BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #608880 przez gabilee
dominia i michasia podziwiam Was , że Wam się chce już chrzciny robić mnie przeraża ten ziąb w kościele u nas masakra byłam sama ze święconką i zamarzałam a to tylko 30 min :P

dominia mam nadzieje , że maść pomoże :)

sylwia dziękuję :) ale się uśmiałam z tej antykoncepcji w formie Bartusia :D

ja mam dziś labę :D dziadek się zajmuje wnukiem :) a ja siedzę u góry u siebie i Was podczytuję :P

andzia mój Leon je co bite 3 h w nocy w dzień uda mu się 4h pospać, ale z bólem :P
śliczny Wojtuś :D

kasia współczuję bólu zęba , a powiedz ty kupujesz rumiankową zwykła do parzenia w saszetkach i podajesz? ile czasu ją parzysz? bo ja mam w domu koperkową tą granulowaną dla dzieci , ale mam też rumiankowo-koperkową w saszetkach do parzenia i nie wiem czy można podawać ?

Ola śliczna córeczka :D

monia śliczna :D super , że Kinia ci tak pomoże jaka to ulga , wiem jak u mnie teściowie wroca z pracy jak mi dobrze , że go wezmą na 2-3h :D

michasia ale super Ania wyglądała :)

madlen dziękuję :) a co do karmienia ja daję max 120 ml co 3h i jest ok więc może spróbuj może on głodny jest dlatego niespokojny i nie śpi...

a ja od dziś zaczęłam ćwiczyć :D moja przyjaciółka jest instruktorką fitness i bd przychodziła do mnie we wt i czw i bedziemy sobie cwiczyć :D odrazu lepiej się czuje, nawet taka zmeczona nie jestem , bo tak to tylko dziecko i dom oszalec mozna ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #608884 przez Milka
Hej lutóweczki :)
niewiem czy mnie pamietacie troszke sie u Was udzielałam jestem z styczniówek:)
mam do Was pytanko czy możecie polecic jakąs elektroniczna nianie???

11 lata 8 miesiąc temu #608894 przez kasia123m
Gabille ja kupilam bobo vite granulowana rumiankowa..dzis podaje pierwszy dzien zobaczymy..
Moja krolewna teraz wsunela 120ml...raz je tak raz tak...zade dziecko inne..wydaje mi sie ze moj syn jadl co bite 3 godziny dana ilosc i bez problemu.a ta zsypia w trakcie jedzenia i wcisnac w nia nie idzie odrobiny wiecej...noi syn jak sie unormowal to jadl 23-23.30 i potem 5 rano...a ja jak wybudzalam o 23-24 to [otem budzila sie 3 i 6-7...a jak niewybudzam to po kapieli spi ciagiem od tej 21 do 2-3 w nocy...raz do 4..wiec terazniewybudzam...po kapieli jest najlepsze spanie.. :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #608924 przez gabilee
kasia no u nas tez jest z tym spaniem roznie w dzien potrafi nawet 4h spac a w nocy 3-3,5h zawsze sie obudzi i wtedy przebieram karmie i dalej spac

a mam pytanie czy wasze dzieci (karmione mm) zawsze odbija po karmieniu? bo moj zasnie podczas karmienia i ani rusz nie chce mu sie odbic a ile mozna klepac i nosic wiec klade na boczek i do spania, tylko wtedy sie martwie czy sie nie zakrztusi albo uleje ;/

11 lata 8 miesiąc temu #608927 przez Milka
Kasia123m- skoro żal Ci kapac na głoda to przekłam swoje dziecko herbatka i przed kapiela podaj ok 70 ml herbatki ja tak na poczatku robiłam i pomagało a teraz mała tak uwielbia sie kapac ze wszystko jej jedno czy jest głodna czy nie nawet czy jest spiaca - bo potrafi drzemnac sie podczas kapieli :D:D . Piszesz o ruchiomych godzinach karmienia przez co masz probkem z kapaniem moje pytanie brzmi : skoro karmisz mała o 19 to czemu nie wykapiesz o 21? bo za późno ? moim zdaniem nie ja tak czesto kapie dziecko jest jeszcze za małe by sie przyzwyczaic a i jest mi to na reke , co do herbatki koperkowej ja osobiscie po 1 tygodniu podaje małe prawie dziennie po ok 50-70 ml i żadnych problemów nie ma mało tego swobodnie puszcza bączki nie męczac sie kiedys przez 4 dni nie podawałam to sie trosku meczyła z bączkami teraz wprowadziłam jeszcze rumiankowa i uspokajającą wszytsko z HIPPa polecam . Wogole u nas dziewczyny raczej chwala herbatke koperkowa także warto sprubowac :)

11 lata 8 miesiąc temu #608930 przez gabilee
a teraz kasiu doczytalam hm moze tez sprobuje ta rumiankowa :) a kiedy podajesz Tosi herbatkę ? miedzy karmieniami?

11 lata 8 miesiąc temu #608935 przez gabilee
milka a ty kiedy podajesz malej herbatki? ja czasem probuje malego oszukac przed karmieniem , ale cwaniak chwilka moment i jednak glodny :P

11 lata 8 miesiąc temu #608936 przez Milka
Gabile na poczatku jak mała nie przepadała za kapiela to przed kapiela zeby nie po karmieniu a teraz zazwyczaj około 15 po 2 porannym karmieniu i raz przesunie mi sie godzina karmienia o pół godziny a raz nie wiec nie ma reguly :)

11 lata 8 miesiąc temu #608939 przez Milka
gabile srednio to opisałam tak 2 godziny po karmieniu (mała je co 3h ) po herbatce kłade ja na drzemke w gondolce

11 lata 8 miesiąc temu #608943 przez michasia
Andzia, Matka Chrzestna wyhaftowała imiona i datę.

Madlen ja w sob byłam w kościele, a P zostawiłam ściągnięte 115ml. Jak wróciłam, to właśnie skończył karmić, ale Mała zjadła tylko 50ml i kwękała-teściowa powiedziała, że już jest najedzona, ja jej dałam z powrotem butle, wszystko wytrąbiła i jeszcze z cyca chciała.Wczoraj też miała 100ml w butelce, w kościele nie jadła, więc dałam z butli jak wróciliśmy. Zjadła te 100ml i chciała jeszcze, a jest przecież mniejsza od Twojego Adasia.
No i chciałam Ci przekazać mój patent na ciepłe mleczko poza domem. Nie kupiliśmy w końcu żadnego termoopakowania, a jak jedziemy do kościoła, to nas czasem 3 godz nie ma, raz wzięliśmy termokubek i w nim podgrzewaliśmy butlę, a za drugim razem nalałam tylko trochę wrzątku i wsadziłam do środka całą butelkę z Aventu, do góry nogami. Mleczko po 3 godz od przygotowania było idealne.

Sylwia my cały czas śpimy z Anią, choć nasze łóżko ma 115cm szerokości...i jeszcze rogal jest między ścianą a Pawłem.

Gabilee w kościele, w którym chrzciliśmy jest ogrzewanie miejskie i wszyscy z rodziny byli zdziwieni, że tak ciepło było.
Fajnie, że przyjaciółka będzie z Tobą ćwiczyć, zawsze pod okiem kogoś doświadczonego lepiej no i z kimś też łatwiej się mobilizować. Super.

U mnie jakoś nikt się Anią nie zajmuje...moja mama raz przez 15min ją trzymała i wczoraj teściowa 2 lub 3 razy chwilę, ale nie dlatego, że kwęka, ale chciała sobie wnuczkę potrzymać, właściwie po prostu jak mój brat zapytał, czy babcie mają zdjęcie z wnuczka, to powiedziała, że babciom dziecka nie dają...

Kasia czyli jak ją wybudzasz do później śpi tak samo jakbyś nie wybudzała. To chyba rzeczywiście nie ma sensu. moja w nocy co 3 godz się budzi, a w dzień czasami co 1,5 chce jeść, ale raczej też co 3.

11 lata 8 miesiąc temu #608944 przez kasia123m
Milka nie moge kapac kiedy mi sie podoba bo mam jeszcze drugie dziecko..syn je kolacje o 20..gora 20.15 bo potem niczym zje a je dlugo do 21...niczym sie umyje..buzie rece zeby myje sam ale juz pupe czy caly prysznic musze mu pomoc bo sie boje ze mi sie wywroci w wannie( ma 6 lat i problemy z rownowaga-jest reh).potem tez musze mu czytac bajke..wiec robie tak ze najpierw Tosia jest kapana..o 19,45-20.00...karmie ja i odkadam do lozeczka..ona usypia badz nie..wczoraj lezala godzinke zanim usnela.Niemniej jednak jest to juz dla niej taki rytual ze lezy grzecznie czego w dzien w lozeczku nie robi...wieczorem kapiel karmienie przyciemnione swiatlo i lezy albo usnie odrazu albo nie.Mowisz zeby jej tak duzo herbatki dac...no moze..wiesz u nas od kad sa problemy z tymibolsnymi baczkami to ja szukam przyczyny.Czy to ten bobotic ktory dziala badz pogarsza sprawe.,czy to te hernbatki koperkowe..choc wczesniej byla bez boboticu i pila herbatke i nie bylo problemu.nie wiem.z 3 razy zdazyly nam sie takie prawdziwe ataki kolki..3 godziny wrzasku nie do uspokojenia..teraz sa to raczej prezenia..czasami troche placzu..

gabille herbatki podaje miedzy karmieniami...mam w podgrzewaczu wiec zawsze moge podjesc po butelke..

o krolewna zasnela..ciekawe na jak dlugo..spi 10 min..wypadaloby by pospala na brzuchu..ale nie chce ja przekladac jesli wogole spi..bo dzis slabo bylo ze spaniem

11 lata 8 miesiąc temu #608949 przez Milka
Kasia123- nie wiedziąłam ze masz jeszcze syna - juz myślałam ze boisz sie przyzwyczaic dziecko do zbyt późnego kąpania :D

sprubuj z herbatką - mi pomagała na początku mała strasznie nie lubiła kąpieli - kapałam ja przed jedzeniem połozna poleciła podac herbatke przed kąpielą(po odbiciu) i pomagało - po 2 tygodniach nagle ktos podmienił mi dziecko i mała zaczeła uwielbiac sie kąpac i tak jak juz pisałam wsio jej jedno czy jest głodna czy spiaca jest tak wyluzowana podczas kapieli ze smieje sie drzemie - zrobi niespodzianke w formie kupki do wody :)

problemy z bolacymi bączkami hmm to niewiem czy ta herbatka koperkowa by pomogła czy zaszkodziłą ciezko stwierdzic u mojej małej po niej bączki sa super -same wylatuja bez zadnego cisniecia głośne ze hej :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #608979 przez jadziatopol
Monia Igunia przecudna :kiss: najbardziej mi sie podoba to na brzusiu :kiss: Pozdrow Kinie ode mnie :lol: dobrze jest miec starsze dzieciaki...zawsze pomoga :blink: ja tez wykorzystuje Bartka czesto i wtedy przynajmniej moge zrobic cos kolo siebie albo w kuchni :)
Ola coreczka sliczna :kiss:
Madlen udalo mi sie tylko raz niestety...Radek wraca strasznie pozno z pracy bo okolo 20-tej a o 21-ej idziemy spac i nie mam kiedy ;) zal i rozpacz mnie ogarnia :ohmy:
Gabilee ale ci dobrze z ta kolezanka :) tez bym tak chciala. Ja mam oprocz silowni jeszcze niedaleko fitness 24h ale kurcze nie mam kiedy nawet zobaczyc. Zerkne zaraz na ich stronke. Ja musze chodzic na jakies zorganizowane cwiczenia przy muzyce zeby dostac power. Na silownie nie lubie za bardzo chodzic. Musze miec grupe ludzi i music :lol:
Michasia ja mialam chrzest Bartka dokladnie wtedy kiedy ty Ani...31 marca. Ania slicznie wyglada w tej sukieneczce :) :kiss:
Andzia Wojtus przystojniak :kiss:
DOminia Igorek dalej ma ta wysypke na buzce? idulek..oby mu szybko zeszlo...od czego to? a swieta...hmmm...malo je odczulam powiem szczerze. Do swiecenia nie bylam bo Hubi byl po szczepieniu. Bartek pojechal z dziadkiem. Radek byl w pracy. Swietowalismy tylko w niedziele bo w poniedzialek tu juz nie ma swiat. Wszystcy pracuja...wiec tak jakos malo swiatecznie ;) ale w przyszluym roku pojdziemy z Hubkiem na EGG HUNTING i mam nadzieje,ze bedzie wesolo :lol:
A gdzie Princess???

Moj Hubert tez ma takie dni ,ze spi w nocy ciagiem 6 h a czasem spi 3 h. Wczoraj wstawalam do niego co 3h w nocy ale za to ww dzien mial spane (po szczepionce) a wczoraj za to wogole prawie nie spal w dzien a w nocy przespal prawie 6 h! :lol:

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #609027 przez jadziatopol
ale ciszaaa........ :dry:

[/url]

11 lata 8 miesiąc temu #609040 przez xpatiiix3
Hej dziewczynki :*

My już w domku :)

Sylwia ta wysypka wygląda gorzej u Bartusia niż u Marcelka, mój mały miał pojedyńcze drobniutkie krosteczki.

Ola mój ma podobnie do Twojej czyli to jednak ten trądzik ,a mi wciskali kity że alergia na mleko czy coś a jak dziecko jadło ten nutramigen przez 3 dni to nic nie zelżało tylko nawet gorzej było troszkę...

Aganobla osteniseptem możesz przemywać nic nie piecze malucha i pozbywasz się bakterii :) delikatnie ściągaj napletek ile da radę nic na siłę :)

Dominia mi ciągle strzelają ehehe nawet dorobiłam się parodniowego nawału znowu... wszystko przez tą przerwę w karmieniu :P

Kasia wit C na smoczek kropelke dawaj małej :) hehe koleżanka mi podpowiedziała i oblizuje ze smoka mały :)

Sylwka gratulacjeee.! :kiss:

Dominia to Twoje sny się spełniają :) hahah proroku dzisiaj do domku właśnie wróciłam :D koło 13-14 nawet na zegarek nie patrzyłam, ale jestem szczęśliwa :) I Iguś robi minki jak mój Marcyś :)

Alinka a z serduszkiem chyba wszystko w porządku tylko tak te szmery są u nas w rodzinie każdy miał i to nic groźnego :) u mnie to samo z cyckami że w dwie dłonie się chowają :)

Satine no no teściowa Twoja to ma tupet nieźle...

Dominia ja mam esputicon, daje małemu 2 razy dziennie 2krople.

Michasia super, że Anusia już ochrzczona :)

To ja się odzywam :)

Przepraszam na wszystko nie odpiszę ja i tak tak po łebkach troszkę ogarnęłam to co pisałyście :)

Dzieciaczki i mamusie wszystkie śliczne :) :kiss:

Dominia A Ty nie gadaj że gruba jesteś zmotywuje Cię wstawię swojego brzucha zaraz idę nakarmić małego potem wstawie zdjęcia :)

Pozdrawiam w końcu z domku :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka