BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #444080 przez michasia
Aganobla, Natalka gratulacje:) jej to już prawie pół kilo. Wow, kawał dziecka:)
Vini-Miki super ten pokoik. Ta tapeta w te kwadraty i ta w owieczki tez fajna:) Ten pokrowiec na pierwszym zdjęciu wygląda jak taki duszek:) Jestem bardzo ciekawa ostatecznego efektu.
Satine świetna ta sukienka, wcale się nie dziwię, że nie mogłaś się powstrzymać:)
Kasia brzuszek rzeczywiście urósł przez 2 tygodnie, nie aż tak powalająco, ale widać różnicę.
Dziś byłam na plotach u takiej najlepszej koleżanki, powiedziała, że wcale jeszcze aż tak nie widać...A mąż stwierdził, że on to kiedyś myślał, że kobieta jak jest w ciąży to przez prawie 9 m-cy chodzi z takim dużym brzuchem:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #444143 przez princess
Ale super wiadomości, Wasze dzieciaczki zdrowo rosną - super :)
Jutro ja idę na połówkowe prywatnie :)

12 lata 3 miesiąc temu #444233 przez Marlena1888
Hej :)
Aganobla gratuluję synka :D ale już duży:) super:P
Natalka i Aneta super że wszystko w porządku:D
Co tam u Was ciekawego? ja czuję że coś mnie bierze, katar mam i gardło niesamowicie boli.. mam takie psikadło na gardło, miód, cytryna i nie wiem co jeszcze można.. na noc może sobie wezmę apap..
Ale miałam kiepską noc, wczoraj Wam nie pisałam ale mój kotek wpadł pod auto.. i po kotku. i tak to w nocy przeżywałam.. cały czas miałam ją przed oczami.. straszne. taka fajna była w czarnych okularach.. no ale czasu nie cofnę. Troszkę się wyżaliłam..

mój Bąbelek tak szaleje w brzuszku:P widzę że ma swoje pory tak co 3 godz.. w nocy o 3.00 to aż mnie obudził :blush: szalony. :D

miłego dnia dziewczynki!

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444249 przez Madlen
Witam mamusie.

Kasiu widać widać, nie da sie ukryć, że dzidzię nosisz :)
Ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Jutro mam połówkowe. Oczywiście nie mogę się już doczekać. Ciągle niepewność czy z dzidzią wszystko ok. Niech już będzie to rozwiązanie. Chciaż nie jestem jeszcze przygotowana wyprawkowo. Już sama nie wiem co kupić. Wózek na końcu.
Zastanawiam się czy kupić łóżeczko:
1. Klupś Radek II z kołyską kolor teak czy
2. Klupś Safari miś z gwiazdkami teak

Zastanawiam się czy po zablokowaniu mechanizmu kołyski łóżeczko będzie stabilne. Te z Was, które kupiły/wiedzą coś na ten temat to proszę o opinię :) Będę wdzięczna. Wstawiam zdjęcia łóżeczek 1 i 2 Które lepsze?

Marlena współczuje Ci bardzo Kochana... Wyobrażam sobie, jakie to trudne dla Ciebie :(

12 lata 3 miesiąc temu #444283 przez Satine0
Ja mam te z kołyską:) i nawet ten sam kolor. Jeszcze jej nie blokowałam to nawet nie wiem :P Ale myślę, że będzie. Później poszukam tych blokad i jak znajdę to zobaczę.

12 lata 3 miesiąc temu #444284 przez aniajulia2
Madlen mi bardziej sie podoba lozeczko nr 2 :-) Dziewczyny gratuluje zdrowych dzieci :-) Ja dzisiaj na 15.30 na usg-juz nie moge sie doczekac

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444289 przez Madlen
Satine ten kolor dopiero znalazłam w internecie. W sklepie powiedzieli, że łóżeczko występuje w kolorze orzech, sosna i biały. A jednak nie.. ten kolor sliczny. Zastanawiałam sie nad komoda z przewijakiem w tym kolorze.. Ile zapłaciłaś? z tego co wiem są 2 blokady. Tymczasowa i stała..

Aniajulia2 Fakt e drugie jakby ładniejsze, ale bez bajeru kołyski.. ;) Daj znać po wizycie. Powodzenia.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444298 przez Satine0
Ja akurat je dostałam więc nie wiem ile one kosztują. Tak sa dwie blokady :) stała i tymczasowa. Mi się łóżeczko podoba. Może dlatego, że ja lubię takie bajery hehe

12 lata 3 miesiąc temu #444301 przez Marlena1888
Nom to łóżeczko z misiem jest śliczne:) sama mam na niego chrapkę ;) tylko nie wiem czy jest w kolorze wenge takie prawie czarne..?

12 lata 3 miesiąc temu #444302 przez Satine0

12 lata 3 miesiąc temu #444309 przez Madlen
Jest na ewno kolor orzech oraz wersja z żyrafą. :) Na allegro jest troche tego, w zestawach z pojemnikiem na pościel, z materacem.

12 lata 3 miesiąc temu #444311 przez sylwka727
Cieszę się że wszystko ok z dzieciaczkami.

Marlena później napiszę ci ten przepis bo wczoraj napisałam ale mi zjadło go bo wyskoczyło ,że kod się nie zgadza :angry:

A ja dziś na wizytę naginam i dowiemy się czy w brzuszku faktycznie córa siedzi czy przeobraziła się w synka :blink: , A potem do okulisty więc cały dzień po lekarzach :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444320 przez Madlen
Satine ale bez bujaków ta cena, w sklepie widziałam Radka II po 478 zł z bujakami i z pojemnikiem na pościel, no ale nie było tego koloru teak. A miś z gwiazdkami/żyrafa z pojemnikiem 317 zł. Wszystko w standardzie 120X60cm.

Drogie dość do łózeczko z kołyska na allegro, dają materac.

allegro.pl/lozeczko-klups-radek-kolyska-...1cm-i2701004574.html

12 lata 3 miesiąc temu #444325 przez andzia_zg
Nie moge sobie dzisiaj znaleźć miejsca. Boli mnie jeszcze ten brzuch, a wlasciwie dzis kłuje jakbym miala kolke. nie moge doczekac sie juz wizyty a to dopiero o 18:00 ciekawe czy poznam w końcu płec.

A tak z innej beczki mam pare pytań:

1. Lepszy jest krem czy balsam na rozstępy? Bo w tych dzieciowych gazetach reklamują balsam Palmers'a i zastanawiam sie czy sobie go nie kupić. Teraz używam krem na rozstępy z Ziajki,ale czytalam, że co jakis czas trzeba krem zmienic, bo skora sie przyzwyczaja.
2. Zastanawiam się mniej więcej od którego miesiaca dziecko nosi ciuszki np 62?Te chyba szybko no nie? w którym miesiacu wklada sie juz rozmiar 68 a w ktorym 72? Bo chce sobie zrobic liste ciuszkow,które musze kupić i jakbym tak mnie wiecej wiedziala,w którym miesiacu dziecko nosi juz 68 i 72 to bym sobie rozplanowala ile czego musze kupic i czy z dlugim czy z krotkim rękawem.
3.Przeglądam spioszki i pajacyki.Chyba do snu dziecko śpi w kaftaniku i spioszkach...? a pajacyk? wklada sie na noc czy w dzien? Sorki dziewczyny za takie pytania ale nie wiem
Śpioszki są bez rekawków i z rekawami ale nie maja stópek,pajacyk ma rekawy i ma stópki - to jest roznica miedzy nimi... moze to głupie ale nie wiem co sie kiedy zakłada maluszkowi.
4. Przeważnie spioszki sa w zestawie z czapeczką.Dziecko spi w czapeczce? czy tylko czapeczke wklada sie po kapaniu a na noc sie ją ściąga?
5. Nasze dzieci urodzą sie w lutym. Zastanawiam się jak ubierac maleństwo na noc a jak w dzień. Bo np nie wiem czy dziecko moze byc w spiochach czy w pajacyku w dzien. Ja mam chlodne mieszkanie i zastanawiam sie jak ubierac maluszka w dzien. Czy moge zalozyc pajacyka (czy on tylko na noc) czy mam zakladac body+spedenki i jakis kaftanik na body. Doradźcie.
6. Czy pod pajacyka wkłada sie body?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #444337 przez Madlen
Andzia ja używam krem przeciw rozstepom Pharmaceris. Wiele pochwał o nim słyszałam i ja tez chwalę.Nie zmieniam. Czasami oprócz tego daje oliwkę w żelu Johnson.
Rozmiar 62 średnio od ok 3 mcy, chyba że się urodzi duże.
Wydaje mi się, że dziecko śpi w pajacyku, a pod tym body.
Wszystko damy rade "na czuja" :laugh: Ja już się tym nie przejmuje.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka