BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 6 miesiąc temu #393593 przez princess
Witam się i ja. Takiej zwariowanej nocy już dawno nie miałam. Położyłam się z M po 18 spać. Wstaliśmy o północy, pożegnałam się z M, niestety wyjechał na 2 tygodnie :( Ponownie poszłam spać przed 2, obudziłam się o 3 na siku, potem znowu o 6 i jeszcze godzinkę 8-9 się kimnęłam. Jestem zmęczona :S Dzisiaj będę trochę ogarniać w domu bo w poniedziałek przyjedzie do mnie na parę dni siostra z córcią, więc będę miała wesoło :laugh: Miłego dnia, ja idę jeszcze poleżeć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #393644 przez chomiczka
Witam wszystkie mamuśki. Byłam u lekarza w czwartek i dostałam zdjęcie 7 tygodniowej fasolki. Tylko tak dziwnie wygląda jak bąbelek z powietrzem. Lekarz powiedział że wszystko w porządku i dostałam skierowanie na wszystkie badania. Zadawałam mu mnóstwo pytań ponieważ jestem kompletnie zielona jesli chodzi o ciążę i wszystko z nią związane. Za miesiąc mam wykupione wakacje i nie wiem czy lot samolotem w 3 miesiącu nie zaszkodzi dziecku. Lekarz mówi że mam lecieć i odpocząć a dziecku nic nie grozi. Sama nie wiem, trochę się martwię. Powiedział też że mogę farbować włosy itp. ale jakoś nie mogę się do tego przekonać. Poradzcie kochane, wy już macie jakieś doświadczenie w tej dziedzinie :) spróbuję dodać zdjęcie bobaska :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #393648 przez chomiczka
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #393651 przez princess
Mi zabronił lecieć samolotem, tak to bym już była razem z M w Londynie :( Co do farbowania włosów to ja tego nie robię, przed zajściem w ciążę doprowadziłam włosy do takiego koloru, że nie muszę teraz farbować:)

12 lata 6 miesiąc temu #393654 przez anoda89
chomiczka nic się nie przejmuj moja dzidzia tez tak wyglądała. Jeśli wszystko jest w porządku to leć i odpoczywaj tak jak lekarz kazał. Farbować włosy też możesz, ja już raz w ciąży farbowałam. Nic się nie przejmuj. Śliczny maluszek :kiss:.

12 lata 6 miesiąc temu #393691 przez chomiczka
princess lekarz powiedział,że jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma powodów żeby rezygnować z lotu. U mnie jest wszystko w porządku, nie mam żadnych plamień, ani komplikacji, normalnie też pracuję i czuję się dobrze. Jeżeli ciąża przebiega z jakimiś komplikacjami to wtedy właśnie trzeba rezygnować z pracy, lotów itp. chyba :)

12 lata 6 miesiąc temu #393692 przez princess
Ja mam krwiaka w macicy, więc to dlatego. Co do farbowania włosów to można farbami bez amoniaku, żeby go nie wdychać bo jest szkodliwy dla rozwijającego się dziecka.

12 lata 6 miesiąc temu #393698 przez kasia123m
Chomiczka a serduszko juz bilo?ja leze juz od soboty a w pon mam usg i lekarz mi mowil ze wtedy musi juz byc widac serce dlatego pytam.
Ja mam odrosty i dupa.pierwsze 3 mies farbowac niezamierzam.a potem moze pasemka bo ponoc skory sie wtedy niedotyka.ja narazie chce dzis glowe umyc po tuyg.wymyslilam sobie ze usiade na krzeselku i maz mi jakos umyje.noi wysuszy bo mam ich sporo i sama rece w gorze tyle czasu.ale kurcze brzuch od rana mnie boli.kolo 5 stwierdzilam ze poloze sie na brzuchu bo inaczej niezasne i od rana mnie teraz boli :( Najbardziej sie boje ze od dwoch dni zasypiam po staremu czyli pozno.boje sie ze mi sennosc minela.mam nadzieje ze z dzidzia ok.

12 lata 6 miesiąc temu #393705 przez anoda89
kasia123m nie zazdroszczę. U mnie plamienia dalej są ale staram się o nich nie myśleć. Mam się oszczędzać i tak robie. Mąż dzisiaj posprzątał a ja albo siedzę albo leże, pózniej może wyjdę na powietrzu posiedzieć ale to dopiero wieczorem jak będzie chłodniej.

12 lata 6 miesiąc temu #393716 przez justyna84
Chomiczka ja sie lekarza o farbowanie nei pytalam farbłam ssie w 13 tygodniu ciazy z racji tego ze mialam wesele. Zaleca sie zeby odczekac pierwszy trymestr kazdy lekarz inaczej do wszystkiego podchodzi ,dlatego jak masz zaufanie do swojego lekarza to go posluchaj i nei wiez w wszystkie zabobony ciazowe bo polowa z nich to brednie. A w samolocie jedynie moga ci sie uszy zatkac bo zmienia sie cisnienie :) .

Kasia ale ty panikara jestes , jak sie bedziesz tak wszystkim przejmowac to kobieto do glowy dostaniesz ;)

12 lata 6 miesiąc temu #393769 przez princess
Kasiu, ja też się bałam myć głowy jak czułam się tak fatalnie ok 2 tyg. temu, też mnie brzuch bolał, do tego mdłości, ogólne osłabienie i mega dół psychiczny. Ale przemogłam się i wlazłam pod prysznic, stałam parę minut, woda leciała mi na głowę i trzymałam ręce w gorze, ale nic złego się nie stało, tylko tyle, że w końcu się lepiej poczułam, dostałam zastrzyk energii :) nie zamartwiaj się tak bo to ma ogromny wpływ na Twój stan. Mnie np. dzisiaj kłuje, a parę razy zakłuło tak porządnie, że aż podskoczyłam, ale robię wszystko, żeby o tym nie myśleć, bo jak zaczynam się pogrążać w czarnej dziurze to i fizycznie się gorzej czuję. Ok, koniec wywodu.

12 lata 6 miesiąc temu #394062 przez kasia123m
Jak tam dziewczynki?ja dzis chyba lepeij..zrobilam sobie omlety na sniadanko sama.troche wiecej wstaje.mdlosci prawie dzis nie mam to mnie troche martwi ale staram sie o tym niemyslec.co do plamien to zamiast plamien mam teraz jasnozloty sluz???Princes tak mialas jak Ci sie konczylo plamienie?

Syn dzis nerwowy co chwile placze.burze mialy byc od rana i narazie figa.maz tez juz zmeczony cala ta syt.
Troszke sie boje jutra.oby beta urosla..

12 lata 6 miesiąc temu #394070 przez chomiczka
Kasia123m serduszko już biło jak szalone. Byłam 10 dni wcześniej u gina to serca jeszcze nie było, po 10 dniach w 7 tyg. już biję mocno :) nie wiedziałam nic poza tym bijącym serduchem. Ja czuję się ostatnio jak prawdziwa baba w ciąży :) nie mam wprawdzie żadnych zachciewajek jeśli chodzi o jedzenie ale bardzo mało jest rzeczy które mogę zjeść, np. na samą myśl o rybach prawie wymiotuje :) nudności też mam straszne o różnych porach dnia. Mam nadzieje, że to nie potrwa całą ciążę ;/

12 lata 6 miesiąc temu #394086 przez kasia123m
Wiec jesli u mnie wszystko ok to tez jutro powinno juz byc widac serduszko.oby.Bo to tez juz 7tc.tydzien temu jeszcze niebylo.wyswietlalo mu sie niby 5 tyg i chyba 4dni ale robil przez brzuch bo plamilam.zobaczymy.

a mowil Wam dziewczyny w jakim tempie bije serce?czytalam ze 140 uderzen to chlopiec a 160 to dziewczynka:)na minute chya.
Vba.

12 lata 6 miesiąc temu #394142 przez justyna84
kASIA mi jak sie konczylo plamienei w ciazy to wlasnie tak to wygladalo jak opisujesz.

Bicie serduszka jest 140 na min. a potem do 160 z wiekiem ciazy....

Ja ide we wtorek mam nadziej ze jest wszystko ok .

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka