BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #458919 przez Monia_T
Madlen tu masz fajną listę do szpitala:

* dokumenty - dowód osobisty,karta ciąży i cała dokumentacja medyczna z przebiegu ciąży, badanie grupy krwi (wynik z laboratorium), książeczka ubezpieczeniowa
* Przybory toaletowe (mydło, szczoteczka do zębów, pasta, kremy, płyn do higieny intymnej, grzebień)
* tantum rosa parę saszetek,+butelka z dzióbkiem (do podmycia po sn )
* 2 ręczniki
* Skarpetki
* Kapcie oraz klapki pod prysznic
* Szlafrok
* Koszula do porodu i 2 koszule do karmienia
* Figi (4-6 par) bawełniane lub jednorazowe siateczkowe z dziurkami (lepiej te siateczkowe, bo niektórzy lekarze zakazują używania majtek - wszystko ma się wietrzyć
* Woda do picia
* Spinka do włosów, frotka
* Podkłady poporodowe-paczka lub podpaski duuże
* Golarka zwykła (gdyby doszło do cesarki lub trzeba było gdzieś podgolić)
* Kubek,sztućce
* telefon,ładowarka
* chusteczki higieniczne
* papier toaletowy (..nie w każdym szpitalu jest)
* bepanthen na brodawki

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458930 przez justyna84
Dziewczyny wy sie pakujecie na wczasy czy na porod? po co tyle tego brac wystarcza 2 reczniki 2 pizamy szlafrok zeby papieru toalet w szpitalu nei bylo !!
dokumety wiadomo w szpitalach jest tak cieplo ze idzie zdechnac ;) sztudzce tez daja kubek wystarczy a pozatym mozna coos dowiesc zawsze . No i wiadomo te rzeczy bez ktorych obejsc sie nei idzie i woda obowiazkowo ja nei mialam i myslalam ze uschne

A co do podkladow i podpasek poporodowych to sa obowiazkowe obie rzeczy ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458932 przez dominia
u mnie w szpitalu sztućce sobie trzeba przywieźć samemu :) kazdy jest inny i w kazdym panuja inne zasady :)

uwazam, ze Monia podala fajny spis :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458935 przez justyna84
Smiechu warte za co my wogole placimy oni maja to wszystko w szpitalu tylko nie chca dawac bo oszczedzaja sama bylam tego swiadkiem to jest smieszne!!

Zaczynam sie cieszyc ze rodze w niemcach bo tu przynajmniej mam wszystko co mi potrzeba nie musze wozic zadnych talerzy czy sztudzcow ani papieru nei muwie juz o rzeczach do dziecka ktorych tez nei potrzebuje bo szpital mi to zapewni .....

12 lata 2 miesiąc temu #458936 przez Monia_T
Justyna co szpital to inne zasady!
Chyba lepiej mieć niż później czekać aż mąż dowiezie. U mnie w szpitalu sztućce i kubek też trzeba mieć swoje, a z papierem różnie bywa...

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #458943 przez bananamana
Cześć dziewczyny
Ciekawe i cieżkie tematy poruszone co do chorego dziecka też bym nie usunęla, sama pracuje z dziecmi niepełnosprawnymi a dodatkowo mam niepelnosprawnego brata i widzac te dzieciaki na codzien tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu ze nie moglabym tego zrobic ale sprawa indywidualna.

Co do spotkania to pomysl bardzo dobry, bawcie sie dobrze dziewczyny ale ja niestety nie dam rady

Z lista do szpitala to bywa różnie wiem że w każdym szpitalu maja wymogi co do tego co trzeba ze soba miec wiec najlepiej sie zorientować w danym szpitalu.

Ja wam powiem jak nie urok to sraczka nie dosc że mnie targa rwa kulszowa to jeszcze wyszedl mi żylak żeby tego bylo mało to nie na nodze a na wardze sromowej a do tego prawej czyli tej ktora nacinaja przy pn wiec chyba raczej marzenia pn powoli sie zaczynaja oddalać jeszcze musze skonsultowac z lekarzem ehhh ehh co zrobic może sie jeszcze wchlonie.
Ale zeby jeszcze tego bylo malo to jak bylam dzis na krzywej cukrzycowej , morfologi i badaniu moczu to znow w moczu wyszly mi liczne leukocyty czyli znow pewnie bedzie antybiotyk nic tylko sie cieszyc. Na szczescie cukier wyszedl w normie aby tyle dobrego z tego dnia

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458958 przez ola85
bananamana- ja przed ciążą miałam non stop zapalenie pęcherza, czasem nawet co miesiąc, na początku ciąży też brałam antybiotyk i wszystko było ok :)

12 lata 2 miesiąc temu #458976 przez Madlen
dzięki Monia :) Chomiczka, nie jest za późno na badanie tsh. Z tego co czytalam w pozniejszej ciazy tez mogą być problemy, albo podczas porodu. Ale zazwyczaj wczesne poronienia sa u nieświadomych chorych mam.

12 lata 2 miesiąc temu #458977 przez Marlena1888
Nasz Bąbelek :)

muszę w osobnych postach bo nie wiem jak to się łączy ;)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #458979 przez Marlena1888
i jeszcze foteczka siurka ;)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #458988 przez chomiczka
Madlen dzięki za informację, w takim razie koniecznie polecę zrobić to badanie :)

Marlena
prześliczny chłopczyk :) bardzo fajne zdjęcia. Widać że będzie przystojniacha :D

12 lata 2 miesiąc temu #458991 przez Marlena1888

doktorek zaznaczył strzałką :)

ale poważne tematy poruszacie.. ja jestem zdania iż lepiej takich tematów nie poruszać i nie nastrajać się negatywnie.. ja od ranka w mieście, nie dawno wróciłam i pomyślę nad obiadkiem tylko że nie mam pomysłu.. Wy już torbę do szpitala przygotowujecie? szybko/ ja poczekam jeszcze do świąt ;) co do spotkania super jakby to było gdzies niedaleko bo trudno tak wysiedzieć kilka godzin.. ja jestem z okolic rzeszowa- leżajsk. pozdro :*
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #458998 przez ola85
Mam koleżankę w Leżajsku, poza tym sam Leżajsk bardzo mi się spodobał :)
P.S śliczny dzidziuś, a macie już wybrane imię?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459002 przez Satine0
Ale mam dzisiaj muła...nic mi się nie chce :P Masakra...dzień się dłuży strasznie.

12 lata 2 miesiąc temu #459011 przez gabilee
marlena sliczny dzidzius Twoj :*

bananamana przykro mi mam adzieje , ze sie wchlonie ten zylak , ale skonsultuj z lekarzem i daj znac co i jak kochana :*

monia dzieki za liste :) jeszcze ciuszki dla dziecka chyba trzeba wziac prawda?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka