BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #459017 przez gabilee
ale ten tydzien po tygodniu leci nawet sie nie obejrzalam a jutro juz bede w 24 tc :) ach jeszcze troszke jeszcze jak teraz beda swieta i inne okazje to tez sie nie bedzie tak dluzylo :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #459037 przez Paulaaa
MartaB wada Oliwii nie jest genetyczna. Gdyby była to NIGDY nie zdecydowała bym się na kolejne dziecko.

Jutro rano idę na glukozę. Przeraża mnie to... jak rozpuszczę te 75g to jakbym lukier piła. No ale jak mus to mus. W Pon do gina więc akurat wyniki będą.

Co do spotkania to fajny pomysł. Ja raczej nie będę miała co zrobić z Oli więc odpadam na starcie. Ale miłej zabawy. :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459042 przez justyna84
GABILEE ciuszkow do szpitala sie nei bieze bo ci je pielegniarrki pomyla i nic nei bedziesz miala ,szpital ma swoje. Przynajmniej ja nei musialam miec w moim szpitalu bo juz sie potracilam co szpital to inaczej szok :ohmy: ;)

J glukozy jeszcze nie mialam i chyba miec nei bede , jak nei to na nastepnej wizycie sie upomne jakie lekarz ma zamiary ;)

12 lata 2 miesiąc temu #459049 przez michasia
Gabilee: Gdańsk (Pszczółki)
andzia_zg: Lubań (50 km od Jeleniej Góry)
Monia_T: Bydgoszcz
Satine: Goleniów (38 km od Szczecina)
Madlen: Bydgoszcz
Ola: Bielsko-Biała
aniajulia2: Tomaszów Maz- 50km Łódź
Dominia: Tarnów (90km od Krakowa)
Martyna: Warszawa
Kasia123m: Kraków
princess: Olsztyn (Warmia)
Aganobla: Kielce
anet-a-140: łódź
michasia: Rynarzewo (16 km od Bydgoszczy)

Monia, Madlen mi akurat poglądy mojej p. ginekolog odpowiadają, ale jestem w sporej mniejszości jeśli chodzi o znajomych:) Babka ta też jako jedyny lekarz z Bydgoszczy zajmuje się naprotechnologią. Jeśli chodzi o antykoncepcję, to ona nie leczy, a szkodzi, więc jako zdanie lekarza to popieram. Antykoncepcję niestety większość lekarzy przepisuje nie zlecając badań i wielu osobom nie wychodzi to na dobre.

Dziś z ciekawości chciałam sprawdzić sobie i mężowi cukier dziadka glukometrem i mi wyszło 68, także chyba nie będę miała cukrzycy. mam nadzieję:) Za tydzień mam wizytę, to pewnie wtedy dostanę skierowanie na krzywą.

TSH też nie miałam badanego w ciąży, jedynie przed, ale wynik był dobry, więc chyba ok, ale może lepiej dla pewności powtórzę.

Ach dziewczyny Wy się cieszycie z zimy i śniegu, a ja bardzo nie lubię takiej pogody. Jest szaro, w pokoju 15stopni. Trzeba palić w piecu. Jak jesteśmy sami z Pawłem, to czekamy do wieczora, by mniej drewna schodziło. Mi tam 15-17st wystarczy. Ale byłam na zakupach i później po Laurę w zerówce, to na dworzu nieprzyjemnie.

Marlena śliczny Maluszek.
Bananamama mam nadzieję, że żylak się wchłonie. A jak go zauważyłaś? Wiedziałam, że w czasie ciąży i porodu mogą się hemoroidy pojawić, ale nie myślałam, że też żylaki warg sromowych.

12 lata 2 miesiąc temu #459050 przez gabilee
ja wezme na te 2-3 doby spiochy i body zobaczymy pojade do mojego szpitala i dowiem sie wszystkiego ale to chyba w pon :) zostane w domku bo musze pare rzeczy pozalatwiac , lekarza odwiedzic mojego gina badania porobic i wgl wiec chyba bede u siebie , ale nie lubie sama zostawac tyle czasu , ale bede miala czas zeby zaczac robic album i inne pierdoly :)
wogole to mam ochote na jakas zmiane w ciazy jakos wlosy zrobic :D moze rozjasnie o ton albo 2 koncowki ciekawe czy bede sie dobrze czula :D

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459052 przez Pliszka
Pliszka: Warszawa

Marlena, śliczny synek :)

Brrr, jak zimno, na szczęście zmobilizowałam się do spacerku i trochę dotleniłam i jestem teraz głodna jak wilk :) Czas na obiadek! A potem sobie pooglądam te pasy :)

andzia, często jeździmy do Świeradowa, to chyba Twoje okolice! Piękne są Góry Izerskie! I uwielbiamy naleśniczki w Hatce Górzystów na Polanie Izerskiej! :)

12 lata 2 miesiąc temu #459056 przez gabilee
pliszka tez sie zastanawiam nad tym pasem o ktorym princess mowila , ale to po 10 , bo juz tyle kasy poszlo ;/

12 lata 2 miesiąc temu #459057 przez dominia
Marlena piękny syneczek ! :) niech rosnie zdrowo :*

ja mam wizyte za tydzien zobaczymy jak mały sie rozwija :)

juz 500 stron ! pieknie :)

12 lata 2 miesiąc temu #459059 przez gabilee
widac nasze forum sie dobrze rozwija :)
fajnie , ze kazda sie dogadala i mamy juz 500 stron razem :) to juz jakas okazja do swietowania :D

a wlasnie jakie macie play na halloween jutro :D ?

12 lata 2 miesiąc temu #459070 przez Katriss
katriss: Ostróda ok. Olsztyna

Co do tarczycy to ja leczę ją od 3 lat myślałam że ciężko będzie zajść w ciąże bo TSH strasznie mi skakało ale udało się nie zapowiedzianie. Potem trochę się bałam bo wyniki przed ciążą miałam kiepskie i wiadomo tarczyca może powodować poronienie lub wady płodu. Robie co miesiąc wyniki TSH I TH4 i wszystko w normie mam jak nigdy. Ciąża uregulowała mi tarczyce :)

12 lata 2 miesiąc temu #459077 przez Marlena1888
500 stron:) no no no:) lampki pikolo do góry! :)ale wiecie co, mnie wczoraj naszło na redsa.. ooh ale opanowałam ochotę- zmyliłam i wypiłam kubusia ;)
dziękuje dziewczyny :*
ja zaczęłam sprzątać ale kurczę jak mnie nagle brzuch rozbolał... teraz sobie leże.. cały dzień dziś mam na nogach to może dlatego.

12 lata 2 miesiąc temu #459083 przez gabilee
katriss to fajnie ze ci sie hormony wyregulowaly przy ciazy moze po tak zostanie :)

marlena to pewnie od zmeczenia niestety my musimy teraz chociaz troche polezec w ciagu dnia :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459087 przez michasia
Ja jako osoba wierząca i Polka nie obchodzę święta duchów i okultyzmu.

Właśnie chyba najlepiej w szpitalu się dowiedzieć co warto wziąć, bo każdy szpital ma swoje zasady i standardy.
Ale taką torbę na wszelki wypadek do szpitala w razie czego też chyba warto mieć spakowaną, tak jak napisała Madlen po bólu brzucha. Albo chociaż mieć przygotowane na jakiejś półce w szafie. Chyba się rozejrzę za koszulą nocną taką szpitalną i do karmienia, bo mam albo cienkie albo kuse:) albo piżamy, w których się gumka powoli wrzyna w brzuch:)

Oj idzie to nasze forum, do tysiąca pewnie dojdziemy. Dziś przez jakiś czas nie było prądu u mnie, więc modem nie działam i netu brak, i jak weszłam na forum to chyba z 5 nowych stron, a to tylko parę godzin...Produkcja wrze:)

Katriss oby tak zostało z hormonami.
Marlena też mam czasem ochotę na jakieś piwo, a lubię smakowe i też oszukuję się jakimś śmieciowym gazowanym piciem lub sokiem pomarańczowym:)

12 lata 2 miesiąc temu #459090 przez gabilee
ja tez jestem osoba wierzaca , ale raczej traktuje to jako czas dla znajomych niz kultywowanie jak to ujelas michasia swieta duchow ... uwazam , ze na iektore aspekty wiary trzeba brac poprawke zwlaszcza teraz widzac co sie dzieje w kosciolach ;/

12 lata 2 miesiąc temu #459094 przez gabilee
no ale wiara to dlugi temat i kazdy ma prawo do wlasych pogladow nie zamierzam ikomu niczego narzucac , bo sama tego nie lubie ...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka