BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #444971 przez jadziatopol
Madlen ja tez bylam taka podniecona przed polowkowym. Teraz czekam na drugie takie usg w 30 tygodniu....jeszcze 6 tygodni :( a juz bym sobie podgladnela malucha. Daj znac po wizycie i zamiesc filmik albo zdjecia. Lubie jak chodzimy na takie usg i przynosimy rozne informacje na temat malych ludzi :)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444983 przez kasia123m
Andzia gratuluje synka :laugh:

Madlen czekamy w takim razie wieczorem na foty i relacje.ja ide jutro na 9,30.pewnie spac nie bede mogla.
Termin z miesiaczki mam na 2marca,a z usg w 12tyf genet.na 23luty.ciekawe czy teraz mi sie przesunie.wedlu tego co piszecie dzidzus powinien wazyc ok 400gram.kurde juz sie nie moge doczekac.;)
A gdzie nasza Anoda sie podziewa?dawno sie nieodzywala.

12 lata 3 miesiąc temu #445010 przez jadziatopol
Kasia trzymam kciuki :) wiem jak bardzo czekasz na to. Bardzo dobrze,ze sie zdecydowalas bo to wazne usg i moze potwierdzisz dziewczynke :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #445034 przez michasia
Dominia , a mówiłaś lekarzowi, że tyle niezdrowych rzeczy jesz?
Andzia gratuluje Wojtusia.
Madlen, jak po wizycie? Kasia powodzenia. Z niecierpliwością czekamy na Wasze relacje.
Princess to zdjęcie wczoraj bombowe, taki słodziak w środku u Ciebie. Piękne ujecie:)
Wczoraj wieczorem natknęłam się na inf. o tygodniu bliskości w Bydgoszczy i w ramach tego tygodnia, (który się właśnie kończy) są warsztaty noszenia dzieci w chustach i o pieluszkach wielorazowych. Na szczęście były jeszcze miejsca i się zapisałam:) Normalnie są raz na jakiś czas warsztaty noszenia w chustach, ale pieluszkowych chyba nie ma i są wtedy płatne, a tak to mam za darmo:) Tylko dojechać trzeba:)

12 lata 3 miesiąc temu #445043 przez Madlen
Wizyta dopiero wieczorem. Zdam relację na pewno :)

12 lata 3 miesiąc temu #445046 przez Paulaaa
Hej dziewczyny. :)

Jak zimnooooo!! :(

Ja termin z OM mam na 20.02 a z usg tego gen w 13 tyg. na 25.02. :) Chociaż teraz na usg z 03.10 wyszło, że termin na 19.02. Także sama nie wiem. :P Ale małą wyjmą na pewno wcześniej. Pewnie w 38-39 tygodniu. :)

Klikniecie na bloga Oli?? www.promykslonca.pl/at521/index.php?a=in&u=paula :) Z góry bardzo dziekuję. :laugh:

Miłego Dnia!

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445049 przez kasia123m
A ja mam pierwszego rozstepa chyba.taka czerwona 3cm kreske na brzuchu?moze ta moja ziajka na rozstepy jest do bani.jakich Wy uzywacie?palmersa? W aptece mozna kupic.w tamtej ciazy mialam tylko kilka na posladkach i znalazlam je juz jak biale byly po ciazy.inaczej rosne w tej ciazy.w brzuch biodra i boki mi idzie i w tylek.a wtedy przy synu mialam tylko z przodu mala kuleczke.a jak stalam tylem w 9mies to niebylo wodac ze w ciazy jestem hehe.

To znow ja.zniknelo hehe.pewnie sie zadrapalam.hahaha

12 lata 3 miesiąc temu #445051 przez dominia
Jadzia ja według OM mam termin na 18 lutego a wedlug usg na 24 :) ja mialam bardzo dlugie i nieregularne cykle .. :)

Michasia ja nie jem zadnych świństw w knajpach, barach, kfc itd. czasami sobie zjem chipsy albo czekolade, wsuwam tone owocow ale ja siedze w domu od konca czerwca i nie za bardzo sie ruszam ;) musze to zmienic bo juz ponad 4 kilo do przodu jestem :ohmy: mama mowi ze jak nie zmienie trybu zycia to w 9 miesiacu sie nie podniose :P troche mnie to zmartwilo ale dam rade, zaczynam spacery z moim niegrzecznym psem :) i nie mowiilam ginowi o tym, ze jem jakies swinstwa, stwierdzil tylko ze troche za duzo poszlo do przodu :) ale powiedzial zeby sie nie martwic bo jestem chuda i bron Boze nie mam nadwagi :)

12 lata 3 miesiąc temu #445071 przez vini-miki
czesc
dominia, dziwne troche dla mnie to. 4 kg to wg mnie malo, no moze zle powiedzialam, raczej - to idealnie jak na 21 tydzien ciazy, no nawet jakbys w tak "zastraszajacym "tempie tyla do koca ciazy to 10 nie dobijesz, i to jest duzo? 10 ja mam juz teraz, a startowalam od 52 kilogramow. Ja jestem z tych bardziej tyjacych :) w pierwszej ciazy z 48 dobilam do 72,5 kg, w drugiej z 56 ( zaszlam jak synek mial 10 mies.) do 74, no i teraz do tej pory z 52 do 62 kg, nie objadam sie smieciami, ale jak mam ochote to jem slodycze nie powiem :) no i do 70 czuje, ze z palcem w nosie dojade, no zobaczymy jak to bedzie.
W pierwszej ciazy przezywalam tylko swoja wage, i te pouczajace komentarze i "dobre rady" teraz juz gwizdze na takie "cos", o ile nie ma sie na sumieniu zbyt duzo czekoladek ;)
na szczescie jakos w miare szlo zrzucanie tych kilogramow, ciekawe jak bedzie sie rzecz miala juz po trzydziestce :D

dziewczyny gratuluje zdrowych chlopakow, Kaska teraz co polowkowe, to chlopaki..wiec zeby zachowac jako taki porzadek wypada na ciebie dziewczyna :) no nie moze byc inaczej...a z tego rozstepa sie usmialam :D :D

Princess, aaaaale przystojniacha :kiss:

Spiworek juz skonczony, nooo jeszcze troczki jakies doszyje, nawet nawet wyszlo, pozniej cos pstrykne, ale z tym kolderkowym wkladem jest meega cieply, i tak sie zastanawiam, ze chyba za cieply, na szczescie ladnie zameczek wszyty, wiec moge uzywac samego polarowego pokrowca. Mi sie podoba :)

12 lata 3 miesiąc temu #445072 przez natalka
Hej dziewczyny!
Ja mam termin na 23 bądź 27 luty, moja lekarka nie wyznacza następnego bo mówi, że każdy będzie inny.
Princess śliczny Adaś!
Andzia gratuluję syneczka :)
Ja mam na plusie 3kg według książki, którą mam w domu to jest ok lekarka nic nie mówiła.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #445076 przez Łucja123
Dzień dobry!

Widzę, że na forum robi się sporo chłopaków:) Fajnie:)
Mój mały ważył 280 g przy skończonym 19 tyg. Teraz mam usg we wtorek, ciekawe ile nabierze w 3 tyg:)

A co do terminu to ja mam z OM na 19.02., ale z prenatalnego w 13 tyg. wychodziło mi na 12.02 :P Nie wiem, który jest wiążący:)

Miłego dnia dla Was i Maluchów!

12 lata 3 miesiąc temu #445081 przez dominia
Vini-miki moze to chodzi o to jaki masz brzuszek, ja sie osobiscie na tym nie znam ale brzuszka jeszcze nie mam :)
gin powiedzial, ze dopiero za 3 tygodnie stanie sie widoczny :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445087 przez [email protected]
Dzien dobry :) nareszcie słoneczko,tylko 8kresek ale spacer musi byc,wezme psy od mamy i idziemy nad zalew a pozniej na cmentarz do taty.
W kwietniu ważyłam 54,po operacji 52 a teraz 59kg.chyba nie jest zle,zobaczymy co bedzie pod koniec ciazy,boje sie o kregosłup.

kasia polecam palmers,ja mam balsam i kupiłam w aptece,nie swedzi mnie brzuch i dobrze nawilża,uwielbiam zapach,szkoda ze dla dzieci nie maja kosmetyków.

Zobaczcie tatusia blog.zapytajpolozna.pl/ojcostwo/ojcostwo...one-okiem-fotografa/

12 lata 3 miesiąc temu #445090 przez vini-miki
ech tam, ciaza to tak naprawde wielka niewiadoma, co kobieta to inaczej przechodzi, inaczej wyglada, inaczej tyje, i zaden lekarz nie powie nam dlaczego tak jest :D tyle, ze widze roznice np. w podejsciu twojego, a moich poloznych, jak weszlam ostatnim razem na wage na wizycie i bylo 61 z hakiem, zaczelam sama nawijac, ze znowu tak leci, ale ten mi zaraz w druga strone wlasnie zaczal mowic, ze to i woda sie zbiera, szmery bajery, no i ja o tym wiem. Aaaa no wiem tez i o tym, ze pewnie jakbym zapisywala zjedzone kalorie w ciagu dnia, i trzymala piecze zad tym zalym zdrowym odzywianiem i odpowiednia dawka codziennych cwiczen, to mogloby sie to inaczej potoczyc :D ale komu sie chce? teraz? mi nie :D za to wiem z doswiadczenia, ze po ciazy, jak sie nabiera znowu ochoty na to zeby dobrze wygladac, ma sie determinacje, to leci z gorki, przynajmniej u mnie. Ciaza to u mnie troche taki okres rozpusty, nooo kontrolowanej, ale rozpusty :D

Leje u nas, ciemno jak cholera na dworze, nic sie nie chce. Niedlugo po chlopakow do szkoly trzeba jechac :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445102 przez anet-a-1401
ja jestem w 20 tygodniu i przytyłam 2,2kg a w srode ide do lekarza to pewnie 3kg juz bedzie
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka