- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ''Zajmuje Całe Serce Mamusi '' 22.02.2011
już lukam
Będzie chłopiec?
Wlasnie sęk w tym ze nie powiedzial mi co bedzie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dokladnie wszystko juz mam nie musze nic kupowac jedynie lozeczko potrzebuje bo te co mam teraz doprowadza mnie do nerwicy i oskarowi trzeba kupic normalne łoże i jakies ciuszki bo te najmniejsze co mam to sa juz troche zniszczone
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiadomo Oskar jeszcze za mały by zrozumieć czemu mama nie może wziąć na ręce jak zawsze brała. Czasem musisz bo kto to zrobi.
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kolezanka tez byla tak w ciazy jak ja i stwierdzila ze chyba te dzwiganie malej jej pomoglo bo porod byl gladki na koncowce ciazy ja nawed podnosila . Chociaz jakas granica musi byc
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- maracana
- Wylogowany
- gaworzenie
Justyna84 - to ja od dzis biore przyklad z twojej kolezanki i nosze moja mala ile wlezie. Do tej pory troszeczke sie balam i podnosilam ja tylko jak juz naprawde musialam. Ale jesli to ma miec wplyw na szybszy i latwiejszy porod... Amelke rodzilam 43 godziny. Marzy mi sie, zeby tym razem bylo szybciej niz dwa dni hehe...
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi jeszcze z poprzedniej ciąży został balsam, który stosuję od początku, ma dobre opinie, oto link do niego wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32226 kupiłam go w Rossmannie za parę złotych Z tym głaskaniem/masowaniem to podobno prawda, ale to nie znaczy, że wcale nie można brzucha dotykać podobno najszybciej powoduje skurcze łapanie za sutki, a niestety w wielu publikacjach jeszcze krąży informacja, żeby w ten sposób hartować sutki przed karmieniem piersią...Laski a smarujecie juz czyms brzuchy?czego sie teraz uzywa przeciw rozstepom?ja siedze na balkonie i w tych getrach to brzuch mam dzis jak 4 mies hahaha.moze przez to ze na wpol leze albo zaduzo zjadlam:):)ale pod getrami moze od gumki skora swedzi.od kiedy bedziecie sie smarowac?i czym?bo ja w ciazy bylam 6 lat temu wiec pewnie preparaty sa inne.choc wazna informacja- w zagrozonej ciazy brzucha nie wolno masowac badz glaskac.pamietam jak na patologi lezalam i pielegniarki krzyczaly ze rece od brzucha.
Witam wszystkie nowe mamusie.nienadazam tak nas teraz duzo.ale fajnie bedzie weselej:)
Madlen napisał:
A miałaś już wcześniej problemy z tarczycą?Odebrałam dziś wyniki badań. I nie mogę sie jednak cieszyć. Norma TSH (hormon tarczycy) jest masakrycznie prekroczona- powinna być do 5, a mam ponad 17. Jutro chwila prawdy u lekarza..
Dół.
Justyna, jak dzisiejsza wizyta? Masz fotki maleństwa?
- justyna84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- maracana
- Wylogowany
- gaworzenie
Satine0 - oj kochana kobietko ty moja, jesli masz pomysl jak urodzic szybciej niz w dwa dni, to ja bardzo, bardzo chce z Toba rodzic!!!
Wiecie nie wiem jak to jest z tym dotykaniem brzucha. Tez niby slyszalam, ze nie wolno za bardzo, ale ja jak chodzilam w ciazy z Amelka tulilam, glaskalam i calowalam brzusio non stop i nic sie zlego nie stalo... Moze to wlasnie tylko jak ciaza jest zagrozona to trzeba bardzo z tym uwazac...
- halszka
- Wylogowany
- gaworzenie
Jak się czujecie- ja jestem pełna energii aż się dziwie, mój mąż zresztą też
Pytałam swojej przyjaciółki która rodzi teraz we wrześniu o brzussio, mowiła że normalnie glaskała i wszytsko było ok pod koniec ciąży ponoć nie wolno już za bardzo masować i glaskać sutków bo tam się wydziela już siara i ona może spowodowąc skurcze porodowe. Swoją drogą fajnie mieć kogoś bliskiego w zaawansowanej ciąży zawsze można podpytać szczególnie jak to jest pierwsza ciąża Wy macie kogoś takiego czy same jesteście z brzuszkami?
- Dave
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
- anuska0987
- Wylogowany
- gaworzenie