BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 5 miesiąc temu #395700 przez maracana
Dokladnie, ja w Anglii :) W pierwszej ciazy pierwsze USG i jednoczesnie pierwsze badania mialam robione jak bylam w 14 tygodniu... A jak zrobilam test i wyszedl pozytywny i poszlam na wizyte do swojego lekarza, zeby mu oznajmic, ze chyba jestem w ciazy, to on nawet na mnie nie spojrzal, tylko zapytal czy chce tego dziecka czy robimy z TYM cos?!!!!!!!!!!! Takie tu maja podejscie.... :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #395701 przez Satine0
JA już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę na usg jajka albo pipke :P

12 lata 5 miesiąc temu #395705 przez gabilee
no to dziwnie usłyszeć takie cos od gin, no ale u nich masz prawo wyboru... ;(
a ja nie moge sie doczekac kiedy minie te 3 miesiące ... i bede mogla sie w pełni ciążą cieszyć.
szkoda , że to tak nie można odrazu wiedzieć czy chlopiec czy dziewczynka :P
a powiedzcie kiedy bierzecie się za zakupki dla dzidziusia? ja narazie oglądam wózki w necie hehe
nie mogę sie zdecydować , ale i tak poczekam z kupnem trochę , ale jestem nie cierpliwa i oglądam :p

12 lata 5 miesiąc temu #395709 przez Satine0
No ja tez sie już rozglądam :) z wózkiem czekam aż będzie wiadomo jaka płeć dziecka :) A takie unisex ubranka można pokupować :) jakies pieluszki, kosmetyki powoli można gromadzić.... czas szybko leci a żeby wszystko naraz kupić to chyba trzeba by było bank obrobić :P

12 lata 5 miesiąc temu #395711 przez halszka
Marcana ja mieszkam w Londynie- mój mąż jest anglikiem :)
kurcze dziewczyny współczuję Wam z tymi dolegliwościami ja na razie nie narzekam wręcz przeciwnie czuje sie rewelacyjnie :)

12 lata 5 miesiąc temu #395713 przez gabilee
no to prawda..bank to mało :p
ja bym chciała wóżek w kolorze beżu lub brązu więc nie ma dla mnie znaczenia pleć

12 lata 5 miesiąc temu #395714 przez gabilee
halszka zazdroszcze ci .... bardzoooo :)

12 lata 5 miesiąc temu #395716 przez Satine0
Ja bym chciała ciemny wózek... jakiś grafit ze srebrnym np. tylko dla dziewczynki to chyba średnio by pasował.

12 lata 5 miesiąc temu #395719 przez maracana
Halszka ja w Manchesterze - a moja druga lepsza poloweczka pochodzi z Tanzanii :)

Jesli chodzi o zakupki to wiem, ze w Pl jest mnostwo przesadow na ten temat, ale ja radze zaczac stosunkowo wczesnie... Narazie mozna sie jeszcze tylko rozgladac, ale wkrotce lepiej juz powolutku zaczac kompletowac sobie wyprawke... Jesli wydatki rozlozy sie w czasie, to mozna kupic w wiekszosci to co nam sie podoba, a nie tylko to na co nas stac. My na pierwsza dzidzie wydalismy fortune. Ale, ze kazdego miesiaca kupowalismy cos, nie odczulismy tych kosztow az tak bardzo.

12 lata 5 miesiąc temu #395720 przez gabilee
ja uważam , że będzie pasował... przecież jak dziewczynka to nie znaczy , że ma przypisany kolor różu.. ale każdy ma prawo do własnych wyborów to tobie ma się podobać. lubie jasne kolory i neutralne więc to kwestia gustu co do koloru wózka.

12 lata 5 miesiąc temu #395722 przez gabilee
ahh to mogę zacząć juz sobie kupować różne ciuszki nie wierzę w przesądy.. a nie chce zostawić wszystkiego na czas kiedy będę gruba i zmęczona :P

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #395727 przez Satine0
My też z każdej wypłaty będziemy coś kupować... zostało nam tylko pół roku! A wydatków masa...wózek, łóżeczko, wanienka, ubranka, pieluchy,proszki, kremy... matulo ;p Jeszcze w sierpniu pobieramy się tak więc jest w co ładować pieniądze :)

12 lata 5 miesiąc temu #395730 przez gabilee
o kurcze to wysokie obroty ja dzień przed tym jak sie dowiedziałam , że jestem w ciąży wybraliślimy datę ślubu na 27 lipiec tego roku czyli miałam miesiąc taki spontan, ale że na drugi dzień zrobiłam test to odwołałam wszystko nie chcialam brać ślubu w ciąży i teraz widzę że dobrze zrobiłam , bo źle się czuje ciągle.. ale tobie bardzo gratuluję :)

12 lata 5 miesiąc temu #395731 przez gabilee
zaczne sobie już kompletować to i tamto może łażenie po sklepach trochę lepiej mi zrobi :P

12 lata 5 miesiąc temu #395732 przez Satine0
My jesteśmy zapisani w urzędzie od kwietnia :P ślub 25 sierpnia tylko cywilny ;-) nie robie imprezy...tylko obiad dla rodziców i tyle.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka