BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #445812 przez sylwka727
Jadzia tak na rogaliki :laugh: jak się je na ciepło je to są puszyste a jak ostygną to chrupiące ale w każdej postaci są przepyszne :lol:

Kasia dobrze że córeczka zdrowa :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #445814 przez [email protected]
kasia gratuluje zdrowej córeczki :) super wiadomosc

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445817 przez sylwka727
A tu mam dla was taką małą zabawę na określenie płci :lol: www.noworodek.pl/index.php?sm=1

Mi wyszło 45%chłopak
55%dziewczynka :lol:

Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #445827 przez [email protected]
u mnie 61% ze dziewczynka,39% ze chłopiec,dobre :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #445828 przez Satine0
Na 41% będzie to chłopczyk.
Na 59% będzie to dziewczynka.

:) no i faktycznie jest pipka

12 lata 3 miesiąc temu #445829 przez Marlena1888
sylwka dziękuję za przepis :D jak mi katar trochę przejdzie to na pewno zrobię :DDD :********
kasia no wiedzisz gratulacje!! cieszę się że Twoja przczółka zdrowa :) to najważniejsze.

a to mój wynik :
Na 26% będzie to chłopczyk.
Na 74% będzie to dziewczynka
hahaha niestety nie wyszło im hihi lekarz mi zatwierdził już chłopczyka :)hi

;)

a wiecie co śnił mi się dziś poród i mój synek :) że był kopią mnie :) normalnie jak go zobaczyłam to nie mogłam uwierzyć... :) i że zamiast płakać to się uśmiechał cały czas- taki optymistyczny sen heh :D
Mężowi też kiedyś się śnił.. :) i mówił że bardzo był do mnie podobny też :) zobaczymy :D
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445831 przez princess
Sylwko, ja jak będę miała córcię to będzie się nazywała Alicja :)

Madlen, nie słyszałam o tych miedniczkach nerkowych ale spytam wujka ginekologa jak będę do niego dzwonić może w niedzielę. Co do basenu to też się przymierzam żeby zacząć chodzić, umówiłam się już z dwoma koleżankami na przyszły tydzień i mam nadzieję, że wypali :) Jeśli chodzi o mieso, to życzę Ci, żeby tak już zostało :) Ja wczoraj w Greenie zamówiłam samosy, zwykle wcinam naleśnika z owocami i jogurtem :silly: pychota, a wczoraj miałam ochotę na słone. Moja ulubiona perfuma to Lolita Lempicka, chciałam teraz kupić inną i troszkę spodobała mi się Flora by Gucci, ale nie do końca :) Może kupię sobie któregoś Amor Amor... Ależ się wybredna zrobiłam ;) Na ból głowy pomaga mi smarowanie skroni maścią końską chłodzącą, po paru minutach ból przechodzi :) W takim razie na jedno Karmi się skuszę, ale więcej mi już sumienie nie pozwoli ;)

Kasiu gratuluję zdrowej córeczki :) Super :)

Wczoraj kupiłam tygryska, pierwszy do kolekcji :)

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445833 przez jadziatopol
Sylwka jutro wyprobuje...chociaz moze byc ciezko. Moj m zawsze sie ze mnie smieje...bo kazde ciasto zepsuje...nawet z torebki mi nie wychodzi :P za to on jest swietny w pieczeniu....jakby byl to by mi upiekl szarlotke i sernik bo mam taka ochote :P
Ale sprobuje...moze akurat mi wyjda :)
dziewczyny, od wczoraj mam wreszcie kablówke i ogladalam wreszcie pierwszy raz porodowke....i powiem wam niezle :) jakie te amerykanki czasem glupie to szok i rzeczywiscie tak jest :lol: ale dzidziusie takie slodkie...nie powiem poplakalam sie kilka razy :blush:
acha... u mnie ten test sie nie sprawdza . Wychodzi dziewczynka w 78%...a bedzie chlopczyk :) juz wszystkie takie testy robilam i kalendarz chinski i wszystko wskazuje (ksztalt brzucha...etc) ,ze ma byc dziewczynka...a tu chlopczyk :) Raz tylko wyszedl chlopczyk i to z takiej glupiej rzeczy. Jak bylam w stanach moj m uparl sie w 10 tygodniu ,zeby kupic inteligender-test na plec z moczu. Hit na rynku. Opinie o tym produkcie sa marne. W 99% sie nie sprawdza...to raczej forma zabawy. Ale ok...kupilismy i wyszedl chlopczyk...hahahhahah....to ten 1 % to nasz przypadek :laugh:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #445841 przez Satine0
A ja czekam na kuriera aż do mnie z cyfrą przyjedzie i też sobie tą porodówkę zobacze a co :D

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445843 przez michasia
Hej, pochwalę się wczorajszymi zakupami:
Za wszystko razem 24zł:)
teraz robie kolejną porcje musu, nie lubię tego robić, ale motywuje mnie zima i ewentualna ochota no i poobijane jabłka, które nie mogą się zmarnować... Na obiad kurczak w sosie śmietankowo-pieczarkowym, już tak dawno nie robiłam, że prawie o nim zapomniałam:)
Dziś chyba zrobię jabłecznik, ale jak kupię marmoladę, to wypróbuję rogaliki. Uwielbiam pod każda postacią:), a drzem chyba wypłynie przy pieczeniu. czekolada tez mi kiedyś wypłynęła i była taka sobie.
Kasia fajnie, że wszystko dobrze, kasę wydałaś, ale masz pewność, że zdrowa dziewczynka rośnie Ci w brzuszku:)
Jadzia trzymam kciuki za pieczenie:)
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #445845 przez Madlen
Jadziu dziękuję :kiss: Też mam nadzieję, ze to nie okaże się nic takiego, ale matka zawsze będzie panikować.

Kasia hurraa :laugh: doczekałaś się pipki :) Już widzę jak się cieszysz i jak będziesz kupować mnóstwo oczojebnego różowego ;) Już pewnie jesteś "na lumpach".. :)
Gratulacje, świętuj.

Princess Normalnie zaciąnę mojego do Greeena. W ogóle zaczęłam od dziś bardzo uważać na to co jem. Przeprosiłam się z jabłkami, kupiłam mandarynki i nektarynki zamiast czekolady. Chociaż nadmiar też niezdrowy.
Mam tendencję do tycia. A w gratisie już 12 kg!! :ohmy: Mój M. mówi, że szczupła jestem :laugh: Kochany...
Zawsze dużo ćwiczeń, a teraz zgnuśniałam.
No i by poród troszke kondycyjnie ułatwić trzeba się poruszać.

Jak masz fajnie z tym wujkiem. Super by było gdybyś zapytała o moją sprawę. Będę ogromnie wdzięczna. Tygryska też zazdroszczę ;)

12 lata 3 miesiąc temu #445851 przez princess
Michasiu, słodkie te dziewczęce ciuszki :) Wczoraj z M chodziliśmy po sklepach i oglądaliśmy również dziewczęce sukieneczki, M powiedział, że następną będziemy mieć córeczkę :) Też bym chciała, zawsze sobie tak marzyłam, że najpierw chcę mieć synka a po nim córeczkę :)

Madlen, ja ostatnio wcinam słodycze, codziennie Knopersa i Marsa, bo mam ich w domu duże zapasy. A jak leży to kusi, wszystko przez teściową bo jeździ do Niemiec do pracy i zawsze przywozi tonę słodyczy i nam wciska. Ostatnio przywiozłam od nich worek jabłek i tak podjadam :) Wyprałam właśnie ciuszki Adasia, w takim oto płynie:

Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #445853 przez jadziatopol
Princessja tez taki kupilam ...slicznie pachnie po wypraniu...takim bobasem :P
Michasiaładne ciuszki :)
ja juz mam spakwana torbe do szpitala :) poinstruowalam mojego syna (jakby co)
dzisiaj w srodku nocy obudzil mnie kaszel....maluszek tez sie obudzil i kopal przez jakies pol godziny...biedak ...zatrzęsło jego willą i zakłóciło spokojny sen :blink:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #445854 przez sylwka727
Princess Alicja też mi sie podoba. A tygryskowe ubranko śliczne :lol:

Jadzia ja do pieczenia słodkości też się nie wyrywam i tylko te rogaliki robię od czasu do czasu i powiem że to ciasto ciężko popsuć :lol: więc jak zrobisz to się emkowi pochwalisz na skypie jakie smakołyki robisz :lol:

Michasia właśnie trzeba uważać z tą czekoladą ale jest sposób bo jeśli posmaruje się cały trójkącik czekoladą to wypłynie a jak się w jednym miejscu (najlepiej jak najbliżej szerszej krawędzi od której zaczyna się zawijanie) to nie wypłynie :blink: A ubranka śliczne :)

Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #445856 przez Madlen
Michasia śliczności..

Ja właśnie się zastanawiam nad tym kiedy prać ciuszki małego. Czy nie za wcześnie teraz?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka