- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kasiu buziole dla miesięcznej Tosi

Andziu no właśnie tak samo u mnie to wygląda pod spodem z jednej strony ciałko a z drugiej taki glutoślimaczek żółty

Gabilee oj czasem mam łzy w oczach przy tym moim wisicycu, bo ja głodna, czasem siku się chce a nie ma jak wyjść, choć już czasem zostawiam małego płaczącego trudno. Karmienie piersią to nie lada wyzwanie ale też są to chwile ogromnie fajne.
Monia oby do rana wróciło do normy

Olu my paznokcie obcinaliśmy w zeszłym tygodniu i znów trzeba, bo zaczyna drapać mnie po piersi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a moja niunia popoludniu bez ataku kolki

o kurde cos poplakuje..oby nie..
ja kiedys czytalam artykul ze dlatego szczepi sie tymi wszystkimi szczepionkami do roku zeby wlasnie nie bylo widac regresu po tym syyfie..regresu w rozowju...az sie zdenerwowalam..
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kasia tez czytalam o tych regresach w rozwoju....potem dziecko na nowo uczy sie gawozyc, raczkowac etc. Ale czytalam tez o lzejszych przypadkach.
Alina na przyklad takie forum forum.28dni.pl/discussion/520/21/szczepic-nie-szczepic-/ albo na naszym forum wpisz w wyszukiwarce SZCZEPIENIA i tez jest kilka bardzo ciekawych dyskusji i opowiesci rodzicow ktorzy przeszli NOP

Dominia Hubus spal juz ladnie i wczoraj i dzisiaj

Nam tutuaj zakazuja ruszac siusiaczkow wogole...tak jak w tym artykule co Madlen dala do przeczytania. Wiec nie ruszamy. Jak ruszalismy u Bartka jak byl maly to "wyhodowalismy "stulejke. ZObaczymy jak bedzie teraz.
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
michasiu ale moja niunia potrafi sobie prufnac tak ze kupsztal jest wlasnie tam...
ola moja w ciagu dnia spi tylko na spacerze zazwyczaj... ale pozniej po kapieli usypia na noc budzi sie tylko na jedzenie...
jezu monia przerazilas mnie az se boje kolejnego czwartku...ale zobaczysz bedzie dobrze kochana...
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przed chwilą weszłam do sypialni, leżała z pół otwartymi oczkami, wzięłam ją do cycka i znowu zasnęła.
Tak strasznie się o nią boję...mam wielką gulę w gardle i boję się myśleć co będzie dalej...
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U nas "troszkę" lepiej, nie będę za bardzo entuzjastycznie podchodzić żeby nie zapeszyć. Narazie śpi spokojnie, może ten antybiotyk na te uszka podziałał i już mu lepiej. Zobaczymy jeszcze w nocy. Dziękuję wszystkim bardzo za wsparcie i miłe słowa :*
Katarinka właśnie myślałam ostatnio o Tobie że się nie odzywasz. Córeczka prześliczna

Gabile ja pazurki już raz obcinałam - na śpiocha, ciężko było. Teraz znowu mnie to czeka bo ma strasznie długie i ma całą buźkę pocharataną, a ja dekolt. Ostatnio sobie do oczka włożył pazura, ryku było co niemiara.
Jeśli chodzi o pisiorka to nam pediatra kazał przy kąpieli delikatnie go marszczyć, dosłownie tylko odrobinę i tam też przemywać. Tak robię bo za kazdym razem jest tam dużo takiej białej wydzieliny jakby brudu, a z takim syfem chyba nie powinien być. Więc robie tak samo jak dziewczyny
andzia dziś z ciekawości zmierzyłam mojemu i ma 8,5cm stópki

Monia to straszne co się stało. Jestem przerażona! Być może ona po prostu jest jeszcze oszołomiona i zmęczona po tym szczepieniu! Oby wszystko wróciło szybko do normy!
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziękuje Wam.
Jadzia wycałowałam Twoją śpiącą synową

Chomiczka trzymam kciuki aby było już tylko lepiej

Gabilee ja obcinam pazurki od pierwszego tygodnia. Najlepszym sposobem okazało się pozwolenie na twardy sen Iguni na rękach u taty, jak już mocno uśnie mąż podchodzi z nią do swiatła a ja obcinam pazurki. Nożyczki mam bardzo ostre i zaokrąglone więc szybko idzie.
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja dziękuję za pamięć i miłe słowa

Paznokietki obcinałam po dwóch tygodniach od urodzenia. Teraz obcinamy co kilka dni podczas spanka i nie mamy problemu z zadrapaną buźką.
Teraz to już jestem przerażona tymi szczepieniami

Co za gówno te szczepienia, noż ku...a i co my, mało świadomi albo wcale nieświadomi a w każdym razie niedoedukowani w temacie rodzice mamy robić???
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
moja niunia dwa trzy tygonie po urodzeniu miaala nozki na 6 cm bo mam takie odcisk zrobiony ale teraz nie wiem bo jej nie mierzylam bo spi...
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Adaś daje popalić, a z jego ojcem jestem pokłócona. Co za życie.. Zmęczona jestem.
Położna dziś była 4 raz, kolejna wizyta w środę.
Mówiła, ze o szczepieniach porozmawiamy po świętach.
To kurwa ile ona ma jeszcze razy przyłazić?? 5 to będzie mało?
Was też tak nawiedzają? Dziecko zdrowe a ta przyłazi jakby się zakochała..
Co do szczepionek pozostaję przy swoim nadal, nie wybiorę żadnych kombajnów i tych rota/pneumo brrr.. Sama nazwa do bani.
Zostawcie te siusiaki. Nie wolno gmerać tam.
Gabile też bym nie dała rady z cycem. Kąpię się w biegu, wszystko robię w biegu, normalnie każdy dzień to DZIEŃ ŚWISTAKA...
Katarinka piękna malutka.
Monia oby jej przeszło, z tego co się słyszy dzieci mogą być takie "zamulone" po szczepieniach więc miejmy nadzieję, że jutro już będzie dobrze.
Co do pediatry: jest specjalistą, ale serce matki wie najlepiej niektóre rzeczy. Robię tak jak mi podpowiada intuicja.
Dopajam (rzadko) jak mi się wydaje, że jest spragniony, albo jak boli brzuszek. A nie kazał. Nie karmię co chwilę, a kazał dwac jeść ile chce- bez przesady. Czasem wydaje się, że jest głodny, a wystarczy pobujać i jest ok. I tak je często co 2-2,5 h No czasem 3 ale rzadko ostatnio.
No i nie kąpię w krochmalu- bo mi się nie chce.. Wystarczy krem.
Moje dziecko zakochało się w wibracjach z leżaczka. Ciężko już mu usnąć w łóżeczku. Jak czuje trząchanie to od razu się rozluźnia

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia daj kochana znac jak moja spiaca krolewna

Ja tez obcinam od wyjscia ze szpitala pazurki takimi nozyczkami jak Monia i w taki sam sposob ..na rekach u R

Madlen ech te twoje posty!

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Dziewczyny karmiace piersia .. Wam tez dalej strzelaja cyce ?

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67

Alina płaszczyk super

my sisiolka też myjemy tylko z wierzchu bo tak położne kazały,
gabilee my przez 2 miesiące obrywaliśmy a teraz mój M obcina bo ja się boję nawet patrzeć jak on obcina nie mogę
Monia- Adaś też tak przechodził szczepienie przez tydzień spał całymi dniami, a w nocy jak go kładłam o 20.00 to się budził przed 6 na jedzonko i znowuż zasypiał do tego gorączkował,a jak wszystko wróciło do normy to cały czas się śmieje

mój maluszek próbuje włożyć do buzi wszystko to co ma w zasięgu ręki no oczywiście jak uda mu się to złapać i to tego tak się ślini że cały czas muszę mu buźkę wycierać

jutro jak znajdę chwilę to wrzucę zdjęcie jak zjada królikowi ucho bo musze na kompa je ściągnąć