BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #395452 przez justyna84

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #395454 przez sylka
A myslałam że powiedział :P tak zrozumiałam jak pisałaś w formie męskiej ;)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #395458 przez justyna84
heee wiem ale moje przeczucie i przewaga w rodzinie mowi mi ze to bedzie chlopiec , chociaz bardzo sie uciesze tez na dziewczynke (sa male szanse ) to wtedy bede miala parke :P

12 lata 5 miesiąc temu #395461 przez sylka
Fajnie by było mieć parkę. Ale jak 2 chłopiec to też fajnie, większość wyprawki byś miała. Grunt aby zdrowe a czy syn czy córka i tak się kochać będzie :D

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #395467 przez justyna84
Powiem ci ze pierwsza ciaza byla wyciciana i wychuchana bardzo na wszystko uwazalam i wogole a teraz tez uwazam bo wiadomo nei wszystko mozna ,ale mam juz dziecko i musze go tez czasami podniesc... wiec do tej ciazy podchodze jakos lajtowo nie przejmuje sie tak wszstkim bo teraz juz wiem ze to jest niepotrzebne :)

Dokladnie wszystko juz mam nie musze nic kupowac jedynie lozeczko potrzebuje bo te co mam teraz doprowadza mnie do nerwicy i oskarowi trzeba kupic normalne łoże :P i jakies ciuszki bo te najmniejsze co mam to sa juz troche zniszczone

12 lata 5 miesiąc temu #395468 przez sylka
Czyli prawie całe nic :)

Wiadomo Oskar jeszcze za mały by zrozumieć czemu mama nie może wziąć na ręce jak zawsze brała. Czasem musisz bo kto to zrobi.

12 lata 5 miesiąc temu #395473 przez justyna84
tak, a pytalam lekarza bo sobie mysle co mi szkodzi , czy moge moje dziecko tak podnosic a on odziwo powiedzial ze jak ciaza nei jest zagrozona to nic jej nie ruszy

Kolezanka tez byla tak w ciazy jak ja i stwierdzila ze chyba te dzwiganie malej jej pomoglo bo porod byl gladki na koncowce ciazy ja nawed podnosila . Chociaz jakas granica musi byc ;)

12 lata 5 miesiąc temu #395475 przez sylka
Umiar trzeba zachować ;) Ja to się zastanawiam czy kolejną ciąże też tak na koniec przelezę w szpitalu i urodzę wcześniej czy nie.

12 lata 5 miesiąc temu #395490 przez maracana
Ja w pierwszej ciazy nie smarowalam brzucha wogole i nie wiem co to rozstepy. Ale slyszalam, ze to od genow tez troszke zalezy. Moja mama byla w ciazy cztery razy i nie miala problemow z rozstepami, wiec licze, ze i ze mna bedzie podobnie...

Justyna84 - to ja od dzis biore przyklad z twojej kolezanki i nosze moja mala ile wlezie. Do tej pory troszeczke sie balam i podnosilam ja tylko jak juz naprawde musialam. Ale jesli to ma miec wplyw na szybszy i latwiejszy porod... Amelke rodzilam 43 godziny. Marzy mi sie, zeby tym razem bylo szybciej niz dwa dni hehe... :laugh:

12 lata 5 miesiąc temu #395498 przez princess
kasia123m napisał:

Laski a smarujecie juz czyms brzuchy?czego sie teraz uzywa przeciw rozstepom?ja siedze na balkonie i w tych getrach to brzuch mam dzis jak 4 mies hahaha.moze przez to ze na wpol leze albo zaduzo zjadlam:):)ale pod getrami moze od gumki skora swedzi.od kiedy bedziecie sie smarowac?i czym?bo ja w ciazy bylam 6 lat temu wiec pewnie preparaty sa inne.choc wazna informacja- w zagrozonej ciazy brzucha nie wolno masowac badz glaskac.pamietam jak na patologi lezalam i pielegniarki krzyczaly ze rece od brzucha.

Witam wszystkie nowe mamusie.nienadazam tak nas teraz duzo.ale fajnie bedzie weselej:)

Mi jeszcze z poprzedniej ciąży został balsam, który stosuję od początku, ma dobre opinie, oto link do niego wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=32226 kupiłam go w Rossmannie za parę złotych :) Z tym głaskaniem/masowaniem to podobno prawda, ale to nie znaczy, że wcale nie można brzucha dotykać ;) podobno najszybciej powoduje skurcze łapanie za sutki, a niestety w wielu publikacjach jeszcze krąży informacja, żeby w ten sposób hartować sutki przed karmieniem piersią...

Madlen napisał:

Odebrałam dziś wyniki badań. I nie mogę sie jednak cieszyć. Norma TSH (hormon tarczycy) jest masakrycznie prekroczona- powinna być do 5, a mam ponad 17. :( :( :( Jutro chwila prawdy u lekarza..
Dół.

A miałaś już wcześniej problemy z tarczycą?

Justyna, jak dzisiejsza wizyta? Masz fotki maleństwa?

12 lata 5 miesiąc temu #395503 przez maracana
Justyna84 - ja w UK od 7 lat. Mam znajoma w Niemczech i bardzo sobie chwali, wiec mam nadzieje, ze i Tobie sie tam spodoba.

Satine0 - oj kochana kobietko ty moja, jesli masz pomysl jak urodzic szybciej niz w dwa dni, to ja bardzo, bardzo chce z Toba rodzic!!!

Wiecie nie wiem jak to jest z tym dotykaniem brzucha. Tez niby slyszalam, ze nie wolno za bardzo, ale ja jak chodzilam w ciazy z Amelka tulilam, glaskalam i calowalam brzusio non stop i nic sie zlego nie stalo... Moze to wlasnie tylko jak ciaza jest zagrozona to trzeba bardzo z tym uwazac...

12 lata 5 miesiąc temu #395514 przez halszka
Witajcie :) musiałam Was od początku podczytać żeby wiedzieć o co chodzi, ale już jestem chyba na bierząco :)
Jak się czujecie- ja jestem pełna energii aż się dziwie, mój mąż zresztą też :)
Pytałam swojej przyjaciółki która rodzi teraz we wrześniu o brzussio, mowiła że normalnie glaskała i wszytsko było ok pod koniec ciąży ponoć nie wolno już za bardzo masować i glaskać sutków bo tam się wydziela już siara i ona może spowodowąc skurcze porodowe. Swoją drogą fajnie mieć kogoś bliskiego w zaawansowanej ciąży zawsze można podpytać szczególnie jak to jest pierwsza ciąża Wy macie kogoś takiego czy same jesteście z brzuszkami?

12 lata 5 miesiąc temu #395515 przez Dave
Dzień dobry Kochane :lol:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 5 miesiąc temu #395539 przez anuska0987
Madlen tobie też doktor wyznaczyl termin na 3 styczen ,to tak samo jak mi chodz jestem w 8 tygodniu

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka