- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja juz przesunelam szczepienia o miesiac...ponadto zapytalam dzisiaj w przychodni (dzwoniac) jakie maja szczepionki ...wiec maja potrojna Dtab i 4 pozostale te co wystepuja w 5w1 w PL tylko jako pojedyncze szczepionki. Pytalam czy moge je rozdzielic i na jednej wizycie dac tylko ta potrojna a reszte pozniej...powiedziala,ze jak najbardziej ok. Wiec kamien z serca

Martyna jak mozna opoznic szczepienie?...ano klamiac

Honka Adas taki pulpecik jak moj Hubek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Monia co za ulga. Bardzo sie ciesze ze juz jest ok.
Nam wreszcie odpadl kikut. Pepus jest sliczny. Jeszcze bedziemy przemywac oktanispectem przez jakis czas.
Amelia od Czwartku dostaje bobotic. Boze, zupelnie inne dziecko jak brzuszek nie boli.
Ide ja myc bo juz wrzeszczy glodna
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madlen u mnie położna była tylko raz
Piękne wszystkie bobaski

kasia wiem co czujesz i bardzo Ci współczuję,ja nie mogłam iść na msze za tatę 8 marca minął rok od jego śmierci i nic nie jest lżej,ciężko bardzo
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Igi mi odpływa na rekach

jutro Tatuś bedzie z Nami caly dzien

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja mam taki dziadowski stary termometr ze mierzylam dzis synowi i bylo 37,6..36,4...37,2...a zwyklym 36,7.dlatego pytam
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kasia wspolczuje..tez wiem co czujesz

Dominia mnie tez sie leje mleko strumieniami teraz. Zanim on zlapie sutka to caly polany jest mlekiem tak sika

Mierzylyscie osttanio stopki i z ciekawosci tez zmierzylam. Hubek ma 9 cm. Nie wiem czy to duzo czy malo? wogole to tak urosl,ze spodenki mu ubieram na 9 miesiecy ...ma wyjatkowo dlugie nogi. A wazy chyba ze 100kg

Ciekawe jak Patii i Marcelek?
A moj Hubus dalej ulewa...przejada sie ...je tak lapczywie i tak dlugo i tak mocno ssie,ze nie wiem co robic

Dziewczyny ktore karmia piersia...dajecie czasem wode do picia? ja dzisiaj zauwazylam ,ze ma zapadniete troche ciemiaczko i chcialam mu dac z butelki troche wody..ale on nie wie jak to sie ssie...bawi sie tym smoczkiem i nic...ani razu nie pociagnal. Tak samo ze smoczkiem zwyklym....chcialam mu dac jako uspokajacz zamiast mojego sutka ale za cholere nie chce i wypluwa i do tego ma odruch wymiotny jak mu wsadzam tego smoczka do buzi (rozmiar od 0-3 NUKA) Nie wiem o co chodzi. Jak on sie nauczy jesc z butelki gdyby zabraklo mi mleka?
Ide spac kochane...milego dnia wam zycze

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jadzia z tym szczepieniem zrobię tak jak mówisz, dziękuję

Ja raz na kilka dni podaję małej trochę herbatki do picia. Mamy butelkę z TT, jak już zaciągnie to trochę wypije. Nauczyła się, bo czasami ma w niej moje mleczko. Stópki nie zmierzyłam, ale dziś zrobię to z ciekawości

A o smoczku uspokajającym nie ma mowy! Próbowałam różnych i antyreklame możemy nakręcić. Wypluwa, krzyczy, ma odruch wymiotny, a jak sie go z buzi pozbędzie to robi wielkie "bleee". Raz zaciągnęła zwykły kauczukowy z Canpola, bo silikonowe w ogóle odpadały, ale moja radość trwała z minutę i już po ssaniu. Trudno, bezsmoczkowe dziecko mam, kolejne zresztą

Co do fontanny z mleka mamy to samo...główka, szyjka, pajac i wszystko wokół

A tak w ogóle to śniłaś mi się dzisiaj

Princess jeszcze trochę i zaczniesz spadać z wagi

Kasia Madlen już Ci podała link do termometru. Mi wychodzi zawsze taki sam pomiar. Ten termometr miał bardzo dobre opinie, dlatego go wybrałam i jest naprawdę wiarygodny. Tosia jak fajnie z braciszkiem wygląda

Honka Adaś jaki duży

Vini Zuzia dobrze przybiera, Iga urodziła się równo z nią i waży tyle samo. Ona już ma prawie 2 miesiące i możliwe, że w nocy nie potrzebuje tyle jeść. Jak będzie jej mało będzie szukała po cycku, szarpała się i denerwowała. Ja myślę, że masz dość pokarmu i jest sycący, dlatego nie chce jeść w nocy. Spokojnie mamusiu, jest dobrze

W nocy raz ściągnij sobie mleko laktatorem, wtedy nic Ci na pewno nie zaniknie.
Ta rozmiarówka na ciuszkach jest pomylona

Pampersy na 2 zmieniliśmy chyba już po 2 tygodniach. Są tylko odrobinę dłuższe na pleckach i nadal nam służą. Ale dady w rozmiarze 2 są większe od pampków.
Wczoraj w realu upolowałam dla Iguni 3 śliczne bodziaki w promocji, jedne z krótkim i dwa z długim rękawkiem. Dobrej jakości bo z My little Bear.
U nas znowu mróz

Miłego dnia

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co za noc

Z tym cycem to masakra

Apropo siurania, mam zlane lozko przez mojego Syna

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
princess a czy wy macie gdzies kapphal? bo takie duze rozmiary oferuje c&a h&m no i kapphal...

jadzia a probowalas mu podawac tylko troche melczka z jednej piersi a pozniej z drugiej?? zeby zjadl to rzadsze bo tym sie bardziej napije niz naje...
monia w lodzi dzis -21 u nas tez

pati wczoraj do mnie pisala poznym wieczorkiem wiec jest lepiej poziom bilirubiny spadl w ciagu jednego dnia z 13 do 10, dobrze by bylo gdyby jutro bylo ponizej 10... jeszcze nie karmi malego piersia ale moze dzis znow zacznie... co gorsze musza najprawdopodobniej zostac w szpitalu do wtorku lub srody... pisalam do niej dzis ale jeszcze nie odpisala moze jeszcze spia bo pati nadrabia jak tylko maly usnie... a maly bardzo duzo przytyl na tym mm ktore dostaje i niestety nie zrobil jeszcze kupki biedulek... i odwiedzily ja wczoraj mama z babcia takze oderwala sie na chwile od tego..
a my noc mialysmy piekna... mala spala od 19.30 do 1.30 pozniej sobie sie posmiala do 2.30 i kolejne karmionko o 4.30 ale za to od 6 malenstwo znow sie smialo i gaworzylo do siebie tak prawie godzinke... usmialismy sie z niej ze hey

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

U nas nocka też super

Takie nocki to ja mogę mieć codziennie

Alina pozdrów Pati i Marcelka

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czy Wasze dzieci furcza przy karmieniu i po.ja juz w nocy odkurzacz podlaczalam bo myslalam ze ona tak zaflegmiona ale nic nieposzlo.pisalam do kolezanki bo jej syn rok tak furrczal i stwierdzili ze zaduzo bialka w bebilonie...i dostli inne mleko...ale moze jeszcze to ta wiotkosc krtani.juz sama nie wiem.
Dzis sie ksiezniczka do mnie juz 3 razy usmiechnel noi ze dwa zagawozyla...zaczyna:)a mama taka dumna i szczesliwa.jak to fajnie jak sie dziecko usmiecha tak slodko

Termometr dzis zamowie...dzieki dziewczyny...
Wczoraj zamowilam tez ten klin do lozeczka ...oby szybko prrzyszedl..
Szlag mnie trafia z ta pogoda...kiedy bedzie wiosna?
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kasia super, że Tosia się zaczęła uśmiechać

Iga czasami lekko charczy, zazwyczaj jak ma jakiegoś suchego babolka z tyłu. Może zamiast wyciągać psiknij jej marimerem? Jeśli to katarek, to ten klin pomoże

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-