- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia, wyglądasz rewelacyjnie! Świetna fryzura i kolor i piękna młoda buzia!
My dziś idziemy na obiadek do knajpki, w której chcieliśmy zrobić chrzciny Jak będzie nam smakować, to od razu zarezerwujemy. Lokalizacja jest super, bo kilka kroków od kościoła, na takim fajnym zielonym skwerku, wystrój też fajny, nowoczesny i bezpretensjonalny i za każdym razem jak przechodzę obok to ktoś tam jest, więc chyba kuchnia też w porządku. Wypróbujemy
Brat polecił mi taką fajną stronę, na której mozna się zapisywać (za darmo!) na różne kursy organizowane przez różne uniwersytety z całego świata Właśnie zapisałam się na sześciotygodniowy kurs online organizowany przez jeden z uniwersytetów meksykańskich po hiszpańsku () o rynkach wschodzących Najwięcej jest kursów po angielsku, mój Misiek też znalazł coś dla siebie Oto link, może którąś z Was coś zainteresuje: www.coursera.org/
Miłej niedzieli!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
jadzia pochwale sie oczywiscie nie moglabym inaczej bedziecie pierwsze ale na zdjecia chyba bedzie trzeba troche poczekac kilka dni a ja juz nie moge sie doczekac
pati u mnie zazwyczaj tez nic od spodu nie wystawalo no a jak cyce mega to i bluzki nieco wymiekaja...
monnia a moze poszukacie takiego fotografa u was i tez zrobicie z dwoma twoimi dziewczynami byloby cudnie...
nataszka miescie sie jeszcze w 68 wiec spokojnie bo tych ubranek mam najwiecej nie pnie sie tak na razie do gory jak mamusia raczej jak tatus :P
monia alez ty sliczna kobieta jestes jejku jakos inaczej sobie ciebie wyobrazalam ale szok
chomiczka mnie tez sie podoba mam slabosc do gitarowcow bo sama gram i szkole muzyczna konczylam :P
monia krzywa wyjdzie dobrze nie czekaj na to jak na wyrok ...
jadzia krzeselko boskie ale cena mnie zabila...
chomiczka rozumiem ten bol my nie mamy takich problemow tylko czasem z brzuszkiem np po jajach ale to bez porownana i wierze ze zal ci tej radosci ktora moglabys miec... ja to czasem poprostu siedze i patrze na te moja kruszynke bo jest taka cudna no szok...
chomiczka a moze maly kojarz smak mleka z tymi antybitykami dlatego moze tak przezywac kurcze moze zmiana by pomogla... my tez opiniowalismy sie odnosnie mleka modyfikowanego i z wielu opinii wynika ze enfamil jest najlepszy... my kupilismy tak w razie czego wlasnie to mleczko...
madlen czasem trzeba odpuscic a ja na to mam jeszcze inny sposob jak nie chce sprzatac to jakos tak planuje dzien zeby w domku nie siedziec wtedy nie musze na to patrzec bo drazni mi oko okrutnie...
chomicka ja rozmiar 38 to dawno wywalilam z szafy nie mam na to szans moje biodra w najlepszej wersjii wchodza w 40
chomiczka sliczny taki delikatny prosty finezyjny tez taki mi sie marzy :P...
dominia u nas tez pochmurno ale tez mamy zamiar wybrac sie na spacer bo szkoda dnia
pliszka z checia sprobuje w koncu jezyk to dla mnie nie bariera a zawsze cos nowego bedzie
my wczoraj wczesnie wrocilismy po trochu dlatego ze m za bardzo zmeczony zeby pepkowac i szybko sie ululal a po drugie to mala byla w wozku i jak dzieci krzyczaly to nie spala wiec wywiezlismy ja do pokoju obok wiec co piec minut chodzilam zobaczyc co u niej... ja sie nie nadaje bo w domku jeden pokoj to mala jest ciagle przy mnie a tam inaczej nieswojo... no ale milo bylo troche gdzies sie wyrwac... teraz m pojechal do rodzicow ostatecznie sie z nimi rozmowic ja nie chcialam bo juz nie widze sensu... stracili w moich ocach wiele praktycznie wszystko jedyne co to z racji ze sa dziadkami to bede tam czasem z mala zagladac ae nie za czesto i nie wiem czy da im to do myslenia ale ja bede miala spokojniejsza glowe... mam nadzieje ze niedlugo wroci bo szkoda mi jego wolnego dnia na nich z drugiej strony to jego rodzice i wiem ze go to boli... zobaczymy jak wroci co powie to wam napisze... a wczoraj mala zasnela tam kolo 19.30 i przywiezlismy ja w tym wozku i wlozylam do lozeczka i mi spala do 4 heheh... sesja ja chyba zmeczyla teraz tez trooche drzemie widocznie moze cisnienie nizsze albo ma chce pospac... ja przynajmniej moglam popisac i troche sie zaraz ogarne...
milego dnia... dupki do gory i na spacery w koncu mozna dziwczyny...
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Ja też załozyłam ledwo! pierścionek zaręczynowy.
Obrączkę też, tyle, że się zaklinowała i musiałam zdejmować na mydło. Taka świnka ze mnie.
Zadowoliłabym się rozmiarem 40 nawet..
Olek zadowolony z życia jak widać, pewnie chciałby by mama tez się uśmiechała.
Naszym synkom pewnie nie zalezy na szczupłych mamach..
Alina no w tym wieku sie wie co sie chce
Dobry sposób jak się nie przejmować bałaganem..
Miłego dnia mamusiom i dzidziusiom.
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przeprowadzasz się ?
Madlen najlepszego z okazji rocznicy.
Satine jestem pod wrażeniem pomysłowości babci no i psiaka, że tak grzecznie podróżował
Pliszka jestem bardzo ciekawa jak to robisz, że masz czas na wszystko. Uchylisz rąbka tajemnicy?
Pati to naprawdę super okazja a gdzie Ci się go udało dorwać?
Jadzia ja mam nosidełko od 3 kg ale jak raz Adasia w to włożyliśmy to nie było za fajnie bo dziecko musi być na wysokości brzucha i jest całkiem sponizowane, więc na tym etapie to odpada. W chuście chyba można nosic takie maluszki.
Krzesełko super, ja też już powoli się za jakimś rozglądam.
Honka tu masz wszystko na ten temat: www.katarek.pl/ My przerobiliśmy Fridę na "katarek"
Jaki wózek miałaś? Bo mój też w lewo skręca. Myśleliśmy, że to kwestia dopompowania kół ale niestety nic to nie dało.
Aganobla wcale Ci się nie dziwię, że się zdenerwowałaś na teściów. Ja już się nie raz spotkałąm z brakiem wyrozumiałości ze strony ludzi, którzy sami mają dzieci.
Pierwsze wspólne zdjęcie moje i Adasia To akurat z chrzcin.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny tak gadacie o rozmiarach...ja bym się cieszyła jak bym chociaż w 46 weszła. Ja to dopiero jestem słonica. Byłam i przed ciąża ale teraz to już wogóle. Muszę zrobić fote i wam pokazać to was na duchu podniosę
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.coursera.org/#course/childnutrition
Princess, ale ładne zdjęcie Z tym czasem, to powiem Ci, że po urodzeniu Olka, a własciwie po powrocie ze szpitala, dostałam takiego kopa energetycznego, ze nie wiem Wstaję po 6 razem z Miśkiem, razem jemy śniadanie, a potem cały dzień przede mną, więc nawet jak sobie pospacerujemy 4 godzinki, tak jak na przykład w czwartek kiedy była taka prześliczna pogoda, to wciąż jest dużo czasu na inne rzeczy. Ale też trafiło mi się wyjatkowo grzeczne i bezproblemowe dziecko, przesypiam całe noce, więc mam siłę i dobry humor Jak czytam o szelkach Adasia czy kolkach Olusia Chomiczki, to naprawdę Wam współczuję i na pewno moje życie wyglądałoby inaczej gdyby mój synek też musiał się tyle wycierpieć Nie ma dnia żebym w duchu nie dziękowała za to co mam i mocno trzymam kciuki aby Wasze problemy też sie skończyły!
Chomiczka, ja jakiś miesiąc temu kupiłam koszulę w rozmiarze 40 z myślą, że jak już będę szczuplutka bedę nosić ją z paskiem zapiętym w talii i powiem Ci, ze już zaczyna być luźna Jutro się zważę, ciekawe jak to wygląda. W tym tygodniu dużo spacerowałam, byłam na zumbie i tańczyłam z x-boxem no i stosowałam dietę zero cukru zero pszenicy Mam nadzieję, że to co jutro zobaczę na wadze jeszcze bardziej mnie zmotywuje
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Ja mam rozmiar 38, czasem 36 sie zdarzy jednak wolalabym zeby sie nie zdarzal a byl caly czas no ale jak sie je na okraglo to nie bedzie kokosow
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja bardziej myślałam o takim krzesełeczku, z którego można potem zrobić zwykłe krzesełko i stolik jak dziecko będzie starsze, coś takiego na przykład:
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-3w1-ki...012-i3102117053.html
allegro.pl/krzeselka-do-karmienia-2w1-kr...ity-i3144742235.html
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia jaka ładna z Ciebie dziewczyna a Twoje słonko śliczne
Chomiczka uśmiech Olusia cudny nie wiem czy to wam pomoże ale jak Gabrysia boli brzuszek i nie może zrobić kupy to kładę go na przewijak i wydmuchuję mu powietrze na brzuszek tak mu pierdzę w brzuch z 5-10 minut i od razu się uspokaja,nie płaczę,widać że jest ulga i po kilku minutach robi kupę,mamy też delicol,diclofor,herbatkę koperkową ale najlepiej sprawdza się pierdzenie w brzuch,czasem masaż też pomaga
Princess ładnie wyglądacie,buziak dla Adasia
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my tez na specerku dzis a popoludniu w gaelrii po buty mlodemu..musialam...a nie mialam jej z kim zostawic..staralam sie jak najszybciej to zrobic..
Tosia dalej troszke katar a kacper kaszle wirusowo..az sie boje zeby jej tym wirusem niezarazil..
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Princess slicznie wygladasz z Adasiem ale masz dlugie wlosy chyba jednak bede jeszcze zapuszczac
Pliszka przypominasz mnie z przed 15 lat tez mialam tyle energii i zapalu...teraz tez mi tego nie brakuje ale jest zdecydowanie mniej sily ale tez musze sie pochwalic...cwicze codziennie z Ewa i bylam na silowni tez wchodze jzu w spodnie sprzed ciazy ale jeszcze mi brakuje w pasie do zapiecia wagi neistety nie sprawdzam bo dalej nie kupilam to trzymam kciuki za twoja wage i mam nadzieje,ze pokazesz sie na zdjeciu acha...krzeselko super tylko u nas takich nie ma ale zrobie podobnie jak dziewczyny i kupie w Ikei. Ostatnio tez mialam z Ikei jak Bartek byl maly i bardzo lubie te mebelki dzieki za linka moze cos znajde dla siebie
Chomiczka Olus cudny
Aganobla ja tez tak pierdze w brzuszek jak Hubka boli i zawsze dziala
Dominia moj tak mial przez 3 dni bo przechodzil ten skok rozwojowy...moze Igorek tez teraz przechodzi? ktory to tydzien? 8 -9?
Dzisiaj Hubus spal 7 godzin Mama wypoczeta i pelna energii
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziękuję Wam za komplementy, bardzo miłe jesteście. Ale ja i tak mam inne odczucia i chwilami czytając Wpisy zastanawiałam się czy widzicie to samo zdjęcie
My dziś spędziliśmy ponad 2 godziny na spacerze w Myślęcinku. Kinia zasuwała na rolkach a Igunia smacznie spała wdychając leśne powietrze
Cudowna pogoda, słoneczko, zero wiatru, ciepełko...
Jadzia bardzo mi sie podoba to krzesełko, ale cena jak dla mnie kosmiczna Nie planuję tyle wydać na krzesełko, nawet na takie fajne A jak spacer, próbowałaś rozłożonej spacerówki?
Twój tata niezły aparat z tymi studiami
u mnie nadal Twój poprzedni awatarek widać
Chomiczka piękny brylancik
Ja zdjęłam obrączke na początku ciąży i juz założyć nie mogę A bardzo lubię ją nosić...zdecydowałam, że powiększę.
Zaręczynowy pierścionek też do połowy wcisnę...porażka.
Oluś jak ślicznie uśmiechnięty Tak mi go żal, że przechodzi przez to wszystko. Ja na Twoim miejscu też zmieniłabym mleko...
Pliszka jak obiadek? Kiedy macie chrzciny?
Alina za Twoją radą ruszyłam dupsko bo dupką tego nazwać nie można i spacerowałam
Dominia a próbowałaś jedno karmienie zastąpić herbatką jak ma takie dni wiszenia na cycku? Ja wtedy daję koperkową i na jakiś czas od cyca mam spokój.
Jutro na spacerze podejdę po wynik krzywej cukrowej, a popołudniu jedziemy z niusią do neurologa.
Wiecie, że ta moja maleńka tak rośnie, że już nie mieści się w wanience Jeszcze kilka dni temu miała sporo miejsca na nóżki a dziś obijała nimi o ściankę i nie mogła wyprostować...
- Alina2408
- Wylogowany
- gadatliwa
- smile or die
satine przeciez to ze jest sie w wiekszym rozmiarze to nie znaczy ze jest sie slonica...
pliszka o tym samym myslalam... o tym kursie bo mi sie rzucil w oczy...fajnie masz z tym chudnieciem ja tez sie musze zmotywowac i to sama bo cala moja motywacja legla w gruzach...
dominia a moze on wyrosl z drzemek... moja tez nie spi w dzien...
- xpatiiix3
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016
Chomiczka śliczny pierścionek dostałam podobny od mamuśki swojej kiedyś tak bez okazji jak pracowała u jubilera a jaki śliczny uśmieszek Olcia
Alina no niestety po ciąży trochę spuchły nam cyce
Madlen ja mam 40 rozmiar teraz i nie jestem zadowolona chociaż 38 wchodzi prawie bez problemu ale na tyłku i udach opięte trochę...
Princess na tablicy mama wyhaczyła i prawie jak nowy i pojechaliśmy od razu obejrzeć ja pieniążki od ciotki pożyczyłam, podrzuciła nas, przywiozła wózek do domku, umyliśmy go, wyprane wnętrza są i można w drogę ruszać jutro pobiegać z małym bo bardzo lekki wózeczek a ja od jutra biegać zaczynam a jak ślicznie wyglądacie z Adasiem
Monia to trzymam kciuki za dobre wyniczki
A mój malutki wczoraj i dzisiaj śpi praktycznie całymi dniami chyba dopiero doszedł do siebie po tym szpitalu i odsypia biedaczysko szok normalnie bo praktycznie wcale w dzień nie spał zdarzały się mu góra godzinne drzemki w dzień co parę godzin a teraz wstanie góra na pół godziny i dalej lulu tylko rano od 6 do 10 miał przerwę Jej jutro do szkoły dobrze, że tylko na 3 lekcje
Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]