- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Ja narazie nie panikuje z tym tradzikiem, Sylwia a moze to atopowe zapalenie skory ? Jeju wydaje mi sie, ze to nie jest tradzik

Andzia dokladnie masz racje

Jak masz za duzo i bola Cie piersi to sciagaj pokarm, od razu poczujesz ulge

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Przyszlysmy do domu i zaczal sie znow koszmar.1,5godz krzyku...i prezenia.przy kazdym purknieciu.nawet przy jedzeniu wrzeszczala.a rano do jedzenia dostala ten bobotic.ja juz nic nie wiem.czyzby jej to szkodzilo?
Co do bolu brzucha 2 dni temu to polozna powiedziala ze jaak dalam wit C do mleka to zakwassilam mleko i stad byl bol.to moze niepotrzebnie jej od wczoraj daje te krople naa kolke??usnela mi na rekach i spi teraz na brzuchu...ryczalam godz razem z nia...to jest koszmar jakis...i nie wiem co mam robic.
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Alina pozdrów od nas Pati, trzymam bardzo mocno kciuki za nią i Marcelka.
Widzę że każda z nas ma jakieś zmartwienie, jak nie brzuszek, uszko, katar, pępek, wysypka czy piernik wie co jeszcze...

- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Na początek wszystkim mamom, którym nie pogratulowałam - GRATULUJĘ !!! Wszystkie dzieciątka BEZ WYJĄTKU są śliczne

Przepraszam, że od porodu w ogóle się nie odzywałam, ale czytam (przynajmniej staram się ) nasze forum dość regularnie. A z pisaniem to już dużo gorzej. Skąd macie dziewczyny czas na neta? Jesteście naprawdę nieźle zorganizowane

A w kilku zdaniach co u mnie i u Anulki... Cesarka przebiegła bez żadnych powikłań, malutka urodziła się zdrowa. Ja doszłam do siebie bardzo szybko. Na drugi dzień sama od rana poszłam pod prysznic i śmigałam po szpitalu. Później tez się nie oszczędzałam, bo i nie chciałam się zależeć i nie miałam możliwości zbyt dużo odpoczywać. Dzień przed wypisem przeżyłam mały horror. Dziecko, które urodziło się zdrowe w szpitalu włożyli do inkubatora (takie zasady po cesarce - choćby na kilka minut) i mi małą strasznie "wysuszyli". Dziecko miało tak bardzo mocno wysuszoną śluzówkę w nosku i ustach, że nie dość, że dostała bardzo silnej sapki (z którą nas wypuścii) to jeszcze pojawił się duży wysiłek oddechowy z wciąganiem przepony i wdechowym ustawieniem klatki piersiowej. Na moją interwencję i żądanie zrobili jej badania krwi by wykluczyć ewentulną infekcję wrodzoną i rtg płuc, bo było podejrzenie śródmiąższowego zapalenia płuc. Wszystko dzięki Bogu wyszło ok, ale co ja się namartwiłam. Chodziłam tam i tylko ryczałam jak mi dziecko zabierali co chwile na badania i ją kłuli w główkę. Oczywiście musieliśmy kupić sprzęt do inhalacji i codziennie ją inhalujemy. Maseczkę lubi trzymać na buźce i dobrze, bo już sapkę zlikwidowaliśmy i oddech też juz normalny bez wysiłku. Ja po pobycie w tym pieprzonym szpitalu (12 dni mnie łącznie trzymali - 9 do porodu i 3 po) nabawiłam się tylko depresji. Później dopadł mnie baby blues (tak to się chyba nazywa

Kasiu czytałam Twoje rozterki nt karmienia Tosi piersią. Rozumiem Cię doskonale. Ja póki co karmię piersią, ale mała nie za dużo przybrała - jakieś 650 gram przez 4 tygodnie. Odruch ssania ma silny i lubi jeść, ale po krótkim czasie przysypia. Rozmawiałam z taką babką - doradcą laktacyjnym i też z połażną no i sama nie wiem - jedna mówi o tm by dawać na żądanie choćby po 5 min jak tylko tyle chce, druga, by spróbować przestawić ją na 2,5 - 3 godzinne odstępy i będzie wtedy jeść lepiej. Próbujemy coś z tym zrobić, pokarm mam,ale córcia leniuszek. Odciągam i jej daję to wtedy wcina chętnie. Kropelki bobotic też dajemy 3 razy dziennie. Nie ma co prawda typowej kolki (i oby nie miała, bo to co przechodzi Chomiczka i jej maluszek to koszmar), ale przed kupka prężyła się i trochę popłakiwała, czasem nawet dość mocno. Teraz nie ma z tym problemu.
Olu poproszę o zmianę info w tabelce - waga urodzeniowa 3380 a nie 3280, imię Anna

Nie jestem w stanie odnieść się do tulu postów i tego nadrobić, ale myślami byłam często z Wami. Cieszę się, że wszystkie dzieci już są na świecie i do tego takie udane

Spróbuję wstawić foto mojej malutkiej, ale nie wiem, czy będę potrafiła. Pozdrawiam wszystkie mamusie.
Ola, Michasia - dzięki za pamięć dziewczyny

- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale z mojego Olka się zrobił gaduła

Katarinka, śliczna Ania

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Widzę, że sporo nerwów przeszłaś w tym szpitalu

Córeczka śliczna

- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

katarinka Ania cudna

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14

Dziewczyny jak długie stopy maja wasze dzieciaczki? Bo mój jak sie urodził miał stopę 7cm. Wszyscy w szpitalu zwracali uwagę na jego stopy

- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gabrysiowi zbiera się wydzielina przy siusiaku,wolałabym tego nie ruszać ale nie chce zapalenia,odrobinę odciągam skórkę i myję,dobrze robię