BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 tygodni temu #599798 przez dominia
Monia moze :) ale taki byl krzyk, ze szok :) dobrze, ze Igunia elegancko znosi szczepienie :)

Kasia to ratuj ta warge poki jeszcze nic takiego nie wyszlo :) myslisz, ze Tosia ma kolke ?

My dzisiaj nawet sie wyspalismy :) Iguń jadl i zaraz szedl spac :) takie nocki to ja lubie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #599816 przez Paulaaa
Hej. :)

U nas nocka spoko. Padła o 20. Pobudka o 00 i 3. Wstała o 7. :) Teraz leży u mnie na łóżku i śmieje się co i raz. :lol: :lol:
Moja siostra zostaje dziś z dziewczynami, bo ja muszę jechać do urzędu załatwić sprawę.
Nie lubię ich zostawiać, zwłaszcza Amelki, bo tylko wyjdę za drzwi i wszyscy zaczynają ją nosić. Z Patrycją pewnie też tak będzie. A Amelii noszenie odpowiada BARDZO. :blink:

Monia super, że Igunia dobrze zniosła szczepienie. :)

Kasia u Tosi to kolka? Dajesz jej coś?

Idę jutro do fryzjera, NARESZCIE :silly: :blush:

Miłego Dnia Dziewczyny. :woohoo:

12 lata 4 tygodni temu #599834 przez sylwia1986
Dzięki dziewczyny za rady :) w razie czego będę próbowała różnych metod. U nas zima znowu że hoho.. Ja się pytam, gdzie ta WIOSNA???

Michasia Bartek do małych nie należy, śpiochy 56 już małe, 62 dobre ;) i do tego ma spore nogi i stopy.

Kasiu może to jednak nie opryszczka. Oby..

Monia to ślicznie Ci Igunia zniosła szczepienie.

Dominia, Paulaa zazdroszcze nocy, ja od 2 do 4 nie mogłam uśpić swojego ancymonka, dopiero tatuś wziął go na brzuch i spali do 6. A od 6 znowu nie śpi. Marze o przespanych ciągiem 3 godzinach...

12 lata 4 tygodni temu #599872 przez dominia
Paula ja ide w srode do fryzjera i sie nie moge doczekac :) ciesze sie z tego jak dziecko :lol:
Sylwia spokojnie u mnie tez czasem sa takie noce, ze Igi nie spi po 2 h :/ zadowolony lezy i oczy jak 5 zl ;)

12 lata 4 tygodni temu #599908 przez Alina2408
nika a wczesniej na innym mleku nie bylo problemow???

dominia nataszka tez ostatnio jak jest glodna to wydaje z siebie taki przerazliwy jednorazowy krzy...

monia moja znow dzis odwrotnie obudzila sie kolo 2 zjadla i polozylam ja do lozeczka i co lezy usmiecha sie i cos gaworzy heheh a ja nie spie puki ona nie usnie to i jak juz usnela to ja musialam do kibelka bo cos mnie przeczyscilo...

kasia kup sobie w aptece takie maseczki jednorazowe w razie czego...

paula u mnie znajomi tez nosza ale mala tego ode mnie co dziwne nie wymaga ale od nich i owszem :P sami chcieli i sami maja...

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 4 tygodni temu #599939 przez dominia
Alinka pisałaś do Patii ?? ciekawe jak tam noc ..

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #599951 przez ola85
Witajcie,
U mnie też noc ciężka, mała nie spała do 2.30, coś jej znowu katarek nosek przytykał i była trochę nerwowa, zasypiała, ale po 15 min się budziła, a ja i tak siedziałam nad nią czy dobrze oddycha, bo tak trochę "furczała" potem jeszcze z 1 karmieniem w środku dospałyśmy do 6.

Ja zaraz spróbuje wrzucić zdjęcie pępka i buzi mojej Lidzi, to napiszcie co myślicie.

Chyba Gabilee się dawno nie odzywała? no i ostatnio myślałam jeszcze o Katarince, bo po wyjściu ze szpitala też jej na forum nie było?

A no i jeszcze zapomniałam napisać że moja malutka zaczyna się uśmiechać. Dziś rano obudziła się i leżała główką w stronę okna i marudziła, ja ją zawołałam, a ona odwróciła główkę w moją stronę i uśmiechnęła się :) Do tego czasem jeszcze wydaje takie "radosne piśnięcia" strasznie to fajne :laugh:

12 lata 4 tygodni temu #599972 przez ola85
to jest pępuszek z tą przepuklinką (napiszcie jeśli któraś z Was ma podobnie) Ten czarny punkcik to kawałek strupka :blink:
Załączniki:

12 lata 4 tygodni temu - 11 lata 6 miesiąc temu #599978 przez ola85
Załączniki:

12 lata 3 tygodni temu #599996 przez sylwia1986
Olu bużka Twojej Lidzi jest gładziutka w porównaniu do Bartka :) też mamy takie oczko lewe na powiece zaczerwienione. A co do pępuszka niestety nie pomogę, nasz kikucik jeszcze tkwi na włosku, pod nim zostanie jeszcze taki ślimaczek, zaschnie to? Mały zasnął mi na rękach po 2 godzinnym cumlaniu cyca, tylko spróbuje go odłożyć będzie po sprawie... Coraz więcej czytam o tych zmianach skórnych i coraz bardziej się nakręcam :(

12 lata 3 tygodni temu #600025 przez Alina2408
www.bobovita.pl/home/klub/galeria/15792 dlaej prosimy o glosowanie wystarczy wejsc i kliknac glos na te fote :) dz\iekujemy :)

dominia pisalam ale dzis jeszcze pati nie odpowiedziala... wczoraj pisala zre chyba zostana do poniedzialku maly jest na jakims niesmacznym mleczku bo musiala odstawic go na dwa dni od piersi i caly czas jest w inkubatorku...

ola bo to juz taki fajny moment sie zaczyna... :)

ola sylwia nie nakrecajcie sie do pediatry i on zdecydujee... u oli rzeczywiscie wyglada to lepiej niz u sylwi...

12 lata 3 tygodni temu #600041 przez Suzi
sylwia1986 napisał:

Alinko potówki to nie są. Położna stwierdziła że to trądzik, dość intensywny podejrzewała też skazę, ale ją wstępnie wykluczyła - bo zmiany są tylko na buźce, kupki normalne i kolek nie ma.. Na trądzik wskazuje też powiększenie sutków, czyli moje hormony tak na niego zadziałały. No ale jeszcze zobaczymy co powie lekarka na wizycie.

Pliszka dzięki za wiadomość o szczepieniach :)

Kasiu a może to po tej witaminie c tak ją boli brzuszek, kiedy ją podawałaś?

Ale mam ochotę na naleśniki z dżemem jabłkowym, zjadłam nawet 1 na próbę..

Sylwia, Ania ze styczniówek chyba miała ten problem i podzieliła się z dziewczynami sposobem, który polecił jej pewien wzięty lekarz z jej okolic. Jest to zwyczajny szampon Head& Shoulders przeciwłupieżowy, którym trzeba posmarować miejsca zaatakowane trądzikiem i zmyć wacikiem. W miarę potrzeby powtórzyć zabieg. Tak to opisywała, i mówiła że zadziałało natychmiast, ale w razie czego możesz jej sama zadać to pytanie, może cos wiecej napisze

12 lata 3 tygodni temu #600054 przez Alina2408
pisala pati... przezyla noc chociaz spala na fotelu maly jest juz jasniejszy i jutro badania jak dobrze wyjda to wroca do cyca a marcelek dosc ladnie przespal nocke :)

12 lata 3 tygodni temu #600059 przez sylwia1986
Suzi wypytała, próbowałam nic to niestety nie dało :( :( :( choć nie powiem obawy miałam żeby to wypróbować. W przyszłym tygodniu pediatra, choć położna stwierdziła, że pediatrzy w tej kwestii są słabi i żeby udać się do dermatologa.

Alinko zagłosowane.

12 lata 3 tygodni temu #600066 przez andzia_zg
dominia napisał:

Dzisiaj jak byłam w szkole .. to wszyscy byli w szoku, że ja karmię piersią ;) czy to naprawdę takie dziwne ?? bo mi się wydaje, że to naturalne .. przecież urodziłam dziecko to jedzenie dziecko dostaje ode mnie .. dziwni ludzie ;)

Do mnie przedwczoraj dopiero przyszła pierwszy raz do domu połozna i też była w szoku, że karmie piersią. Mówiłam jej o moich problemach z laktacja, o tym, ze musiałam prywatnie wołać do domu doradcę laktacyjnego bo z przychodni nikt nie raczyl do mnie przyjść, że bardzo bolały mnie piersi, sutki i płakałam z bólu ale chcialam karmic małego, a ona do mnie, że wiekszość dziewczyn poprostu wtedy odstawia pierś, chce od lekarza hormony na powstrzymanie laktacji i lecą na butli. Nawet nie chcą się bawić ściaganie pokarmu. Była zdziwiona, że je się zaparłam i jednak chcę karmić piersią. A jak dla mnie to naturalne. Znow mam jakis problem, bo chyba znow mam nawał pokarmu bo bola mnie piersi, mam twarde jak kamienie i ciurkiem mi leci z cycków ale wytrzymam ból bo dla mnie ważne jest żeby mały otrzymywał moje mleko, tam sa przeciwciała itp i dopóki moge to chciałabym karmić piersia.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka