- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Kasia to ratuj ta warge poki jeszcze nic takiego nie wyszlo

My dzisiaj nawet sie wyspalismy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1

U nas nocka spoko. Padła o 20. Pobudka o 00 i 3. Wstała o 7.

Moja siostra zostaje dziś z dziewczynami, bo ja muszę jechać do urzędu załatwić sprawę.
Nie lubię ich zostawiać, zwłaszcza Amelki, bo tylko wyjdę za drzwi i wszyscy zaczynają ją nosić. Z Patrycją pewnie też tak będzie. A Amelii noszenie odpowiada BARDZO.

Monia super, że Igunia dobrze zniosła szczepienie.

Kasia u Tosi to kolka? Dajesz jej coś?
Idę jutro do fryzjera, NARESZCIE

Miłego Dnia Dziewczyny.

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Michasia Bartek do małych nie należy, śpiochy 56 już małe, 62 dobre

Kasiu może to jednak nie opryszczka. Oby..
Monia to ślicznie Ci Igunia zniosła szczepienie.
Dominia, Paulaa zazdroszcze nocy, ja od 2 do 4 nie mogłam uśpić swojego ancymonka, dopiero tatuś wziął go na brzuch i spali do 6. A od 6 znowu nie śpi. Marze o przespanych ciągiem 3 godzinach...
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Sylwia spokojnie u mnie tez czasem sa takie noce, ze Igi nie spi po 2 h :/ zadowolony lezy i oczy jak 5 zl

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die
dominia nataszka tez ostatnio jak jest glodna to wydaje z siebie taki przerazliwy jednorazowy krzy...
monia moja znow dzis odwrotnie obudzila sie kolo 2 zjadla i polozylam ja do lozeczka i co lezy usmiecha sie i cos gaworzy heheh a ja nie spie puki ona nie usnie to i jak juz usnela to ja musialam do kibelka bo cos mnie przeczyscilo...
kasia kup sobie w aptece takie maseczki jednorazowe w razie czego...
paula u mnie znajomi tez nosza ale mala tego ode mnie co dziwne nie wymaga ale od nich i owszem

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U mnie też noc ciężka, mała nie spała do 2.30, coś jej znowu katarek nosek przytykał i była trochę nerwowa, zasypiała, ale po 15 min się budziła, a ja i tak siedziałam nad nią czy dobrze oddycha, bo tak trochę "furczała" potem jeszcze z 1 karmieniem w środku dospałyśmy do 6.
Ja zaraz spróbuje wrzucić zdjęcie pępka i buzi mojej Lidzi, to napiszcie co myślicie.
Chyba Gabilee się dawno nie odzywała? no i ostatnio myślałam jeszcze o Katarince, bo po wyjściu ze szpitala też jej na forum nie było?
A no i jeszcze zapomniałam napisać że moja malutka zaczyna się uśmiechać. Dziś rano obudziła się i leżała główką w stronę okna i marudziła, ja ją zawołałam, a ona odwróciła główkę w moją stronę i uśmiechnęła się

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

dominia pisalam ale dzis jeszcze pati nie odpowiedziala... wczoraj pisala zre chyba zostana do poniedzialku maly jest na jakims niesmacznym mleczku bo musiala odstawic go na dwa dni od piersi i caly czas jest w inkubatorku...
ola bo to juz taki fajny moment sie zaczyna...

ola sylwia nie nakrecajcie sie do pediatry i on zdecydujee... u oli rzeczywiscie wyglada to lepiej niz u sylwi...
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
Alinko potówki to nie są. Położna stwierdziła że to trądzik, dość intensywny podejrzewała też skazę, ale ją wstępnie wykluczyła - bo zmiany są tylko na buźce, kupki normalne i kolek nie ma.. Na trądzik wskazuje też powiększenie sutków, czyli moje hormony tak na niego zadziałały. No ale jeszcze zobaczymy co powie lekarka na wizycie.
Pliszka dzięki za wiadomość o szczepieniach
Kasiu a może to po tej witaminie c tak ją boli brzuszek, kiedy ją podawałaś?
Ale mam ochotę na naleśniki z dżemem jabłkowym, zjadłam nawet 1 na próbę..
Sylwia, Ania ze styczniówek chyba miała ten problem i podzieliła się z dziewczynami sposobem, który polecił jej pewien wzięty lekarz z jej okolic. Jest to zwyczajny szampon Head& Shoulders przeciwłupieżowy, którym trzeba posmarować miejsca zaatakowane trądzikiem i zmyć wacikiem. W miarę potrzeby powtórzyć zabieg. Tak to opisywała, i mówiła że zadziałało natychmiast, ale w razie czego możesz jej sama zadać to pytanie, może cos wiecej napisze
- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Alinko zagłosowane.
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Dzisiaj jak byłam w szkole .. to wszyscy byli w szoku, że ja karmię piersią
czy to naprawdę takie dziwne ?? bo mi się wydaje, że to naturalne .. przecież urodziłam dziecko to jedzenie dziecko dostaje ode mnie .. dziwni ludzie
Do mnie przedwczoraj dopiero przyszła pierwszy raz do domu połozna i też była w szoku, że karmie piersią. Mówiłam jej o moich problemach z laktacja, o tym, ze musiałam prywatnie wołać do domu doradcę laktacyjnego bo z przychodni nikt nie raczyl do mnie przyjść, że bardzo bolały mnie piersi, sutki i płakałam z bólu ale chcialam karmic małego, a ona do mnie, że wiekszość dziewczyn poprostu wtedy odstawia pierś, chce od lekarza hormony na powstrzymanie laktacji i lecą na butli. Nawet nie chcą się bawić ściaganie pokarmu. Była zdziwiona, że je się zaparłam i jednak chcę karmić piersią. A jak dla mnie to naturalne. Znow mam jakis problem, bo chyba znow mam nawał pokarmu bo bola mnie piersi, mam twarde jak kamienie i ciurkiem mi leci z cycków ale wytrzymam ból bo dla mnie ważne jest żeby mały otrzymywał moje mleko, tam sa przeciwciała itp i dopóki moge to chciałabym karmić piersia.