BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #445632 przez Satine0
Ja jak mam coś w pokoju pod ręką to też w nocy zajadam ;x ale już wszystkie owoce wyjedzone
;(

Wogóle to cierpię na ostrą zgage nocą :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #445638 przez sylwka727
Satine znam to z własnej autopsji :lol: okropną mam zg :S agę na noc :dry:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #445658 przez Satine0
Dziewczyny czy wam tez na tvn leci film bez lektora? Bo ja mam od x czasu zagadkę... nie leca mi po polsku filmy hahah

12 lata 3 miesiąc temu #445671 przez Madlen
Ja już po wizycie. Nie miałam USG połówkowego. :( Lekarz stwierdził, że za wcześnie. A to minimum 21 tydzień przecież. Zrobi na kolejnej wizyie 7.11. Badanie krwi, moczu, badanie na fotelu-ok.
USG wykazało powiększoną miedniczkę nerkową dziecka. Wg lekarza u chłopców to się zdarza i może zmienić przy następnym USG.
Ogólnie mogło być lepiej...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445674 przez [email protected]
Satine masz przestawiona sciezke dzwiekowa,przestaw sobie z dolby digital na polski i bedziesz miała lektora

Madlen 7.11 nie za późno? robia tez pózniej w 23tyg,moze zależy od wagi dziecka

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445678 przez michasia
Sylwka, pewnie ulga, że wszystko dobrze. To masz wstydnisię:)
Madlen dziwne, że nie zrobił połówkowego, ja miałam w 19-stym tygodniu, babka powiedziała, że właściwie trochę wcześnie na obejrzenie naczyń dużych, ale się udało zobaczyć i określić, że wszystko ok.
A jak Mały? Lekarz powiedział ile waży i w ogóle. Tą miedniczką się nie przejmuj, skoro chłopcy tak miewają, to widać, to nic złego.
Sylwka i Satine, a robicie coś na tą zgagę? ja miałam lekka kilka razy i wtedy piłam 0,5 -1 szklanki zimnego mleka, a czasem jak stwierdzałam, że zaraz się zacznie, to zjadałam kilka migdałów i przechodziło.
Dominia to dziwie się, że tak lekarz Ci powiedział, bo tak jak piszą inne dziewczyny- 4 kg to nie jest jakoś specjalnie dużo jak na połowę ciąży!!!
Vini-Miki pięknie szyjesz, cudowny ten śpiworek. I to wcale nie tylko zapał się liczy, bo wiem z doświadczenia, że trzeba mieć zdolności, a nie tylko cierpliwość.
Kasia bardzo ładnie powiedziałaś:)

12 lata 3 miesiąc temu #445680 przez Satine0
Ja połówkowe miałam w 20 tyg.

Fakt...na zgagę mleko idealne...ale że mam kuchnię z babcią to w nocy nie chcę im buszować ;p i najczęściej żuje gume mietową.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445683 przez michasia
Satine, niewiem jak z gumą? Pomaga Ci, bo wiem, że np. herbata miętowa nie jest wskazana przy zgadze.
a tak w ogóle, to teraz zimno-można mleko za okno wstawić:) albo nawet w szklance gdzieś w pokoju.

12 lata 3 miesiąc temu #445686 przez Madlen
Powiedział, że więcej będzie wtedy widać..
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o wagę..

12 lata 3 miesiąc temu #445687 przez aniajulia2
Ja też od 4-ech dni mam zgage popołudniem i wieczorem. Łyk mleka wystarcza- może dlatego że nie przepadam za mlekiem.

12 lata 3 miesiąc temu #445693 przez Satine0
No powiem wam, że jakoś gumiaki dają radę :) u mnie za oknem przymrozki to lepiej mleka wystawiać za okno nie będę :P

12 lata 3 miesiąc temu #445712 przez kasia123m
madlen to lekarz i tak bardzo dokladnie zbadal dzidzie jesli wyszukal powiekszona ta miedniczke...pewnie reszta jest ok a to tez bedzie jak pojdziesz nastepny raz...Ja jak sie umawialam teraz na polowkowe to mi mowili ze powinnam byc miedzy 18 a 23 tyg a najlepeij posrodku...

12 lata 3 miesiąc temu #445737 przez Madlen
Dzięki dziewczyny.
Tak lekarz wie lepiej. I to jeden z najlepszych w Bydgoszczy. Zauważyłam, że woli później wykonywać te dokładniejsze USG. Czytałam o tych powiększonych miedniczkach nerkowych - może z tego nic nie być w sensie schorzenia. I to niby b. częste a 1 raz się spotykam..
Zawsze "coś". A to wykryta choroba tarczycy nieleczona groźna dla dziecka, potem zły mocz, a teraz mam jeszcze co innego..
Dostałam zaświadczenie, że mogę brac udział w ćwiczeniach gimnastycznych w ciąży. Muszę się ruszyć, bo tyję na potęgę i czuję się z tym źle. Słodycze pójdą w odstawkę(?) a ja chyba na basen. Jeśli strój kąpielowy znajdę..
Na moje obawy przed infekcjami po basenie lekarz kazał stosować po pływalni Lactovaginal dopochwowo.

12 lata 3 miesiąc temu #445739 przez kasia123m
Madlen napewno bedzie dobrze.u mnie tez zawsze cos nie tak.to plamienie i krwawienie,to sie okazalo ze rozyczki niemialam a starszy w przedszkolu,to ciagle bardzo niskie ytki krwi.jak spadna bardziej to grozi mi szpital na 3 tyg i pakowanie we mnie jakis sterydow,to anemia.wiecznie cos.mam nadzieje ze dzis nic nie wyjdzie.starsznie sie boje.spac w nocy niemoglam.glowa mnie boli.a to juz za 2 godz.

12 lata 3 miesiąc temu #445741 przez vini-miki
Kasia, trzymam kciukasy za Was :D No i nie denerwuj sie :) hehe, no wiem - grochem w sciane :D - ale powiedziec trzeba. Sama jeszcze pamietam dokladnie to uczucie zdenerwowania przed wizyta, serce czulam w kazdej czesci ciala :D
Bedzie dobrze, mam tez nadzieje, ze dostaniesz juz przynajmniej 99% potwierdzenie coreczki :D
Powodzenia!!!!!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka