BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 6 miesiąc temu #394729 przez halszka
Hej,
mnie jak na razie nic nie boli, jakoś przechodzę bez objawowo - tylko mam ciut większy apetyt.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #394734 przez kasia123m
Beta 126tys.karta ciazy zalozona.serduszko widzial na 90procent.dzidzius ma 8milimetrow.wyglada ok.mam przyjsc za 2 tyg ale ide za 1,5 bo chce do tej szczawnicy jechac co mam zarezerwowane od 21.uspokoilam sie w polowie.bo mi dzis mowi ze max dawka duphastonu to 4 na dobe a ja bralam po 6.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #394796 przez anoda89
kasia ale się ciesze razem z Tobą :). Czekam też na szwagierkę bo pojechała do gina i się doczekać nie mogę. Była tydzień temu ale nie było jeszcze serduszka. Będziemy miały dzieci z tego samego roku i może miesiąca :laugh:.

Kasiu ja biorę 3 co 8 godzin.

12 lata 6 miesiąc temu #394817 przez kasia123m
Acha noi termin 30luty lub drugi marzec bo lutu ma 28 dni.no ale mnie przeciez nie wygonicie stad chyba;) znajac zycie i tak urodze z tydz wczesniej.
Mam zejsc najpierw na 5 tych tabletek a po 2 dniach na 4.zeby nie odrazu.kiedys mowil ze zejdziemy do 3.co 8 godz bierzesz?no widzisz ja bralam srednio co 7,tzn 3razy dziennie to tak jakos wyszlo.to jak rozdzielic 4 dziennie?co 6 godzin?

12 lata 6 miesiąc temu #394874 przez Madlen
Witam wszystkie Mamusie.
To mój 1 post na forum. Zastanawiałam się pod który temat się podłączyć: lutowy czy marcowy.. Mój termin to 1.03, ale myślę, że załapię się na luty (podpowiadaja mi tak kalkulatory i intuicja) :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #394903 przez anuska0987
hej dziewczyny ja mam termin na 8 styczen lecz cos chyba pani doktor zle wyliczyła ponieważ jestem teraz w 7 tygodniu dziewczyny czy macie juz założone karty ciąży bo moja pani doktor dopiero zaklada w 11 tygodniu. CHCIAŁAM SOBIE ZAŁOŻYĆ SUWACZEK LECZ NIE WIEM GDZIE WKLEIĆ STRONE Z NIM POMOŻECIE MI .

12 lata 5 miesiąc temu #394909 przez anoda89
Witam nowe mamusie i te stare też :).
Ja biorę tabletki 3 na dobę i co 8 godzin. Rzeczywiście jak zejdziesz odrazu do 4 to nie dobrze. kasiu zostań z nami :).Jak Twoje plamienie?
Madlen My już chyba wszystkie mamy założone karty ale każdy lekarz zakłada inaczej. Ja miałam na 2 wizycie założoną. Widocznie taką ma zasadę Twoja lekarz.

12 lata 5 miesiąc temu #394911 przez kasia123m
Jak juz zrobisz suwaczek to wklej go w moj profil i tam jest rubryka podpis..:)

12 lata 5 miesiąc temu #394931 przez anuska0987
UDAŁO SIE ZAŁOŻYĆ Z GÓRY DZIEKI .DZIWCZYNY NA PEWNO BIERZECIE KAWAS FOLIOWY CZY BIERZECIE TEZ JAKIES WITAMINY BO JA NIE JESTEM PEWNA CZY JE WZIĄŚĆ BO MAJA TEZ KWAS FOLIOWY W SOBIE LECZ MNIEJSZA DWKĘ NAZWA TO PRENATAL CLASSIC

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #394932 przez Satine0
Anuska a teraz nie jest tak , że jak się nie ma karty przed 10 tyg. ciąży to nici z becikowego?? Ja mam kartę od 8 tyg. ciąży.

Ja biorę kwas foliowy, magnez i luteinę dopochwowo.

12 lata 5 miesiąc temu #394935 przez anoda89
Ja biorę femibion 1 dla kobiet planujących ciąże i do końca 12 tygodnia.

12 lata 5 miesiąc temu #394947 przez anuska0987
JA WIZYTE MAM DOPIERO 31 LIPCA I CHYBA WTEDY DOPIERO DOSTANE KARTĄ MUNIE TO BYLO TAK ZE MIESIĄCZKI NIE MIALAM JUZ OD MARCA PONIEWAŻ MAM POWIEKSZNY PRAWY JAJNIK O TRZY RAZY I BOLI MNIE PANI DOKTOR DAL MI TABLETKI NA WYWOLANIE MIESIACZKI ZANIM WYKRYLA, ZE JESTEM W CIĄŻY ALE MIESIĄCZKI NIE DOSTŁAM MAM TERAZ STRACHA ZE MOGE PORONIC PRZEZ TE TABLETKI BRALAM JE DOKLADNIE 2 TYGODNIE TEMU MIESIACZKE RAZ MIALAM RAZ NIE .ALE BADZMY DOBREJ MYSLI ZE BEDZIE OK .MOJ MALUSZEK MA 20.3MM WIEC ROSNIE

12 lata 5 miesiąc temu #394951 przez Satine0
Luteina też jest na wywołanie miesiączki a biorę :P jak się jest w ciąży to ona pomaga a nie szkodzi. A jakie tabletki ty brałaś?

12 lata 5 miesiąc temu #394957 przez anuska0987
DUPHASTON

12 lata 5 miesiąc temu #394959 przez Madlen
Lekarze z dystansem podchodzą do naszej euforii na początku ciąży.. Gdy zrobiłam test ciążowy, potem drugi, trzeci :laugh: wyszły pozytywne; od razu pobieglam do ginekologa. Byłam w szoku, bo tydzień wcześniej testy wyszły negatywne. :ohmy: Lekarz cudem, ale z łaską mnie przyjął, jednak na jego "cudownym" sprzęcie nic nie było widać. Z USG podejrzewał ciąże jedynie. Nie skierował mnie na żadne badania. Miałam zabukowany termin następnej wizyty za 3 tygodnie. Powiedział z fochem że "jak coś będzie widać to wtedy będziemy robic badania krwi" 3 dni później poszłam prywatnie do lekarza i potwierdził ciążę :laugh: Powiedział też, że założy mi kartę ciąży.

Fajnie tu u Was :) Ciekawe forum, miła atmosfera..

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka