BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #458588 przez gabilee
zobaczcie jak sie rusza w brzuszku juz sie nie moge doczekac az zobacze stopke Leona :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #458591 przez gabilee
Paula wierze ci , ale jestes bardzo silna :* podziwiam takie kobiety , ktore daly rade :D mimo , ze ja chyba bym nie dala

12 lata 2 miesiąc temu #458594 przez gabilee
princess a ktory to jest Medela?

12 lata 2 miesiąc temu #458600 przez princess

12 lata 2 miesiąc temu #458613 przez Madlen
Zawsze byłam przeciwna usuwaniu dzieci z "wpadek". Ale nie można kazać komuś urodzić. Podziemie aborcyjne będzie funkcjonować. Sądzę, że mało jest wypromowana antykoncepcja w naszej krainie. Małolaty (większość) zawsze będą uprawiać sex, nie namówi ich żaden lekarz, ksiądz do wstrzemięźliwości.
Michasia ta lekarka - P. do ktorej chodzisz odmówiła mi antykoncepcji. Miałam 19 lat. Ona mi pokazywała rysunki, mówiąć że jak świeci słońce-jest sucho to można się kochać. :)
I co? Zaszłabym w ciążę, z kretynem, z którym wtedy byłam. Byłabym sama, biedna, bez szkoły i nieszczęśliwa. No nie przeciez dziecko by dało mi tyle szczęścia, że nie potrzebowałabym nic innego.. Są przecież zasiłki z Mopsu :)

Co do choroby dziecka, nie byłabym w stanie fizycznie i psychicznie ogarnąć tego.
Może to egoistyczne, a może właśnie też z myslą o dziecku, co miało by za ch... życie.
Ale łatwo nam tak gdybac, skoro nasze dzieci są zdrowe, przynajmniej tak nam mówią.

Ja biorę hormony tarczycy, odkąd dowiedziełam się o jej chorobie. To uratowałalo moje dziecko.

:)

12 lata 2 miesiąc temu #458615 przez MartaB
paulaa (wybacz,że pytam) ale rozumiem że wada nie jest wadą genetyczną ? Mam koleżankę, która taką posiada i urodziła dwoje cudownych dzieci, dzieci niestety mają wadę, tzn wiedziała,że to drugie również będzie obciążone. Mimo wszystko decyzja była trafna, szczęśliwa rodzina:).
Pozdrawiam

12 lata 2 miesiąc temu #458620 przez gabilee
Madlen mam dokladie takie podejscie jak ty :) ale tak jak mowie kazdy ma prawo wyboru :) i to jest najwazniejsze ... kazdy powinien znac swoje mozliwosci i na ich podstawie podejmuje decyzje :)
princess to prawda , ze czesto badania wykazuja , ze dziecko chore a pozniej sie zdrowe rodzi , ale to naprawde przypadki w wiekszosci :)

12 lata 2 miesiąc temu #458621 przez MartaB
Madlen, wiele lekarzy zapomina o badaniu tarczycy u kobiet w ciąży zrobi to na początku i koniec, zgadzam się że to może uratować dziecko. W pracy wiele razy spotykam się z takimi przypadkami wybaczcie za to określenie, czyli niekontrolowana tarczyca, bo to takie normalne :) ....niby...:>warto samemu o to dbać i być upierldiwym:D

12 lata 2 miesiąc temu #458623 przez gabilee
jednyne co to nie rozumiem ludzi , ktorzy sa chorzy i sa obciazeni genetycznie i ze swiadomoscia decyduja sie na dziecko skazujac je na choroby tego nikt mi nie przetlumaczy nikt !!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458627 przez Madlen
Monia_T napisał:

Na zwykłe wizyty do Knypińskiego, prowadził mi pierwszą ciążę, odbierał poród i było ok. A na wszelkie badania do Sarapa. Wasilewskiego znam, świetny fachowiec. Żeby nie to, że mieszkam po drugiej stronie miasta to pewnie też jeździłabym na Osówkę.

O dr Sarap słyszałam bdb opinie. Knypińskiego nie znam. A któryś z nich pracuju w szpitalu, gdzie chcesz rodzić?
Wasilewski nie pracuje już w szpitalu. Pomimo tego jeżdżę do niego z Fordonu na ten koniec świata. Normalnie wyprawa na wizytę. :) A Ty gdzie mieszkasz?

Marta słyszałam w programie w tvn- mówili o chorobie Hashimoto, że teraz badanie TSH obowiązkowe niby w ciaży.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458630 przez gabilee
madlen Fordon chyba jest jak sie wjezdza do Bydgoszczy prawda? moja firma robila schody z granitu na dworcu tzn wymieniala , na dworcu glowna i sie zgubilam w tym miescie :P
ale ode mnie to godzina jazdy nawet nie jak sie pospiesze :D ale w ciazy jezdze wolno

moja kolezanka ma Hashimoto i przez to brak ochoty na seks ;/ , szybko tyje wgl jak endo zobaczyla jej tarczyce to sie przestaszyla ... ona nawet miesiaczke miala co 3-6 mcy ;/ paskudne chorubsko

12 lata 2 miesiąc temu #458631 przez princess
Ja się urodziłam z dysplazją stawów biodrowych, moi rodzice byli zdołowani, ortopeda kazał mi zakładać jakieś szyny, pieluszkować. Niektórzy traktują taką diagnozę jak wyrok. Rodzice się bali, nie wiedzieli, czy będę zdrowa, czy będę w ogóle chodzić, czy nie będę miała zesranego życia. Tymczasem, chodzę, normalnie funkcjonuję i to dzięki ich determinacji, że się nie poddali i nie stracili wiary. Za co będę im zawsze wdzięczna :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458636 przez Monia_T
Knypiński wcześniej pracował w Dwójce, teraz jest na Markwarta, ale ja znowu zamierzam rodzić w Dwójce :)
Chociaż diabetolog namawiała mnie na poród w Bizielu, ale to jest absolutnie WYKLUCZONE!
Mieszkam na Kapuściskach. U Knypińskiego podoba mi się to, że mogę iść w każdej chwili, zawsze wysłucha, doradzi. Ufam mu jako lekarzowi.

Sarap rewelacyjny fachowiec, ma świetny sprzęt i bardzo dokładnie bada i tłumaczy. Ale koszty wizyt u niego i terminy są zabójcze ;)

Chyba kojarzę lekarkę do której chodzi Michasia. Była moją klientką. Bardzo rygorystyczna w swoich poglądach! Z pewnością idealna dla ludzi kierujących się w życiu wyłącznie przesłankami kościoła.

Ja oczywiście szanuję wszystkich wierzących, mniej lub bardziej, ale uważam, że żadna religia, ksiądz czy inny człowiek nie może nakazywać matce wyboru.
Takie jest moje zdanie.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #458644 przez gabilee
mnie irytuja lekarze kierujacy sie wiara!! oni maja ratowac zycie a nie mowic jak powinno sie postepowac

12 lata 2 miesiąc temu #458650 przez dominia
Gabilee co do choroby tarczycy hashimoto tak sie sklada, ze mama mojej chrzesnicy to ma :) jest chuda jak patyk i jezeli na dobrze dobrana dawke hormonu to normalnie sie czuje i normalnie sie zachowuje :) jezeli czuje, ze ma jakies wahania nastrojow czy uderzenia goraca to robi ths i idzie do lekarza bo to znaczy, ze dawke trzeba zmienic :) gorzej jest z ciaza.. Trzeba od poczatku staran byc pod kontrola lekarza i wpadki nie moga sie zdarzyc bo ona przeszla przez to troche :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka