BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #395211 przez princess
sylka napisał:

woda morska w sprayu by usunąć jak głęboko zalega.

Zgadzam się, też mam ją w domu, fajnie odtyka nos:)

Kasia, same śliczności:)

Dave, Femibion warto chyba brać, ale tani nie jest;) A ile musisz czekać do staranek? 3 cykle?

Madlen, ja miałam tak, że byłam na wizycie pod koniec 6 tc, gin stwierdził, że zarodek jest za mały, ale serduszko biło. Po tygodniu znów miałam wizytę i maleństwo wykiełkowało 2 razy tyle:) serduszko bije nadal jak dzwon:) Także na tym etapie nie ma co panikować tylko spokojnie poczekać.

Madlen napisał:

Ktos mówił, że ciąża to nie choroba... Jednak:
- wieczne mdłości
- potrawy inaczej smakują
- ciągle zmęczenie
- bolesne piersi
- gorsza cera, przetłuszczające się włosy
- nerwowość
- spadek libido
- częste siusianie
- wrażliwe dziąsła
- bóle, kłucia, ciągnięcia na dole
- niemoc, apatia
- spuchnięcie
- problemy ze snem

itd., itp. :P

A jak dodatkowo dochodzą inne dolegliwości, bo ciąża jest zagrożona? Powodów może być wiele, ja np. musiałam leżeć plackiem bo pojawił się w macicy krwiak, krwawienia, plamienia i ciągłe bóle. I wieczny stres o życie maleństwa.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #395233 przez maracana
Witam wszystkie Mamusie!
Tak tu u was milo, ze postanowilam sie dolaczyc. Mam nadzieje, ze mozna? :) Jestem pierwszy raz na forum, wiec wybaczcie jesli walne jakas gafe. Ze wstepnych wyliczen lekarza termin mam na 18 lutego. To moja druga ciaza. W marcu 2011r urodzilam coreczke. Ciaza planowana i radosc jest ogromna. Martwie sie tylko, jak ja sobie poradze z dwoma maluszkami?! Widze jednak czytajac wasze posty, ze nie tylko ja bede w takie sytuacji...

12 lata 5 miesiąc temu #395242 przez justyna84
Maracana tez jestem w takiej sytuacji i martwie sie jak dam sobie rade moj Oskarek bedzie mial 2 latka jak urodze;/ a na dodatek bedziemy w obcym kraju i bede musiala tam urodzic nie znajac jezyka , z tesciowa do pomocy. Ale jak inne matki daja rade to my tez damy :silly:

12 lata 5 miesiąc temu #395246 przez natalka
maracana witaj!!! gratulacje!!!
później pójdę do apteki to kupię sobie tą wodę morską :) dziękuję za odpowiedź :)
Dave kiedyś widziałam reklamę takich witamin dla obojga rodziców do stosowania 2 miesiące przed poczęciem nazywały się chyba "Be parent".
Dziewczyny wpisujcie się na listę, bo robi się nas coraz więcej i w końcu się pogubimy :)
Monia_T - 31 stycznia
anoda89 - 4 lutego
Paplinka - 7 lutego
halszka - 14 lutego
princess - 16 lutego
Satine0- 18 lutego
justyna84 - 22 lutego
natalka - 23 lutego
Chomiczka - 24 lutego
kasia123m - 28 lutego

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 5 miesiąc temu #395251 przez anoda89
Witaj maracana :). Rozgość się

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #395252 przez maracana
Justyna84, wiele nas laczy hehe... I moja Amelka bedzie miala 2 latka jak urodze. Tez mieszkam za granica i tez mam tu tylko tesciowa do pomocy, bo cala moja rodzina zostala w Pl :) A mozna zapytac w jakim kraju bedziesz rodzic?

P.S. Dziekuje dziewczyny za cieple powitanie! Glupiutkie pytanie nr 1: jak mam sie dopisac do tej listy? Wytlumaczcie prosze...

12 lata 5 miesiąc temu #395255 przez natalka
zaznacz prawym przyciskiem mysz całą listę z mojego poprzedniego postu lub od innych dziewczyn, lewym klikasz na tą zaznaczoną część i wybierasz opcje KOPIUJ a następnie wklejasz tam, gdzie piszesz posta. Jeśli dalej nie rozumiesz to pytaj postaram się pomóc :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 5 miesiąc temu #395260 przez maracana
Monia_T - 31 stycznia
anoda89 - 4 lutego
Paplinka - 7 lutego
halszka - 14 lutego
princess - 16 lutego
Satine0- 18 lutego
maracana - 18 lutego
justyna84 - 22 lutego
natalka - 23 lutego
Chomiczka - 24 lutego
kasia123m - 28 lutego

Wielkie DZIEKI natalka za instrukcje :) A jeszcze wieksze za wyrozumialosc! Po przeczytaniu twojego posta, siedze i sie z siebie smieje, jakim to trzeba byc glupolem, zeby pytac o cos tak prostego i oczywistego! Coz, zwalam to na moj stan blogoslawiony hehe....

12 lata 5 miesiąc temu #395266 przez princess
Witaj Maracano :)

Natalko ta woda morska do najtańszych nie należy, ja dałam niecałe 20 zł za 20 ml :pinch:

12 lata 5 miesiąc temu #395281 przez natalka
Maracana - wiem o czym mówisz, raz schowałam portfel w lodówce i rozpaczałam, że go mi ukradli :blush:
princess szukam ratunku bo oddycham tylko ustami, nosem nie mogę, chyba mam zatkane zatoki :(

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #395292 przez Madlen
Princess masz rację, powinnam doceniać to co mam.. choć ciąża to troche pogmatwany okres ;)

Monia_T - 31 stycznia
anoda89 - 4 lutego
Paplinka - 7 lutego
halszka - 14 lutego
princess - 16 lutego
Satine0- 18 lutego
maracana - 18 lutego
justyna84 - 22 lutego
natalka - 23 lutego
Chomiczka - 24 lutego
kasia123m - 28 lutego
Madlen - 28 lutego

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #395305 przez justyna84
Maracana ja wyjezdzam do Niemiec za jakis miesiac ;) strasznie bede tesknic za rodzina ale na szczesci 7 godzin po autostradzie idzie przezyc :silly: gorzej bedzie jak pojedziemy juz we 4 :silly: .A ty gdzie przebywasz? Dawno juz wyjechalas?. Jade do gina zobaczyc co slychac u mojego dzidizusia ,narka :P

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #395306 przez Satine0
No to Maracana rodzimy razem ;p

12 lata 5 miesiąc temu #395350 przez princess
Madlen napisał:

Princess masz rację, powinnam doceniać to co mam.. choć ciąża to troche pogmatwany okres ;)

Mówią, że ciąża to fizjologiczny stan kobiety. No nie wiem, to zapewne teoria wymyślona przez chłopów. Mało której kobiecie ciąża przebiega bezobjawowo. Ale nic to, ja jestem w stanie wszystko przetrwać, oby moje maleństwo rosło zdrowe:)

12 lata 5 miesiąc temu #395361 przez kasia123m
Laski a smarujecie juz czyms brzuchy?czego sie teraz uzywa przeciw rozstepom?ja siedze na balkonie i w tych getrach to brzuch mam dzis jak 4 mies hahaha.moze przez to ze na wpol leze albo zaduzo zjadlam:):)ale pod getrami moze od gumki skora swedzi.od kiedy bedziecie sie smarowac?i czym?bo ja w ciazy bylam 6 lat temu wiec pewnie preparaty sa inne.choc wazna informacja- w zagrozonej ciazy brzucha nie wolno masowac badz glaskac.pamietam jak na patologi lezalam i pielegniarki krzyczaly ze rece od brzucha.

Witam wszystkie nowe mamusie.nienadazam tak nas teraz duzo.ale fajnie bedzie weselej:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka