mnie też non stop mokro jest i się zastanawiałam czy to nie wody przypadkiem, bo tyle tego mi leci dziennie, ale to chyba taki urok końcówki ta nadprodukcja
Martyna a powiem Ci, że chce się szybciej już Wczoraj na spokojnie tylko przygotowałam rzeczy swoje i małego do torby Mi została ostatnia nocka już samotna w swoim pokoju dzisiaj się nie wyspałam, co raz to wstawałam, a po 24 obudziłam się, bo zaczęło mnie swędzieć jak cholera i przez parę godzin nie mogłam usnąć tak wszystko swędziało i drapałam się w kółko, myślałam, że oszaleje... Ale już trochę lepiej, także noc można zaliczyć do tych nie bardzo udanych.. A jak tam Twoje samopoczucie.?
Paulaa ja również za Ciebie trzymam mocno kciuki i oby Oliwka nie przeżywała tak rozstania na parę dni z Tobą, wynagrodzisz jej to przynosząc siostrzyczke do domku
Pliszka ale super ta sala
Ja dzisiaj kończę ogarnianie w pokoju, już tak chodzę w kółko i przestawiam wszystko z miejsca na miejsce heheh już nie wiem za co się zabrać i co robić
Miłego dnia.!
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3